עצה בנושא שינה

Idit- KS

New member
עצה בנושא שינה ../images/Emo53.gif

אני חדשה בפורום אבל מאד נהניתי לקרוא את ההודעות. נראה לי שאת התשובות הכי טובות אפשר לקבל מאמהו מנוסות. אני אמא ל- 3 ילדים בני 5, 2.5, ושנה. בני בן השנה נרדם רק עם בקבוק ומתעורר כל 3 שעות. למשל הוא נרדם ב- 8 בערב - אז הוא קם ב- 11, 2 בלילה, 5 ו- 7.5 בבוקר.כל פעם שהוא קם אני נותנת לו בקבוק. או פורמולה או תה (קמומיל ללא קפאין). אמרו לי לתת לו לבכות 2,3 לילות והוא יפסיק לקום. מה אתן חושבות? דרך אגב-הוא ילד בריא ובמשקל מצוין.

אלה_ה

New member
הרגלי שינה

קודם כל - ברוכה הבאה
לגבי השינה-את צריכה להרגיל אותו להרדם ולישון ללא בקבוק. זה קשה אבל כמה שתדחי את המשימה יהיה יותר קשה. ילד בגיל כזה לא זקוק לאוכל במשך הלילה. הבקבוק הוא פינוק. ואת צריכה לגמול אותו מהפינוק. זו לא משימה קלה ורק אם את מרגישה שאת מאמינה בכך תצליחי. כי בהתחלה הוא יבכה והרבה. וזה קשה לנו לשמוע אותם בוכים. אז איך עושים את זה? דבר ראשון-בלילה אין אוכל. תציעי לו מים ורק מים. הוא כמובן ירצה את הבקבוק שלו ואת תסבירי שלא אוכלים ושוב תציעי מים, מוצץ, חיבוק. ויהיו כמה לילות קשים אבל הוא יתרגל. ויכולה להיות לך הפתעה והוא יתרגל מהר מכפי שאת חושבת. מהנסיון שלי (של שנתיים+3) ברגע שהם מבינים שאנחנו רציניים ושום דבר לא יעזור הם מתיישרים מהר לקו שלנו. בהצלחה

טל66

New member
אני חייבת לקטר לכן הבוקר... (מגילה) |זה

בנושא השינה. נ מ א ס ל י כ ב ר. תינוק בן עשרה חודשים, לא אמור כבר לישון כל הלילה??? עד מתי הוא יתעורר כל שעה? עד מתי? האם נצטרך ללכת לבקו"ם עם הבקבוק??? בגיל 6 חודשים, שחר הפסיק את ארוחות הלילה אבל לפתע פתאום בלי שנשים לב חזרנו לאכול בלילה. עד עכשיו הייתי מניקה אותו בלילה כשהיה מתעורר, וגם אז, רק אם הוא מסרב בתוקף לחזור לישון. עכשיו פתאום לא נאה לו לינוק בלילה, הוא מעדיף בקבוק, כבר ארבעה ימים שלא הנקתי אותו והלילה החלטתי לנסות שוב. הוא ינק לו בעצלנות ולבסוף נרדם, אבל עושה רושם שהוא לא כל כך מרוצה מכך, ואני לא יודעת כמה חלב בכלל יצא לו. ובכלל, הוא לא מתלהב מהציצי שלי
, אני קוראת כאן על אמהות שלא רוצות להניק יותר, בעוד שאני מתה להניק כי זה כל כך נוח בלילה וגם בריא, והוא לא רוצה... אוף. כל לילה הוא מתעורר בערך 10 פעמים וצורח, אני לא יודעת מה מציק לו. אף פעם הוא לא ישן טוב, מהיום שנולד, כבר בבי"ח הוא לא רצה לישון, אבל עכשיו זה פשוט בלתי נסבל יותר. אני הרוסה לגמרי , מה לעשות? לתת לו בקבוק בלילה? אוף , לקום באמצע הלילה למטבח ולהכין בקבוק איתו על הידיים ואז הוא מתעורר לגמרי. להתעקש על ציצי? הכי טוב אבל הוא לא רוצה. לא לתת לו כלום? ואז הוא צורח, מתעורר לגמרי ומתחיל סיורים ליליים בבית. help please
ובנושא אחר... בגן שחר אוכל פירות בבוקר, ארוחת צהרים בצהרים (מרק, עוף, קציצות וכו´) ומעדן סויה לקראת 16:00 (מעדני חלב גורמים לו לפלוט) כל יום אני מתלבטת מה לתת לו לאכול בערב. הוא מת על ביצה קשה (רק צהוב בנתיים) עם אבוקדו ועגבניה מרוסקת. אבל אי אפשר כל יום לתת לו את אותו האוכל?! הוא עדיין לא אוכל פרוסות לחם (בכלל אין לו שיניים) אז מה כן??? לפני השינה הוא מקבל בקבוק דיסה אבל צריך משהו בין השעה 16:00 עד ל20:00 , לא??? לא אוהבת שטויות כמו במבה ועוגיות. לתת לו עוד פעם ירקות מבושלים? כמו בצהרים? יש למישהי רעיונות מה כן לתת? אגב, שחר בן 10 חודשים. וקיטור אחרון להבוקר. אחרי הלידה לא חזרתי ישר לעבודה וכשרציתי לחזור פיטרו אותי. עכשיו אני מחפשת עבודה בנרות. היום הייתי בראיון עבודה, אבל לא מצא חן בעניהם שם, שאני אמא, ושיש לי ילד, כי הוא יהיה חולה ואני אצטרך להעדר מהעבודה וכו´.(כך אמרו לי) מאוד מרגיז
, אז עכשיו אני אמא אבל אף אחד לא רוצה אותי בגלל זה. מה, אני בעונש על זה שיש לי ילד??? סליחה על כל הקיטורים אבל חזרתי מהראיון ממש ממש עצבנית. טל

אלה_ה

New member
הי טל

נראה שעבר עלייך בוקר קשה אחרי לילה קשה. לגבי ראיון העבודה-שילכו ל.. לא מגיע להם עובדת כמוך. עדיף שתחשבי ככה. ואני כל כך מבינה אותך. אמנם המשכתי את אותה עבודה אבל מאז שירדתי באחוזי משרה אין לי קלף מיקוח אצל הבוס וזה מתבטא בתנאים. אין צדק. במקום לעודד ילודה מענישים את היולדות
לגבי שינה-אולי הוא לא זקוק לאוכל בלילה? אולי זה פינוק? תבדקי אם הוא אוכל טוב ארוחת ערב. ולפני השינה תני לו בקבוק עם תוספת דיסה. ואז תעשי כמו שכתבתי בתשובה למטה לגבי הרגלי שינה. נראה לך שמה שעניתי למטה מתאים גם למצב שלך? לגבי אוכל-לא משעמם להם כל כך מהר. ויש עוד דברם שאת יכולה לתת לו. ותתפלאי מה הם מסוגלים ללעוס בלי שיניים. כולל לחם.. אז רעיונות נוספים למאכלים- שניצל תירס או ירקות אחרים של טבעול. חביתה/מקושקשת. לביבות גבינה . מלפפון מגורר עבה. אני הייתי מערבבת עם העגבניה והאבוקדו והיה יוצא ממש סלט. גבינה צהובה. גבינה מלוחה (אולי הם לא יגרמו לו לפלוט). חומוס. סרדינים בגבינה (סרדינים מעוכים+גבינה+תבלינים. סרדינים מאוד מומלצים מבחינה תזונתית. ואולי יהיו לי עוד רעיונות בהמשך. כתבתי כאן בעבר

טל66

New member
אבל בקופסת שימורים יש חומר משמר

וחומר משמר הרי לא טוב לתינוקות [תוהה] טל

טל66

New member
את לביבות הגבינה.....

לתת לו ביד שיאכל בעצמו? או לחתוך לחתיכות קטנות ולהאכיל אותו? אני באופן אישי לא אוהבת את כל עניין ההתלכלכות והאכילה העצמית שרובה הגדול של הארוחה מגיע לרצפה. אני יודעת שצריך לתת להם לאכול לבד ואני יודעת שלא צריך להתרגש מקצת לכלוך אבל כזאת אני. גם בארגז החול רק התחלנו להתלכלך לא מזמן. טל

ניריתי

New member
כן לתת לו ביד שיאכל לבד!

ובכלל האכילה שלו לבד היא חלק מהלמידה של המרקם וההנאה מהאוכל, אז תעצמי עיניים תנשמי עמוק - ותתחילי לתת לו להנות. גם נושא זריקת הצלחת וזריקת האוכל על הריצפה זה חלק מהלמידה של הדברים. את יכולה לשים מתחת לכסא האוכל ניילון ואז אין הרבה ניקיון. זה עובר להם ולאט לאט הם לומדים לאכול יפה ולא לזרוק.

mnirit

New member
../images/Emo32.gif וואי, עוד ניריתי

סליחה, לא יכולתי להתאפק. פתאום ראיתי הודעה עם השם המסורתי שלי בפורומים השונים ואז אמרתי לעצמי "איך זה יכול להיות, זה לא שלי". אחר נזכרתי שזה באמת הפורום היחידי שלא מאפשר לי להקרא בכינוי הקבוע שלי "ניריתי", ועכשיו אני מבינה למה.
אז סוף סוף נפגשים. נעים מאוד.

באכילה עצמאית יש מספר יתרונות:

1. פיתוח עצמאות 2. פיתוח קשר עין יד 3. פיתוח מוטוריקה עדינה אריאלי שלי נורא (!!!!) נהנית לאכול לבד, וכיום היא כבר אוכלת עם כפית ומזלג. אם לא רוצים שכל האוכל יגיע לרצפה - יש את הסינרים החד פעמיים עם הכיס, והם פשוט נפלאים. כל האוכל מגיע לשם, והם גם סופגים נוזלים. בתאבון

אלה_ה

New member
מבינה אותך, אני נלחמתי באיסטינסטיות

וברצון לשמור הכל נקי והיום אני יכולה להגיד בגאווה שאני מסוגלת לראות אותו מורח הכל על הרצפה כמעט בלי להניד עפעף. זה באמת חשוב לתת להם לאכול לבד.

אני שמה סדין על הרצפה ועליו את כסא

האוכל וככה שקד יכולה להעיף מה שהיא רוצה ואני לא עוזה מזה עניין וזה די מוציא לה את הרוח מהמפרשים. בסוף הארוחה אני מוציאה את הסדין מנערת אותו וזהו.

תיורז

New member
כאימא לבן 9 חודשים

מבינה אני את כל קיטורייך... קודם כל בקשר לאוכל בלילה, רז ישן כל הלילה מגיל חודש וחצי, אך יש לילות שהוא פתאום גם... ויש 2 סוגי לילות, יש סוג של לילה שאחרי יום שבו הוא לא אכל טוב, יש ימים שהוא די בררן באוכל ולא רוצה לאכול בכלל, אז בלילות האלו אני מיד מכינה לו פורמולה... ויש לילות הוא סתם קם אז אחרי שתיית מים הוא חוזר מיד לישון. אני חושבת שאצלך, זה אולי בגלל השיניים.. כי רז בימים האחרונים מתעורר הרבה פעמים פתאום, אחרי תקופה ארוכה שהתרגלתי לשינה רצופה של לא פחות מ8 שעות (זו שינה רצופה שלי, הוא ישן מ8 עד 6 בבוקר), ובינתיים צמחו לו 2 שיניים ואני מאמינה שאצלך זו הבעיה. אני מבינה שיותר נוח להניק, אך אם טעמו משתנה אין מה לעשות, את יכולה להכין בקבוק מראש ולשים במקרר וכשהוא קם לחמם את הבקבוק (40 שניות במיקרו שלי מחמם יופי בקבוק קר), ואז לערבב טוב טוב, אחרי 5 דקות שניכם כבר בחזרה למיטה בלי עצבים ומריבות. עם הזמן תעברי למים... בקשר ללמה לתת לו לארוחת ערב, אני כמוך בדילמה, אך אצלי יש בעיה, הוא לא רוצה עגבניה, לא גבינה, לא אבוקדו, אלא רק דייסה ואני מנסה ומנסה... ב16 אני נותנת לו פורמולה ובערב דייסה עם ביצה קשה (הכל בבלנדר והוא לא מרגיש שיש ביצה), וזהו... ואני כל יום מנס הלתת משהו והוא לא מקבל... את הלחם אפשר לתת, למרות שאין שיניים, אל תביאי את החלק הקשה אלא את הרך... בקשר לעבודה, ליבי איתך... המעסיקים לא אוהבים אימהות.. אני חזרתי לאותה עבודה ואין סימפטיה רבה, כי כאימא דרשתי לעבוד עד 15 ולא אוהבים זאת כאן.

אם לא תקטרי פה אז איפה?

לא תמיד לכולם יש כל לקיטורים ולא תמיד בכלל מבינים אותם - בשביל זה אנחנו פה, להקשיב ולחבק.
בקשר לאוכל בלילה - אריאל בת שנה וחצי ועדיין מתעוררת למטרנה בלילה, אני לא מספיק חזקה כנראה בדביל לשמוע את הבכי הרעב שלה, ועכשיו היא כבר יודעת לבקש: ממם, ממם... ממש קורע את הלב). מה שאפשר לעשות - לפני שאת הולכת לישון תמזגי מים רותחים בכמות מדוייקת למספר בקבוקים, ולידם שימים את הפורמולה. כששחר יתעורר לא להוציא אותו מהמיטה אלא ללכת למטבח ותוך 15 שניות להכין לא בקבוק, ככה לא נקטעת השינה. בקשר לארוחת ערב - לחם אפשר לאכול גם בלי שיניים (מנסיון) וזה תמיד טוב ומשביע ואפשר גם למרוח משהו על הפרוסה.
למתכונים האהובים ביותר על אריאל: 1. פסטה - מבשלים פסטה קצרה, אח"כ מטגנים בקצת חמאה, מוסיפים גבינה צהובה או קשקבל מגורדת, מלח ופלפל, וזה פשוט טעים. לא הכזיב אף פעם, והיום אני כבר מכינה כמות כפולה - גם לבעלי. 2. אפונה עם תירס - אותו דבר - מבשלים קצת, מטגנים קצת (לא חובה), מלח, פלפל ולצלחת - הקטנה מתה על זה. 3. ביצה מקושקשת. בד"כ אני נותנת לה פרוסה ליד, סלט חתוך דק (אחרת היא לא מצליחה לחתוך את הירקות. בתאבון!!! וכמובן - בהצלחה עם העבודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

inbale

New member
היי טל ../images/Emo13.gif

יערה בת 11 חודש עוד מעט וגם היא מסרבת לישון לילה שלם. איתה יש לי בעיה שהיא רוצה לחרופ בסביבות 1800 בערב ולא עוזר כל מה שאני עושה למשוך אותה. הלכתי איתה לטיול ...משחקים ..מה לא אבל הגברת רוצה להרדם בשעה הזאת ואז באמצע הלילה הופ- מתעוררת כמו שד. עכשיו הבעיה בכלל כפולה כי אמא שלה הולכת לישון רק בשעות הקטנות של לילה עקב ציטצוטים עם ניו יורק (והמבין יבין). אבל מנסיון שלי עם הגדול - לכל דבר יש זמן וגם שנת הלילה שלנו תחזור אלינו. אצל יערה גילתי היום שסוף סוף יצאו שתי השינים למעלה אז אולי זה מסביר משהו על התקופה האחרונה. אולי אצלכם זה גם שינים??? לגבי אוכל - בגיל מופלג כזה- תני לאכול הכללללל. מה שהילד אוהב. יערה אכלנית קטנה מאוד וגם עולה מעט במשקל בהתאם אבל אני משתדלת לתת לה הכל כולל חתיכת סטייק עסיסת שהיא טרפה

טל66

New member
אז אותו הדבר אצלנו

בשעה 18:00 הוא כבר נופל ומת לישון. אם הולכים איתו לגינה אז הכל בסדר בגינה אבל כבר מהדרך הביתה ועד לשינה זה פשוט סיוט אחד גדול. ולא כל יום בא לנו לצאת איתו לגינה לפעמים בא להשאר בבית ואז הוא ישן בערך משעה 17:00-18:00 למשך שעה או שעתיים! בכל מקרה לא יאוחר מ21:30 הוא כבר במיטה לשנת לילה. כל כך קשה להחזיק אותו ער כשהוא עייף זוהי משימה בלתי אפשרית לחלוטין. טל

למעלה