עצות לאמא בדרך

נולה 2015

New member
עצות לאמא בדרך

אהלן בנות, אני חדשה פה וגם בארה"ב. עוד רגע שבוע 37 עם ילד ראשון
.
אנחנו עוד קצת קלולס לגבי רכישות ראשוניות ועוד לא קנינו כלום עדיין (טוב אני מודה שאני גם הכי מפחדת לקנות לפני לידה אבל הבנתי שאין ברירה). קראתי הרבה רשימות מומלצות שרצות ברשת ובפורומים והאמת שאנחנו מאד עם עם רגליים על הקרקע בעניין ולא רוצים לאבד את הראש בתעשייה התינוקות המטורפת הזאת , אלא לקנות דברים בסיסיים הכרחיים בתור התחלה (גם מה שאפשר יד שניה) ומשם נתקדם.
אז ראשית, אשמח לכל המלצת MUST פרקטית לגבי רכישות שכאלה למיטב נסיונכן, ובכלל לכל דבר שלדעתכן חשוב שאדע\אעשה\ לא אעשה לקראת לידה, תוך כדי ואחרי.
אנחנו כרגע מתמקדים בבחירת עגלה (כולל סל קל לרכב) קראתי ברשת על אילו תכונות כדאי לבדוק בבחירת עגלה, אשמח להמלצות מכן על דגמים מומלצים (גרים בבית פרטי ללא מדרגות, מתכננת להסתובב איתה הרבה)
כמו כן עריסה (קיבלתי המלצה לכאלה מאמזון ב 60 דולר שהן קלות וניידות , אבל אז קראתי שיש את כל העניין עם המוות בעריסה ואסור משהו צפוף ושצריך לבדוק טוב את איכות המזרן, בקיצור פה הלכתי לאיבוד לגמרי)
מיטה\לול - אני מבינה שאפשר לחכות עוד קצת כי היא תישן בעריסה רוב הזמן?
מנשא- הבנתי שכדאי לקנות יחד עם התינוק ולמדוד?
חיתולים- אין לי מושג איזה אבל הבנתי שאפשר לקבל דוגמיות חינם מחברות ואז לבדוק מה מתאים לנו?
טרמפולינה- גם פה הלכתי לאיבוד בשפע האינסופי.
מה עוד??? (מוצצים בקבוקים בגדים משחות נסתדר)

תודה וחג שמח :)

AlicePJ

New member
מזל טוב גם על המעבר וגם על ההריון!

בקשר לרשימת הדברים לקנות, את יכולה להשתמש ברשימות מפורום תינוקות או פורום הריון, אני בטוחה שיש בהם הרבה שרשורים בנושא. תינוקות סה"כ משתמשים באותם דברים בכל מדינה. יש גם באינטרנט כל מיני רשימות.
אני לא התחברתי מעולם לקטע של לא לקנות דברים לפני שתינוק נולד ואני בכלל לא מבינה את זה. אני גם לא מאלה שמפחדים מחתולים שחורים מצד שני. אני לא יודעת למה צריך לשלוח את האבא לקניות ישר אחרי הלידה ולתת לו להרכיב רק אז את כל הרהיטים במקום שהוא יהיה בבית ויעזור לך אחרי הלידה. לא נתפס עבורי.
אבל אני כן ממליצה לקנות כמה שפחות דברים, ורק מה שבטוחים שהכרחי, כי יש הרבה דברים שהם העדפה אישית ובסופו של דבר תגלי שאולי כולם באינטרנט המליצו עליהם אבל את ממש לא מסתדרת איתם ולא משתמשת בהם. ולפני תינוק ראשון בטוח יהיו לך דברים כאלה, אז תנסו פשוט לקנות כמה שפחות כדי שיהיו כמה שפחות דברים שתגלו שלא שמישים.
אני אוהבת מאוד את אמזון ואנחנו קונים שם מלא. אפשר לעושת אמזון פריים בתשלום (נדמה לי שאפשר בחינם להורים אבל יש כל מיני מגבלות ואנחנו בחרנו לא לעשות את החינם מסיבות שונות). כשיהיה לכם אמזון פריים תוכלו להזמין דברים ולקבל אותם אחרי יומיים עד דלת הבית, והמשלוח יהיה חינם. עם תינוקות זה לטעמי הכרחי. אתם יכולים אולי לחכות עם לעשות את זה עד קרוב למועד הלידה, אבל אתם תראו שתשתמשו בזה המון. באמזון יש גם מלא ביקורות על מוצרים ואפשר לראות מה רבי מכר ומה הרבה אנשים קונים, וזה עוזר לבחור.
לטעמי, לא צריך הרבה דברים. ההחלטה הכי מעצבנת היא על עגלה וכסא לאוטו. תגלו שאין עגלה מושלמת ושלכל עגלה יש משהו אחר לא מוצלח, ותצטרכו להמר איזה חיסרון יהיה פחות חשוב. לנו יש עגלה של ברייטקס שאני מאוד אוהבת בה כל מיני דברים, למשל את ההצלה המצוינת שיש לעגלה, ואת הנוחות של הקיפול וכו', אבל אין בה כמעט מקום אכסון מתחת לעגלה וזה חסרון בהחלט. אז אני לא יודעת להמליץ כי זה תלוי בכם. עגלה זה אחד הדברים שלדעתי חייבים ללכת לחנות ולבדוק איך זה מרגיש, איך פותחים וסוגרים, כמה זה כבד וגדול וכו' (ואז אחרי שמחליטים להזמין באינטרנט ועם קופונים).
אחרי שתחליטו את זה צריך לקנות לדעתי גם שידת החתלה. יש הרבה שלא משתמשים אבל אני אוהבת, לדעתי זה לא היגייני להחליף על שטיח או ספה וכו', ובהחלט שובר את הגב. אם אתם צריכים גם תקנו שידה לבגדים, אם אין לכם ארון פונקציונלי (כי בגדים של תינוקות לא הגיוני ממש לתלות, כמו שעושים לכל הבגדים בארונות אמריקאים).
עריסה זה גם עוזר, ואכן אפשר לחכות עם קנית מיטה כמה חודשים אם יש עריסה. לנו היתה עריסה שכל הצדדים שלה זה מין רשת נושמת כזאת, אז היא היתה בטיחותית מהמובן הזה. כדאי שיהיה נוח להזיז את העריסה בין חדרים.
כדאי לקנות כמה בגדים במידה 0-3 ולא דווקא ניו בורן.
אני לא נתקלתי בדוגמיות חיתולים בשום שלב. פשוט קניתי חבילה. תקנו חבילה לא גדולה ותראו אם אתם אוהבים. אנחנו משתמשים בפמפרס אבל לכל תינוק מתאים משהו אחר. צריך גם מגבונים, ועדיף כאלה בלי כימיקלים וריחות.
צריך מצעים לעריסה.
אנחנו אהבנו להשתמש במוניטור לשמוע אותו כשנמצאים בחדר אחר. אנחנו לא אוהבים את אלה עם הוידאו, אלא רק כאלה ששומעים את התינוק. בייביסנס זה מסוכן לדעתי ואני ממש שונאת אותם.
מנשא - לא מתחברת לאופנה בישראל של "יועצת מנשאים" ולעשות מהמנשא סיפור גדול. אבל לדעתי אפשר לחכות עד אחרי הלידה לקנית מנשא, זה לא דחוף. אני ממליצה לא לקנות את כל האלה עם הקשירה המסובכת, שהם פשוט בד ארוך כזה שמלפפים סביב הגוף. זה מאוד מעצבן. יש כאלה עם אבזמים נוחים שמתאימים גם לתינוקות, וכשהם גדלים אני ממליצה לעבור לארגו, זה מאוד נוח לדעתנו.
זה מה שאני זוכרת כרגע אבל תרגישי חופשי לשאול עוד.
&nbsp
בהצלחה!

mo0z

New member
מאז עדכנתי את הרשימה

אם תרצי אשמח להעלות את העדכנית :)

Et tu Brute

New member
מזל טוב!

אנחנו לא השתמשנו בעריסה בכלל, ישר במיטה. וכן, להשקיע במזרן טוב.
טיטולים - אנחנו אוהבים את פמפרס אבל באמת, פשוט ללכת לסופר ולקנות סוג אחד. לא יהיה טוב? תנסו בשבוע שאחרי סוג אחר...
טרמפולינה היתה לנו של פישר פרייס והיה יופי.
עגלה יש לנו בייבי ג'וגר ומתחבר אליה סל קל/כסא לרכב של מקסי קוזי. הקטע עם הסל קל שמתחבר זה לא הכרחי אבל נוח מאוד.
לגבי מנשא גם אנחנו קיבלנו את העצה הזו, אבל לא יישמנו אותה כי קיבלנו מנשא יד שניה בייבי ביורן, אז פשוט השתמשנו בו וזה היה לנו טוב. אבל האמת גם שלא השתמשנו המון במנשא...

alphadelta

New member
כמה מרגש

את יכולה לתכנן , אבל לה יהיו תוכניות משלה. יש כמה שאלות לשאול את עצמך. האם תניקי? אז לא צריך בקבוקים. אם כן תרצי לשאוב שגם ההורה השני ישתתף? אז כדאי משאבה ובקבוקים. וכמובן שיתוף פעולה מהצאצאית ;) רוצה חיתולי בד או חד פעמיים. ( זה יקבע את סוג החיתול.) אגב, קיבלת עצות חכמות - לקנות כל פעם סוג אחר עד שמגעים לנכון. ה must היחיד מבינת בית החולים זה כסא אוטו.

נולה 2015

New member
בנות- תודה על כל העצות, שאלה לגבי חיתולי טטרה

שהבנתי שהם ממש חיוניים למלא דברים (או כמו שבן זוגי הגדיר את זה בהבנתו הגברית: "זה בעצם כמו הלדרמן של האימהות") - איך הם נקראים באנגלית בעצם ומה ההבדל בינם לבין כל חיתול בד אחר?.

alphadelta

New member
אז ככה

יש הקוראים להם burp cloth ויש cloth diapers. יש מפלנל ויש מכותנה. אני הייתי הולכת לחנות לדברי תינוקות וממששת. כי יש עבים יותר ויש דקים יותר. יש גדולים ויש קטנים. וכל חברה קוראת לזה אחרת. אלה מהכותנה לדעתי יותר דומים למה שיש בארץ , אבל לא תמיד. ולכן אני ממליצה על שיטת המישוש. אם החבילות סגורות תבקשי ממוכר לעזור לך, הם לרב אדיבים ומסכימים. במיוחד בחנויות טובות.

alphadelta

New member

עצה - לבדוק בחנות. אמנם שלי כבר גדולים, אבל עד כמה שזכור לי, יש עבים יותר ודקים יותר. אבל אולי השתנו המון דברים בינתיים.

AlicePJ

New member
משאבה לא צריך לקנות, אובמהקר דאג

שכל אישה תוכל לקבל חינם.

AlicePJ

New member
לי לא היה רלוונטי, אבל הסבירו לי בבית

החולים שאפשר לבחור בין משאבה של מדלה לעוד איזה סוג (שלמיטב הבנתי גם נחשב טוב) ואפשר לקבל את זה לגמרי בחינם אחרי הלידה. תבררי עם רופאת הנשים שלך או בית החולים שאת מתעתדת ללדת בו.

Philip Jr

New member
אנחנו קיבלנו דרך הביטוח שלנו

הם עובדים עם שתי חברות הפצה, בוחרים את המשאבה, מכניסים את הביטוח, והיא מגיעה עד הבית לפני הלידה.

mo0z

New member
המון מזל טוב! :)

לאן עברתם בארה״ב?
גם אני בתחילת 37 פה והתחלתי עם הרשימה שפורסמה למטה... :)
&nbsp
אנחנו החלטנו ללכת על עגלת בייבי ג׳וגר סיטי מיני GT,
על עריסה ויתרנו והחלטנו ללכת על מיטת תינוק מאיקאה שתהיה איתנו בחדר בהתחלה.
איכות מזרן - עשיתי הרבה חקר וקריאה (בטיחות וכו׳), זה קצת חירפן אותי - בסוף החלטנו ללכת על
http://www.amazon.com/gp/product/B0...WAPWWCHG&redirect=true&ref_=br_it_dp_o_nS_ttl
&nbsp
מנשא - המליצו לי לקנות לאחר הלידה, נראה לי נכון (אם בכלל).
חיתולים - כמו שכבר כתבו, מנסים ורואים, המליצו לנו פמפרס ולדלג על מידת NB
טרמפולינה - החלטנו לחכות עם זה כיוון שקראתי שזה לא בריא לתינוק ממש בהתחלה
(אלא רק מ4 חודשים בערך...)
&nbsp
בקשר לדברים נוספים - תוכלי לראות ברשימה למה את מתחברת יותר ומה פחות :))
בהצלחה!

נולה 2015

New member
שוב תודה על העצות, אני רוצה לשתף אתכן במשהו מדהים בעיני

וזה שוק היד השניה המ-ט-ו-ר- ף שיש פה בארה"ב. אולי חלקן כבר מכירות היטב את הסצנה הזו, אבל אני פשוט נדהמת מזה כל פעם מחדש ומגלה פה עוד ועוד חנויות רשתות וקונספטים חברתיים. אני מודה שזה ממש הפתיע אותי כי קצת זלזלתי בצרכנות האובססיבית של האמריקאים עם כל שגעת הקניונים ומרכזי הקניות שנמצאים בכל מקום, ומול זה, זה דווקא מציג פן אחר שלהם, חברתי וסוציאלי. החל מרשתות כמו goodwill- שהקונספט החברתי שלה הוא מדהים (הכל מתרומות של אנשים והם מעודדים אנשים לתרום ובתמורה והם מקבלים על כך זיכוי במס, הם מעסיקים בחנויות אנשים עם מוגבלויות וכמובן ישנו הפן האקולוגי שבמחזור) אפשר למצוא שם דברים מציאות היסטריות, חצי מהמטבח שלי לקוח משם. גם רשתות אחרות הביטאט ועוד. וזה בנוסף לאינסוף חנויות היד שניה שיש פה, שבניגוד לישראל שם חנויות יד שניה הפכו לקטע טרנדי וההפך הגמור מזול ( ע"ע שוק הפשפשים, שמי שלא ביקרה שם בתקופה האחרונה -הפך להיות אחד המקומות היקרים) פה הדברים באמת נמכרים במחירים לכל כיס, גם כיס עם חור גדול.... גיליתי השבוע עוד שתי רשתות יד שניה שמוקדשות רק לילדים ותינוקות- once upon a child + red whit& blue שגם שם אפשר לקנות הכל במחירי דולרים בודדים או לחלופין מאפשר להורים למכור את כל אותם בגדים ואביזרים ששומשו לתקופה ככ קצרה...
ממש עכשיו חזרתי ממכירה עצומה לילדים ותינוקות, מסתבר שנערכת פעמיים בשנה באביב ובסתיו למשך סופ"ש אחד. 2 האנגרים- (לא מגזימה) - האחד מוקדש רק לבגדים והשני לצעצועים, ציוד אביזרים כל דבר אפשרי בעצם. כל מה שנמצא שם- מגיע מהורים שהביאו לשם את הדברים המיותרים שלהם מוכרים אותם גם במחירים מצחיקים. אני למשל יצאתי משם עם שלל כמו אמבטיה ( נראית חדשה,7 דולר) , כרית הנקה,מנשא בד, חיתולי טטרה, מנורת לילה גבוהה, משטח החתלה ועוד..., חלק מהדברים חדשים לגמרי עם הטיקט...המון דברים בדולרים בודדים או או מחירים באמת מצחיקים.
יותר מטורף מזה? שבוא הבא, כל מה שנשאר בהאנגר ימכר בחצי מחיר!!
לאחר מכן, כל מה שנותר, ההורים יכולים לבוא לקחת חזרה או להשאיר וזה יתרם לצדקה.
ועוד לא הזכרתי את קרייליגסט.
בקיצור, אני ממש מבסוטה מזה, אני חושבת שזה מדהים וחברתי והלוואי שבישראל זה היה גם ככה, כל כך מתבקש. בכל שיטוטי ברשת אחר הציוד הנחוץ אני רואה את המחירים בישראל ונחרדת... אמנם בארץ הרבה דברים עוברים מאחד לשני, בעיקר בגדים וצעצועים אבל עדיין צריך כ"כ הרבה "קטנות" עד גדולות וזה שנמע לי כמו הוצאה מטורפת לזוג . וזה בהחלט גורם לי לשמוח שאנחנו פה עכשיו בדיוק בזמן הזה...
נשתמע :)

carlimi

New member
לא קראתי

את כל התגובה שלך, אבל כמעט לכל עיר/עיירה יש כאן קבוצה בפייסבוק, בין היתר מוכרים שם מכל הבא ליד, מנעליים של הילד ועד רכבים ומכשירי חשמל.
זה מקום נהדר למצוא מוצרים שונים לילדים במחירי כלום.
אולי פחות להתחלה אבל מגיל חצי שנה ואילך נראה לי מקום צויין - כיסא אוכל, משחקים לגינה, וכו' וכו' כו'ו ...

זה טרנד שקיים בכל העולם המערבי בשנים האחרונות.

גם אצלנו יש המון חנויות יד שניה שהן בעצם מממנות אירגון כזה או אחר. המוני אנשים מגיעים לחנויות האלה לחפש מציאות, כל אחד והמציאות שלו.

אנחנו הגענו לכאן בלי הרבה דברים, רוב הבית שלנו מאובזר מהחנויות האלה. אני מכורה לזה
וגם מתנדבת באחת מהן פעם בשבוע.

המון המון בהצלחה לכם והריון קליל

למעלה