עצות לאמא בדרך

yaelal1

New member
שלום יקירתי

אני ילדתי בתחילת שבוע 36 אז את בהחלט cutting it close.
לא קראתי את כל מה שכתבו לך אני אכתוב לך מה מבחינתי היו דברים מאוד שימושיים שמבחינתי הן MUST.
כיסא אוטו או סל קל (אנחנו קיבלנו סלקל). זה הפריט היחיד שאני ממליצה לך לקנות חדש ולא לקבל מחבר או לקנות מיד שניה כי את לא יכולה לדעת אם הוא היה בתאונה (אני מודעת לאירוניה שאנחנו קיבלנו מחבר אבל כאמור התינוקת הקדימה).
&nbsp
מיטה - כיום הייתי הולכת על pack and play. סופר שימושי, נוח, קל, נייד... וניתן להשתמש בו עד גיל 18 חודש. חיסרון - המראה שלו לעומת "רהיט" אמיתי אבל אם אתם מחפשים לחסוך אז בעיני זה ה-ד-ב-ר. גם אם כבר קניתם מיטה, זאת קניה מאסט בשביל טיולים או סתם בשביל שהתינוק יוכל לישון במטבח כשאת מבשלת במקום בחדר שלו.
&nbsp
מנשא - מכירה את ההמצלה לחכות לתינוק אבל בעיני ארגו מתאים לכל התינוקות ולכל האמהות והאבות. מ-ע-ו-ל-ה. שימש אותנו עד גיל שנתיים! לא צחוק.
&nbsp
אמבטיה - אנחנו השתמשנו בזאת שבלינק ששימשה גם בתור עמדת החתלה. לא הכי יפה, אבל לא יכולנו בלעדיה.
http://www.amazon.com/Baby-Diego-Ba...379&sr=1-9&keywords=bath+and+changing+station
&nbsp
טרמפולינה - זה מוצר שבהתחלה זלזלנו בו אבל הוא מאוד שימושי עד שתינוק מתחיל לשבת בעצמו בגיל 6 חודשים. בקיצור - בעיני שוה ביותר.
&nbsp
חוץ מזה צריך כמה מוצצים (אם אתם בוחרים להשתמש במוצץ), כמה בגדים וזהו. כל השאר זה ממש אקסטרה ולא חובה וזה כולל עגלה! לא חייבים להשתמש בה מההתחלה, מנשא זה הרבה הרבה יותר נוח.
&nbsp
בהצלחה!

carlimi

New member
בתור מי שהשתמשה בעצמה במנשא

עם כל שלושת הילדים, אני מאוד מודעת לעובדה שיש כאלה שלא מתחברות לזה וזה מאוד אינדיבידואלי.
יש נשים שלא אוהבות שהתינוק "מחובר" אליהן כל הזמן, ומעדיפות את ההרגשה החופשית כשהוא שוכב לו בעגלה.
יש כאלה שיש להן כאבי גב ומעדיפות לא להמשיך ולסחוב את התינוק, במיוחד לא אחרי גיל 6 חודשים כאשר הם מתחילים כבר להיות די כבדים.
כך שנושא קניית העגלה הוא מאוד אישי (אומרת זו שלא השתמשה בכזו כמעט בכלל וזו שהייתה לה קיבלה מגיסתה
).

yaelal1

New member
באופן כללי את צודקת

אבל היא נמצאת כבר בשבוע 37++ אז לא הייתי נלחצת מבחינת העגלה.
יכול להיות שמנשא דווקא כן יתאים לה.
בנוסף, אם היא גרה במקום מושלג אז בכלל עגלה אינה שימושית בחודשי השלג (כפי שהיה אצלי).
בקיצור... נראה לי שבשלב זה הייתי כבר מחכה עם קניית עגלה לחודש-חודשיים אחרי הלידה. אבל מסכימה שיש אמהות שמשתמשות בה הרבה יותר ממני.

Et tu Brute

New member
פק אנד פליי במקום מיטה?

לי באופן אישי זה לא נשמע רעיון טוב.
פק אנד פליי זה בהחלט מעולה לנסיעות (יש לנו כזה וזה מאוד שימושי, למשל בליל הסדר כשהוזמנו לחברים באיזשהו שלב הילדה פשוט הלכה לישון בחדר אחר), אבל באופן קבוע במקום מיטה זה ממש לא נראה לי נוח, וזה לא מזרון מספיק איכותי לטעמי לשינה קבועה.

yaelal1

New member
יש הרבה מאוד אנשים שמשתמשים בזה בתור מיטה קבועה

בארה"ב אוהבים מזרני קפיצים והבת שלי לא אהבה אותם במיוחד ואני מבינה אותה כי גם אני קשה לי עם מזרני קפיצים.
אין שום בעיה עם מזרן של פק אנד פליי, מעולם לא היו לביתי בעיות גב וגם לא לחברי שהשתמשו בזה באופן קבוע בתור מיטה.
אגב, גם בארץ מתנגדים לישיבה ארוכה בסלקל, ובארה"ב תינוקות יושבים בסלקל שעות ארוכות ואני לא רואה שהם הולכים עקום או משהו... זה יותר עניין תרבותי.
&nbsp

carlimi

New member
יש הרבה דברים

שאנחנו כ"אנשים רגילים" לא מודעים אליהם.
אנשים לא צריכים ללכת עקום, כדי לדעת שישיבה ארוכה בסקלק היא לא משהו טוב עבור תינוק.
הישיבה הפאסיבית הזו, גורמת לכך שהוא לא מחזק מספיק את חגורת הכתפיים, ואחכ, כשיהיה יותר גדול, למשל בבית הספר, הוא ישב על הכיסא בצורה יותר שפופה.
או סתם לא יהיה מספיק יציב וחזק, לעומת תינוק שבילה יותר שעות על הבטן, על מזרן, וחיזק את כל שרירי פלג הגוף העליון שלו.
ויש עוד אלפי דוגמאות.

CheniNanny

New member
בלתק

אולי אני במיעוט, אבל אנחנו מלבד ביגוד בסיסי ראשוני, לא רכשנו כלום.
כל פעם שעלה הצורך, הלכנו לקנות.
הבת שלי די גדלה על מנשא וקנינו עגלה רק כשהיתה בת חמישה חודשים, זה הקניה הכי חכמה שלנו בהקשר של ההורות... כך שמאד ממליצה על מנשא, הלכתי להתרשם מסוגי מנשאים לפני הלידה ובסוף שבוע לפני הלידה קנינו מנשא בד של שרון דרור ששימש אותנו מגיל שבוע.
ולכן המאסט שלי זה מנשא (;
וטלפון של יועצת הנקה אם את מתכוונת להניק ובכלל טלפון או קבוצת תמיכה ווירטואלית שיכולה לענות במיידי על כל מיני חששות ודאגות שעולות...

נולה 2015

New member
שוב תודה, רשמית סיימנו הכל! איי אם רדי טו גו!

אתמול רכשנו עגלה + מושב לאוטו וזה ה דבר היחיד החדש שקנינו.
אני חושבת שקנינו גם את הדברים הבסיסיים ביותר, כמה בגדים להתחלה, חיתולים + משחה וכיו"ב, מיטה שהיא גם יכולה להצמד למיטה שלנו, אמבטיונת וזהו בערך.
שבוע 38. אני כבר בטווח. מידי פעם (פעם ביום ככה) תופסת אותי פאניקה שהנה זה מגיע ואני מבוהלת לגמרי, שאר הזמן אני מנסה לשמור על קור רוח וחשיבה חיובית :)
אעדכן בהמשך...
&nbsp

carlimi

New member
שתהיה

לידה קלה, מהירה ובידיים מלאות!
נשמע שאתם לגמרי מוכנים, לפחות מבחינת הקניות ...חחחח

למעלה