עץ תאנה.

תהמס

New member
צילמתי הערב, ראה את המסלול שלהם ואת החורים.

עץ ברוש, יש לו ריח מיוחד וחריף.

תהמס

New member
מתוך ויקיפדיה

ברוש מצוי (שם מדעי: Cupressus sempervirens) הוא מין הברוש הידוע ביותר בארץ ישראל והיחיד הגדל בה בר. המין נפוץ בכל מזרח הים התיכון מצפון לוב, דרום יוון (כרתים וקורפו), דרום טורקיה, קפריסין, מערב סוריה ולבנון ויש גם אוכלוסייה קטנה באיראן. העלווה היא דמוית קשקשים, אורכה 2-5 מ"מ וצבעה ירוק כהה. האצטרובלים עגולים, 25-40 מ"מ קוטרם עם 10-14 קשקשים המכסים את הזרעים, האצטרובלים מבשילים 20-24 חודשים לאחר ההפריה, בתחילה צבעם ירוק ולאחר מכן הופך צבעם לאפור-חום. העץ יכול לחיות שנים רבות, וידועים פריטים בעולם שהם בני למעלה מ-1000 שנה. לברוש המצוי שני זנים בעלי צורות שונות: ברוש צריפי (Cupressus sempervirens stricta או 'pyramidalis') - הצורה הידועה ביותר, ענפיו קצרים וצמודים לגזע ויוצרים צורה דמוית חרוט צר. מגיע לגובה 20 -30 מטר. ברוש אופקי (Cupressus sempervirens horizontalis) שענפיו ארוכים וחסונים יותר ויוצרים נוף רחב ופרוע. זן הבר מגדל נוף פרוע ומסועף, והטיפוס החרוטי הצר איננו אלא זן תרבותי. בארץ שרדו, כנראה, רק שתי אוכלוסיות בר - האחת במרומי החרמון במורדות הפונים לאגן דמשק והשנייה במורדות נחל בצת שם נמצא ברוש כרות בודד ומסביבו פרטים צעירים (לא ברור שאכן זו אוכלוסיית בר). המקום היפה ביותר שבו מצויה אוכלוסיית בר של ברושים הוא האזור ההררי של האי כרתים. [עריכה] העץ במקורות "אתן במדבר ארז שטה והדס ועץ שמן אשים בערבה ברוש תדהר ותאשור יחדו" (ישעיהו מ"א י"ט) "תחת הנעצוץ יעלה ברוש ותחת הסרפד יעלה הדס והיה ליהוה לשם לאות עולם לא יכרת" (ישעיהו נ"ה יג') "כבוד הלבנון אליך יבוא ברוש תדהר ותאשור יחדו לפאר מקום מקדשי ומקום רגלי אכבד" (ישעיהו ס' יג') "הילל ברוש כי-נפל ארז אשר אדרים שדדו הילילו אלוני בשן כי ירד יער הבציר" (זכריה יא' ב') "רקומת ארזיו, מבחר ברושיו" (ישעיהו ל"ז כד') "אני כברוש רענן".. (הושע י"ב, ט') עצי הברושים שימשו לבניין בית המקדש, רצפותיו, דלתותיו וקירותיו (מלכים א' ו' ט"ו).

אתה צודק

שני פסוקים לאחר ההפטרה שלי (עבר כבר 49 שנים) מלכים א' פרק ט"ו כתוב: (יד) וייבן שלמה את-הבית, ויכלהו. (טו) וייבן את-קירות הבית מביתה, בצלעות ארזים--מקרקע הבית עד-קירות הסיפון, ציפה עץ מבית; ויצף את-קרקע הבית, בצלעות ברושים.

arsar

New member
מעולם לא ראיתי מזיקים בעץ הברוש! אבל כמובן

שזה עדיין לא מבטיח שבכלל אין מזיקים לברוש.

yeka1

New member
התאונה ועץ התאנה

שלום לכולם שני הנושאים הנ"ל מביאים אותי לרעיון שכדאי לארגן מפגש ואו דו שיח בנושא בטיחות בעבודה , " עצים חומרים מכונות וכו' " ובברכת עבודה זהירה ובטוחה ושבת שלום לכולם . יהודה ק.

yoavliberman

New member
אשמח להעביר הדרכה כזו

יהודה, במאי אשמח לתת הדרכה על עבודה בטוחה בסדנה. כמורה המלמד ילדים ומבוגרים בארה"ב רוויית התביעות בגין רשלנות והזנחה, וגם כמורה בשנקר אני חושב שאוכל לספר ולהדגים איך ומה לעשות ומה לא לעשות. הכילים שידונו הם: שולחן מסור שולחן וסרט, מישרת ומקצועת עובי וכן מחרטה ושאר כלי "משחיט". רצוי שהכנס יהיה בסדנה בה יש מסור שולחן בסיגנון אמריקני או בסגנון חובבים (בוש).

yulevi

New member
במאי../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

תוכנן מפגש צבע 3,אך מאחר ואתה חוזר לארץ נבדוק מי יכול לארח ,נעלה את זה במפגש צביעה 1 בכוכב יאיר כידוע לך החברים ישמחו שתוביל עוד מפגש דרך אגב לידיעת כולם ביום שישי הקרוב אעלה תוכנית פעילות בפני החברים כך שאם יש רעיונות אשמח שתכתבו לי עליהם

למעלה