עצירה או חניה?

עצירה או חניה?

שלום רב,
יש לי תינוקת שאני שמה במעון בויצו. החניה ברחוב של הגן מסומנת בכחול לבן ובתשלום.
קיבלתי דוח בשעה 8:40 בבוקר, ב5 דקות שבהם שמתי את הבת שלי בגן.
האם אני יכולה לטעון שעצרתי ולא החניתי ומכיון שהנוסעת היא תינוקת, והיא היתה צריכה את עזרתי בהורדה שלה בגן, זה חייבב אותי להעמיד את הרכב ל5 דקות ולהכניס אותה לגן?

סהר דוד

New member
בחוק אין הבדל בין חניה ועצירה

התקנות מתייחסות בצורה זהה לשני המונחים. תקנה 72 לתקנות התעבורה:
. (א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות:

וכאן בא הפירוט איפה אסור לעצור, לעמוד או לחנות.
את מודה בביצוע העבירה "עצרתי ל-5 דקות"..
החוק לא מגדיר כמה זמן זה עצירה, מתי זה מתחיל להיות חנהי או סתם העמדה ולכן בכל מקום שרואים רכב עומד בניגוד לתקנות- הדוח חוקי.

32103210

New member
כנראה שלא התיחסת לשאלה

מדובר במקום,בתשלום בכחול לבן ,כך שיש משמעות לעצירה,או חניה ,אבל במקרה דנן מדובר בחניה ,ולא בעצירה ,כי לעזוב את הרכב פרושו חניה (ובלי קשר,איך פקח יכול לדעת אם הרכב נמצא שם דקה,או שעה ? )

אשמח לתגובת מנהל האתר

1. האם בכחול לבן מותרת הורדת נוסעים, ללא תשלום חניה?
2. האם העמדת הרכב לכמה דקות לשם הורדת תינוקת בגן ילדים, נחשב להורדת נוסע או לחניה שעליה מחויבים בתשלום חניה?

shlang

New member
לא מנהל האתר ולכן את לא חייבת לקרוא

1 - בכחול-לבן מותרת לעצור, אם החניה במקום מחוייבת בתשלום על פי תמרור 439, אפשר לעצור כמה שרוצים בתנאי שהנהג יושב ברכב ולא חייב בתשלום
2- אם החניה במקום הינה בתשלום על פי הוראת תמרור 439, כל עזיבה של הרכב אפילו לדקה מחוייבת בתשלום.
כך על פי החוק, אולם היה מקום להתחשבות מצד הפקח כי הוא כנראה ידע שהעצירה הינה לצורך הכנסת ילד לגן
בכל מקרה - הדוח ניתן כדין ותנסי לערער עליו
אינך חייבת לקבל הצעה זו ולחכות לתשובת המנהל שלדעתי לא תהיה שונה

ערערתי בעיריה

אך הם לא קיבלו את הטענה.
יש טעם להישפט בבית משפט?
אוכל להוכיח להם שבאותו יום התחלתי לעבוד בשעה כזאת שמוכיחה שלא נשארתי בגן הרבה זמן.
אוכל להמציא אישורים ושביתי באמת רשומה בגן ויצו , כי מקום הגן הוא בדיוק מקום שבו החניתי עם הרכב.

shlang

New member
לא להשפט, את יכולה לבקש להשפט

וביום המשפט לדבר עם התובע ולהסביר לו את המצב שחנית רק כדי להכניס את הילד הקטן לגן, לא היה לך מטרה לחנות במקום ושיבוא לקראתך, יתכן ואם לא יבטל, אולי יוריד את סכום הקנס, אבל לא להשפט

אפשרי לבקש להשפט ובסוף לבקש לא להשפט?

אפשר לדבר עם התובע לפני שניגשים לבית המשפט?
אם הוא כבר שם, למה שהוא יסכים לוותר?
מדובר ב100 שח. אולי שווה לשלם ולשכוח?
למרות שזה זה מרגיז שפקח אורב לאנשים שמורידים ילדים לגן בשעה 8 בבוקר, כדי לשים להם דוח. והחוק לצידו...

shlang

New member
כן, התובע ברוב המקרים יסכים להפחתה בקנס

כדי לחסוך זמן שיפוט וגם להרוויח.
בנושא של מארב הפקחים, רצוי לפנות לעירייה ולהתלונן על כך, גם לדעתי זה לא הוגן

32103210

New member
לא שחלילה מישהו מזלזל בכספך

גם אם יש סיכוי שתזוכי ב100% ,לא כדאי לטרוח בשביל 100 ₪ ,אז גם לטרוח, וגם לשלם 100 ₪ (ואולי גם יותר,,, ) מה שגם חניית כפרשנות החוק,,,

shlang

New member
אני חושב שזה לא בגלל ה 100 שח, זה יותר

בגלל התעמרות העירייה באזרח, אדם מביא ילד קטן לגן ומבצע את הדבר הבטוח ביותר לילד ומכניסו לגן ואי שם מסתתר פקח וקופץ על המציאה ורושם דוח, האם מבצעת פעולה זו יום יום ולמשך מספר דקות מועט,דוח שכזה הוא בפירוש התעמרות באזרח, הרי לא עצרה באדום לבן או בחניה כפולה או, רחמנא ליצלן, בחנית נכה, היא עצרה במקום המותר לחניה, אפשר לרשום דוחות לרכבים שחונים זמן רב או בשעה מאוחרת יותר. אני חושב שכדאי שהאמא תתלונן אצל מבקר העירייה על כך.

dino_din

New member
מוכן לעזור לשלם לה את הדו"ח

אם תוכיחו שהפקח אורב/מסתתר אי שם/קופץ על מציאה.

המון סופרלטיבים מצאתם לפקח שאולי עבר ברחוב, ראה רכב חונה ללא תו בכחול לבן למשך מספר דקות (5 דקות? אולי 2 דקות? אולי 7 דקות?)

וכל זאת לעומת פותחת השרשור שלדבריה "חוייבה" (!) להעמיד את הרכב וכועסת על ש"החוק לצידו" של הפקח.

הגברת עברה עברה, קיבלה 100 ש"ח. שתשלם ותחשוב להבא מה עושים.

אגב, שאלה קטנה לפותחת השרשור: האם זו הפעם הראשונה אי פעם שבה חוייבת לעצור ליד הגן לחמש דקות? זה מעולם לא קרה לפני כן?

wil

New member
כל יום חמש דקות = שעתיים חניה בחודש.

אם בחודש-חודשיים התקבל דו"ח אחד בלבד אז סטטיסטית סביר להניח שפשוט הפעם הפקח הגיע בדיוק בזמן הנכון ואין שום "מארב".

שאלה מסקרנות-שמת שלט?

הורים רבים שמורידים ילדם בגן שמים דף עם הודעה שהם מורידים ילד לגן הקרוב ומבקשים התחשבות. סתם מסקרנות, האם היה כזה?

תודה

התשובה אכן אינה שונה
וארחיב מעט
פקח המגיע לרכב אינו יודע אם הנוהג ירד לדקותיי או לשעתיים ואין הוא חייב להמתין
התוצאה תהא דוח
כיום בפנגו מדובר בחיוב כמעט אפסי

החיוב בפנגו כמעט אפסי

הזמן של ההתעסקות בפנגו, כשמדובר בבוקר, כשאתה רוצה כבר להוריד את הילד, הוא מאוד מהותי.
לפעמים הוא לא מזהה את העיר, ואז צריך לעבור למערכת של תקתוק במספרים, עד שתבחר עיר, איזור.
ואחר כל לא לשכוח לבטל את הפנגו. ובסך הכל רצית לשים ילד בגן ולהמשיך מהר לעבודה...
אך כמו שהבנתי מתשבותכם, חוק והגינות, זה שני דברים שונים
זה לא הוגן לשים דוח, אבל זה חוקי.... ממש מעצבן!

creth11

New member
נסו להיתארגן הורים + גננות לפניה מסודרת

לעיריה בבקשה להסדיק מקומות חניה מותרים להורדת\עליית נוסעים בצורה חוקית.

mr dish

New member
תראי מה זה בחיים...הכל עולה בכסף, גם בית הספר

של החיים !

בעלות של 100 שקלים, למדת שההתעסקות בת כמה הדקות עם הפנגו הרבה יותר כידאית מהלימוד שלמדת...

wil

New member
פתרון קונסטרוקטיבי לפעם הבאה

קני מכשיר איזי-פארק לצורך הזה.
ההפעלה שלו, בניגוד לפנגו, מאוד מהירה. 4 לחיצות על ON והמכשיר עובד.
כל הסיפור לוקח 10 שניות כולל לתלות אותו על החלון.
הכיבוי - לחיצה בודדת.

אני לא הייתי מבזבז את זמני על משפט על דו"ח חניה עירוני של 100 שקל שאין לו שום משמעות עתידית מעבר ל100 שקל האלו.

למעלה