עצה טובה

קטנטנן

New member
עצה טובה

חבר'ה אני קראתי ספר טוב על אבולוציה ואני בהחלט ממליץ לכל אחד לקרוא, הוא פשוט מדהים לספר קוראים "בראשית ברא" כתב אותו פרופסור נתן אביעזר והוא מדבר בתאוריות שונות לבריאת העולם והאדם, תוך כדי שילוב עם היהדות מומלץ ונהיר גם לחילונים. ממש ממליץ

qet1

New member
לא ברור

האם הספר הוא על אבולוציה או על בריאה, אלה שני דברים סותרים...

מצטרף להמלצה.

הספר מצחיק מאד, ומומלץ לכל אחד שרוצה להרגיש חכם יותר מפרופסור לפיסיקה לקרוא אותו. הבערות שאביעזר מגלה בביולוגיה תשכיב אתכם על הרצפה מרוב צחוק, וכל מי שיודע את סדר התקופות הגיאולוגיות פשוט יקרע כאשר הוא יראה את הסלט שאביעזר עושה בנסיון להתאים אותן לימי הבריאה. מאז שקראתי את Evolution: Challenge of the Fossil Record (Gish 1986) לא צחקתי כל כך מספר פסאודו- מדעי.

קטנטנן

New member
פרופסור אביעזר

מציע אלטרנטיבה, לא כל מה שכבוד-מלכותו לא מסכים איתו הופך לבדיחה. אני לא אמרתי שצריך להסכים עם הדרך שלו סך הכל אמרתי שהספר וכן התאורייה של פרופסור אביער טעונות בדיקה, וכן הם מבוססות על עובדות

והאלטרנטיבה שלו מצחיקה.

מה לעשות, אבל כאשר הוא טוען שהצמחים שנבראו ביום השלישי הופיעו רק בתקופת הקרבון הוא קובע קביעה מטומטמת. צמחים, ביניהם כאלה שאנו מכירים היום ולא רק כאלה שבוטנאים מומחים יזהו כצמחים (כך הוא טען גם בספרו וגם במכתב אישי אלי לפני מספר שנים) הופיעו כבר בסילור. הכוונה היא לטחבים ולשרכים ממחלקת השבטבטיים. אם אתה רוצה אשמח לשלוח לך תמונת שבטבט כדי שתראה במו עינייך שקשה לטעות בהגדרתו כצמח. זוהי רק אחת הדוגמאות לשטויות שאביעזר כותב במודע. בין שאר שיטות ההטעיה שלו הוא מערבב בין חלוקה "גסה" לתקופות- פליאוזואואית, מזוזואית וקנוזואית וחלוקה "עדינה" יותר- קמבריום, אורדוביק, סילור... כך שהפרם, למשל, מופיע אצלו אחרי הפריקמבריום! תוסיף לזה את השטויות שהוא כותב בנושאי אבולוציה, ותקבל אדם המבזה את התואר "פרופסור" ואת המוסד האקדמי בו הוא מלמד. אם אביעזר יפנה אלי אישית, אשמח לתת לו את שמי האמיתי לצורך תביעת דיבה.

אני מבקש להתנצל

בפני הפרופסור ג'ראלד שרדר. שכחתי את ספרו "מדע האל" המצחיק הרבה יותר מ"בראשית ברא" של אביעזר. כאשר ניסיתי לחזור על חישוביו וגיליתי שהפרופסור עשה טעויות שכל בעל 4 נקודות במתמטיקה היה נמנע מהן זלגו דמעות מעיני מרוב צחוק.

קטנטנן

New member
מי אמר ש.....

אתה צודק והוא טועה, אתה מבסס את דבריך על תאוריה, נכון היא מגובה בעובדות אבל את העובדות אפשר להסביר אחרת. לא כל מי שלא חושב כמוך טועה, אני מכבד את דעתך שאתה רואה בספר כשטות אבל אני מבקש שתעלה טענה אחת הגיונית ולא סתם תזרוק משפטים באוויר שבכלליות נובעים מחוסר עומק.

Charles Darwin

New member
תראה...

לא כל 2 תיאוריות שקולות אחת לשניה ולא כל ספר ראוי להתייחסות. הבריאתנים בארה"ב, למשל, מציגים את האבולוציה כ"סתם עוד תיאוריה" ואת "מדע" הבריאה, כ"תיאוריה" מתחרה שצריכה לקבל זמן שווה בכיתות הלימוד. אז אני אמור להגיד עכשיו שיש סיכוי של 50% או 10% שהם צודקים? לדעתי הסיכוי הרבה הרבה הרבה יותר קרוב ל-0%. אני אישית לא קראתי ת'ספר של אביעזר וגם אין לי שום כוונה לעשות זאת. יש גם ספר שטוען שהאבולוציה היא בכלל תופעה פיננסית וגם אותו לא קראתי. מילא אם זה היה בא ממישהו שיכול לטעון לאובייקטיביות כלשהי, אבל כשמדובר בבנאדם דתי שכל חייו רק שואף להתאים את התנ"ך למדע, אני לא ממש מופתע ו/או מתרגש מכך שהוא הצליח לחבר את כל ה(דיס)אינפורמציה לכדי ספר. אבל
על ה
הייתי ממליץ לך על ספר אם הייתי חושב שזה אולי ישנה את עמדתך (ואם תגיד עכשיו שאתה תמיד פתוח לרעיונות חדשים, אני לא ממש אקנה את זה ;-]).

קטנטנן

New member
אני קודם כל חושב

שכדאי לך לקרוא את הספר, יש לו דרך נחמדה ואחרי הכל לקרוא זה לא עולה כסף....

מי בכלל אמר...

ש 2+2=4? אתה יכול להגיד שכל מי שלמד בכיתה א' יודע זאת. ובכן, כל מי שלמד קורס פליאונטולוגיה (שנה א' של גיאולוגיה) יודע שהפרם היה אחרי הפריקמבריום. מי שטוען אחרת הוא או אידיוט או שקרן. מי שכותב אחרת בספר "מדעי" הוא גם שקרן וגם אידיוט, מפני שאין ספק כלל שהוא ייתפס בקלקלתו.

קטנטנן

New member
בדיוק הנקודה

2+2=4 בגלל שאף אחד לא הוכיח אחרת, אם מישהו יוכיח ש-2+2=5 2+2 יהיה שווה 5. אתה מתעקש שהאבולוציה היא מדע מוכח מעבר לכל ספק, ואולי זאת ההזדמנות להזכיר לך, זו תאוריה מגובה בראיות, מישהו יכול לבוא לפרש את הראיות אחרת וגם להמציא תאוריה, ואגב הוא לא יהיה שונה מצ'ארלס דארווין....

אמנם, בהסתמך על האקסיומות

של הארתימטיקה ניתן להוכיח ש2+2=4. אך שים לב: אם זה הוכח אז לא קיימת כל דרך להוכיח תוצאה סותרת (עם אותן אקסיומות). זו משמעות המושג "הוכחה" - לוודא את נכונות הטענה מעבר לכל ספק. לא יתכן ש"מישהו יוכיח ש-2+2=5".

קטנטנן

New member
קיימת גם קיימת

כל הוכחה עומדת עד שתבוא הוכחה אחרת ותסתור אותה, מי אמר שלא תבוא כזאת?.

מה???

"כל הוכחה עומדת עד שתבוא הוכחה אחרת ותסתור אותה" - חס וחלילה! אם זו הוכחה, הרי אי אפשר לסתור אותה. זו משמעות המילה "הוכחה". אם הראית לוגית שהתוצאה נובעת בהכרח מהנחות היסוד, אז היא נובעת בהכרח. לכל היותר, יתכן שטעית בהוכחה, כמו שאפשר לטעות בתרגיל חישוב. אבל תוצאה של חישוב נכון היא אמיתית לעד.

קטנטנן

New member
צודק....

טעות בניסוח, הכוונה היא לא להוכחה מוחלטת (prof) אלא להוכחה תאורטית כדוגמת האבולוציה

קטנטנן

New member
ועוד נקודה

"כל מי שחושב אחרת הוא אדיוט ושקרן" למה בגללה שהוא חושב הפוך ממך, במדע אין מקום לדעות אחרות (במידה והם מוכחות)?????? להזכירך גם האבולוציה הייתה בתחילה דעה אחרת... אז מה המקומות התהפכו והדעות יחד איתם?

קטנטנן

New member
מי אמר?

אנחנו לא מדברים פה על מדע גרידא כדוגמת כימיה או פיזיקה אלא על התאורייה של בריאת העולם, ספר בראשית הוא הצעה מקבילה לאבולוציה, בעניין בריאת העולם...

למעלה