עצוב ומיואש

water5

New member
עצוב ומיואש

גם כשהיו לי סיבות לשמוח לא שמחתי כי ראיתי ממשקפיים שחורות
ועכשיו המציאות הפכה ליותר שחורה שגם ממשקפים ורודות אפשר לראות שחור... ואולי זה רק הפרשנות שלי ואולי המציאות ורודה ועדיין אני רואה שחור.

אני סובל מדימוי גוף נמוך המון שנים
ומעבר לכך יש לי גם בעיות תפקודיות, פחדים, מחסומים, קשיים נפשיים ומלא בעיות.
אני בסוף שנות העשרים שלי ומגיל 17 חזרתי להיות מטופל עד היום, וגם בגיל 8 הייתי בטיפול.
אני לא מאושר בחיים. אנשים שמכירים אותי קצת מקרוב מאחלים לי ליום הולדת בין היתר אושר ושמחה, שזה בסדר ומעולה וכנראה מעיד על הדבר האמיתי: מאחלים את זה כי אני לא מאושר ולא שמח.

קשה לי בעולם...
קשה לי.

המטפלת הקודמת שלי ניסתה להראות לי את הצדדים הטובים בחיי שכוללות גם דברים טובים שיש בי וזה נכנס מאוזן אחת, קצת נכנס לבפנים והרבה עובר באוזן השניה בעיקר כי אני מתעסק המון בכמה 'טוב' היה פעם והרי מה היה פעם? גם אז סבלתי. אני לא מפנים דברים ואז כשדברים רעים קורים לי בחיים אני מבין מה היה ומה איבדתי ואף פעם אני לא מצליח לגמרי ללמוד מטעויות עבר.

אמנם פעם באמת היה סבל שהגיע ממקור חיצון - אשכרה אנשים הגיעו אליי במטרה מכוונת לעשות נזק! לתקוף: אלימות מילולית, פיזית, מינית. היום הבעיות הם בעיקר עם עצמי , אבל גם סבל שמגיע מהמגורים עם ההורים שלא עוזב אותם כי כרגע תלוי בהם.

לא קל לי בחיים. ואני באמת התקדמתי המון! התקדמתי למשל מזה שעזבתי את העבודה בשכר של 8 שקל לשעה והתקדמתי לעבודה רגילה אבל כדי להחזיק שם אני משלם מחירים.

לא קל לי עם עצמי, אני סובל, אני לא מאושר, אני לא יודע תמיד לעשות את הבחירות הנכונות ואני בעיקר עצוב, עייף, מיואש. התפקוד שלי לפעמים הוא על אוטומט.

התסכול מגיע מדברים שאני רוצה לעשות ולא עושה. הרי מאיפה מגיע תסכול? זה סוג של כעס פנימי על דברים שלא הולכים בדרך שאני רוצה. אני חושב שהפחדים שלי עוצרים אותי מלהתקדם. קשה להיות אני.

וזה מעייף... המון שנים לעבור מטיפול לטיפול,
ואני כבר לא נעשה צעיר,
ואני לא מצליח לתפוס את עצמי בידיים.

בשיחה עם מישהי קרובה היא אמרה שאנשים בגיל שלנו הספיקו המון, שאנחנו התעוררנו מאוחר אך עם זאת מציינת שלא מתאים להשוות את עצמנו אליהם אלא אל עצמנו למי שהיינו פעם כי הם לא עברו את החיים הקשים שאנחנו עברנו ואם הם היו עוברים חלק מהחיים האלו אולי היום הם היו מאושפזים בבית חולים פסיכאטרי ואנחנו איך שהוא הצלחנו להישאר שפויים. ויש בזה אמת.

לראות מישהי צעירה מאוד עם מקצוע ביד, מנהלת, רכב, כסף והצלחה ולחשוב שאם הייתה עוברת חלק מהחיים שאני או אותה קרובה עברנו לא בטוח שהיא הייתה מתפקדת כמו שהיא היום.

אני פשוט עייף קצת החיים...
ואני רוצה להתקדם,
אבל קשה לי.

לעיתים מרגיש לי שאני לא יכול להפתח יותר מידי בפני אנשים, גם במקומות כמו פה, כי אנשים לא מבינים את המצוקה האמיתית שלי ומבטלים את קשיי וזה מניסיון! לכן גם לא מפרט אך עם זאת קשה לי עם הקשיים שלי לכן כותב פה.

לא קל לי בחיים האלו...

לא קל להיות אני

שלום לך,
ראשית, אני מקווה שכאן תמצא הבנה והכרה במצוקה שלך!
יש אנשים שהכל בא להם בקלות, והם מגיעים למקצוע, כסף והצלחה בגיל צעיר יחסית.
אבל לא כולם כאלה. יש אנשים שצריכים לעבור הרבה לפני שיגיעו לזה - בגלל פצעים שעליהם לרפא ומחסומים שעליהם לעבור לפני שיוכלו להתקדם.
מה שחשוב זה לא לאבד אמונה ביכולת שלך להמשיך להתקדם: אם עשית צעדים משמעותיים עד היום אין סיבה שלא תוכל לעשות עוד - וגם אם יקח לך יותר זמן מאמשים אחרים שאתה רואה - אין סיבה שלא תגיע בסופו של דבר!
בהצלחה,
חלי

water5

New member
אני עצוב

לפני שנתיים וקצת התחלתי לעבוד במקום שיש סביבי מלא חנויות ג'אנק פוד והיה לי פיתויים ואכלתי כמעט כל יום אוכל זבל. בספרי בריאות קראתי שזה אוכל שמזקין את הגוף ואכן זה מה שקרה הזדקנתי. הנפח הצעיר, השומן היפה בפנים הלך ונעלם.
במשך רוב השנתיים לא יצאתי לבלות כי תקעו אותי סופ"ש בעבודה וזה עצוב כי אחד הסיבות העיקריות שבחרתי בעבודה במשרה מלאה זה בשביל לצאת למסיבות שוות. עכשיו שהזדקנתי פתאום נותנים לי מידי פעם לבלות ימי חמישי ואני מתבייש לצאת לבלות למרות שכשיצאתי בחורים הסתכלו עליי ועדיין רצו אותי שזה קצת מפתיע גם אותי.
המון שנים לא הכי אהבתי את המראה שלי למרות שבפועל הוא באמת אטרקטיבי אבל אני ראיתי משהו אחר - חוסר ביטחון. כיום שאיבדתי מהנפח היפה אני לומד להעריך מה שהיה בדיוק כמו שלפני חצי שנה התגעגעתי לכמה שנים אחורה וכמה שנים אחורה התגעגעתי לכמה שנים לפני - אף פעם לא לומד מהעבר.
&nbsp
עכשיו , אחרי שהנפח היה נעלם לי והפנים רזות נורא את הלקח שלי למדתי:
למדתי לא לבכות בפורום של ער"ן ולספר כמה כובש צעיר יפהפייה הייתי כי זה פורום בהנהלה של זקנים שמבחינת צעיר כמוני שמתבכיין על זה זה תמוה, זה גם פורום של מדוכאים שאולי הדיכאון על המראה שלי זה חיים תותים בשבילם ומעין הרע שלהם ירד לי הנפח (למרות שאם חושבים על זה לעומק, הערך העצמי הנמוך נובע מחיים קשים שעברתי אבל אנשים לא חושבים לעומק ורואים רק את הרובד השטחי - זה מה שהוכיחו לי בתגובות עד היום)
למדתי גם להשתדל להפסיק לאכול ג'אנק פוד ולחזור לאכול בריא.
&nbsp
מעבר לכך, יש לי בעיה רפואית שמצריכה ניתוח שבגללה כל השנים לא נכנסתי למיטה וכמעט לא קיימתי סקס מלא. הניתוח קצת קשה לי כרגע לבצע בעקבות בעיות תפקוד קשות ומעוד סיבות. בתחושה שלי הייתי חתיך מבוזבז שלא יכל ממה להינות מקיום יחסי מין.
&nbsp
אני מרגיש רע עם עצמי מכל מיני סיבות ופשוט סובל.
אני מתבייש לצאת למסיבות מתבייש שיראו שהזדקנתי.
היה מישהו שלא ראה אותי שנים שהמילים הראשונות שאמר לי הם "התבגרת, התבגרת".
&nbsp
זה עצוב לי משתי סיבות: סיבה ראשונה זה עצוב להזדקן. סיבה שניה זה דווקא אחד כמוני שיודע את רוב הסיבות שגורמים להזדקנות העור והגוף אך מסיבות לא קלות (אמא לא מרשה להביא לי הליכון, האוכל הרע באיזור שעובד מפתה אותי, המתח הנפשי משפחתי עושה לי ועוד) הזדקנתי.
&nbsp
אני גם חושב שיש יופי מאוד יפה במראה נערי ואני חושב שמראה של גיל ההתבגרות זה אחד הדברים הכי סקסיים בשבילי ויודע שזה מה שהיה לי ויודע גם שאפשר לחזור למראה הזה במאמץ רב וזה לא קל.
&nbsp
העבודה במשרה מלאה מקשה לי על החיים ומאז שהתחלתי לעבוד שם קצב ההזדקנות שלי נהיה פעיל מאוד כי גם האוכל הלא בריא, גם חוסר בספורט כי לפני התאמנתי בחדר כושר ועוד. מצד שני, הכסף שאני מקבל נותן לי שלווה נפשית כי שעבדתי בעבודה בשכר של 8 שקל לשעה גם אם הייתי חתיך הורס סבלתי יותר נפשית..
&nbsp
&nbsp
אני חושב שהכסף זה אחד הסיבות הגדולות ללמה החיים שלי לא יפים כי אם הייתי עצמאי עם הכנסה גבוהה היה לי זמן לבלות מתי שארצה ולנתח מה שצריך ולחיות בדירה משלי ועוד - מקשיים נפשיים אני עדיין לא עושה צעדים להיות עצמאי ומקווה שאהיה עצמאי מהסוג שכן מכניס הכנסה גבוהה ללא הרבה שעות עבודה ולא מהסוג שעצמאים מתלוננים עליו.
&nbsp
אוף נמאס לי, בעיקר להסתכל במראה ובתמונות מקשה לי על החיים...
כבר שנים רבות שיש לי בעיות עם הגוף שלי.
זה באמת עצוב ששנים יש חיזורים באתרי הכרויות ושנים לא נפגש.
אוף...
&nbsp
&nbsp

water5

New member
בעיה נוספת היא שינה לפנות בוקר

בתרגום לחלום מתרגם חלום תרגם לי שהשינה המאוחרת גורמת נזק לבריאות שלי ולהזדקנות העור.
אני מגיע הבייתה אחרי יום עבודה בחצות. במקום להטעין את הפלאפון ולצאת מוקדם לספורט, אני יוצא בסביבות 2 וחצי -3 להליכה והולך לישון בחמש לפנות בוקר.
איך אני גורם לכך שאצליח לצאת לכל היותר ב1 בלילה להליכה?

אני מעדיף לא לצאת ביום להליכה.

אמא הסכימה להביא לי הליכון במידה והחדר יהיה נקי ומסודר אבל חדר מסוג זה זה עבודה קשה בשבילי ומקשיים נפשיים קשה לי לסדר ולנקות ואמא לא מרשה שאביא מנקה ואחותי לא רוצה לעזור לניקוי גם בתשלום כי העבודה בחדר רבה מאוד!

אשמח אם תקחו ברצינות את הקשיים שלי ותנסו לעזור לי בהודעות טקסט בהרחבה. תודה.

water5

New member
העניין הוא שכשאני מגיע הבייתה

אחרי יום עבודה הוא שאני נהנה לגלוש באינטרנט ... גולש המון זמן ונהנה מהרוגע והשקט של הלילה לכן יוצא ממש מאוחר להליכה.
יותר חשוב להצליח לנקות ולסדר את החדר כי בלילה אם זה חורף יש קור אם זה קיץ יש כלבים בשכונה ומלא סיבות עדיף להתאמן בבית.

הי.

נראה לי שלאף אחד לא ממש קל בחיים האלה... רק שאצל חלק רואים את זהיותר ואצל חלק פחות...
כשאני קוראת אותך כאן, ומשווה לההודעות קודמות שלך שקראתי רק לפני שנה בערך, אתה נשמע לי הרבה יותר בוגר. אולי מבחינתך חומר לך ש"התבגרת" זו לא המחמאה הכי טובה, אבל אני מתכוונת לזה רק במובן החיובי - לא במובן של "הזדקנות"
אני שמחה שאתה עדיין עובד ועדיין מתמודד, ושאמנם אתה עמוב על שמות הנעורים שחלפו, אבל אתה הרבה פחות אובססיבי בקשר למראה העור שלך ומי מתחיל איתך ומי לא. אני מקווה שתמצא מטפל או מטפלת שיצליחו לעזור לך (אתה עדיין עם אותו אחד או כבר סיימת את הטיפול ההוא? ), כי הרגשת התקיעות, בחוסר הביטחון עצמי וכו' הם דברים שבהחלט אפשר לעבוד עליהם בטיפול ולהגיע למקום יותר טוב! מבטיחה לך שזה אפשרי! רק שאתה צריך להסכים להיות פתוח עם המטפל ולא להסתיר ממנו דווקא את אותם דברים שמהווים את הליבה של הקשיים שלך!...
הידידה שלך צודקת במה שאמרה לך, ולמרות שהפער בינך לבין בני גילך מתסכל נורא, ומי כמוני מבינה כי גם אני חיה פער דומה יום יום, האמת היא שאין מקום להשוואות. אישית, אני משתדלת לאמץ את הדברים שאופירה כתבה לי הזמנו, ולהזכיר לעצמי שהשוואה היא אשליה כי אף פעם אי אפשר להשוות. נולדנו עם כוחות שונים, סיפור חיים שונה, ותפקיד שונה בעולם. ואנחנו נמדדים רק במסלול שלנו, יחסית לעצמינו, לא יחסית לאף אחד אחר.

water5

New member
מעריך אותך - תמיד אהבתי את הכתיבה שלך שממנה נשמע

שאת אדם שחושב ומנתח לא רע
ובכללי תמיד נהניתי לקרוא תגובות שלך אליי - זה תמיד נתן לי סיפוק.
וגם בתגובות לאחרים את כותבת לא רע - יודעת לחשוב, לנתח, לעודד, לתמוך ולתת תקווה.

היי, טוב לראות אותך שוב!

גם אם זה בכינוי אחר

&nbsp
לפני כמה ימים נזכרתי בך ותהיתי אם אתה בסדר.

water5

New member
תודה, מחמם לשמוע שנזכרת וחשבת עליי

תהיתי באמת למה אף אחד לא שאל בפורום השכן לאן נעלמתי.
אז יפה שחשבת לעצמך בליבך לפחות.

שוב שלום,

קודם כל, אני שמחה לראות שאתה מוצא פה כמה חברות קשובות ומפרגנות!
אתה מתאר אוסף של נושאים שאחד קשור בשני וכולם ביחד נראים כמו הר ענק שאי אפשר לעבור אותו.
אולי צריך "לפרק" את החבילה לצעדים קטנים ולהתמודד בכל פעם עם נושא אחד:
עם נושא התזונה אני מבינה שאתה כבר מתמודד.
עכשיו צריך לראות איך מכניסים לסדר היום שלך ספורט (אולי חדר כושר או הליכות בחוץ?), איך אתה מתחחיל לסדר את החדר שלך - ואיך אתה נערך לניתוח.
אני מבינה שאלה 3 המשימות הדחופות בחייך כרגע.
הזמן לא עוצר אבל מה שחשוב זה להמשיך להתקדם, שיפרת כמה דברים מאד משמעותיים ואין סיבה שלא תמשיך!

water5

New member
תודה רבה. אז בואי נפרק את זה לחלקים...

התזונה בהחלט משתפרת למרות שאתמול בלילה דפקתי 3 משולשים של פיצה + 2 בירות שזה כל כך לא טוב.
ביום רגיל בדר"כ התזונה השתפרה והיא כמעט ללא אוכל רע. אני באמת מצליח לאכול רוב היום בריא. ברוך השם.
לגבי לסדר את החדר: גם אם הוא מסודר אני מבלגן במהירות. אני לא בן אדם של סדר וניקיון. איך עובדים על זה להשקיע כל יום לנקות קצת את החדר למרות שזה אחד הדברים ששנואים עליי?
ברגע שיהיה תקופה חדר נקי ומסודר - יש לי כרטיס כניסה למכשירי אירובי בבית!
הליכות הייתי עושה בשכונה עד שלאחרונה נשבר לי: בחורף קור, בקיץ בלילות (מסתדר לי לצאת בלילת) כלבים מלחיצים בחבורות, רוחות שמפריעות לשיחות טלפון באוזניות וממלא סיבות פשוט כבר קשה לי ולא נוח לי להתאמן בחוץ כמו בעבר. מסיבות מורכבות כרגע מעדיף לא לחזור להתאמן בחדר כושר.
לגבי הניתוח - אני מקווה שבטיפול אצליח לפתוח את הנושא והקושי שלי איתו.
רק כשידידתי האהובה נכנסה לזוגיות, אמנם לא זוגיות הכי בריאה ולא עם גבר החלומות שלה, אך עדיין בזכות אותו גבר היא הצליחה לטפל בעניינים שפעם זנחה ומודה לה' שהכירה אותו כי בין החסרונות יש דברים טובים כמו זה שלמשל היא הלכה לטפל בשיניים שלה במרפאת שיניים אחרי שנים של הזנחה רק כי הוא דחף אותה לזה. כמו גם - היא התחילה עבודה מה שלפני כן היה לה פסק זמן ארוך מעבודות - עבודה גם בזכותו.

אני גם צריך איזה משהו שידחוף אותי להגשים את עצמי.
אני גם מודה לה' על הדברים הטובים שיש בחיי ויש ברוך השם המון דברים טובים ועם זאת אני צריך לנסות לראות איך אני ממשיך להתקדם.

water5

New member
ידידתי השיגה עוד דברים רבים בזכותו כמו דירה וכו'.

מים 5

ערב טוב
אני מגיבה היום כי זה היום שלי ולא שלה - אבל עקבתי אחר ההתכתבות שלך עם החברות בפורום. באמת שיש פה חברות מפרגנות, מאירות עיניים ולב ומאוד רוצות לעזור לך, ככה סתם כי אכפת להן והן נותנות מעצמן הרבה חוכמה וניסיון חיים שלהן בשלבים שונים בחייהן. האם מעבר לאסירות תודה אתה יכול גם להתייחס ברצינות להצעות שלהן? האם אתה יכול לקחת את הדברים שכתבו ולחשוב עם עצמך כך שאולי זה יצור איזה שינוי? למשל נושא ההשוואהלאחרים הוא כל כך מהותי. קשה להמנע מזה וזה מובן אך מה זה נותן בסיכומו של דבר חוץ מתסכול? וכמו שכתבו לך העיקר:ההתקדמות שלך שעליה אסור לך לוותר וכל הזמן להתאמץ ולהשתפר. אתה צריך מדברן חיצוני כמו בן הזוג של החברה שלך. זה עוזר אמנם אך החשיבות היא שלך יהיה דרבון פנימי כי אי אפשר להשען באופן תמידי על אחרים. זה פשוט לא עובד לאורך זמן. הדרבון החיצוני יכול לעזור אך מה שחשוב זה שתמצא בתוכך את החבר הפנימי או שתבנה אותו ולאט לאט תחזק אותו. אתה יכול לדמיין לעצמך עושה זאת? נסה כי יש סיכוי שתצליח בסופו של תהליך.
שבת שלום

water5

New member
אגיב לך

השתדלתי לא להגיב להן בפירוט לדבריהן אבל נראה לי שכן אגיב
הסיבה שלא רציתי להגיב היא פשוט שקשה לי עם זה שזה פורום ציבורי ויש חשיפה ואנשים יכולים לדעת לא מעט פרטים עליי.

אני חושב שכשאנשים מדברים על דברים גדולים להשיג ביחס לגילי - אני באופן אישי לא מייחס חשיבות גדולה לזה מהסיבה שאני יודע שיחסית לעצמי כן התקדמתי והם לא מכירים אותי ולא יודעים מאיפה באתי וגם עדיף שלא ידעו. מי שכן מכירות אותי ותומכות בי אלו החברות נפש שעם חלקן עברנו מסלולים דומים ואנחנו כתף אחד של השני והם הקשר הקרוב שלי ובגלל שיש לי את הקשר הבסיסי החשוב והאיתן איתן - זה גורם לי לא לייחס חשיבות לזה שאנשים רואים אותי מהצד כ- גר עם ההורים, בל רכב וכו' (לפחות עובד). לא אכפת לי. וכמובן שאני כן שואף להתקדם. ציינתי את העניין על ההשוואה כי זה משהו שאותה ידידה אהובה הזכירה בפגישה האחרונה שלנו ורציתי לכתוב אותו.

יש לי מדרבן פנימי, אבל באמת שאני מתקשה לסדר את החדר ובגלל זה אמא לא מביאה הליכון ואופניים ואז זה מביא ליאוש גדול.
אין לי ממש את הכוחות הגדולים של גיל 17 או גיל 24 שלמשל בגילאים האלו הפכתי עולמות. אני בעיקר משקיע את כמעט רוב הכוחות שלי בעבודה במשרה מלאה ושאר הכוחות בריבים עם המשפחה. זה לא פשוט לייצר עוד מקורות אנרגיה.

וזהו - אני רוצה לכתוב עוד אבל אני בוחר שזה מספיק. חשפתי כאן די והותר בפורום.
וכדי להציל את הרושם הדכאוני שיצרתי לעצמי - אז לא , אני לא רק עצוב, אני גם לעיתים צוחק ומחייך, נהנה מהמוצרים שקונה לעצמי, נהנה גם בהצלחות במקומות אחרים ובאינטראקציות עם אנשים ובעיקר שואב כוחות בשיחות עם הידידות הקרובות שלי - שהן וואו, כל אחת בפני עצמה..

ומודה יום יום על הדברים הטובים בחיי ולמזלי יש הרבה!!!
כל יום יושב וכותב תודות.

שם זה הצד של האור
ובפורומים מהסוג הזה זה הצד של האופל\שחור. אני מכור לפורומים של דיכאון מגיל 17 - גמילה גם תועיל. אולי.

water5

New member
אם שחר חרישי תסכים להתכתב איתי לפעמים

במסרים זה לי יהיה מעולה הרבה יותר מאשר פה. פה קשה לי נורא עם החשיפה וכמובן שזה משפיע גם על התוכן שאני בוחר לשתף. משתף המון ועדיין.. לא קל לי.

water5

New member
יש לי הרגשה, אני לא יודע אם זה רק הרגשה שלי או ש...

בעקבות השינויים הפיזיים המסתכלים שהגוף שלי עובר עם השנים (במידה והיו לי את כל התנאים להלחם עם כל הרדיקליים וכל הבלאגן זה היה טוב - אבל זה לא הכי המצב כרגע אז הגוף משתנה) - אני חושב שכשאני מבלה, או למשל יושב בבית קפה לחגוג יום הולדת עם חברה קרובה, דגש על קרובה כי אז אני יכול להיות מי שאני ומי שאני זה להביא את הילד שבי לשיחה שמתפרץ בשמחה ומדבר המון שטויות ובהיי (מה שביום יום אני יותר מאופק מסיבות מוצדקות), זה גורם לאנשים מהצד לחשוב שאולי אני מעשן משהו ומשהו דפוק אצלי אך עם זאת גם להסתכל מהצד ולחשוב שאני אחד סופר חמוד כי אני מדבר עם המון שמחת חיים ועל המון שטויות לפעמים כמו מתבגר.., ואחד היתרונות במראה היותר צעיר שהיה לי הוא שעדיין יכולתי להביא את הילד שבי וזה היה נראה מגניב, קצת הזוי, אבל מתקבל על הדעת כי חשבו שאני יותר צעיר וזה מתאים ל"גילי". לא יודע, אולי אני סתם מסתבך במחשבות. לא ישנתי..

אני מאוד אוהב לתת לילד שבי את החלקים שלו וכשהוא יוצא הוא יוצא בהרבה מרץ, שמחה, קשקושים ושטויות - אבל מה לעשות שיש קודים חברתיים... ובגיל מסוים מצפים ממני להתנהג בצורה מסוימת ושלא תטעו, יש בי צדדים מאוד בוגרים שאני מביא אותם יום יום וגם אנשים קרובים אליי רואים את הצדדים הבוגרים שבי אך עם זאת לפעמים גם הילד שבי מתפרץ..
ולכן, לשמחתי, רוב השיחות טלפון עם האנשים שמכירים אותי מבפנים הם מתנהלים מהבית. לפעמים אני משוחח בחוץ ומשתדל להיות מאופק - אני שם לב לאוזניים של אנשים, למבטים ולהבעות פנים.

ולפעמים, אני נפגש עם הקרובים אליי במקומות ציבוריים אבל כשאנחנו לפחות 2 אנחנו כוח ואז זה נראה אחרת. גם הזוי אבל אחרת.

למעלה