עצב באביתר...

עדי C

New member
א - להרגע זה לא ריב, רק דיון.

ב- ב"איתי" אמנם לא אומרים מכוער אבל אומרים דברים מספיק גרועים וכבר דובר על העניין. "לא מתעסק ברגשות יותר מדי.." - זו לא בדיוק מחמאה, ובכלל כל השיר מציג את "איתי" באור מאוד שטוח, חלול וריקני. ג- אני עדיין חושבת שזה לא ביג דיל. קרן היא לא מחנכת של אף אחד והיא לא צריכה לקחת בחשבון איזו השפעה תהיה לשירים שלה על ילדים [לצורך העניין] בזמן שהיא מחליטה אם שיר יכנס/לא יכנס לדיסק.

raz91

New member
../images/Emo3.gif חח זה באמת נראה כאילו התעצבנתי

אמממ באיתי אף ילד לא; יצחק על ילד אחר בגלל שהוא לא מתעסק ברגשות יותר מדי חחחח אבל בזה את צודקת קרן לא מחנכת של אף אחד וזאת זכותה להכניס את השיר הזה לאלבום שלה ואני לא אומר פה שהשיר לא יפה הוא פשוט מדהים אחד השירים הכי אהובים עליי באלבום חח אבל עדיין...

עדי C

New member
../images/Emo9.gif

כשדיברתי על "איתי" לא התכוונתי לילדים אלא לבחורים כמובן.. הרי אם מישהו נפגע זה לא פחות נורא אם זה מבוגר לעומת ילד... או ש-כן? נדמה לי שלא נגיע להסכמה בעניין האחרון, אז נסיים כאן

עדי XD

New member
הדבר היחיד שלא מסתדר לי

שאם אביתר בן 80 אז אמא שלו צריכה להיות בת 100+ ואביתר כותב לה פתק,אבל אני לא חושבת שבגיל כזה אפשר לקרוא.
כל פעם שאני שומעת את השיר אני מפרשת אותו אחרת.

papashdon

New member
לדעתי..

הפזמון באמת מתחיל בזה שאביתר היה ילד, ועד לסיום המשפט "לאמא בעיניים הציפיות זורמות כמו מים", מהקטע של "אז הוא כותב לה פתק" זה סוג של סגירת מעגל... כלומר, להראות שבמשך 80 שנה הכל נשאר אותו דבר, והוא לא ממש הצליח למלאות את בקשותיה..

Koala Girl

New member
חשבתם על זה

שהוא לא באמת בן 80?
אני לא הולכת לעשות פירוש ארוך שלי לשיר(כי אין לי כח) ובכל מקרה איפשר לדעת למה היא התכוונה..אבל זה נראה לי מטאפורה

גם לדעתי זו מטאפורה...

שהחוויות שהוא עבר/עובר "מזקנות" אותו והוא מרגיש אדם בן שמונים בתוך גוף של ילד...

../images/Emo79.gif../images/Emo220.gif../images/Emo207.gif

במזל-טוב [
], אבא שלי העלה את התמונות של המפגש בטאוור
הן יצאו כהות נורא, תסתדרו

razpg

New member
אני חשבתי שזה שיר על ילד אוטיסט

בגלל שקרן מספרת שהוא רץ בגשם ולא קר לו.. אוטיסטים הם אנשים שמנותקים מהמציאות. ויש עוד הרבה קטעים שאפשר להבין שהוא אוטיסט.

Dark chocolate

New member
../images/Emo75.gif שיר נורא עצוב..

לא יודעת למה, אני פשוט לא אוהבת אותו. ברגע שזה מגיע אליו בדיסק אני מעבירה שיר ל"אם אלה החיים". אני חושבת שהשיר מדבר על החברה הפרפקציוניסטית שלנו, שמנדה אנשים, ומצפה מהם לא להביע רגשות.

../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

לדעתי זה על ילד שהוא שונה.. לא יודעת אם דווקא זה שהוא מכוער זה החלק החשוב אלא יותר שהוא שונה ומוזר.... אנשים -ולא רק ילדים- מתרחקים מאנשים שהם לא כמו שהם רגילים... לא סטנדרטים.. "אם הוא יפסיק להביט אלוהים ילעג לו" אביתר כל כך לבד שהוא כבר כל הזמן חושב שכולם יורדים עליו רוב השיר נורא ציני... "לילדים מכוערים לא קר" זה לא שקרן באמת התכוונה לזה... והיא גם אומרת בסוף "עצב באביתר אבל אומרים שילדים מכוערים לא מרגישים דבר".... זה בדיוק הניגוד שהוא עצוב אבל אומרים שהוא לא מרגיש כלום שלא מתייחסים לרגשות שלו ולא חושבים שיש לו... אבל זה לא אומר שהוא באמת לא מרגיש כי הנה הוא -כן- עצוב לדעתי זה ממש לא שיר מעליב... להפך.. היא באה ואומרת שיש להם רגשות נכון בדרך טיפה צינית אבל היא אומרת את זה.. אז נועה- לא הבנתי כל כך מה הבעיה שלך עם השיר ובתור אחת שדווקא מזדהה איתו.... (אל תצחקו
הוא מזכיר לי הרבה דברים מהיסודי וקצת מהחטיבת ביניים
)

אני לא מבינה מה יש לשאול../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

מבחנתי הוא דווקא אחד השירים הכי ברורים בדיסק.... תשמעי כנראה שצריכים להרגיש את זה כדי להבין ואם את אף פעם לא היית במצב הזה לא תביני.. אולי זה כמו ששמעתי את שמעון השכן ולא הבנתי כלום וגם כשהסבירו לי "החיים בתל אביב" זה לא אמר לי שום דבר... רק אחר כך קיבלתי הסבר מפורט יותר והבנתי בדיוק
בקיצור את צריכה להיות שמחה שאת לא מבינה

לא הבנתי משפט אחד..

הוא כותב לאימא שלו מכתב לקבר? כאילו היא בת 100 בערך... אז הוא מביא את המכתב לה? לקבר?

למעלה