עצה בבקשה שם משפחה...

עצה בבקשה שם משפחה...

אני גרושה מזה 7 שנים יש לי בן בן 8.5 מנשואיי. אני עומדת להנשא בשנית בחודש הבא והבעיה כזו. אני נושאת את שם משפחתו של הגרוש שלי בשביל הילד ואילו עתה אני עומדת לשנות את השם לשם משפחתו של בן זוגי אני בתחילת הריון ומה שאומר שאני בעלי והילד העתידי נישא את אותו שם משפחה ובני ישאר עם שם אביו. ביקשתי את הגרוש שלי להוסיף את שם משפחתי החדש לילד והוא לא מסכים, בני שמע את השיחה ביננו ואמר : "אני רוצה להשאר "בחוץ" בשם משפחה שיש לי עכשיו ורק בבית אני אהיה גם וגם" כשהשכבתי אותו לישון הוא אמר לי "אם את דוד והילד השני תהיו כולכם באותו שם משפחה ואני לא! אז אני ירגיש בודד" מה עושים? אין לי שום רצון לשאת את שם משפחתו של הגרוש שלי יותר. למי יש עצה עבורי ?

yaeli4

New member
אם הקירות שלום וברכה

את עומדת באותו מצב שעמדתי כשנישאתי לבעלי הנוכחי, אלא שבתי הייתה אז בת שלוש וחצי. היא טענה את אותו טיעון שבנך טוען, ואני הסברתי לה שכולנו אותה משפחה ואפילו הראיתי לה שעל הדלת ועל תיבת הדואר רשומים שני השמות. בתחילה היא רצתה להוסיף את שם משפחתנו החדש לשלה, אבל אבא שלה לא הסכים כמובן ואז הסברתי לה שתוכל לעשות את זה כשתגיע לגיל שמונה עשרה. היא הבינה, בסופו של דבר ובבית, אם אני קוראת לכולם לאכול, אני קוראת: משפחות..... ו.... מתבקשות להגיע לחדר האוכל..." ובבית שלנו מקובל שיש שני שמות משפחה שגרים בבית אחד. דווקא עם זה חיים בשלום ואין בעיות. שיהיה בהצלחה,

diana1973

New member
שלום

אצלנו הבן הוא בן-7 והוא יודע מהיום הראשון שכולם אוהבים את כולם ולא בזכות השם, דבר שאבא שלו לא מבין אבל זה כבר סיפור אחר. כשהוא נרשם לכתה א' הוא רצה את שם המשפחה של בלי ובבי"ס אמרו לו שהוא חייב את שם משפחתו (של אביו). אבל ככשואלים אותו בחוץ הוא אומר את שם משפחתי הנוכחי. בבית אין קריאות לפי שם משפחה, רק שמות פרטיים או חיבה. אני חושבת שאם שיחות עידוד ואהבה הוא יבין שאוהבים אותו ושהוא שייך למשפחה ולא משנה מה השם. בהצלחה

עלמה 3

New member
ראשית - מזל טוב ואיחולי ../images/Emo39.gif|סביון

אני באופן אישי הייתי משאירה את שם משפחתו - הביולגי שלו... לך יש את הזכות להיפרד מהשם משפחה של גרושך וכי את עומדת להינשא... וחבל שבנך שומע ומקשיב לשיחות מהסוג הזה !!!! לדעתי זה לא בריא ועוד שישמע שבעלך לעתיד לא מסכים ????????? ואז מתלווה לו תחושה של - הנה אני "בחוץ" ..... ואולי בהמשך אני לא יהיה רצוי... סתתתתתתתתתם תחושות של ילד בעקבות נישואי אמו... אני הייתי, יושבת ונותנת הסבר מדוייק לילד , כאמור בגובה עיניו... ששם משפחה לא יגרום לו לבדידות ולהיות מחוץ לתחום ולתא המשפחתי השני שנבנה והוא שייך לו ואיתך... ומקנה ומגבירה לו את תחושת הביטחון...... שהשם הוא לא רלוונטי למערכת יחסים ..... עלמה

העין ה 3

New member
עלמה, פספסת משהו

אבא של הילד לא מסכים, ולא בעלה לעתיד... ואישית, אני מבינה אותו, ואני לא חושבת שיש בעולם אבא שהיה מסכים...

עלמה 3

New member
נכון, פיספסתי

ועכשיו שקראתי את הסוף , אז פיפסתי בגדול
לא חשוב, היו לי כוונות טובות
עלמה

rolan

New member
ברוכה הבאה!!!

יופי שבאת אלינו אספר לך את סיפורי... כשאני נפרדתי מאבי בנותי הן היו צעירות, בגיל של בנך, זה קרה לפני 10 שנים. כשנתיים מאוחר יותר, כאשר התגרשתי סופית והרגשתי מנותקת לחלוטין מהאקס, רציתי להחליף שם משפחה, לחזור לשם נעורי. שיתפתי את שבלולית וסייחה, שבלולית לא הנידה עפעף, סייחה קפצה מיד, לא!!! מה פתאום, איך נהיה משפחה? שאלה... אני התכווצתי, חזרתי למקום וויתרתי.... מי אני שאקלקל להן... לפני שנה בערך, כשאר סייחה ידעה שאוטוטו תקבל את תעודה הזהות שלה, באה אלי ושאלה אותי... תגידי אמא, אני חייבת לרשום בתעודת הזהות את שם המשפחה שלי? כאשר השתוממתי, אמרה לי - אני רוצה שיהיה לי את שם המשפחה שלך (זה שלא נתנה לי בעבר לרשום...). מופתעת מאוד שאלתי אותה - אבל רגע, את זו שלא הסכמת כי טענת שלא נהיה משפחה אם יהיה לי שם אחר.... כן אמרה, אבל אני לא אוהבת את השם הזה... אז זהו... היום אני מצטערת שלא שיניתי ואני עדיין שוקלת לשנותו אם יקרה שוחחי עם בנך, הסבירי לו (מה שאני לא ידעתי אז לעשות) שאת המשפחה לא עושה השם, עושים האנשים. אני בטוחה שיבין... מה גם, שמותר לו לרשום באופן לא רשמי איזה שם שיבחר... בהצלחה

וואווו תודה !../images/Emo24.gif

איזו קבלת פנים נעימה. חיזקתם את רצוני והבנתי שאפשר לחיות עם 2 שמות משפחה בבית ואפילו בשלום ובאהבה. תודה רבה. אנחנו מחליפים לשם משפחה ניטרלי לגמרי משהו שבחרנו לנו.

*יערית

New member
לא נעים../images/Emo39.gif

הילד למעשה מקשר את שם המשפחה לשייכות שלו למשפחה החדשה העתידית שלו,זה עצוב.... א.שהבעל לעתיד שולל אפשרות להכניס אותו תחתשם המשפחה שלו. ב.ככה לא בונים משפחה! ג.הייתי נשארת רק עם שם המשפחה שלי במידה והילד שלי היה נפגע מכך. ד.שהילד החדש יירשם רק על פי אביו...ואת תישארי נטראלית. ה.לנסות להבין מדוע הוא לא רוצה אותו גם בתעודת הזהות שלו? *נניח וזו היתה הבעיה שעומדת מולי..אני מאמינה שהאיש שכ"כ אוהב אותי בטח גם אוהב את ילדיי,לכן לרשום את ילדיי תחת שם המשפחה שלו יהייה פרט שולי אך מהותי ואני יודעת שאם אכן ניתקל בבעיה הזו, לא תהייה בעיה...הוא בשמחה ירצה לעשות זאת, אך אני משאירה את הכבוד לאבי ילדיי. מה שרולן כתבה לך אכן אפשרות לשוחח עם הילד ולהסביר לו ששם לא עושה משפחה..אלא האנשים שבה, אבל אני מוצאת בזה ניגוד להתנהגות של הבעל המיועד, אם זה מה שמסבירים לילד בכדי לטאטא ולהשתיק דברים, מדוע הבעל היותר בוגר ממנו אינו מסוגל להבין זאת? בהצלחה-את צריכה לעשות ה-כל בכדי לא לגרום הרגשה של נחיתות אצל הילד....אוטוטו יש ילד חדש,צריך להיות סופר רגישים

יערית היקרה

צר לי אך לא הבנת נכון את הודעתי. האבא של הבן שלי "הגרוש" שלי לא מוכן שאוסיף לבני את שם משפחתי החדש , הוא בכלל רוצה שאני אשאר עם שם המשפחה שלו. הוא עוד לא קולט כל כך הרבה שנים שאני לא שלו, הוא חושב שבזה שהוא יקשה עלי ולא יתן לי לרשום גם את שם המשפחה החדש שלנו לבן שלי כך אני אשאר גם עם שם משפחתו שלו, מה שאני מאד מאד מאד לא רוצה ! בעלי לעתיד אוהב את הבן שלי אהבת נפש ואם היה אפשר לא רק שהיה רושם אותו בת"ז גם מאמץ אותו אך זה בלתי אפשרי כי לבני יש אבא.

oehhe

New member
אם הקירות... יכלו לספר?

קראתי את הודעתך הראשונה מספר פעמים ולא הצלחתי להבין איכה טעו המגיבות בהבנתן את הכתוב. בכל אופן עכשיו אחרי ההסבר בוודאי שהבינו אותך כהלכה. רעיון יפה מאוד לדעתי, לבחור שם חדש כפי שציינת. בנך יוכל להיקרא בבית הספר ובכל מקום בשמו המקורי (ככה זה אצלנו במדינה, אין ברירה) בבית יוכל לאמץ לו כמה שמות שרק ירצה (החדש והישן ככל הנראה יספיקו לו). בהגיעו לגיל שבו יוכל לבחור, הוא יבחר. בכל מקרה, את יכולה לקרוא לו בונבוני ומתוקי ואהובי וחמודי, אלה שמות מתאימים לכל הילדים תמיד. oehhe

ואילו אני

עשיתי בדיוק את מה שאת לא רוצה לעשות. שמרתי את שם המשפחה של האקס שלי כאשר התחתנתי בשנית, כך שלי יש שני שמות משפחה. הסיבה הייתה בדיוק זהה לשלך - כדי ששני הילדים מהנישואים הראשונים לא ירגישו שאני לא רוצה להיות חלק מהמשפחה שלהם. זה הרי לא רק השם של האקס, זה השם שלהם גם. אז היום יש אצלנו שלושה אנשים עם שם המשפחה של בעלי (הוא ושני ילדינו המשותפים), שניים עם שם המשפחה של האקס (הילדים מהנישואין הקודמים), ואני, שיש לי שני השמות. וכשאנחנו מדברים על עצמנו בשם משפחה, אנחנו אומרים משפחת ארתחשסתא-זילברשלגרביץ' (סתם, אלו לא בדיוק השמות). זה שאתם לוקחים שם נייטרלי זה נחמד, אבל האם הגרוש שלך מסכים שלילד שלו יהיה גם השם הזה? שיהיה בהצלחה בכל מקרה!

לא הוא לא מסכים

הוא טוען שמבחינה קבלית "לא יהיו לילד אנרגיות טובום אם הוא ישא את 2 שמות המשפחה" ולכי תשכנעי אותו עכשיו בלתי אפשרי.

רק אישה

New member
ואז אני לא מבינה

מה בעצם "הרווחת" מלקחת שם ניטרלי?? לא הייתי בסיטואציה שלך וגם לא אהיה, אבל הפתרון של קרן אור נראה הכי מתאים לתפיסה שלי.

*יערית

New member
צר לי שלא הבנתי אותך כראוי

או שלא קראתי נכון,רק שלא יגידו שאני קיר
רק אתם תדעו למעשה מה טוב עבורכם, אני חשבתי על הילד שלא יידחק לפינה ומשם יתחיל לגבש לעצמו דיעות נחותות לגבי מצבו ויחסו בתוך המשפחה. ונכון זה רק שם..אבל יש בו משמעות גדולה
לגבי האקס שלך..הוא למעשה לא יכול לומר לכם מה לעשות עם תוספת שם משפחה חדש לשם משפחתו שלו, ובטח לא יכול חוקית לעשות דבר! מצטערת על הדברים שכתבתי שהיו רחוקים מהמציאות

למעלה