עצות לרצה מתחילה

לי זה נראה סביר

אלה לא נעלי ריצה אלא נעלי קרוס-טריינינג, וברור לי שיש כאלה שיגידו שאת "חייבת" נעלי ריצה אחרת תיפצעי וכו'... אין לי ידע מקצועי מוסמך אבל לדעתי את בהחלט יכולה להישאר איתן בשלב הזה. הסיבות: 1. את לא רצה המון, כמה נזק כבר ייגרם? 2. אלה כן נעליים טובות, ואם הן נוחות לך ואין כאבים זה הכי חשוב 3. רצתי חודש בערך כל יום עם נעלי בד פשוטות וסוליית גומי חלק, על משטחים קשים, כולל שיפוע, ואני עדיין בחיים. אפילו לא כאבו לי הברכיים (טוב, הייתי עם מדרסים). סה"כ בני האדם לא נולדו עם נייק מחובר לרגל, והרבה מהם רצים כל חייהם הבוגרים בלי אחת כזאת. נעלי ריצה יותר נוחות לריצה, לפחות בעיני, אז רוצי עם מה שנוח לך... לא נראה לי שהן אחראיות ליותר מ-5% מהקושי שלך לרוץ. זה פשוט לוקח זמן להתרגל סוג ספורט חדש. מה שכן, אם את עומדת להישבר, קניית נעליים חדשות ויקרות היא בהחלט דרך טובה להתחייב!

davidlev0255

New member
התאמות נעליים:

לגבי התאמות נעליים : כמה מידע מאתרים שונים : (גם אני נתקלתי בבעיות דומות )... 1. שוונג אפקט הנעל http://www.shvoong.co.il/he-IL/191/1350/ 2. צעד חכם http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/924/352.html ---------- האם לנעול נעליים "מתקנות " + מדרסים ? * דעה אחת אומרת שכן , לנעול אותם , כי יש תיקון על תיקון וזה יעיל ** דעה אחרת אומרת שלא לעשות את זה ..... 3. יועץ לנעליים - מאתר NEW BALANCE - באתר ניתן למצוא התאמות - ע"פ קטיגוריות שונות האתר עונה לשאלות המבקשים באמצעות המייל : http://newbalance.custhelp.com/cgi-...?p_sid=CbqkoXEj&p_accessibility=0&p_redirect= ---- האם כל נעל המתאימה לקטגוריה טובה לך ? קודם כל חייבים למדוד את הנעל ולבדוק את זה , וזאת על סמך מספר עיצות שקיבלתי מחברי הפורום - לגבי נעליים למשקל כבד שלא היו נוחות לי למרות שהיו אמורות לתת תמיכה (NB1011 / BEAST BROOKS ׂ) הכאבים היו בכף רגל שמאל בלתי נסבלים ! (1) גם במתן תמיכה יש לבדוק שהתמיכה אינה לוחת על כף הרגל , ולא גורמת לכאבים (2) נעל צריכה להיות נוחה מיידית כמו כפפה, גם ללא מדרסים , (שלא תשימי מדרס על מצע של נעל לא נוח) (2*) בנעל עם מדרס לבדוק שיש מקום גם למדרס וגם לנעל שלא יהיו לחצים והמדרס ייכנס בקלות (3) מידת נעל בחצי יותר גדולה , כי הבוהן / הרגל מתרחבת ושלא תהיה לוחצת אין תחליף לבדיקה אישית .....

גם אני משלבת ספינינג עם תכנית ריצה בחוץ

אבל לא באותו יום. אני עושה ספינינג פעמים בשבוע ורצה 4 פעמים. היום, ספינינג אני עושה בקלות והורדתי את הדופק הממוצע בשיעור מ153-155 ל140-144. כל זה בזכות הריצה שבה הדופק התחיל בשמיים והיום הוא תחת שליטה 153-154 נראה לי שאם את מתחילה בריצה, רצוי מאד לעשות רק את זה. מנסיון טרי של מתחילה, ריצה בהתחלה מאד מתישה. אם זה קשה ממילא, זה יהיה בלתי אפשרי אחרי/לפני ספינינג. באפן כללי בספורט, עד כמה שאני יודעת, הרבה יותר חשוב לשמור על חזרתיות, אחר כך על עצימות ורק אחר כך על אורך האימון. כלומר, עדיף אימון קצר יותר אבל יותר פעמים בשבוע. עדיף, אם זה קל, להעלות את עצימות האימון ולא את אורכו. כשמתחילים לרוץ למרחקים או לרכוב למרחקים, אורך האימון כבר ממילא עולה....

תתחילי בדקה דקה

אני התחלתי לרוץ אינטרוולים של דקה דקה-דקה הליכה דקה ריצה (למעשה המינוח הנכון זה פרטלק ולא אינטרוולים אבל ניחא, ככה הרוב מכירים את זה). כשלא הייתי מיומנת (ואז הייתי גם כבדה יותר) בדקה ריצה הדופק טס למעלה. "גירדתי" את הרצפה, לא ביזבזתי אנרגיות בלהרים רגליים, רצתי קרוב לקרקע. אחרי זמן מה כשהדופק הפסיק להשתולל, עליתי לדקה וחצי ריצה-דקה הליכה ומשם לשלוש ריצה-דקה הליכה אגב, כל סיבוב כזה היה 5 ק"מ אורך. כשגם זה נהייה קל, ניסיתי לרוץ הכל ברצף לאט. וכשגם זה נהייה קל, הגברתי קצב והתחלתי להאריך את המרחקים. עשיתי גם ספינינג ורכיבות באופני שטח במקביל. לי אישית זה לא הפריע כי באתי מתחום הרכיבה ולזה הייתי רגילה. זה גם עובד קצת אחרת על השרירים.

lahadam

New member
תודה, זו נשמעת לי העצה שהכי מתאימה לי

אנסה ואדווח

LihiTad

New member
אכן הדרך להתחיל היא בדקה ריצה

שלבי דקת ריצה עם כמה דקות הליכה לסירוגין. למשל שתים או שלוש דקות הליכה ודקת ריצה - 10 פעמים. לאט לאט ובהדרגתיות מרחיבים את דקת ההליכה לשתיים וכן הלאה. דרך אגב זה דווקא נוח יותר לביצוע בחוץ משום שיש גמישות מלאה בבחירת הקצב והוא לא קבוע מראש בשום שלב. הריצה מעמיסה על הגוף לכן כדאי לחכות קצת עד ולא לשלב אותה אחרי אימון ספינינג. בהצלחה עם הריצה!

למעלה