עצה והתייעצות..

odeia

New member
יעל, האם ישנה אפשרות לעבור דיקור

ללא כאב? כשאני עברתי דיקור היו נקודות כואבות והיו כאלו שלא. לפעמים המטפלת שיחקה עם המחט כשהיא היתה נעוצה בגוף שלי, כדי שהיא תעבוד יותר וכמובן שזה בדר"כ כאב מאוד. אני הבנתי שזה כואב לפי מידת הבעיה. אשמח לשמוע על זה קצת יותר.

בדיקור ישנם שיטות רבות

בסין לדג. המטפל עושה סימולציה עד שהכאב אינו נסבל ( ותאמיני לי יש להם כוח סבל..) הסינים מאמינים שרק אם יש כאב יש ריפוי. ישנם נק´ שנמצאות באזורי עצבים י בין גידים צפופים ועצם החדרת החדרת המחט כואבת ( לדג. נק בפריפריה בעלי רגישות עיצבית - אצבעות ידים ורגליים) . ישנפ סודי מטפלים הדוגלים בטיפול עם מחט אחת או מס´ מחטים מצומצם ככל האפשר הדיקור שלהם בד"כ יותר עדין ופחות כואב. גם אקופנוטרה יפנית נחשבת פחות כואבת הן בגלל סוג המחטים שלה והן בגלל צורת ההחדרה ( שהיא בד"כ יותר שיטחית). סיבה נוספת לכאב היא כמו שכבר ציינת אופי הנק´ וסוג הבעיה. נק´ שיש בה תקיעות של אנרגיה תהיה כואבת יותר מנ´ ריקה מאנרגיה. ונקודות של איבר רגיש ( הן מעודף והן מחסר) יהיו רגישות גם הם. ויש כמובן את סוגי האנשים , יש לי מטופלים שכואב להם להשכב על המיטה , ויש כאלה שלא משנה מה ואיפה אדקור אותם, הם לא מוציאים מילה. זאת בערך כל התורה כולה

Talia E

New member
בשיאצו

עובדים עם אותם מרידיאנים שבדיקור, אך זה עדין לא דומה... ישנם זרמים שונים; יש כאלה שלמעשה לוחצים על נקודות דיקור (אקופרסורה) [וזה מזכיר, אולי דיקור, אם כי זה שונה], יש כאלה שמנסים להביא לאיזון במרידיאן ספציפי, ויש כאלה המנסים להביא לאיזון בין המרידיאנים, ויש כאלה וכאלה וכאלה... בקיצור, טיפולי שיאצו הם מאד מגוונים ותלויים במטפל ובבחירותיו. הטיפול יכול להיות נעים מאד, כואב מאד, לא כואב ולא נעים - או כמו שאמר אחד ממורי - כמו החיים...
בכל מקרה המסר שניסיתי להעביר, שמגיע מניסיוני כמטופלת, הוא שטיפולי שיאצו מרגישים מאד שונה מטיפולי דיקור. מקווה שתרמתי במשהו, איכשהו...

לילונת

New member
ממליצה לך מאוד..

על טיפול בשם קרניאו סקרל..המגע הוא מאוד עדין אבל השפעותיו הן דרמטיות הן בתחום הרגשי והן בתחום הפיזי...והותירו אותי די המומה.

למעלה