עצות, דעות, ומין יתקבלו בברכה...

meiritamir

New member
תמי בכלל ביץ'...

אני ברוגז איתה

meiritamir

New member
אבל הייתי רק חצי מהשירות קרבי...

את בטוחה? תוכלי לעמוד בזה?

meiritamir

New member
הצחקתני...

אם כבר, תבואי את.. וצריך להתחרות באיטלקיות, זה לא קל...

ניסית אולי עוד מקומות?

הונגריה ממה שהבנתי היא מדינה זולה (כמו שאר המדינות במזרח אירופה). ויש שם גם את היתרון באנגלית. אה,וגם יש שם אחלה של בחורות. איטליה זו מדינה די יקרה,וגם איטלקית זו שפה מאוד מרגיזה (השאלה היא כמה אתה טוב בקליטת שפות),מה גם שאיטליה היא בול כמו ישראל מבחינת יוקרת מחיה והתנהגות של אנשים. אני הייתי הולך על הונגריה.

meiritamir

New member
הונגריה אכן זולה...

יחסית...אבל שוב - קח בחשבון שהלימודים שם יקרים פי 7-8 מבאיטליה. וגם באיטליה יש אחלה של בחורות, אגב... :p איטליה אכן יקרה, יותר מישראל בהרבה דברים - אבל אוכל זול יותר, ביגוד זול יותר, חשבונות זולים יותר, נסיעות זולות יותר (יש המון מודעות לעניין שלסטודנטים אין כסף, אז יש המון הנחות לסטודנטים בכל מיני מקומות).

meiritamir

New member
וצריך לקחת עוד משהו בחשבון...

ב-2012 לכל המאוחר, הונגריה עוברת ליורו... מה שקרוב לודאי ייקר עלויות בטירוף.

ק ד ו ש

New member
אני חושב שזה מיותר שאתה בכלל שואל

כי הרי זה לא שדיעה של מישהו כאן זה באמת מה שישפיע עליך. זה לא שאתה שואל איפה עדיף ללמוד בת"א או ירושלים... זה פאקינג ארצות שלאף אחד אין באמת מושג מה יותר טוב. אבל בגלל רצונך, אני אגיד לך מה אני הייתי עושה ולמה. הולך על איטליה בלי לחשוב פעמיים. אם התואר שם יותר טוב, ואתה משלם פחות, אני לא רואה שום סיבה למה ללכת ללמוד בהונגריה. בגלל האנגלית? שטויות. הרי לימודי רפואה בכל מדינה גם ככה רובם באנגלית, גם בארץ זה לא בדיוק בעברית, ואני מניח שבאיטליה זה לא רק באיטלקית. אם האוניברסיטאות שם טובות יותר, למה ללכת להונגריה? עזוב שהמחיה זולה, זה כלום לעומת ההבדל בשכ"ל. חוץ מזה, שאם תלמד 6-7 שנים באיטליה, האיטלקית שלך תהיה יופי טופי, ואז הרווחת על הדרך עוד שפה. ובכלל... תחשוב איפה היית רוצה לגור, הונגריה (ועם כל הכבוד לבודפשט), זה לא נראה לי מרכז העולם בדיוק.

meiritamir

New member
שמע...

נכון שיש הבדל בין השכ"ל וכו'... אבל הקורסים באיטליקת שאני אצטרך לקחת - מכסים את ההפרש, נגיד את זה ככה. מהבחינה הכלכלית - בסופו של דבר, ה-6 שנים בכל אחד מהמדינות די משתוות, בטווח של 10,000 שקל לכאן או לכאן, כשזה די מינורי אם מדובר על סכום של באזור ה-400 אלף שקל.

ק ד ו ש

New member
נו, אתה רק מחזק את טענתי

שאם בסוף ה-6-7 שנים זה אותו סכום פלוס מינוס, אז עדיף לך ללכת למדינה טובה יותר ולאוניברסיטה טובה יותר. הרי עצם זה שאתה הולך ללמוד בחו"ל, הכסף יילך לך לפח במילא, אז לפחות תעשה את זה בצורה טובה ותחזור עם תואר טוב. למרות שאני לא יודע עד כמה ההבדל בתואר משמעותי, זה אולי אתה יודע. אבל שוב, הפורום הזה לא יכול לתת לך את המענה, רק להראות לך נקודות אחרות במחשבה שלך. עדיף לך לחפש אנשים שלמדו או לומדים באחד המקומות האלה ודרכם לברר.

meiritamir

New member
זהו...

שמבחינת "על הנייר" - התואר אותו תואר. כל מדינות האיחוד מחוייבות ללמד בתכנית לימודים אחידה, שיטת בחינה אחידה וכו'. כמובן שכל אוניברסיטה נותנת דגש אחר וכו'... אבל התעודה היא אותה תעודה, מבין?

ק ד ו ש

New member
זה ברור

זה בהרבה מקצועות ככה, גם בארץ. אני מניח שאחרי זה תרצה לחזור לעבוד בארץ, וכדאי לך לבדוק אם יש עדיפות לרופאים מכאן או מכאן. קשה לי להאמין, אבל אם יש תכניס את זה לשיקולים שלך. המון תארים הם "אותה תעודה", אבל החשיבות שונה. למשל תלמד הנדסה בטכניון או הנדסה ברופין, ויהיה הבדל ענקי. אבל בגדול, החשיבות של תואר היא רק לעבודה ראשונה, אח"כ כבר מסתכלים על ניסיון בעיקר.

למעלה