עצות

Blue Potion

New member
עצות

חשבתי לי...
כל אדם זקוק לעצה מידי פעם, בכל נושא באשר הוא. לא משנה אם זה לימודים, קריירה, זוגיות, יחסים בין-אישיים ועוד ועוד.
כשאתם נתקלים במצב בעייתי וזקוקים לעצה - למי אתם פונים בדרך כלל?
האם אתם פונים לחברים בני גילכם או לאנשים מבוגרים מכם?
אנשים בני גילכם (חברים, אחים, פורום 20+) - לרוב חושבים אותו דבר כמוכם, יש לכם "אותו ראש". או אולי הם עברו דברים דומים. העצות שלהם יותר אקטואליות.
אנשים מבוגרים מכם (הורים, בני משפחה, שכנים, מרצה/מנהל) - לרוב עברו בחייהם הרבה תהפוכות והם יודעים מה מוביל למה, ומה כדאי לעשות. אבל לרוב הם חושבים באופן טיפה יותר פרימיטיבי ופחות תואם למציאות של היום-יום שלנו.
איזה מהקבוצות לדעתכם הכי פחות נטולת אינטרסטים כשהם נותנים לך עצה?
על איזה מהקבוצות תסמכו יותר?

אני אשתף את דעתי. אני לא אוהבת להתייעץ עם ההורים שלי. הדיעות שלהם מאוד פרימיטיביות, ובאופן כללי אנחנו מתווכחים על כל דבר. אני חושבת באופן לגמרי הפוך מהם. היחסים בינינו גם ככה מעורערים (לצערי), ולכן, כל עצה שהם יתנו לי, בכל נושא שזה לא יהיה - סביר להניח שאני לא אקשיב להם ואעשה את ההפך הגמור. מה גם שהעצות שלהם מלאות באינטרסים - הם רוצים להפוך אותי למי שהם רוצים שאהיה ופחות למי שאני. ("את צריכה לצאת לקצונה..." "את צריכה ללמוד עריכת דין..." וכו' וכו'). אני חושבת שאנשים בני גילי עשויים להבין אותי יותר ולכן אנטה להקשיב להם.
לעומתי, חבר שלי טוען שאנשים בני גילנו לא מבססים את העצות שלהם על שום דבר, הם חסרי ניסיון בחיים ולא כדאי להקשיב להם. לא צריך לזלזל במבוגרים כי הם מכירים ומבינים את העולם הרבה יותר טוב ממה שאנחנו חושבים - כי הם כבר עשו את רוב הטעויות שלהם. מה גם שהעצות שלהם *לא* מלאות באינטרסים, הם רוצים שיהיה לך הכי טוב ושתשיג את הכי טוב שרק אפשר, לעומת אנשים אחרים שעשויים להיות קנאים לך.

מה דעתכם?

Light18m

New member
כמו שכתבת בעצמך

שאת רוצה להתייעץ, את לא רוצה שיגידו לך מה לעשות, את רק רוצה חוות דעת נוספת.

חברים שחושבים דומה לנו, יגידו מה שאנחנו רוצים לשמוע.

אם את רק לא בטוחה בעצמך, ורוצה שעוד אנשים יגידו לך לעשות משהו שאת רוצה לעשות גם ככה אבל אין לך אומץ- תשאלי חברים.

אם את באמת רוצה חוות דעת מזוית שונה- תשאלי בעלי ניסיון.

הזמנים משתנים אבל אם מפשטים את הארועים, אז מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כלחדש תחת השמש.

ההגיון דווקא אומר לי שההורים רוצים את טובתינו, ולא את מה שהם רצו להיות.
הם פשוט חושבים על מה יהיה לנו טוב בטווך הארוך יותר, ולא לעכשיו.
תחשבי על זה מבחינה אבולוציונית- הורים שרוצים שיהיה טוב לצאצאיהם עכשיו, היו הולכים ומתמעטים לעומת הורים שחושבים לטווך הארוך.

אני מתייעץ רק עם עצמי

המושג של להתייעץ עם מישהו נשמע לי יותר כמו שמישהו אחר יחליט בשבילי...
כי אם מדובר בעצה נטו מה הבעיה להתייעץ עם כל בן אדם ולשפוט לפי התוצאה?!
הגיל הוא לא פקטור ברמת הייעוץ!
ראיתי צעירים עם הלך מחשבה של אנשים בני 40 50+, וראיתי מבוגרים עם חשיבה כל כך ילדותית שהרגשתי זקן לידם.
בעידן האינטרנט, ומגוון הדעות והעצות שקיים בכל מקום. העולם פרוס בכף ידינו. כל מה שנשאר, זה לברור את המוץ מהתבן, ולהחליט מה טוב בשבילנו.

ebi83

New member
גם וגם וגם וגם

תלוי במה אני צריך ייעוץ.

אצלי ככלל ההורים הם מאוד הכתובת לייעוץ בכמעט כל תחום. יש גם את האחים שלי שרלוונטיים באותה המידה ויש חברים מכאן ומשם..

האמת שלרוב אני משמש כיועץ ופחות כנועץ

togi12

New member
ההורים שלי מעולם לא נתנו לי עצה שלא עזרה לי

מניסיון עבר, ומהניסיון של אמא שלי עם העצות של אבא שלי, אני תמיד מקשיבה לעצות של ההורים. אבא שלי הוא נותן-עצות בחסד.
לפעמים ממש לא בא לי להקשיב להם ואני חושבת שהם ארכאיים ומעצבנים, אבל אחרי שכמה פעמים לא הקשבתי לעצותיהם ונכוויתי- הבנתי שזה ראוי להקשיב להם.

(אני מדברת על נושאים נצחיים ולא משתנים הרבה כמו עבודה, לימודים, חברים, זוגיות וכאלה).

BALEDIN

New member
ואצלי אני מתחרתת קשות על הרבה דברים

שהקשבתי להם, וכשהפסקתי ומצאתי אנשים אחרים לשאול, וגם הקשבתי לעצמי יותר.
מאז החיים שלי נעשו טובים יותר.

זה לא שההורים שלי לא הורים טובים או משהו, הם פשוט חושבים שונה ממני. ובעיקר מתעלמים מדברים שממש לא בה להם לראות.

אייני

New member
להקשיב לעצות לא שווה ללבצע אותן.

מבחינתי - כשאני פונה לאנשים לעצה אני עושה את זה כי הרבה פעמים לנסח את הבעיה למישהו אחר עוזר לי מאוד בלנסח את הבעיה לעצמי. בנוסף - המטרה של העצות שאנשים נותנים לי, מבחינתי לפחות, היא אך ורק נקודות חדשות לחשיבה, או רעיונות חדשים. אני לא מעוניין לבצע משהו שמישהו אמר לי כעצה. אני משתמש בו רק כדי לסייע להליך החשיבה שלי. אם בסופו של דבר בהליך החשיבה שלי הגעתי למסקנה שכדאי לבצע משהו מסויים, משהו שמישהו באמת המליץ לי בלי קשר - סבבה. זה לא אומר שקיבלתי את העצה שלו ותו לא, אלא שהגעתי למסקנה אישית שזאת הדרך הנכונה לפעול.

ככה לדעתי הכי נכון לראות אנשים שפונים אליהם לעצה. כמובן, במידה וזו עצה שחייבת להסתמך על ידע מסויים - אז צריך לשקול את רמת הידע של אותו אדם בעצה הזאת ולהכניס אותה להליך הסקת המסקנות שלך (לדוגמא, את רוצה להתייעץ לגבי מקצוע ללמידה, אז במקרה כזה ברור שעצה של חבר לא שווה ברמתה לעצה של אדם שעובד באותו מקצוע). מעבר לזה - אין לדעתי חשיבות לשום דבר אחר.

Optimistic Girl

New member

מסכימה! זה בדיוק מה שאני עושה רק מנסת זאת אחרת.

רואים שיש לך חוכמת חיים

Hawkgirl

New member
רק לא עם ההורים

אני אשכרה משתדלת לא להתייעץ עם ההורים...
כי ההורים לא מייעצים, הם אומרים מה לעשות. ואם לא עושים מה שהם אומרים הם פשוט משחקים במשחקי מצפון

לרוב אני פונה לחברה טובה, שתמיד אומרת לי את האמת, ולא מה שאני רוצה לשמוע.
במקרים אחרים אני מתייעצת בפורומים או מחפשת ברשת דעות ותגובות.

Optimistic Girl

New member
אויש

ואני חשבתי שזו רק אמא שלי

נכון הורים לא מייעצים הם רק נותנים פקודות

כנל על המצפון.. זה בדיוק גם אצלי ככה

חשבתי שזה רק אצלי

ShacharDawn

New member
מאוד תלוי מה הנושא

בנושאים רציניים יותר (עבודה, לימודים) אשאל כנראה את אבא שלי.
בנושאים "פסיכולוגיים",רגשיים, או עמוקים יותר אני נוטה יותר לשאול את אמא.
כשמדובר בנושאים פחות רציניים אשאל את החברים, וגם כמובן כשזה על חברים משותפים או משהו כזה.
אבל בהרבה מאוד מהמקרים המדוברים למעלה אתייעץ גם בן הזוג קודם/בנוסף.

לפני הכל, תמיד אעדיף לנסות לפתור את זה לבד. אם זה לא יעבוד, אז אלך להתייעץ. אני אחת שבמקרים מסוימים מעדיפה לשמוע עוד צד או עוד דעה בנושא, גם אם נדמה לי שאני מבינה בו, למקרה שמישהו יעלה על משהו שלא חשבתי עליו.

NAT 1

New member

אני חושבת שזה פחות תלוי בגיל של נותני העצות אלא באופי היחסים ביניכם, בהשקפת עולם שלהם, בחרדות שונות ומשונות שקיימות אצלם. אני אתן דוגמא- היה לי פעם ידיד טוב שהוא והאקסית שלו לא הצליחו להתנתק ומצד שני לא הצליחו גם לפתור את הדברים, ונשארו במן קשר שהוא לופ מתסכל וממרמר. כשאני סיפרתי לו על בעיה כלשהי שצצה ביני לבין בן זוגי דאז, מיד הוא ניסה להתסיס אותי נגדו, וההרגשה שלי היתה שהוא מדבר לגמרי מתוך מה שקורה בחייו ולא מתוך איזושהי חשיבה עלי ועל הסיטואציה הספציפית שאני נמצאת בה. הרגשתי שהוא משליך את הביקורת שהיתה לו כלפי האקסית שלו על חבר שלי, וגם במקביל, מבקש ממני בעצם ע"י אותן עצות לעמוד מול חבר שלי בדרך שהוא לא העז לעמוד מול האקסית שלו ו'להראות לה מה זה'.

אני חושבת שעצה טובה אפשר לקבל מכל אדם שאכפת לו ממך, ושנוהג להיות קשוב (באמת) לסביבתו (בטח ובטח ליקרים לו) ומסוגל לא להיות מרוכז רק בעצמו, ולא להאמין שהדרך שמתאימה לו בטוח טובה למי שמולו.
זה אדם שהייתי רוצה לקבל את עצותיו,
לצערי אין לי אחד כזה עכשיו. אולי בהמשך...

Optimistic Girl

New member
עצות של ההורים

הבעיה עם הדור הישן שהוא ההורים-שהם כבר ממש לאאאא יודעים מה טוב בשבילנו
פשוט מאוד אנחנו בעידן המידע

וכן שלא תחשבו-להקשיב להורים עד גיל 18 זה מצויין! וזה חשוב כדי לא לעשות שטויות וטעויות של גיל ההתבגרות.

אבל
מה שחלק מההורים שכחו זה ללמד גוזל מגודל שכבר גדל-איך לחשוב עצמאית

וככה גדל דור של מחפשי עצות
אנשין שלא מסוגלים להחליט לבד בכוחות עצמם
אנשים שמקשיבים רק למה שהמייעצים אומרים.

זה עצות אך ככה זה, לא אצל כולם.
אך זוהי תופעת שהולכת וגדלה...

בואו נחשוב ביחד מהיא עצה?
עצה זוהי דעה אחרת של אדם אחר
שגם אם יהיה "בראש שלנו" , הוא לעולם לא ידע מה טוב בשבילנו בטווח הקצר והארוך.

אני כבר מזמן לא מתייעצת עם ההורים אחרי שהבנתי שהעצות הדביליות שלהם כמעט הרסו לי את החיים!!!

כנל בכל נושא בעולם
לא מתייעצת עם איש.
אני יודעת מה טוב בשבילי
לפעמים לוקח לי כמה שנים כדי להחליט החלטה אך אני עושה זאת בזמן שלי.

כשישלי בעיה אני אוהבת לילל לחברות שלי.
וכשאני מחפשת תמיכה נפשית אני פונה לחברות שלי שיודעת שמהם אני אקבל את החיזוקים שאני רוצה להחלטה שלי שכבר החלטתי.

וכן חושבת שכולנו צריכים חיזוקים
את אותם האנשים שיאמינו בנו בתקופות שאנו לא מאמינים בעצמנו...

אבל עצות?! ממש לאאא. תודה לא תודה.

togi12

New member
את צודקת...

אני כמעט לא עושה צעד בלי להתייעץ עם ההורים שלי.

מרגישה קטנה ולא בוגרת עכשיו.

Optimistic Girl

New member
זה בסדר

גם אני הייתי ככה!
עד שהבנתי שזה היה פשוט הרגל
כמו כל ההרגלים , כל הרגל אפשר לשנות אם רוצים!

תחשבי האם עצות של ההורים שלך מקדמות אותך? אם כן אז לאן?
עצות של ההורים תמיד מכוונות אותנו לצד שלהם, הצד שהם רוצים לתמרן אותנו (הם כמובן לא יודעים זאת כי זה בתת מודע שהם רוצים לכוון אותנו להקשיב להם)

וזה גם מאוד קטע של אגו
'"אני יודעת מה טוב בשבילך"
בימנו זה לא נכון
כי אפילו אנחנו לא יודעים מה טוב בשבילנו!! אנחנו דור מבולבל מעודף היצע ואפשרויות..
יש יותר מידי בחירה בחיים האלו שמבלבלת אותנו
דוגמא:המון תארין שאפשר ללמוד..בגלל זה הבלבול..
בדור של סבתא שלי הבחירות היו מצומצות אך החיים 'קלים' יותר..

למעלה