עצה בבקשה שם משפחה...

וידוי לא קטן וסיפור אישי

נפלאות האינטרנט. כשבחרתי לכתוב כאן ראיתי ששם הפורום משפחות מורכבות ועתה אני רוצה לספר לכם ולהתוודאות עד כמה המשפחה שלנו מורכבת. כשהיתי בת 23 נישאתי ל X הוא לחץ על חתונה, כולם לחצו ואני הסכמתי, לא אהבתי אותו אהבה אהבתית ,הוא היה "בחור טוב" שאהב אותי מאד אך ידע שאני לא מאוהבת בו, ידע שקיימת בי משיכה לנשים שמעולם לא מומשה וזאת מפחד לקבל את עצמי או בכלל המחשבה על שונות הפחידה אותי כך שמעולם לא ניסיתי, בעצם תמיד גם הוא וגם אני חשבנו שזה פנטזיה כזו בראש שלי. הוא לחץ להתחתן ואמר שהכל יעבור לי אחרי החתונה אני מבחינתי אמרתי לו והסכמנו שאם הנישואין יעשו לאחד מאיתנו רע יותר מטוב אנו נסיים אותם. התחתנו בחתונה גדולה כולם בכו התרגשנו וגם אני בכיתי אבל לא משמחה פתאום הרגשתי כהובלתי לחופה שאני עושה טעות איומה חיינו יחד 3 שנים השתדלתי להיות לו אישה טובה ממלאת את כל צרכיו אבל בתוכי היתי אדם מת, בוכה המון ,ירדתי במשקל ואני רק בת 26 .הוא ראה את מה שעובר עלי ואמר לי אוקיי לכי תנסי ותראי שהכל בראש שלך . ניסיתי וזה לא היה בראש שלי הרגשתי ששם מקומי ששם טוב לי הרבה יותר, חזרתי אליו ואמרתי לו שזהו אני רוצה לחיות עם אישה! למזלי הוא אדם פתוח ועוד יותר ידע זאת מראש, לפני שהתחתנו.התגרשנו מהר בלי בעיות בלי מריבות ונשארנו חברים טובים. מאז אני חיה עם בת זוגי מאושרות מאד מאד יש לנו חיים שלווים שקטים הרמונים מלאים בהבנה והמון המון אהבה הבן שלי אוהב אותה לא פחות ממני, הוא חי מאד יפה עם זה כך שביום המשפחה האחרון הוא ביקש לדבר גם על המשפחה המורכבת שלו עמד ואמר לכולם "אני ילד מיוחד" שימו לב לא "שונה" כי לי יש 2 אמהות ואבא, הילדים שאלו אותו שאלות והוא ענה להם בפתיחות ובטחון שיכלתי רק להתגאות בו, יש לו המון המון חברים כולם באים אלינו הבייתה ההורים של החברים שלו גם באים המורה ומנהלת בית הספר יודעים על אורח חיינו ובעצם הכל מושלם. התחתנו זוגתי ואני הגנו על עצמנו בחוזה לחיים משותפים ואנו מוכרות כידועות בציבור.יש לנו חשבון בנק משותף והשבוע קנינו דירה מקסימה יחד, זוגתי עומדת להביא ילד מתרומת זרע ולכן החלטנו שהגיע הזמן לגשת למשרד הפנים לשנות את הכתובת לביתנו החדש וגם את שמות המשפחה כי הילד שיגיע החדש יהיה מתוך הזוגיות הנפלאה שלנו. בחרנו שם משפחה ניטרלי חדש יפה ורענן פניתי לגרוש שלי בבקשה להוסיף לילד את שם משפחתנו החדש והוא לא מסכים "כי זה לא יתן לילד אנרגיות טובות" כך הוא טען הוא מתעקש ולא מוכן. הבן שלי אמר:"אני רוצה להשאר "זוכמיר" בחוץ בבית הספר אבל בבית אני אהיה גם זוכמיר וגם השם החדש שלנו אז אמרתי לו בסדר כך נעשה, בלילה הוא שוב אמר אז את זוגתי והילד שיבוא שיהיה אח שלי תהיו כולכם XXX ואני לא אז אני יהיה בודד ליטפתי אותו ואמרתי לו שנחשוב על משהו שיהיה טוב לכולם והוא נרדם. הבעיה כזו : אני חייבת לשאת את אותו שם משפחה כמו זוגתי והילד החדש כי בזוגיות שלנו כפי שאתם יודעים לא כולם מקבלים למרות שאני אקח אפוטרופוסות על הילד שזוגתי תלד, עדיין בקופת חולים כשיש לנו שמות משפחה אחרים ישאלו מי אני? ולא יתנו לי לקחת אות/ה לרופא ותארו לכם שזוגתי בדיוק בחו"ל מה אעשה? בקיצור במשפחה שלנו יש המון דברים מורכבים כפי שסיפרתי לכם. היתי חייבת לספר לכם שמדובר באישתי לעתיד ולא בעלי לעתיד (אגב המשפחות שלנו ההורים של זוגתי וגם שלי וכל המשפחה המורחבת שלנו תומכים בנו ב)100% ) נו אז גם עכשיו העצות שנתתם לי קודם הם אותם עצות או שמה משהו משנה לכם את התמונה? ***אם הקירות יכלו לדבר 2**** חייבים לראות כדי להבין.

רק אישה

New member
אכן

התשובה שלי היא אותה תשובה למה שלא תוסיפי לשם שלך את השם השני: ככה גם הבן שלך ואת תהיו עם שם משפחה משותף וגם את, בת זוגתך והתינוק תהיו עם שם משותף. ועדיין <סליחה על הבורות> לא מבינה מה זה משנה אם זה שם ניטרלי או כל שם אחר. אבל העיקר שאת מבינה וטוב לך
וחוץ מזה: המון המון המון בהצלחה!!!!

הסבר

אין באפשרותי לקחת את משפחתה של זוגתי כי הוא שם שאפשר לקבל אותו או מנישואין או להיוולד . לכן בחרנו שם ניטרלי.

רק אישה

New member
../images/Emo13.gif

אני מבינה מהר כשמסבירים לי לאט ושוב המון המון בהצלחה

oehhe

New member
ואווווווווו !! איזה יופי

אכן, וידוי מדהים. המון בהצלחה לכל הארבעה (האיקס כאן חשוב גם כן) oehhe

*יערית

New member
גם אני מצטרפת לוואו../images/Emo39.gif

מבחינתי מחקתי את התגובה הראשונית שלי אליך, כי לא קראתי את החומר הנילמד היטב
חושבת שוב שנטראלי כאן זה הדבר הטוב ביותר לכולם ומי בכלל חושב על אנרגיות וקבלה..כשהילד כבר בר מזל
שתי אמאות..אבא אחד
מורכבות מעניינת וכמו שאני תמיד אומרת... נשים מבינות תמיד טוב יותר אחת את השנייה
בהצלחה

לא משנה כלום...

אני עדיין הייתי הולכת בכיוון שאמרו לך פה, להשאיר בנוסף לשם החדש של המשפחה החדשה גם את שם המשפחה של הבן שלך. אם תסתכלי על זה כעל השם שלו, ולא כעל השם של אבא שלו, זה פחות יפריע לך. באשר לפרקטיקה של החיים, אני משתמשת ביום יום רק בשם של בעלי, אבל חותמת על מסמכים רשמיים וכו' בשני השמות. הילדים כבר גדולים והם מבינים לגמרי. אבל אני עדיין חושבת שזה היה להם חשוב שהשארתי את השם שלהם. בהצלחה לכולכם. מצב לא פשוט יש לכם, גם במציאות של ימינו.

*יערית

New member
את.....

לאן נעלמת לנו לאחרונה? יש אישורים על העדרויות? ברוכה השב{וו}ה

rolan

New member
גם לדעתי...

אין משמעות לשם הרשום בתעודת הזהות כמה אנשים אנחנו מכירים ומשתמשים בכינוי שלהם ולא בשמם ברשום בתעודת הזהות...? ואני, גיבורה גדולה מושכת זמן עד להחלפת השם חזרה לשם נעורי...
גם לך קרן

העין ה 3

New member
גם אני נושאת את שני השמות

וגם אני שונאת את העובדה שאני נאלצת לשאת את שמו של האקס שלי, אבל אני עושה את זה למען הנסיך שלי. זה גם מאוד עוזר במקומות פורמליים, כי אף אחד לא שואל איך זה יכול להיות שזה הבן שלי. הם בטוחים שהשם השני שלי הוא כנראה שם נעוריי. לדעתי זה מאוד נוח לשאת את שני השמות.

דילמה רצינית, עונה מנסיון של אחרים

כשאישי נישא לגרושתו הם נשאו את שם משפחתו. נודלה הבת וכעבור קרוב לחמש שנים הם התגרשו. הם ישבו לשיחה עם הילדה שהיתה בת 4 וחצי והסבירו לה שהיא נשארת לגור עם אמא ושלאמא שוב יהיה שם המשפחה הקודם שלה. שאלו את הילדה אם היא רוצה להישאר עם שם המשפחה מאבא או להצטרף לשם המשפחה של אמא. הילדה רצתה להצטרף לשם של אמה ומהסיבה הזאת אישי החליף את שם משפחתו לשם משפחתה הקודם של גרושתו. כעבור תקופה קצרה גרושתו נישאה בשנית לאדם שלו אלו הם נישואים ראשונים. במקום לשאת את שמו, גם הבעל החדש של הגרושה שינה את שם משפחתו לשם משפחתה של הגרושה. כך הילדה לא נפגעה וכל הצדדים יצאו מרוצים מהעניין (מלבד ההורים של אישי שהיו מופתעים מרצונו של בנם לשנות את שם משפחתו). לא יודעת אם זה יכול לעבוד אצל אחרים, במקרה הזה זה עבד ועובד יפה.

קורין1

New member
בגלל הבעיה הזאת השארתי את........

2 השמות, כידוע אני גרושה בפעם השניה, מעניין מה יקרה אם ארצה להביא עוד ילד? 3 שמות משפחה? האמת היא שאני לא רוצה ששם המשפחה שלי יהיה ונה משל ילדיי, לא דרשתי/בקשתי את הגרוש שלי להחליף את שם הילד, לא חושבת שזו זכותי, כשיגיע הילד לגיל 18, יחליט בעצמו איזה שם הוא יבחר. באהבה

טוב ת'שמעו מה הוחלט

אז ככה, הגרוש שלי ביקש מאישתי שתוסיף את שם משפחתו לשלה אמר לה שהוא מאד ישמח , וכך יצא מצב שהיא נשארת עם שם נעוריה (שם שאפשר לקבל או מנישואין או להיוולד) וגם שם משפחתו של הגרוש שלי שאותו בני ואני נושאים. אישתי אמרה שבשביל הילד שלי שהיא מאד אוהבת היא מוכנה להוסיף את שם משפחתו שלו לשלה, הילד הבא שלנו ישא את שם משפחתה של אישתי מנעוריה וגם את שם משפחתו של בני ושלי כך שכולנו נהיה עם שם משפחתו של בני והיא והילד החדש ישאו גם את שם נעוריה. מה דעתכם על הפתרון הזה? ושאלה נוספת: כשהילד/ה העתידי שלנו שאישתי תלד מתרומת זרע יעשה עבודת שורשים מה הוא יכתוב? ששם המשפחה שלו הוא של אבא של אח שלו מהאמא השניה שלו? מורכב מורכב מורכב

אם יקרות

ראשית כל הכבוד על הפתיחות אני ממש נרגשת לחשוב את התפקוד של המשפחה,מאחלת לכם המון מזל טוב והצלחה...תמיד ידעתי שאין כמו נוגה.... האמת שאני מאד רוצה לשאול שאלה שתמיד עינינה אותי ואני מקווה שתהיי מוכנה להגיב. אם חלילה וחס טפו טפו טפו ,תעמדו בפני רצון להיפרד.....עם מי ילך הילד המשותף?ואני מתכוונת מבחינת המבנה המיוחד. סליחה עם זה לא מתאים את לא חייבת לענות.

שמחה לענות../images/Emo13.gif

את שואלת שאלה מאד קשה. אבל כשערכנו הסכם לחיים משותפים נאלצנו להתמודד עם השאלה הזו . בכדי לא להפריד בין הילדים נגור אחת ליד השניה וחצי שבוע כאן וחצי כאן. כדי שימשיכו כרגיל בחיי החברה בית הספר וכו' . יש לי חברה שנפרדה מבת זוגתה ויש להם ילדה משותפת וכך זה עובד ועובד יפה מאד. אצלנו אי אפשר להגיד "הילדים עם האמא" איזו מהם?
אני בטוחה שאיתה אני אלך לבית אבות :))))))))) ואם יש לך עוד שאלות בשמחה רבה

למעלה