עצמים בלתי מזוהים צולמו בבאר-שבע

כמה נק' לגבי התמונות.

א. העצם (או שאלו עצמים שונים?) בתמונות נמצא כל פעם במיקום שונה. חבל שאין לנו מידע על הזמן המדוייק או הסדר שבו צולמו התמונות. ב. מעניין אותי לדעת איך אותו בן-אדם הבחין בעצם הזה. בתמונות הוא נראה קרוב מידי לשמש. קשה להבחין בו סתם ככה באמצע היום -אלא אם התחביב שלו הוא להסתכל על השמש...
ג. יכול להיות שהעצם שנראה בתמונות הוא אפקט כלשהו כתוצאה מהאור הישיר של השמש או שמדובר בהשתקפות ממטוס. ד. הוא כותב שם על "עיגול שחור". לא הצלחתי להבין מה הקשר בין התמונות לבין עיגול שחור כלשהו.

ירדן121

New member
אני גרה ליד באר שבע ולא ראיתי כלום.

למרות שבקושי יצאתי היום...

Gilliana

New member
לי זה נראה כמו טיל

אפשר בפירוש לראות שיש לעצם הזה שובל, במיוחד בתמונה הראשונה מימין. גם ה-GLOW של האובייקט די אופייני לטיל. אני מאמינה שזה היה ניסוי כלים, אולי אפילו של החץ, לקראת עימות אפשרי עם אירן.

Majestic12

New member
הצילומים...

1. בהחלט רואים שובל, מה שמצביע על אפשרות לטיל כלשהו. 2. בל נשכח כי מדובר באזור בו מתרחשת פעילות צבאית ואווירית עניפה מאד.

A L1

New member
קשה לי להאמין שצה"ל משגר טילים

מעל ערים!!! בד"כ זה נעשה בנגב או בארה"ב (טיל החץ נוסה בארה"ב).

אני יודע שקה להאמין

אבל תתחיל להאמין... כי לא כל ידע מלחמתי של ישראל היא רוצה לשתף עם ארה"ב, וע"מ שלא לשגר דברים כאלה מעל ערים צריך לשגר בארה"ב שתרצה לדעת מה משגרים ואיך, לכן משגרים בישראל ובגלל שהיא קטנה זה יוצא לפעמים מעל ערים ונקודות אסטרטגיות.

לא קשה להאמין...

א.אין דבר כזה "זה יוצא לפעמים מעל ערים ונק' אסטרטגיות". יש בישראל ובצה"ל בפרט פקודות מאוד ברורות לגבי מתי, איך ואיפה מבצעים ניסויים ותרגילים ובשום מקרה זה לא יהיה בקרבת ערים או נק' אסטרטגיות. אותו בן-אדם שיאשר תרגיל כזה יכנס לכלא. לישראל יש מספיק כלים כדי לבצע את הניסויים הנדרשים בעצמה, ללא עזרת ארה"ב וגם ללא סיכון של חיי אדם. ב. שיגורים ארוכי טווח מתבצעים מישראל לכיוון הים. את הניסוי האחרון של החץ, שבוצע ע"י התעשייה האווירית ובלי שום קשר לצה"ל ביצעו בקליפורניה, אבל כל שאר הניסויים היו בים התיכון.

לפי דעתי זה לא...

אם תשימי לב, פעם העצם נמצא מצד ימין של השמש, פעם מתחתיה ופעם מעליה. לפי דעתי, כדי להספיק להיות ב-3 נק' כאלה העצם צריך לבצע שינוי במסלול. טיל כמו חץ לא יבצע תימרונים כאלה, ובטח שלא מעל באר-שבע.

Gilliana

New member
אין עם זה שום בעיה

טילים מונחי רדיו יכולים לבצע תמרונים שכאלה, כולל (קשה להאמין, נכון) פניות פרסה.

סנגי

New member
לא יודע אם זה החץ מה שכן../images/Emo195.gif

ישנם כמה מיקומים ואכן רואים קיטור פליטה מהעצם. הסיכווים הכי גדולים שאכן מדובר בטיל אך זה לא סגור זה גם יכול להשאר כתופעה שמימית או עבמ הלוואי והיה צילום וידאו. גם על המאדים הגשושית קלטה בעדשה ביום בהיר עצם בעל שובל ירוק דבר שהורד מהר מסדר היום והתעלמות מוחלטת של נאסא. ללא ספק מוזר מסתורי וחשוד ביותר אולי ראינו משהו שלא היינו צריכים לראות. בלי שום קשר משהו עומד להתרחש בקשר לאירן תופעת הבומים שדות המגנטים שכנראה קשור להגנה אוירית או לסוג נשק יום הדין שישראל פיתחה. כנראה ההכנות הושלמו הרמטכל לשעבר לא פלט פליטת פה זה היה מחושב ונאמר במפורש על מנת שישמעו אולי בכדי ליצור מורא או פחד על העולם אירן בכדי שיבצעו מהלך פזיז נגד ישראל על מנת לגרור תגובה מוחצת שהם התחילו ראשונים. כנראה שבקרוב נדע אין סיכוי להיטלר חדש המערב וישראל כנראה יושבים טוב טוב על הפרופיל הנפשי של המשוגע התורן. יודעים שאין בררה לתקוף וכמה שיותר מהר.

Gilliana

New member
בעיקרון - נכון, רק ש...

... אני לא חושבת שהמטרה היא לגרום לנשיא האיראני לעשות את הצעד הראשון. אני חושבת שזה די ברור שאחמדינג'אד אמנם חולה נפש, אבל טיפש הוא לא. ברור שיעלון לא אמר את הדברים בעיתוי המסויים הזה סתם כך אולם לאיזו מטרה עדיין מוקדם לקבוע.

חץ זה לא.

טק"א כמו חץ לא מסוגל לבצע תימרונים כאלה. טילי א"א וטילים מסויימים אחרים מסוגלים לבצע תימרונים כאלה, אבל קשה לי להאמין שיהיה ירי של טיל חי ועוד מעל באר שבע.

Gilliana

New member
למה לא?

ואני מודה ומתוודה שמבינה בטילי חץ אני אמנם לא אבל אני בהחלט מבינה בסוגים אחרים של טילי ק"א. רק לא ברור לי למה קשה כ"כ להאמין שיהיה ירי של טיל מעל באר שבע במסגרת ניסויית כלשהי, ומי אמר בכלל שזה מעל באר-שבע? בגובה כזה זה בהחלט להיות מעל אחד מבסיסי חיה"א בנגב ולא חסרים כאלו.

משהו לא מסתדר לי בסיפור הזה..

טיל קרקע אוויר זה לא משהו שיורים כל יום. במיוחד היום, הפקודות בצה"ל מאוד מחמירות בנוגע לירי טילים. בד"כ ירי טק"א ארוך טווח (וה"טיל" בתמונות נראה טיל רציני) מתבצע לכיוון הים. לפי מה שידוע לי, כל הניסויים של טילים בסדר גודל כזה (שביט, חץ , יריחו וכו') התבצעו מהחוף או מתוך הים לכיוון מזרח - מעל הים. אלא אם מדובר ב-3 מקרים: 1. תקלה והפעלה לא מכוונת של סוללה. 2. אירוע אמת. 3. תרגיל מאוד מאוד מאוד חריג. אל תשכחי שכל מה שעולה חייב לרדת, וטיל כזה גם בלי הרש"ק שהוא מיועד לשאת, כשהוא פוגע במקום לא נכון הוא יכול להרוג. לפחות לפי איך שזה נראה לי בתמונה - הטיל קרוב מידי לאזור מיושב (גם אם מדובר בכמה ק"מ..) - יותר מדי קרוב בשביל שיאשרו לבצע ירי כזה. זו רק דעתי...

Gilliana

New member
וכל שלושת המקרים שציינת... ../images/Emo13.gif

בהחלט אפשריים. בינינו - גם הרבה יותר סבירים מאשר האפשרות שמדובר בכלי טיס חוצני כאשר ממילא הם אינן נוטים להראות כך. אני לפחות מעולם לא ראיתי עב"ם עם שובל שנראה כמו רקטה. אל תשכח גם שכלי שכזה צריך לצאת ממקור כלשהו - בין אם קרקעי ובין אם אווירי.

למעלה