עצה....

sosanit

New member
עצה....

היי, הודיעו לי שאני יצתרך לעבור הקרנות במשך שבועיים הייתי רוצה לדעת אם מישהו בפורום יודע על תופעות לוואי על הפרוצדורה עצמה (כמה זמן הקרנות?) זה יהיה בבלינסון אם מישהו עבר שם הקרנות אשמח לקצת מידע ובכלל עוד לא דיברתי עם הפרו' שלי ואני ממש סקרנית לדעת במה מדובר פחות או יותר לפי מה שהבנתי בכללי זה סוג של "גן עדן" אחרי הכימוטרפיה המייגעת... אהה ובכלל אני באה מאילת (עם חבר שלי) להקרנות ואמרו שיש מלון שנותנים הייתי רוצה לדעת אם זה מלון או "מעון"... אם משהו התנסה אשמח לטיפים... תודה...

מזי א

New member
הקרנות--בלינסון

היי אתחיל בזה, שההקרנות לעומת הכימו' זה משחק ילדים. מייגע ומעייף, אבל יחסית קל מאוד. את תצטרכי להגיע פעם ראשונה לסימולציה, בה הם מסמנים את המקום שאותו יקרינו,ומכינים תוכנית. זה יקח זמן ,כי עושים את הסימולציות בשעות הבוקר,והמכון יחסית עמוס בשעות אלה. אח"כ יקבעו לך תוכנית של טיפול,את מגיעה בשעה שמבקשים או קצת קודם, נכנסת לשם, זה אולי 2 דקות כל הסיפור, וזהו. אין בעיות ,הכול בסדר, אם את תעשי רק שבועיים אז גם תופעות הלוואי שציינתי, לא כל כך ישפיעו עלייך.ונראה לי שהעור אפילו לא ישחים. עייפות ורצון לישון ,זה בסה"כ התופעות. דרך אגב, כל הקשור למכון האונקולוגי,עבר למרכז דוידויף,בנין חדש המאגד בתוכו את כל המתבקש. בקשר למקום לינה, אין לי מושג ,אולי תתקשרי אליהם ותבררי? יש את כל הפרטים באתר של בית החולים. שיהיה בהצלחה ויעבור מהר וקל מזי

enwhysea

New member
לא בדיוק נכון

אני לא רוצה להכנס לזה שכולם שונים וטיפולים שונים. אבל התקופה של הקרנות צוואר הייתה התקופה השחורה והרעה בחיים שלי, יותר גרוע מכל דבר אחר שעברתי בחיים. הכימו (רק 3 טיפולים בנתיים) ממש בדיחה ליד זה. הקרנות ראש/צוואר זה אחד הדברים הקשים לדעתי שאפשר לעבור, וצריך להיות מודעים לזה.

הקרנות ראש צוואר

מקווה שתעברי בשלום את הכימו תרגישי טוב ותהיי חזקה.

הקרנות

אני אוסיף על מה שכתבה מזי. ההקרנה עצמה לוקחת מעט זמן אבל לסימולציה צריך הרבה סבלנות, זה תהליך שנעשה בכמה חלקים ובאמת לוקח זמן. אני מניחה שאת ההקרנות תקבלי לאזור הצוואר (ממה שאני זוכרת שסיפרת) ויש תופעות לוואי שאפשר להתכונן להן ואפשר גם למנוע נזק לטווח ארוך כמו למשל פגיעה בבלוטות הרוק ויובש בפה, כמו פגיעה בשיניים ועוד. מציעה לך לשאול את האונקולוג שלך למה עליך לצפות ומה אפשר לעשות. אם יש לך טיפולי שיניים לעשות, זה הזמן לסיים אותם. בקישור יש מידע מקיף יותר לגבי זה. לגבי שהות באזור, יכול להיות שיש אפשרות לשהיה במעון קלור שמופעל על ידי האגודה למלחמה בסרטן. זה מקום להיות בו במהלך השבוע למי שמקבל טיפולים וגר רחוק מבית החולים. מציעה לך לפנות בנושא הזה לעו"ס במחלקה ולקבל ממנה הפניה למקום במידה וזה רלוונטי. אני חושבת שיש השתתפות של קופת חולים בהוצאות.

sosanit

New member
תודה...

המון תודה לכן, בעיקרון אני יעבור הקרנות ליד הריאה איפה שהיה לי גוש גדול ונישאר שם סימן קטן שוהא פעיל... מעון קלור הוא בגיבעתיים?? כי אם כן אז זה ניראה לי המקום שדיברו איתי עליו... המון בריאות לכולם...

גבגב 2

New member
לגבי המלונית

חברה שלי מגיעה למלונית בבילינסון לעיתים קרובות במהלך טיפולי הכימו. היא מרעיפה עליהם רק שבחים ומציינת את היחס הנפלא לו היא זוכה. אם את מעוניינת אקשר ביניכן - שלחי לי מסר אם כן. שיעבור בהצלחה, גבי

הקרנות ביילינסון

לפני כשלשה שבועות סיימתי סדרה של 30 הקרנות לאזור ראש צוואר בבילינסון. טועה מי שאומר שזה משחק ילדים מכיוון שהקרנות ראש צוואר שונות לגמרי מהקרנות לחלקים אחרים של הגוף. אני לא יודעת כמה נקודות עומדים להקרין לך, אני הוקרנתי ב5 נקודות שונות באזור. התופעות שאת צריכה לצפות להן הן: יובש בפה מכיוון שבלוטות הרוק נפגעות(נזק בלתי הפיך), העלמות של חוש הטעם (שיחזור אחרי כמה שבועות) פטרת בכל חלל הפה, כוויות על הלשון והחניכיים בגלל השיניים, פגיעה בשיניים,והכי נחמד מהכל כמובן אפטות בכל חלל הפה, הגרון ובית הבליעה. כל אלה תופעות שקשה מאוד לסבול אותן.אה כמובן כמעט שכחתי את תקבלי שיזוף יפה על הצואר עד העורף ועד קו המחשוף. מנסיוני אני ממליצה בחום על בית מרקחת הירקון ברח' שטפפר 24 פ"ת שמתמחים בתמיסות ושטיפות פה הומאופתיות שעוזרות ומקילות מאוד וגם לא יקרות באופן מפתיע.תתכונני לסימולציה של בנית מסכה לפנים (שזה תענוג מאוד קטן) את צריכה להיות סבלנית. אני כמובן לא רוצה לעשות השוואות אבל נכון טיפול כימותרפי לוקח יותר זמן (גם את זה חוויתי) אבל ההקרנות האלה של ראש צוואר הן הנוראיות מכולן. תהיי חזקה תזכרי שהזמן לא עוצר ואם את צריכה עוד אינפורמציה אשמח לעזור. בהצלחה רבה.

פרק ב

New member
הניתוח ביום שני....

אז ככה, מה שעשו לי (בהרדמה מלאה) זה לקחו שני חלקים קוניים מצואר הרחם ועוד דגימה מהרחם עצמו ושלחו לפתולוגיה כדי לדעת עד כמה התפשט ואיזה כריתה אצטרך לעבור (עם או בלי שחלות) אז ככה שיש למה לצפות (איזה כיף) אבל קטן עלי לעומת מה שעברתי עד כה.נחכה ונראה.

ניתוח ביום שני .. תיקון

שכחתי להחליף שם של בןזוגי שיחיה אז זה ממני פנה קוטה

ihovav

New member
הרבה שמות יש לבעלך...

(כחלחל, פרק ב...) שיהיה בהצלחה.

ihovav

New member
אני בת... זה הניק של בעלי...

את רואה, אנחנו יחד עם שם אחד. זה יותר מבלבל את האוייב... לא?

2 שאלות

1. מה זאת אומרת נזק בלתי הפיך לשיניים ולבלוטות הרוק? ב-מה זה מתבטא? 2. אם ההקרנות לאיזור הצוואר ומטה (לא ראש) גם יהיה נזק כזה?

תשובה ל2 שאלות

בלוטות הרוק שנפגעות בהקרנות ראש צואר מתיבשות כמעט לחלוטין ואין אפשרות להחזיר את המצב לקדמותו ויש להצטייד בשתיה בכל פעם שיוצאים מהבית וכמובן גם כשאוכלים צריך להעזר בשתיה על מנת לבלוע. דבר זה משפיע גם על העיכול מכיון שברוק יש אינזימים שעוזרים לפרק את המזון בקיבה ולכן צריך לקחת תחליפים על מנת לא לגרום עוד נזק על הקיים. השיניים נפגעות מהקרנות וזה מתבטא בזה שאם יש סתימות רופפות הן מתבקעות, אם יש חורים זה מגדיל את הנזק , ההקרנות גורמות לדלקת ברירית הפה ופטרת בחניכיים מה שמחליש את אחיזת השן וזה גורם לשיניים מתנדנדות ושאר בעיות הנלוות למצב הזה. לכן גם במצב של כאבים נוראיים כדאי כמה שיותר לצחצח שיניים ולטפל בנגעים בתכשירים המצויים בבתי המרקחת ובבתי הטבע. בתשובה לשאלתך השניה - הקרנות שהן למטה מהצואר אין תופעות אלה מתרחשות.

מיליתו

New member
יוני - אל תבהל

אני עברתי הקרנות ולא היה לי שום דבר חוץ מקצת קושי לבלוע שעבר תוך שבוע מסיום ההקרנות. זה מאוד תלוי במינונים של ההקרנות, ובמשך הזמן. נראה שפנה קוטה עברה הקרנות במינונים גבוהים וקשים למשך פרק זמן ממושך, ולכן סבלה מתופעות הלוואי הקשות האלה. אני מכירה הרבה אנשים שעברו הקרנות בכל הגוף, הקרנות בצוואר, והקרנות באיזור הראש, ואין להם תופעות לוואי בלתי הפיכות.

t w i x i t

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo10.gif

יאאא איזה פחד ! אני גם צריכה לעבור הקרנות בקרוב... ולא ידעתי שזה כזה גרוע. ממש הפחדתם אותי עכשיו כשאמרתם שאלו תופעות בלתי הפיכות.

למעלה