עצמים בלתי מזוהים צולמו בבאר-שבע

צריך להיות מודעים

למציאות, ישראל היא ארץ שמפתחת המון סוגים של כלי נשק חדשניים ומתקדמים בעולם, ביבשה באוויר בים ומתחת לו, וע"מ לבדוק נשקים אלה חייבים ואני אומר שוב חייבים לבדוק אותם ולבצע בהם ניסויים, ישראל לא רוצה לשתף כל ידע מלחמתי שלה (למרות שהיא עושה את זה הרבה ובחינם) ולכן לא כל ניסוי מתבצע בארה"ב אלא בישראל, ועוד פעם אני אומר בגלל שישראל היא מדינה קטנה, יהיו הרבה מקרים שהניסויים יעשו ליד איזורים מיושבים. יכול מאוד להיות שיראו הרבה ניסויים גם בצפון מפני שבנגב אם ניסוי אווירי יוצא מכלל שליטה ונכנס למתחם האווירי של מפעל הקרמבו בדימונה, אז התוצאות לא יהיו טובות. ובקשר לתמרונים של טילי ק"א וחצים, לחצים בשנים האחרונות יש יכולות תמרון גבוהות ומתקדמות מאוד, אחרי הכל חץ נועד לפגוע בטיל גרעיני והוא צריך יכולות תמרון גבוהות.

Gilliana

New member
יש לזה עוד סיבות מעבר לכך

ודווקא ה-"לא רוצה לשתף" היא הפחותה מביניהן, שכן רוב מיזמי הפיתוח דווקא באים מהכוון של ארה"ב ולא מהכוון שלנו. במקרה של החץ למשל חיוני לבצע את הניסויים דווקא כאן בשל תנאי מזג אוויר האפייניים למדינת ישראל ושונים מאד בארה"ב. בכלל חשוב לערוך את הניסויים בכמה שיותר תנאי אמת על מנת שהתוצאות תהיינה כמה שיותר מהימנות.

אני מסכים

ולא סותר את מה שאמרת, אבל אמרתי "ישראל לא רוצה לשתף כל ידע מלחמתי שלה" אני יודע שהיא פחותה מפני שהרבה מאוד כלי נשק שארה"ב מפתחת היא מערבת בהם ממוחים ישראלים שייעצו להם, ולכן ישראל גם משתפת הרבה מאוד פרוייקטים של נשק עם ארה"ב. זה מין משחק כבוד כזה. למשל אני אקח דוגמא מהנושא האווירי (סליחה שאני חורש על העניין) ארה"ב שומרת לעצמה בלבד את טכנולוגיית החמקנות ולא מוכנה לשתף אף מדינה ישראל שומרת לעצמה בלבד את מטוסי הסופה (F16I) והטכנולוגיה החדשנית שנמצאת במטוס, להזכירכם אחד מהגורמים המרכזיים במטוס שהופך אותו למטוס הטוב בעולם היא המערכת שמותקנת במטוסי אל עד, מערכת ש"מסלקת" טילים שהתבייטו על המטוס, בהמצאת המערכת השתתפו מדענים אמריקאים שיודעים איך לפתח מערכת כזאת, אך רק ישראל יודעת ליישם אותה על מטוסי קרב.

Gilliana

New member
זה מאד לא מדוייק

לא לגבי המטוסים החמקנים ולא לגבי ה F-16 - דווקא בתחום הזה שיתוף הפעולה הישראלי-אמריקני הדוק עד מאד.

Gilliana

New member
ולא רק זאת אלא גם...

... יהיה חסר תוחלת ותועלת כך שבהחלט עדיף שנחסוך.

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif

התכוונתי בסה"כ לומר שלא יהיה בוויכוח שום טעם ממילא, למרות שהוא ימשך ימים ולילות.

scriewy

New member
זה עוד לא הסתיים כי עכשיו אני כאן !

אתם סטיתם ונכנסתם לדיון בכיוון אחר, כאילו שכחתם מה השולח רשם, הוא אמר שראה מעגל שחור שנמצה בדיוק בקו השמש, ואז כשהוא- ופה לא הבנתי, או בזמן הצילום הוא הסתכל דרך המסך של המצלמה בגלל הסינוור וראה תעצם הנוסף או אחרי שצילם רצה לראות מה ירא במחשב. ולכן לא לפי זיהוי העצם הנפלט אתם אמורים לגשת לעיבוד המידע, איזה מעגלים שחורים יש בעולם שתלוים באויר בלי לזוז ושולחים מתוכם עצמים, איזה מזל'טים ואיזה טילים. והוא סיפק קצת מדי פרטים, איך כל הלא מודעים לעבמ'ים נופלים עליהם. לא אמר מהירות לא גובה לא גודל מוערך לפי דעתו. ומה קרה לעצם שנפלט אחרי 10 דקות שהמעגל השחור נעלם, ומה זה נעלם, פוף נעלם או האיץ ונעלם מהאופק. בן אדם רגיל שיעשן יותר סיגריות.

Majestic12

New member
אולי...

איני מתמצא כל כך בכלי טייס צבאיים, אך אולי מדובר במל"ט או מזל"ט כלשהו ??? הכלי בעל שובל די ברור (אלא אם כן מדובר באיזה עיוות צילומי)...לא זכור לי שמלטי"ם או מזלטי"ם פולטים שובלים...אבל מי יודע מה זה... האם יתכן וזהו טיל שאינו צבאי, אלא ניסוי שנערך למשל באוניברסיטה או גוף אחר???

תשובה

דבר ראשון, אכן קיים באיזור בסיס שמתבצעות ממנו טיסות ניסוי של מל"טים. דבר שני, כל כלי טייס, גם הקטן ביותר פולט שובל. עד כמה השובל גדול וניראה לעין? זה תלוי במנוע, בדלק, ובתאורה. ייתכן שאותו כלי טייס פולט בנוסף כמויות של שמן או דלק, וזווית הראייה של הצופה מהקרקע גורמת לשמש להאיר את השובל שנוצר. דבר נוסף, מפעם לפעם יכולים להתבצע ניסויים שאינם צבאיים (ע"י מוסדות אקדמיים או חברות פרטיות) - ניסויים כאלו מתבצעים אך ורק באישור, ובשטחים מסוימים שהוגדרו לכך מראש. בנוסף, יש אנשים פרטיים שבונים או קונים רקטות שמסוגלות להגיע לגבהים של כמה מאות מטרים - הם משגרים אותם בד"כ בימי שישי ושבת בשטחים פתוחים (אני יודע שבבאר שבע יש כמה אנשים כאלה)

g o l u m

New member
זוהי תופעת מזג אוויר..

שכחתי איך היא נקראת אבל זה השתקפות של השמש בתוך ענני הצירוס... זה יוצר השתקפות בצבעי הקשת.

HUhybrid

New member
את\ה מתכוונ\ת לטבעת...

על זה אף אחד לא דיבר, הרי זה ברור שנוצר כתוצאה ממה שציינת (עננים גבוהים כך מורכבים בעיקרם מקרח. האור עובר דרכם נשבר לספטרום הנראה שלו), אלא על השתברות אחרת במצלמה מקרני אור המוחזרות מעצם כלשהו. רק שאכן לא ברור האם זה בכלל מגיע מעצם הנמצא בשמיים- לדעתי.

ירדן121

New member
הססססססססססססססבר:

תגובה בשם יקיר לחן.. זה מה שקורה שמצלמים את השמש. במקרים רבים יש השתקפות של השמש בעדשה הפנימית שקיימת במצלמות מסויימות ופשוט היא חוזרת כמו מראה יותר נכון האור החזק מוחזר כמו מראה מי שמצלם מצלם את ההשתקפות או יותר נכון את האור החזק שנפלט מהשמש ומשתקף על העדשה החיצונית של המצלמה. דוגמה טובה לכך הוא הספקטרום של הצבעים לא כל כך בולט אבל רואים של בתמונה האחרונה שבירה של האור לצבעים. השוני במיקום נובע מהשוני בזוית הצילום וכתוצאה מכך בזוית הפגיעה של האור.. אפשרות של טיל נשללת לחלוטין לא ישגרו מעל שום עיר טיל גם למטרת ניסוי וגם אם זה סרק ואין שום שובל זה ענן.. אז שלא יעבדו עליכם.. בהיייי

למעלה