עצות, דעות, ומין יתקבלו בברכה...

meiritamir

New member
עצות, דעות, ומין יתקבלו בברכה...

ועכשיו ברצינות
אחרי שהתאכזבתי ממערכת ההשכלה הגבוהה הכל כך נוראית ובלתי אפשרית בארץ, החלטתי שאת לימודי הרפואה שלי אני אעשה בחו"ל. שתי האופציות שעולות הן הונגריה, ואיטליה... (תמי, זדייני, משתמש לך בכוכביות)
הונגריה
- שכ"ל יקר (בממוצע באזור ה-9000 דולר לשנ"ל אחת) - מחיה יחסית זולה - דירה לבד באמצע בודפשט, כולל מחיה בסבבה - 700 דולר לחודש (כולל חשבונות, קניות, קצת בילויים, שכ"ד) - אפשרות בחירה בין 4 אוניברסיטאות, שכעיקרון 2 מהן כבר פסלתי - מה שמשאיר 2. - לימודים באנגלית (שפת אם אצלי). - מכינה "קצרה" של 4 חודשים בהונגריה, במקצועות פיזיקה, כימיה, ביולוגיה ומתמטיקה - בחינה באזור סוף מאי (בארץ). - בחינות כניסה לא קלות, אבל גם לא קשות.
איטליה
- שכ"ל זול - 1200 יורו לשנ"ל, ישנה גם אפשרות סבירה לקבלת מלגה. - מחיה יקרה - בערים הקטנות, מינימום של 700 יורו לחודש (כולל חשבונות, קניות, בילויים, שכ"ד) - אפשרות בחירה בין 20 פקולטות (שריאלי להתקבל וללמוד בהן) - 2 מהפקולטות שאני מעדיף הן גם המבוקשות באירופה, עם סיכויי קבלה קטנים יותר... - לימודים באיטלקית - מה שאומר להתחיל ללמוד את השפה כבר בנובמבר. - מכינה ארוכה מאוד - כמו שאמרתי, מנובמבר לימודי איטלקית ושאר המקצועות (אם רוצים) בארץ, מסוף מאי עד אמצע אוגוסט מכינה באיטליה, באיטלקית, על השפה ועל המקצועות. - בחינות כניסה יחסית קלות - אבל באיטלקית. נו, מה דעתכם? איפה כדאי? נימוקים, אם תוכלו, יעזור.

הטRולית

New member
בדיוק דיברנו עליך...

לעניות דעתי, עדיף הונגריה, כי השפה משחקת פה תפקיד. זה משהו אחד לדעת לדבר איטלקית, ומשהו שונה לגמרי לקרוא מאמרי רפואה באיטלקית. דבר שני, המכינה שם יותר קצרה, ואם לא הצלחת (לפי מה שמסרת על הנתונים שלך - אין סיכוי) אז בזבזת רק 4 חודשים..

meiritamir

New member
מסכים...

אבל שוב - צריך לקחת בחשבון את העניין הכלכלי - שבהונגריה אין סיכוי לקבל מלגה לדוגמא... וגם את העובדה שהאוניברסיטאות באיטליה הן מהנחשבות באירופה, ברפואה.

הטRולית

New member
כסף זה לא הכל בחיים...

אפשר לעבוד ולחסוך.... גם אם זה בערך 36 אלף בשנה. לגבי מה שנחשב יותר... לא יעזור הרבה אם תלך ללמוד באיטליה כי זה נחשב, אבל תיפול בגלל השפה.. אולי תנסה ללמוד איטלקית בלי להתחייב ללמוד שם (כמו ברליץ' - אבל לא), תראה איך זה הולך, ולפי זה תדע לאן נושבת הרוח

meiritamir

New member
ללמוד שפה לבד...

זה נחמד וטוב ויפה, כשאת לא צריכה לרמה של לקרוא מאמרים מדעיים בשפה הזו.

הטRולית

New member
לא, לא לבד. בקורס רציני.

אמרתי -כמו ברליץ', אבל לא. יותר בכיוון של האוני' הפתוחה, דרכם ללמוד.

meiritamir

New member
יש קורסים רציניים...

יש חברה שמטפלת בכל עניין הלימודים באיטליה... כמו שאמרתי - מתחילים קורס באיטלקית באזור נובמבר, משהו כמו 200 שעות באיזה 5 חודשים...עם המון חומר תרגול והמון שיעורים... ואז הם גם שולחים ללימודי איטלקית באיטליה... אבל זו החלטה שצריך לקבל לפני שאני מתחיל את הלימודים. לא אולי אחרי שאני אתחיל סידורים להונגריה וכו'.

הטRולית

New member
מה הלחץ?

אם הלימודים באיטליה נחשבים יותר, ואתה חושב שאתה מסוגל ללמוד שפה זרה ברמה אקדמית (אני אישית חושבת שאי אפשר), אז עדיף "לשרוף שנה" ולנסות להתקבל לשם. הייתה לי חברה בחמ"ל שהלכה ללמוד באיטליה (נראה לי עיצוב, או משהו כזה), גם היא נרשמה לשם כמו שאתה חושב לעשות. זה אף פעם לא נראה לי רציני. היא ניסתה ללמוד את השפה בחמ"ל עם שפרים וקלטות שנתנו לה מהחברה, וזה לא ממש הלך..

meiritamir

New member
הלחץ הוא...

שגם ככה נדחו לי הלימודים בשנה בגלל האוניברסיטאות המזדיינות פה...להתחיל לבזבז עוד שנה עכשיו, ולהתחיל ללמוד רפואה בגיל 24, ולסיים בגיל 31...ורק אז לחשוב על התמחות... חלאס, דחיתי יותר מדי.

הטRולית

New member
ת'אמת?

אני הכי מבינה בעולם את ההרגשה שאם אני אנסה לשפר/לבדוק עוד שנה, אני אבזבז את הזמן. לפני כמה חודשים אמרתי כאן שאני מעדיפה לשלם 27 אלף בשנה, ולא לשבת עוד שנה ולנסות לשפר פסיכומטרי ו/או בגרויות....

meiritamir

New member
בדיוק...

זו הסיבה שהחלטתי לעבור ללמוד בחו"ל. אני יכול להוציא עכשיו 800 בפסיכומטרי, ועדיין יחליטו שאני לא מתאים ללמוד פה בארץ. אז למה זה שווה?

meiritamir

New member
לא ממש...

בשתי המדינות מבחני הכניסה הם על נושאים רלבנטיים לפקולטה, בניגוד לפסיכומטרי המיותר שבארץ... ויש ראיון, קצרצר, אבל לא ראיון פסיכולוגי, אלא ביוגרפי. לפי מיטב הבנתי - בעיקר בשביל הפרוטוקול.

אזרח111

New member
לפי דעתי זה ממש לא עניין של "כדאי" ..

קודם כל - ללמוד שפה חדשה מאפס במשך אפילו שנה-שנתיים - ולהשתמש בה ללימודים אקדמאיים ברמה כה גבוהה - לי אישית זה נראה בלתי אפשרית - לקח לי להגיע לרמה גבוהה באנגלית במשך הרבה שנים - וזה עוד בגיל צעיר - בו קליטת השפות טובה יותר באופן משמעותי .... ולעיקר - זה לא עניין של "כדאי" .... זה יותר עניין של כוח הרצון שלך, יכולתך הכלכליות, וסדר העדיפויות שלך. אתה מסוגל בכלל לעמוד בהוצאות הלימודים בהונגריה? מה יותר חשוב לך? שיהיה זול (איטליה) או שיהיה נוח (הונגריה)?

meiritamir

New member
שמע...

חשוב לי שניהם... מהבחינה הכלכלית - הלימודים ימומנו, בין אם זה יהיה בעזרה מההורים, או בין אם אני אטחן עבודה כמו מניאק במהלך הלימודים שם או אחרי הלימודים כדי להחזיר. חשוב שיהיה טוב, לא רק זול או נוח.

אזרח111

New member
לדעתי הכל מסתכם לנקודות הקטנות הללו:

1. האם תוכל לעמוד בתשלומים ההונגריים הכבדים וגם להצליח להשיג מספיק זמן פנוי ללימודים כמו שצריך? כי אם תטחן עבודה כמו מניאק רק כדי לשלם את השכ"ל - אבל לא יהיה לך זמן ללמוד בבית - לא יהיה ממש שווה
2. האם אתה חושב שזה ריאלי ללמוד איטלקית בפרק זמן כה קצר ולהצליח להשתמש בה ללימודים אקדמאיים ברמה גבוהה? יש לך 2 שאלות - השאלה שעליה יש סיכוי גבוה יותר להיענות ב"כן" - לדעתי לך ללמוד במקום ההוא ... אבל זו רק דעתי

meiritamir

New member
תשובותיי...

1. אני לא אוכל לעמוד בזה, אבל ההורים כן
כרגע אני במצב שאני תיאורטית יכול לממן חצי מזה. את הכסף נחזיר להורים במהלך, אחרי...זה לא שאני לוקח פה הלוואה או משכנתא עם ריבית מטורפת מהבנק. 2. ריאלי - בוודאי שריאלי. עובדה ש-100 ישראלים חוזרים מאיטליה כל שנה כמעט עם תואר דוקטור לרפואה ביד, וחלקם לא יודעים אנגלית ברמת שפת אם, ולא יודעים עוד שפה לטינית. זה עובד על משקל - אם פחות טובים הצליחו, אין סיבה שאני לא אצליח.

למעלה