עצמאות שמח חברים:)

shayCn

New member
רובם מעלו בתפקידם

מלחמת לבנון השניה בתקופת אולמרט היתה ההזויה במלחמות ישראל. יצאנו למלחמה בגלל חייל שנחטף מהטנק, כאליבי.
יצאנו למלחמה בגלל שהיה לנו ראש ממשלה חסר ניסיון שרצה להשיג ניסיון באמצעות מלחמה. היה לנו רמטכ"ל, דן חלוץ שמו, שמכר את ניירות הערך שלו בערב המלחמה, אבל יותר מכל, לא התאפקנו מלצאת למלחמה וכשיצאנו למלחמה, זו היתה היגררות למלחמה שתפסה אותנו בהפתעה. לא היינו מוכנים לוגיסטית ואסטרטגית והמחיר היה כבד, בדם..נגמש"י נמר מיושנים שנכנסו לחטוף טילי כתף סורים..מסוקים שנפלו מהשמיים..
דוח וינונגרד כבר מספר על כל הכשלים.
המלחמה השניה/מבצע צוק איתן, עוד הזיה אבל הפעם מכיוונו של ביבי שסירב לקרוא את דוח וינונגרד ולא למד לקחים מאולמרט, להיפך, חיקה את דפוס הפעולה הלא מאופק, גם בלוגיסטיקה הטעויות חזרו על עצמן ושוב נגמשים מיושנים חדירי כדורים נכנסו לעזה, המחיר- דם וגופות חטופים וגם כשהיה צריך להישאר ולסיים את חיסול המנהרות, נשבר לו העמוד שדרה מהלחץ הבינלאומי ומיהר לצאת בחיפזון כדי שחלילה, איזו עמותה אירופאית לא תאשים אותו ברצח-עם.

האחד לא נכון וגם היפוכו לא נכון כמו שמזרח אינו הפוכו של צפון

טוב לחיות למרות שכולם בלי יוצא מהכלל ימותו . רק הגנים הם שממשיכים..............................

shayCn

New member
יום עצמאות שמח

אהבתי את הנאום המרגש של יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, בטקס הדלקת המשואות.
נאום שמעלה המון תקווה, אופטימיות ואהבת הארץ לעם היושב בציון.
נאום שנכתב בהרבה תבונה וחוכמה, שיודע לגרום לשומעיו להקשיב למילים ולהפנים,
והשימוש הנבון והנכון שלו בפסוקים מהתורה, כחיזוק הקשר בין העם לארץ במקורות, ושהקשר בין העבר להווה שלנו כיום נטוע במדינת ישראל.
המילים החזקות והמרגשות בנאום על הגיוון שהוא הכוח של העם, שהוא זה שמאחד בינינו, מעלה אופטימיות חדשה לעתיד טוב יותר של שלום ואחווה, קודם בינינו, ללמוד לקבל את האחר.
&nbsp

sashalola

Well-known member
היה טקס סבבה

היה עשיר,
כולם באו, כולם דיברו יפה,
אידלשטיין, ביבי, (קצת לא האמנתי לזיכרון מאותה עמידה תחת שער טיטוס לפני 32 שנה, מוקף בתיירים? מדריך תיירים? אבל הסיפור היה יפה)
השירים, הריקודים, התפאורה הרחפנים...
נראה שאזרחי המדינה קיבלו תמורה מלאה להוצאה.

יום עצמאות שמח לכולם

אכן היה טקס יפה מאוד, מרשים במיוחד, אמנם את ישובי חומה ומגדל הקימו לפני השואה, אבל מי סופר, הכל היה יפה מאוד. הנאומים היו אחלה, מדליקי המשואות ריגשו מאוד.
חג שמח שחומצ'יק, אין לי מושג לאן אתה רוצה להתרחב עוד, אבל שיהיה לך בהצלחה!
שיהיה כאן יום נפלא לכולם!

superman1234

New member
אולי אני אהיה "מחרב השמחות"....

לא זכור לי יום עצמאות עם מוטיבים כל כך פוליטיים כמו השנה.
ראיתי את נאום ראש הממשלה בטכס הדלקת המשואות, ראיתי את נאומו של נפתלי בנט בחידון התנך העולמי לנוער. וראיתי את נאומו של הנשיא ריבלין בבית הנשיא.
(לא ראיתי את נאומו של יו"ר הכנסת אדלשטיין בטכס הדלקת המשואות).
היחיד שנאומו היה ממלכתי אמיתי , חף מכל סממן פוליטי, וכולו התמסרות מלאה לאהבת הארץ ואנשיה היה הנשיא.
הפתיע אותי לטובה נפתלי בנט. נאומו היה רהוט . הוא גם השתדל להמנע ממוטיבים דתיים שנויים במחלוקת. הוא היה ממוקד וברור עם שפת גוף מלאת ביטחון עצמי.
הנאום של ביבי היה נאום מאולץ, המתח נראה פניו נראה לעיני כל. שפת גוף נוקשה ותוכן מעורפל. המצלמה עברה מידי פעם להראות את פרצופם של אייזנקוט, אלשייך וגם אדלשטיין שנראו קפואים. נאום פוליטי שלדעתי כל בר בי רב יכול לראות שהוא מנסה בכוח לקבל אמפתייה מהשומעים וללא הצלחה. לדעתי מחיאות הכפיים היו "מוזמנות" ולא ניתנו באופן ספונטני.
הטכס שאחרי הדלקת המשואות היה לדעתי מתחת לכל ביקורת. הרבה רעש וצילצולים ושום דבר שמנסה לחבר בין האנשים שחיים במדינה למדינה עצמה. בזבוז כסף . אבל זה כבר מנהג שהממשלה הזו טובה בו ולא רק מהיום.

sashalola

Well-known member

אני לגמרי "מסוממת" משפע הדילוגים שאני עושה מארוע לארוע.(וכמה אוכל!!!)
פגשתי מלא אנשים נהדרים שלא ראיתי שנים,
ועוד יומיים עמוסים לפנינו,
אחד מהחגים הכי חברתיים שהיו לי בשנים האחרונות.
זה עושה לי כל כך טוב...
אני מרגישה שמעבר לכל הלא נעימים שאני חווה בתקופה האחרונה,
אנשים רוצים ואוהבים להיות ביחד - שייכים

הטקס היה מה שהיה, האמת תמיד נמצאת במפגש פנים מול פנים,
הביחד הזה נותן הרגשה שאנחנו בסדר גם אם לא הכל בסדר.
לא איבדנו את הביחד

למען שלוות נפשי ולחץ הדם

ויתרתי לגמרי(חוץ מרבע זפזופ בסוף) על כל הטקסים ,החגיגות, הממלכתיות המזויפת.
חגגתי אמש עם חברים והיום עם המשפחה ועם חברים
וזה---בעצם ה"עולם שלי"
ושילכו כל הפוליטיקאים המלוקקים האלו ל....

הטכס המדובר הוא מנהג בן עשרות שנים שתחילתו במפאי .

אני לא צפיתי בו כי אני סולד מצורתו . לסמולנים שצפו בו יכול להתפקע הוריד במצח .
נתניהו ביום רע טוב שבע מונים מהרצוג ביום טוב .

חביף

New member
חחחחחח

בטח גם לביבי יש יותר עבה וארוך משל הרצוג, נכון?!

חביף

New member
אכן

וכך, אתה מכיר את המשל, אבל לא מכיר פסיק מהפרשנויות הרבות שזכה להם, כולל התפיסה הסמי-פשיסטית של אפלטון, מה שמוכיח, שוב, שללא השכלה רחבה, הבורות מסוכנת כמה וכמה יותר.
[ קח בחשבון שאני נפרד עכשיו מהמחשב למשך היום
]

בהיותי מכיר את קרל פופר דבריך אינם אמת .

יש הבדל בין השכלה רחבה שמשמעה קריאה רבה לבין ניתוח לוגי שעומד ללא כשלים .

חביף

New member
וואלללההה, קארל פופר ... וואוווו

עץ ענק מצאת כדי לבסס הבלים.

למעלה