עצות ועוד

עצות ועוד

אני חייבת להגיד לכם שאני בשום פנים ואופן לא הולכת לשים לבן שלי את הנעליים המחוברות אולי בגלל שיש לו ק"פ רק ברגל אחת אבל גם בגלל שזה נראה לי עינוי נוראי . לגבי גזים ועצירות יש לי עוד שני עצות 1. כפית כמון על כוס מים להרתיח ואת מה שלמעלה אחרי שהתקרר לתת לשתות ככפית בערך .2. לגבי עצירות לעשות עיסוי לישבניים בעזרת שני האגודלים לעסות את הישבנים באמצע בתנועות סיבוביות זה עוזר לגזים ולעצירות .

הרופא שלי אמר לי שיש הורים

שמרגישים ככה. שחבל לשים נעליים בשביל רגל אחת. זו הסיבה שהוא "חסך מאיתנו סבל" ומגיל 5 שבועות (אחרי הגבסים) ועד גיל 4 חודשים תותוש היה עם סד לרגל האחת. אבל אח"כ הוא אמר שחייבים וכמה שלי היה קשה הבנתי שאין ברירה, זה מחוייב המציאות. ומה האלטרנטיבה לנעליים ? חייבים לטפל ברגל אחרת לילד יהיה עינוי עוד יותר נוראי. ומנסיון ארוך אני יכולה לספר לך שלילד זה ממש לא עינוי. בשבילו זה חלק מהרגל. כבר כתבתי כאן שלהם יש יכולת מופלאה להתגבר על מכשולים ולא לרחם על עצמם. חבל שזה עובר עם גיל. להורים קשה לראות. לפעמים מאוד קשה אבל להם ממש לא. אני מאוד ממליצה לך לראות תינוקות עם נעליים לפני החלטה סופית. ודבר אחרון-לפעמים אנחנו עושים לילדים שלנו דברים שכואבים וקשים להם בטווח הקצר כי בטווח הארוך זה לטובתם. למשל חיסונים, למשל בדיקות דם, למשל ניתוחים, למשל נעליים.

דעה של רופא

זה שהרופא שלך אמר לך כך אולי נכון למקרה של תושתוש (דרך אגב מה שמו באמת )הרופא שלי ושני הרופאים בסורוקה ממש לא מחייבים לשים את הנעליים האלו . כמו שכבר כתבתי היה לנו סד אך מכייון שהגיד קצר זה לא עבד היום הורדנו לרועי פעם ראשונה את הגבס לקראת הביקורת של מחר ואנחנו מקווים שזה באמת עוזר להאריך את הגיד ואז ננסה שוב אני לא כ"כ מבינה את הרופאים האלו שמיד רוצים לנתח דווקא הרופא שלנו מנסה הכל לפני שהוא מנתח במיוחד ניתוח כמו כל הרגל . כך היה אצלנו אנחנו ניסינו פיזוטרפיה שאנחנו עשינו ניסינו סד ועכשיו אנחנו מנסים גבס חהארכת הגיד רק אם זה לא יצליח במשך כחודש וחצי אז נעשה את הניתוח . שאני מנסה להגיד לרופא שלי על ילדים אחרים הוא מיד נותן לי כמה דוגמאות שכל אחד הוא מקרה בפני עצמו כך שכמו שנאמר פה לא תמיד הכל שחור ולבן אף אחד לא יגיד לי בוודאות שאם אני לא ישים דווקא את הנעליים האלו הבן שלי יסבול, מהו נביא? סה"כ רופא . יש אנשים שסובלים מבעיות ברגליים שלא קשורת לק"פ אבל זאת רק דעתי

ניתוח להארכת הגיד

דיעה אישית לחלוטין: אפילו שלי יש טראומה מהיחס שנתנו לאושרי בניתוחון הזה. אני לא בטוחה שהרבע שעה שלוקח הניתוח הזה לא יותר קל מסדים וגיבוסים ממושכים לילד. מה שבטוח שהניתוח להארכת הגיד באמת לא משהו גדול ושוכחים ממנו מהר מאוד. הנעליים שומרות שהגיד ישאר בצורה המתוקנת שלו. ותותוש למשל לא עבר את הניתוחון מפני שלא היה צריך. אך אתן לאמא שלו לענות. אף אחד לא נביא. פונזטי מכליל מקרים של ק"פ ומתיחס לק"פ קשה וקל כמעט אותו דבר, מה ששונה הוא מספר הגיבוסים. הוא טוען שאי אפשר להאריך את הגיד באמצאות גיבוס, הגיבוס רק מקבע את הגיד המקוצר. אני שואלת ברצינות כדי לדעת, האם הגיד של רועי הוארך בעזרת פיזיוטרפיה והגבס אמור לקבע את המצב של אחרי האירוך? זה נשמע הגיוני. אשמח אם תוכלי לפרט איך הרופא מתאר את הגיבוס כעוזר להארכת הגיד.

גבס

באותה הצורה שבה הוא עושה את הפיזוטרפיה אבל רק התחלנו מחר אם יצא לי אני יכתוב אחרי הביקורת

למזלי הרופא שלנו לא מנתח אוטומטית

וזאת למרות שהוא סיפר לי שפונסטי כן בעד ניתוח אוטומטי... אבל אצלנו פשוט לא צריך. רגל הק"פ מתכופפת באותה זווית כמעט כמו הרגל הרגילה. אבל אם הוא היה אומר לי שיש צורך, לא הייתי מהססת לשניה. עדיף קצת סבל ואי נוחות עכשיו מהשלכות חמורות ככל הנראה בעתיד.

גווניבר

New member
אין נביאים, זה נכון. אבל!!!!

הנעליים גורמות לסרבול, נכון. לפעמים הילד קצת מתנגד, נכון. תחשבי מה האלטרנטיבה. בגלל חוסר נוחות זמנית, של משפיעה על התפתחות מוטורית, את מוכנה להסתכן שהבעיה לא תפתר???????? אני מצטערת אם אני נשמעת תקיפה. יש הרבה סיפורים על ילדים שהיה להם ק"פ ברגל אחת, הם טופלו עם הנעליים, והיום המצב שלהם טוב. רופאים באמת לא יודעים הכל, וגם בפורום הזה שומעים על מקרים של בורות של רופאים. תשאלי את עצמך למה את מתנגדת לזה? לא שווה לנסות אפילו? אף אחד גם לא יגיד לך בוודאות שהנעליים לא עוזרות בכלל. אם תבואי למפגש, תוכלי לראות תמונות שלי בתור תינוקת עם הנעליים, מאושרת, מחייכת, עומדת. (גם הלכתי איתם)

לגבי הנעליים

אני לא מבינה למה התכוונת שכתבת שאולי יש לו ק"פ ברגל אחת. מה זאת אומרת אולי? אני לא שמחה לשים לו את הנעליים אבל זה עדיף לי על אופציה של ניתוח שעושים בשיטה הישנה ובה יש סיכוי לחזרה של הבעיה בגיל ההתבגרות. הנעליים אולי נראות עינוי אבל נשמח להיפגש במפגש הפורום ותוכלי לראות את התינוקי שלי חייכן ומקסים, איך שהוא מתהפך עם הנעלים (אולי עד אז גם יזחל). תוכלי לשאול את רחליקה שראתה אותו ועוד שבוע תשים לבת שלה את הנעליים, אני בטוחה שהיא לא מתלהבת אבל אני מקוה שאחרי שהיא ראתה את תותוש ואת אושרי היא יותר רגועה. תודה על עיצות הגזים, בחיים לא שמעתי על כמון שעוזר לגזים. איזו בקיעות. עידית

אני הבנתי

משיחה עם הצוות האסף הרופא שהרבה הורים קונים את הנעלים אבל לא נועלים אותם לילדים לכן הם לא מתעקשים בנושא.

מנדלסון וכולם - תגובה בנושא הנעלים

בדפי הPDF שאני כל הזמן מפנה אליהם פונזטי כותב במפורש שיש רופאים שלא נותנים להורים לנסות אפילו ולכן (לטענתו) הטיפול שלהם הרבה פעמים נכשל. שוב זה רק ציטוט... הוא נמצא כאן: http://www.global-help.org/publications/pubclubfoot.html בעמוד 15 תחת הכותרת של "אלטרנטיבות לבר". ב"מאמר" שתרגמיתי לפורום, ובו שאלות ותשובות נפוצות, כותב פונזטי: "2. כמה זמן מטפלים בק"פ בשיטה זו? ק"פ טופל באמצעות מניפולציות, תחבושות, ברים וגיבוסים במשך מאות שנים. חיתוך גיד אכילס- טנוטומי- התחיל באמצע המאה ה-19, ניתוחי רצועות נרחבים נהיו אופנתיים ב-50 שנים האחרונות." סה"כ לארץ הגיעה השיטה שלו רק בשנת 98 ומאזח רק מהרופאים מתעדכנים כך שבארץ אין עדיין תוצאות לתווך ארוך. יום טוב עידית

שיטת פונסטי

היום חזרנו מסורוקה (אגב נתתי את הפלייר לרופא) והוא מעוניין להמשיך את הגבס לעוד שלושה שבועות כדי להאריך את הגיד ולהגמישו ששאלתי אותו למה הוא לא עושה ניתוח ודי אז הוא טוען שבכל מקרה ניתוח פוגע בגיד ויש אורטופדים שהם מומחים וידועים שיחלקו עליו וכמעט בכל נושא יש אי אלו אי הסכמות בין האורטופדים לגבי הנעליים הוא לא ממליץ דווקא עליהם אלא על נעל הפוכה אז לגבי המיפוי ניתן לכתוב דר"' וייזל ירון עושה מניפולציה וגבסים פחות או יותר לפי פונסטי ולגבי ההמשך כל ילד בהתאם למה שמתאים לו אם הוא רואה שניתן ע"י כיפוף להגיע לעמדה טובה של הגיד אז הוא מנסה גבס - זה מה שאנחנו עושים אם לא הוא עושה ניתוח בהרדמה כללית מכייון שהוא טוען שאז ניתן יותר להיות חופשיים עם הרגל . הרופא שאני מטופלת אצלו טוען שאלו שעובדים בשיטת פונסטי באופן שמרני לא זזים סנטימטר ואולי זה טוב אך אולי גם לא . בכל מקרה אני מקווה שלכולם יהיה קל עם נעליים ובלי ואם ניתוח ובלי ניתוח .

zimi

New member
היי נילי - אני מבקרת בפורום שלכם

לפעמיים. לילד שלי יש בעיה אורטופדית אחר (לא ק.פ.) אבל אנחנו גם עברנו גבסים ויש לנו סד (עד החיתול)....אני גם גרה באיזור הדרום....רציתי לשאול - סקרנות - את מרוצה בסורוקה??? (אנחנו לא מטופלים שמה כבר...). תני לי לנחש - הרופא עם 30 שנות ניסיון הוא טננבאום???

zimi

New member
עוד דבר - לגבי הנעליים

אני לא בטוחה איזה סוג נעליים ילדים עם ק.פ. אמורים לנעול אבל לטענה שלי זה לא באמת משנה. הילד שלי בן שנה וחצי. יש לו סד מכף הרגל עד החיתול. הוא לא יכול לקפל את הרגל בכלל. זה מכוער, הוא מזיע, נראה לי ממש עינוי א ב ל אני אומרת תודה לאל שקיים הסד. הוא מאפשר לבני לעמוד והוא מתחיל ללמוד ללכת - נכון שהוא לא הולך כמו כולם אבל הוא ילך עם הסד (הוא לא יכול לעמוד על הרגל בלי הסד). העתיד שלו ממש לא ברור - יתכן שיהיה לו הגבלות ונכות כל חייו והוא יצטרך לעבור סדרה של ניתוחים בלי שום הבטחות לגבי הצלחה. אני לא מבינה למה את כל כך מתנגדת לנעול לו נעליים אם יש סיכוי (לא משנה קטן או גדול) שיעזרו לו....???? כמו שכתבתי אני גרה באזור שלך ואם את רוצה תשלחי לי מסר - אני אשמח להפגש ולהראות לך איך בני מסתדר עם הסד שלו וכמה הוא תינוק שמח ומתוק! בהצלחה.

היי זימי

אני לא נגד שום דבר אבל אם אפשר לרפא גם הבדרכים אחרות אז למה להיות מקובעים .הרופא עם 30 שנות ניסיון זה אכן טטנבאום אך אני מטופלת אצל ויזל ירון . לגבי הסד הוא בסדר אך אולי היית מדברת אחרת על נעליים מחוברות ואלי השד לא נוראי רק זאת דעתי כי אני לא ראיתי ילדים עם הנעליים האלו

חילוקי דעות

מזל וחבל שיש כאלו ברפואה. יש עוד הרבה מה ללמוד על הכל, זה בטוח. עוד לא שמעתי שהניתוח להארכת הגיד מחליש אותו. נותר לי לקוות שלא. מעניין אותי מה מחליש למה במתיחות הוא לא יחלש ובניתוח כן. בנוגע לנעל הפוכה: למה היא מיועדת? אם היא מיועדת לשמור על זוית כף הרגל לצדדים אז לא נראה לי שצריך להיות רופא בשביל להבין שאין לילד בעיה להזיז את הקרסול לכל הכיוונים.. אם היא נועדה לשמור על הגיד מתוח אז קודם כל צריך להיות בטוחים שהוא אכן מתוח ברמה מספיקה כדי לא לקבע מצב לא טוב, וגם צריך לשים לב שכף הרגל ממש "יושבת" ישר על הסוליה. בשביל שני המקרים אני לא יודעת מה זה משנה נעל הפוכה או לא? מעניין לשאול גם את זה. הנעליים שנמכרות בארץ ששמים על הבר הן הפוכות ובארץ שמים אותן פשוט מהסיבה שאין נעליים ישרות. מעצבן. אנחנו הזמנו לאושרי עכשיו נעלים מארה"ב שהן ישרות. הלואי שהרופא שלי לא היה זז סנטימטר מהשיטה של פנזטי. את זה אנחנו עושים בישביל אושרי. אני לא מתווכחץ עם תוצאות של 50 שנים וזה הכי טוב שיש לי כרגע... תודה שתלית את הפלייר וכמובן על העידכון

עידית, את טועה בעניין של שמירה על

זווית כף הרגל לצדדים. צריך להבין שלכל ילד יש קלאב פוט אחר ולא כל ק"פ דומה לחברו... כתבת: "למה נעל הפוכה? למה היא מיועדת? אם היא מיועדת לשמור על זווית כף הרגל לצדדים, אז לא נראה לי שצריך להיות רופא בשביל להבין שאין לילד בעיה להזיז את הקרסול לכל הכיוונים..." עידית, זה ממש לא נכון!! טל למשל, התקשה מאוד להזיז את הרגל השמאלית לצד ימין שלה. הגיד שלו היה חלש מאז ומתמיד. גם אחרי הניתוח הראשון. אבל הוא התחזק בהמשך אחרי שקיבל סד עם נעל הפוכה. זה ממש עזר לו פלאים. נכון שהייתה הידרדרות בשנה האחרונה ולכן הגענו לניתוח שהגענו, אבל כאמור, המטרה בנעל ההפוכה היא בהחלט לתמוך בגיד ובזווית כף הרגל. לכן, המשפט: "לא צריך להיות רופא בשביל להבין שאין לילד בעיה להזיז את הקרסול לכל הכיוונים" לא נכון מיסודו. בהחלט יש להרבה ילדי ק"פ בעיה בהזזת הקרסול בגלל הגיד הרפוי או הקצר. בקיצור, מצאתי לנכון להעמיד את הדברים על דיוקם ולהעיר את זה.

תודה יעל

סוף סוף הבנתי לאיזו סיבה צריך את הנעל ההפוכה. באמת תודה. יותר התכוונתי להזיז את כף הרגל החוצהלכיוון התיקון של הגיבוסים. תודה שגרמת לי להבין מה כתבתי, ללמוד משהו חדש ולהבהיר את עצמי. וכמו שכתבת כל ק"פ שונה. בכל זאת בארץ מי שצריך לשים את הנעליים צריך לשים את נעל ההפוכה ההפוכה כי אין ישרה. זה מרגיז. אני ממש שמחה לדעת למה זה עוזר ושזה עזר לטל המתוק. תודה
(תחפושת)

עוד משהו על הזזת הרגל פנימה

בפעם האחרונה שהיינו אצל פורת הוא באמת אמר לגרות את הצד הפנימי של הרגל ולעשות אותו "IF YOU DON"T USE IT YOU LOOS IT"

למעלה