עצה והתייעצות..

עצה והתייעצות.. ../images/Emo13.gif

ותיקי הפורום כבר יודעים.. עייפות.. בלה בלה בלה.. כל הבדיקות האפשריות תקינות.. הפניה לרפואה המשלימה.. אבחנה - תסמונת העייפות הכרונית. אוקיי. עד כאן, תקציר האירועים הקודמים
אחרי 16 טיפולי דיקור מדהימים שהעיפו את העייפות, אני רוצה לנסות עוד דברים. אם כטיפול תומך ואם כטיפול חוויתי. ברור לי שעל הדיקור אני לא אוותר, אבל בינתיים יש לי שלושה שבועות שבהם המטפל שלי יהיה בחופשה וחשבתי שזה זמן טוב להתנסות. כמובן שישנו השיקול הכלכלי, ויש גבול לכסף שאני יכולה להוציא על זה, אז מה ההמלצות שלכם? אני חשבתי ללכת על שיאצו או על רפלקסולוגיה, למרות שבעבר התנסיתי בשיטת "אבי גרינברג" וזה לא היה שוס.. אשמח לעצות והמלצות גם על טיפולים אחרים...

עינת- עיצה קטנה-בלי הוצאות כלכליות.

בכתובת האינטרנט שהוספתי יש את הספר פאלון דפה. תרגילים שוטים שממלאים באנרגיה ומסלקים אנרגיה שלישית. אני מתרגלת כמעט כל יום את יכולה להוריד את הספר להדפסה http://www.falundafa.org/book/heb/flg/contents.htm מאחלת בריאות אור ואהבה בת חן

אנרגיה שלישית? יש כזה דבר? ../images/Emo8.gif

בטח התכוונת לאנרגיה שלילית... אבל זה נשמע נחמד
היי בת חן, אני אוהבת משחקי מילים...
נאוה

אני תוהה....

האם את יודעת מה היה הגורם לעייפות? והאם את בטוחה שהרפואה הקונבנציונלית כיסתה את הכל? והאם בדקת "קנדידה"? טיפול כללי תומך יעיל מאוד - מיץ נוני כשתייה יומיומית הוא מזין מאוד, המשתמשים בו מדווחים על יותר אנרגיה, שינה טובה יותר, אפילו חלומות טובים יותר ושיפור בריאותי כללי. יש לו אפקט שיקומי על הגוף - לאורך זמן הוא משפר את מצב הרקמות. עבודה טובה במיוחד הוא מבצע על הכבד, על מערכת העיכול ועל המערכת החיסונית. אם הטיפול הוא ל- 3 שבועות בלבד, אין טעם להתחיל... ובכל זאת... עדיין, אני מרגישה שהכי חשוב זה לדעת מה היה הגורם לעייפות הכרונית... נאוה

היי נאוה..

בוודאי שאני יודעת מה הגורם לעייפות. התשה. התשתי את עצמי, מתח, מעט שעות שינה לאורך שנים וכו´. בתור אחת שמאמינה קודם כל בקונבנציונאלית אכן, כיסינו הכל. כל בדיקה אפשרית מבדיקות דם מפורטות ומעמיקות, תפקודי ריאות, אקואים למינהם, צילומים, אולטראסאונדים וכו´.. קנדידה לא בדקתי. מה זה??? מה זאת אומרת מיץ נוני? מה זה? מה המינונים? איפה קונים? אני לא מחפשת בהכרח משהו ל-3 שבועות, זה פרק זמן מבחינתי שיוקדש להתנסות בדברים אחרים, להכיר תחומים נוספים..

קנדידה וצרות אחרות...

הקנדידה היא פטריית שמרים שחיה במעיים באופן רגיל... מה ששומר על גודלה התקין זו פלורת המעיים התקינה ו... מזון בריא ומאוזן. כשהיא מקבלת את המזון שהיא אוהבת (סוכר, שמרים, פחמימות ריקות) היא פורחת במהירות, לעומת זאת, היא משחררת רעלים וקשה מאוד להרוג אותה. כשלוקחים אנטיביוטיקה, הפלורה התקינה נפגעת, ושוב, זה מאפשר לה צמיחה (קורה גם עם סטירואידים). כשהיא גדילה, היא שולחת שורשים אל דפנות המעי וקורעת את הרקמה העדינה שמונעת כניסת פרודות גדולות לגוף (תסמונת המעי הדולף). מכאן ועד לעייפות כרונית הדרך קצרה: עיכול לא תקין, רעילות בגוף, עומס על הכבד ועל המערכת החיסונית שמתעייפים (אלרגיות, כאבי ראש, עייפות). המקום לבדוק: לשלוח בדיקת צואה למעבדה "רפואה שלמה" בחיפה (זה מה שאני מכירה) בכל מקרה, לא בקו"ח לגבי בדיקות דם: ראה אותן מישהו אלטרנטיבי שמתמצא? - לא מספיק המוגלובין תקין, יש ערכים נוספים שנותנים איתות מוקדם או מספרים על אנמיה גבולית (קו"ח בדרך כלל מתעלמים עד שההמוגלובין צונח) בדקו בנפרד ברזל, חומצה פולית ו- B12? HBV בדקו? (וירוס בשם אפשטיין בר שעושה מחלת הנשיקה) נאוה

כן. נאווה. בדקו הכל. תאמיני לי..

אני בחורה מאוד יסודית
למעט קנדידה אבל ממה שאני מבינה קנדידה מצויה בגדול אצל כווווולם.. בכל מקרה, לא יודעת למה, אבל לא חושבת שיש לזה קשר במקרה שלי.. (אינטואיציות..)

יגעת ולא מצאת... - אל תאמין!

לא מצאת? - יש... מ ש ה ו... שלא נבדק או נבדק ולא זוהה אין תוצאה בלי סיבה וכמו שאמרו חכמינו: יגעת ולא מצאת? - אל תאמין לא יגעת ומצאת? - אל תאמין יגעת ומצאת - תאמין! אם אין סיבה פיזית, יש סיבה נפשית וכשיש סיבה נפשית, הגוף יוצר את התוצאה אז... צריך להיות מ ש ה ו.... (הקשר גוף-נפש עובד לשני הכיוונים) בכל מקרה, יכול להיות שזה לא קנדידה אבל כדאי לשלול כי קנדידה יש לכולם אבל לא אצל כולם היא פתולוגית...

מיץ נוני

מיץ נוני - מיץ מפרי בשם נוני - עשיר מאוד בחומרי מזון, חלקם ייחודיים. אנשים "בריאים" לוקחים אותו פעם ביום - בבוקר על קיבה ריקה המינון ושילוב של דרכים נוספות של לקיחה הוא מאוד אישי... ניתן לקחת אותו כתמיכה כללית לטיפול או להשתמש בו ל"נגיעה" עמוק עמוק בפנים. בשימוש לאורך זמן הוא עושה עבודת שיקום על מערכות שונות... המוצר אינו נמכר בחנויות אלא דרך אנשים שקשורים לחברה באמצעות היבואן אם תפני אלי במסר או באי-מייל, נוכל לבדוק איך לחבר אותך עם המוצר, ומהי הדרך הטובה בשבילך להשתמש בו... נאוה

ש י א צ ו ../images/Emo24.gif בחירה טובה ../images/Emo36.gif

היי עינת, מן הסתם, לפני שאמליץ לך על שיאצו, אבחר להפנות את תשומת לבך, לעיקרון חשוב ברפואה הוליסטית, שאגב הדיקור חוסה בצילה. הרפואה ההולסטית המבבסת את גישתה על ראיה רחבה, שואפת למגר את גורם הבעיה מעבר להעלמת הסמפטומים. כמו שכבר בעבר ציינתי בפנייך העייפות בין שאר הסמפטומים שלך הן תוצאה של אורח חיים לא מתאים. הווה אומר, אם ברצונך להגמל מתישהו מטיפולי הדיקור ולהיות אדם חופשי החי ללא תלות במטפל כלשהו, הייתי ממליץ לך לבדוק דרך טיפול שתקנה לך מודעות לשינוי באורח החשיבה ובאורח חייך. למעשה גם מדקר טוב, מעבר לדיקור נקודות מרפאות אמור להביא אותך למצב שכזה, אם כי זה כבר תלוי בדרכו האישית של כל מטפל ומטפל. ולמה בדעתי להמליץ לך על שיאצו ? מכמה סיבות. ראשית האינטאציה שלי אומרת שטיפול במגע יטיב איתך.(אך אל לך להסתמך על כך:) שנית, למטפל במגע יותר קל להתחבר לנפשו של המטופל מעצם אופי הטיפול. דבר שלישי, טיפול בשיאצו הוא הטיפול במגע הכי קרוב לדיקור כך שסביר להניח שהשפעתו על גופך תהיי מהירה. והדבר החשוב ביותר מטפל שיאצו טוב בהחלט יוכל לגרום לך לחוויה, שעם גישה חיובית מצידך תוכל לשמש אותך כחוויה מתקנת. במילים אחרות ממליץ לך לבחור בטפול במגע, ועל שיאצו אני ממלייץ במיוחד, הוא טיפול בעל אופי תומך מקדם ומונע. והכי הכי חשוב זה לבחור מטפל על פי המלצה של מכר שאת סומכת עליו. ישנן עושד סיבות, שאם תרצי אשמח לשטוח אותן בפנייך. אבל אני חושב שדי כבר במה שציינתי:) שמח לשמוע שאת מרגישה טוב :) בברכת בריאות טובה תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

לא ציפיתי שתמליץ על משהו אחר ../images/Emo8.gif

אבל בהחלט קלעת בנוגע אליי. אני מעדיפה טיפולי מגע. למה כוונתך באורח חיים לא מתאים? אני מקפידה על 8 שעות שינה. לא מעשנת. לא שותה. אוכלת דיי עם היגיון ויחד עם זה אני לא פדנטית עד כדי הקפדה על לפחות פרי ליום וכו´.. אורח החיים שלי מושפע מהעבודה שלי, ולכן אין כל כך מקום לשינויים בו. את מכון הכושר אני מתחילה לשלב מחדש (אני מקווה שהריאות יעמוד בזה
) ובכלל.. אני לא טיפוס קיצוני שהולך על הקצה.. ככה שאורח החיים שלי דיי שפוי ובריא.. אתה מוזמן להעלות את כל הסיבות שנראות לך רלוונטיות. זה מעניין ומסקרן. אולי אפילו תטריח את עצמך ותכין מאמר על "למה כן"? אני אקרא בשקיקה!!! והמון תודה על התמיכה לאורך כל החודשים האלה

Talia E

New member
"אורח החיים שלי מושפע מהעבודה שלי"

... האם זמנך מלא בעבודה? זהו פרט חשוב באורח חייך, שקשור הדוקות למצב שאליו הגעת. בקיצור, כמה שאלות: כמה את עובדת?, האם העבודה מלווה אותך גם הביתה?, האם היא מלחיצה?...

עינת , זרקי לנו עצם...../images/Emo107.gif

איזה כיוון את מחפשת? האם את רוצה לעבור טיפול עמוק או משהו קליל ולא מחייב? האם את מוכנה לטיפול נפשי ( פרחי באך , קינסולוגיה וכד´)? האם את מעוניינת בטיפול במגע ואם כן מה את מעדיפה מגע רך ומלטף ( טיפול בשמנים) או טיפול חזק כמו שיאצו ? האם את מוכנה לשלב צימחי מרפא ו או תוספות מזון למינהם , האם תזונה נכונה בכלל אופציה? בקיצור כמו שכבר ביקשתי עזרי לנו לכוון אותך..

דווקא עצם את רוצה? אם כבר סטייק ../images/Emo6.gif

בשורה התחתונה, ברור שאני רוצה משהו שיהיה עמוק ורציני, אבל יחד עם זה, אני בספק אם אני אוכל לעמוד בתשלום לשני סוגי טיפולים שונים, אחת לשבוע.. קינסיולוגיה לא מדברת אליי. מצטערת, אבל לא השתכנעתי שיש בזה ממש, לעומת זאת שיאצו או רפלקסולוגיה קורצים לי מאוד. גם כירופרקטיקה נראה לי מעניין.. אני חושבת שבשלב הראשון מדובר על צבירת חוויה שגם תעשה טוב.. תזונה נכונה היא ממש לא אופציה
מצטערת.. לא מסוגלת להשתעבד לאורך חיים של נבטים וזרעונים (אני מקצינה ובכוונה...
). צמחי מרפא? מה יש בזה? אני חושבת שאני צריכה טיפול פיזי כמו שאמר תומר. אני טיפוס שרוצה להרגיש את הדברים. טיפול בשמנים נחמד לדעתי פעם ב.. לא כרוטינה טיפולית, אבל זה אולי בגלל ההקשר שאני עושה למסאג´ פינוק.. מקווה שעזרתי..

תשובה אני לא אתן לך ../images/Emo3.gif

אבל אני אנסה לחדד כמה דברים.. ממה שהבנתי את מעוניינת במגע , אם כי לא ניתן לעשות טיפול רציני ועמוק גם בעזרת פרחי באך וזה לא מחייב הוצאה כספית גבוהה ( על בסיס של פעם בשבוע כמו דיקור) . לגבי המגע ישנם סיבות לכאן ולכאן מדוע לפנות לשיאצו או לרפלקסולוגיה , קודם כל חשוב לזכור ששיאצו הוא מגעאת שוכבת על מזרון והמטפל כל הזמן נוגע במגע חזק יחסית ( מה שמכונה " כאב נעים") וזה כולל מתיחות ומניפולציות , התחושה אחרי טיפול שיאצו טוב זו תחושה אדירה של זרימה בכל הגוף , וזה כיף ומומלץ ולו רק לשם החויה ( כמו שתומר כבר הדגיש , חשוב להגיע למטפל מעולה בתחום) . עם זאת מבחינה טיפולית /מערכתית את עוברת פחות או יותר טיפול אקופנטורה ( רק בצורה אחרת) ז"א אותם המרידאנים אותם הנק´ רק בשיטת טיפול שונה. הרפלקסולוגיה לעומת זה ( ואולי זה המקום לציין שאני לא רפלקסולוגית) היא תורת כף הרגל והעיסוי ( להוציא משיטת גרינברג שהיא שונה לחלוטין) מתמקד במפת הרגל ומקסימום בחלק התחתון של הרגל (שוקיים) העיסוי תלוי במטפל נע בין כואב ( פיזור הקריסטלים) לעדין ( איזון אלמנטים) ותלוי בגישת המטפל ( לא לשכוח לשאול לפני שאת קובעת תור). יש כאלה שאחרי טיפול רפלקסולוגיה מרחפים ומרגישית מאוד מאוזנים. האיבחון דרך כף הרגל והטיפול שונה מאקופנוטרה ובהחלט יכול להשלים מעגל ע"י תקיפת הבעיה ממס´ דרכים. אם באמת השלב הראשון בא לשם החוויה שבעיניין הייתי ממליצה לך לטעום מזה ומזה ורק אח"כ להחליט . לילה טוב ו.. אני עדיין מחכה לסטייק שהבטחת

אופס טעות קטנה..../images/Emo4.gif

צ"ל אם כי ניתן לעשות טיפול רציני ועמוק גם בעזרת פרחי באך..

בשניה שנצליח לתאם פגישה לקפה אני

מבטיחה לך סטייק
אז בעצם את ממליצה לי לעבור טיפול רפלקסולוגי (או כמובן פרחי באך.. אבל כאן יש לי בעיה למצוא מטפל ממש ממש מוצלח) כי השיאצו "דומה" לדיקור.. אוקיי.. אגב, יש הבדל מבחינת התוצאה אם זה פיזור קריסטלים או איון אלמנטים???

אני חושבת שלא..

זה עיניין של גישת טיפול, כמו שיש מטפלים סיניים שעושים סימוצלציה למחט ( מכניסים ומוציאים אותה), ויש כאלה שדוקרים כואב ויש שלא , ככה גם ברפלקסולוגיה. וכמו שכבר ציינו פה מס´ פעמים : לכל אחד מתאים שיטת טיפול שונה. אשמח לשמוע במה בחרת ואיך הולך.. שבת שלום יעל

למעלה