עצוב לי אנשים
ידידה שהכי התחברתי אליה

bioc1

New member
אל תזלזל בכוחם של מטרידני אינטרנט

ואני מדברת מנסיון.

ufffnick

New member
נו באמת

כשדברים נעשים מרחוק, כשאין מגע ואין אפשרות להגיע פיזית אחד אל השני, כוחו של המטריד בידי המוטרד בלבד. אם לא מתייחסים ועוברים הלאה, חוסמים וממשיכים כרגיל, המטריד לא משיג את המטרה שלו. למה? כי הוא אפילו לא יודע אם קראת את מה ששלח, ואפילו לא יודע אם ראית את הניק שלו. ההטרדה, במקרה הזה אך ורק בראש של המוטרד. למעשה ברשת האינטרנט הסיכוי להטריד את עצמך (מבחינה טכנית) הרבה יותר גדול מלהיות מוטרד באופן אקטיבי מצד שני. וזה למה? כי כשאת מול המסך את בוחרת מה לקרוא, לאן לגלוש ואל מי להתייחס.

bioc1

New member
על אאוטינג שמעת?

כנראה שאף פעם לא הטרידו אותך אם אתה חושב כך.

magenta73

New member
קחו הכל בפרופורציה, אוקיי?

מצטערת. הרגע שמעתי שבחור שאני מכירה, בן 26, התאבד בסוף שבוע. אז... קחו הכל בפרופורציה. זה הכל.

Bוסקסית

New member
יווו את אומרת 26 ומיקודם קראתי

סיפור בבלוג על אלירן בן 21 גיי שהתאבד.עצוב לשמוע שיש עוד הרבה לחיות וכבר מתיאשים.

אישון36

New member
יש הבדל בין האוטינג

לבין הטרדה. להבנתי מדובר בשני דברים שונים. אישון. האוטינג קשה לעשות במסרים אישיים.

ufffnick

New member
גם אתה וגם ביוק מוציאים דברים מהקשרם

קודם כל אמרתי שיש טיפול מצויין כנגד עבירות מחשב. דבר שני האקרים - הם לא מטרידי רשת. הם פורצים, לעיתים גונבים אבל ממש לא מטרידים. יש לזה אידיאולוגיה או מטרה במקרה שלהם, לא ממש חוסר שפיות. האקרים לרוב, לא מתעסקים עם הטרדות נקודתיות כנגד אדם בודד שלא עשה להם דבר. זה כמו שבדיון על ביטחון המדינה מישהו יקום ויזעק את קולם של עניי ישראל, נכון המצב בכי רע ודורש התייחסות, אבל לא ממש קשור לדיון. דבר שני יש הבדל מהותי בין אאוטינג לבין הטרדה (כמו שאישון אמר), אז בואי ונשאר על קו ההטרדה, כי לא הוזכר כאן אאוטינג במקרה הספציפי הזה. אז במקום לקפוץ מתירוץ לסיבה, כדי להבהיר לכווווולם כמה שזה נורא להיות מוטרד, קחו את הדברים בפרופורציה המתאימה. כמו שאמרתי (וכנראה בודדים הבינו את הכוונה) הטרדה דרך הרשת - סביר שהיא הטרדה עצמית יותר משאר סבילה). ותשמרו על קו טיעונים אחיד שקשור לפתיחת הפוסט.

הטרדה היא הטרדה היא הטרדה

כיוון שכנראה דרושה פה עזרה ממקורות יותר מוסמכים קבלו חומר למחשבה, רק בגלל שלמישהו לא מתאימים טיעונים זה לא אומר שסטנו מהנושא, או שאי אפשר לסטות מהנושא למשהו יותר נרחב. אין דבר כזה "אל תגיבו", במטריד צריך לטפל ולא שהמוטרד יברח ממנו.

ufffnick

New member
תקרא את הקישור שלך

ואם אתה לא מבין את הכתוב, תתיעץ עם עורך דין (אישון - תסביר לו). כל הכתוב שם רק נותן סימוכין לכל מה שכתבתי. איך אתה קורא לנושא ההאקרים טיעון?! מה קשור נושא ההאקרים לעניין? בכלל, ממליץ לך לקרוא יותר בעניין, לפני שאתה משתמש במושג שאין לך טיפת ידע לגביו, מלבד עיתונות צהובה והמונית. אולי אתה מבלבל בין האקרים לקראקרים (כפי ששמת לב התעלמתי מהעובדה הזו), אבל גם להם אין קשר לדיון. אם תחזור על המילה "הטרדה" יותר פעמים, לא יעשה אותך לצודק, או משכנע. ולא, לא רק אתה יודע להתנשא.

moi24

New member
לא,

אני צודק. לא, אני צודק. לא! אני צודק. לא נמאס?

ufffnick

New member
אז זהו...

שאין כאן קטע של צודק או לא צודק. יש כאן קטע של שימוש נכון במושג וההקשר הנכון שלו לנושא. הבעתי דיעה בתחילה, דעתי היא ולא אחרת. קיבלתם סבבה, לא קיבלתם - חפשו מבחינתי. בסופו של דבר זו דעתי. אבל, ברגע שעושים שימוש לא נכון במושג מסויים, אין עניין של צודק או לא צודק. ישנה שגיאה או שימוש נכון. ממש כמו שאקרא לתנור - מקרר ואתאר את השימוש שלו ככלי רכב. שגוי בתכלית. לכן, אם אין לי שמץ של מושג למה מתייחסת המילה "מקרר", עדיף שלא אשתמש בה כטיעון מוחץ בדיון מאוד מעניין. יש מבינה?

אישון36

New member
יחי ההבדל הקטן

לא אין הבדל. מה הבדל ? הבחור כאן התנגח עם משהי שעיצבנה אותו. באמת אסור לו ? אז היא חסמה אותו, והיא התעצבנה שהוא מגיב בפורום. נכון, לא צריך 20 הודעות................אבל יש הבדל קטן בין זה לבין הקישור. אישון. פליליסט.

לא הסכמתי בכלל עם ההודעה לה הגבתי

אין מגע פיזי בין מטריד ומוטרד? גם בטלפון אין ,גם במכתב ששולחים לך אין , זו עבירה פלילית? בטח ובטח. כוחו של המטריד בידי המוטרד? כאילו WTF , חוזריםל טיעון הישן השובניסטי ו"טוב" של "מי שהטרידו אותה בטח לבשה פרובקטיבי/מגיע לה/משקרת"? כשאתה מול המסך אתה בוחר מה לקרוא? אה? אפחד לא יודע מה יהיה תוכן ההודעה חוץ מזה כשהקללות וההטרדות נמצאות לא מעט פעמים בכותרת ההודעה ומזה קצת יותר קשה לחמוק, ולא לשכוח שיש עוד אנשים שקוראים את ההודעה השקרית ופעמים רבות מסיקים מסקנות שגויות. "הסיכוי להטריד את עצמך הרבה יותר גדול מלהיות מוטרד" , ושוב פעם אה? מה זה המשפט ההזוי הזה מחר כשיגנבו לי את הרכב יגידו שאני אשם בגלל שלא שמתי שומר 24 שעות שיאבטח את האוטו אין ביטוח אין כסף אין רכב קשה קשה

למעלה