עצירה בתחנת אוטובוס עם רכב תקול

superot

New member
עצירה בתחנת אוטובוס עם רכב תקול

שלום רב,
בן זוגי נהג ברכב שלי כשלפתע כבה המנוע והוא לא הצליח להתניע. הוא צלצל אליי כדי שאגיע לעזור לו, ובינתיים, כדי שלא להפריע לתנועה, דחף את הרכב למסלול הימני. במקרה יצא שבאותו מקום היתה תחנת אוטובוס, כך שהוא העמיד את הרכב בתחנה.
לצערי, לקח כשעה עד שהגעתי (עם כבלים) למקום. במשך כל אותו הזמן עמד הרכב בתחנה ללא יכולת להתניע.
כעבור כחודש קיבלתי דו"ח מעיריית חיפה (האירוע קרה בתוך חיפה, ליד מרכז חורב). ערערתי על הדו"ח ופירטתי את נסיבות המקרה, אך הערעור נדחה - נאמר לי רק שחניתי בתחנת אוטובוס וזה אסור על פי חוק. במילים אחרות, שום התייחסות לנסיבות.
האם כדאי לי לבקש להישפט? אחרי הכל, לא היתה בידי בן זוגי ברירה אחרת אלא להעמיד את הרכב בתחום תחנת האוטובוס.
תודה
לעונים!

be_roo

New member
האם הרכב עבר תיקון כלשהו לאחר מכן?

אפשר להשפט ולקוות לשכנע את השופט שאכן היתה תקלה, אבל ללא תיעוד זה קשה, ויש סיכוי שהעונש יוחמר.
&nbsp
ולהבא, כשיש תקלה, להציב משולש על גג הרכב.

superot

New member
עדיין לא

בינתיים הרכב עדיין יושב תקול בחנייה, ואנחנו מתלבטים האם שווה לנו לתקן אותו. כך שלא, אין לי כרגע הוכחה לכך.
&nbsp
אולי כדאי לי לפנות לעירייה ולבקש את התמונות מהמצלמה שהוצבה שם? כך ניתן יהיה לראות בבירור, שברגע שחיברו כבלים לרכב, הנהג התניע ונסע משם.

be_roo

New member
איזה מצלמה? של מי? לא בטוח ששומרים את התיעוד לאורך זמן

יש לכם חוות דעת של מוסך על אבחון התקלה? הצעת מחיר לתיקון?

superot

New member
המצלמה שצילמה את הרכב

אף פקח לא ניגש אל בן זוגי בזמן שישב ברכב. יתר על כן, תאריך הדו"ח הוא כחודש לאחר תאריך האירוע. מכאן אני מסיקה, שהרכב צולם במצלמה כלשהי ועל סמך מצלמה זו נכתב הדו"ח.
אני מניחה שלא יזיק ליצור קשר עם עיריית חיפה ולשאול האם זה אפשרי, למרות שסביר להניח שיצחקו עליי בפרצוף. לפחות אנסה.

אין לי חוות דעת של מוסך. יש מוסכניק אחד איתו דיברתי בעל-פה, והוא ניסה לאבחן את התקלה במשך זמן מה. אין לי הצעת מחיר מסודרת.
סליחה על התמימות, אבל אני מבינה שהיום מילה של אדם בבית משפט לא שווה הרבה?

be_roo

New member
ההנחה שלך שגויה. פקחים מונחים לא להכנס לאינטראקציה עם נהגים

כדי לא להכנס לסיטואציות אלימות, ולכן כשהנהג נמצא ברכב או בקרבתו הם נוהגים לרשום את הדו"ח מבלי לתת לו אותו ורק שולחים בדואר.
(וכן, זה חוקי).
&nbsp
היות ויש לאדם אינטרס לשקר, המילה שלו שווה פחות. יתכן ותצליחו להציג גרסה אמינה ולשכנע את השופט. יתכן שלא.

superot

New member
אם כך, למה תאריך הדו"ח מאוחר כל כך?

אני לא מתווכחת, אני פשוט מנסה להבין.
האירוע קרה בתאריך 12/01, תאריך ההורדעה (שהוא תאריך מתן הקנס, אני מניחה) הוא 20/02 - למעלה מחודש מאוחר יותר.
האם לא ניתן להסיק מכך שהרכב צולם במצלמת כביש כלשהי?

be_roo

New member
קודם כל, זה מידע שלא ציינת במקור

כתבת שקיבלת את הקנס אחרי חודש, לא שהדו"ח נרשם אחרי חודש.
&nbsp
אם זה המקרה, יתכן והוא מבוסס על צילום, אבל זה ל יעזור לך. הרכב מצולם חונה מקום אסור. אין סיבה להניח שהפקח חיכה שם כדי לראות את ההתנעה ותיעד אותה, אבל את מוזמנת לבקש את התצלום, אם הוא קיים.

superot

New member
צודק

אני מתנצלת, באמת לא הייתי ברורה.
אם לא מדובר בפקח, האם יש סיכוי שהסרטונים נשמרו?

למעלה