עצם ההתערבות

דסי אשר1

New member
עצם ההתערבות

שלום הדר.
אם היית עורכת הדין של הבניין שלי, למרות שלאורך כל הדרך ליווית אותנו מקצועית היטב.
לא הייתי רוצה בשום אופן, ואני רואה בכך בעיה אתית, אילו היית ,מתחברת"לרוב שרוצה בתכנית לעומת אותם אלה המתנגדים לתכנית.
זה לא קשור ליתרונות וחסרונות בהתקשרות עם עורך דין.
ברור לחלוטין שצריך ליצור קשר עם עורך דין. כך נהגנו אנחנו בבנין שלנו.
אבל הוא לא התערב בסיכסוכים ומריבות בין הדיירים. אצלנו היה מצב שאחד מהדיירים, מסיבותיו שלו איים לתבוע את הוועד המייצג בבית משפט. עורך הדין הסביר לוועד, כי זה תפקידו, שאין להם שום הגנה כנגד תביעות, גם אם התביעה ביזארית..
אותו דייר היה יכול לגשת אליו, ולהתייעץ איתו האם יש לו קייס לתביעה..
אני יודעת שהדייר התייעץ, איני יודעת עם מי.
זהו תפקידו של עורך דין של הדיירים- לתת שירות לכל אחד מהדיירים.

המקבילה שלי היא טיפול זוגי/מגשר.
לא יתכן שבעל המקצוע שנשכר על ידי בני הזוג, יטפל בזוג מנקודת מבטו של אחד מבני הזוג בלבד.
ממתינה לתשובה
דסי

דסי אשר1

New member
עצם ההתערבות

שלום,
ברור לי היתרון בלקיחת עורך דין. גם אנחנו בבנין שלנו לקחת עורך דין.
אני רואה בהתערבות זו בעיה אתית.

כאשר בני זוג פונים למטפל זוגי או מגשר, לא יעלה על דעתו של בעל המקצוע ליצג את עמדותיו, רגשותיו של אחד מבני הזוג.

בבנין שלנו היה מאבק בין 20 הדיירים לגבי בחירה ביזם זה או אחר. עורך הדין לא התערב במאבק זה
במסגרת המאבקים בין 2 הקבוצות,אחד הדיירים איים לתבוע את נציגי הדיירים בתביעה משפטית. לדבריו התייעץ עם עורך דין, ויש לו קייס.

עורך הדין שלנו הבהיר לוועד, שאין להם שום הגנה משפטית אף אם התביעה תהיה הזויה. אולי אותו דייר התייעץ עם אותו עורך דין, הוא של כולנו.
כתוצאה מכך, ובצדק, הוועד המייצג התפטר ואף אחד לא מוכן בתנאים אלה להכנס לנעליו
אם היית מלווה את הבניין שלנו כעורכת דין מצויינת לאורך כל התהליך, ובשלב המאבק הגדול היית מתערבת ופונה ללכל אחד מקבוצת המיעוט לשכנע אותו מדוע עליו להסכים לדעת הרוב(שאינו רוב של 80%), הייתי מודיעה שאני פוסלת אותך מלהיות עורכת הדין שלי שלנו - גם אם היית מתערבת לטובת היזם שאני רוצה בו.

איני חושבת שעורך דין שנבחר על ידי הדיירים, על ידי הנציגים- צריך ליצג רק את עמדותיהם של מחייבהפרויקט.
בין 15 דיירים ישנם X מתנגדים - מותר להם להתנגד. לעורך הדין לדעתי אסור לו לקחת צד בוויכוחים בין הדייירים.
כאמור- אני רואה בשאלה זו שאלה אתית ולא יתרונות וחסרונות בהעסקת עורך דין במהלך תהליך תמא

תודה, דסי

yehuda 1990

New member
נכון

תפקיד העו"ד זה לייצג את כלל הבניין.
מנסיוני כיזם, כשעו"ד הולך עם קבוצה מסויימת, יכול להיות לו אינטרסים.

למעלה