עקדת יצחק

שמשתמש9

New member
עקדת יצחק

קראתי שליבוביץ' ראה בעקדת יצחק אידאל, שבו אברהם אבינו שם את הדת מעל העצמי בצורה מוחלטת. אני תוהה מה היה עונה ליבוביץ' לו היה פונה אליו אדם שעומד לשחוט בנו כי "אלוהים ציווה עליו". האם ליבוביץ' היה מתנגד לשחיטה בטיעון שהאדם הוזה הזיות?

ohris

New member
עבודת ה' בצורה מוחלטת

מתבטאת אצל ליבוביץ בקיום המצוות. אצל אברהם אבינו לא היו מצוות (נתעלם מאגדות מדרשיות), ולכן מה שה' אמר לו, הוא עשה - זה דבר ה', ויש לעשות את דבר ה' ללא פניות כלל. בימינו אנו דבר ה' הוא המצוות - והמקיימן ללא פניה נקרא אף הוא שעובד את ה' באופן מוחלט. אחת מהמצוות היא כנגד נביא או חולם חלום הסוטה מן חוקי התורה, כמו קורבן אדם שהוא אסור לפי חוקי התורה. לכן, אי-ציות לאותו חלום, זה עבודת ה'. גילוי נאות, היו נביאים שסטו ממצוות התורה, אבל זה כבר סיפור אחר.

היה שולח אותו לאברבנאל

תרתי משמע.
לבית החולים, או לר' יצחק אברבנאל שהסביר את הפסוק ויחבוש את חמורו =את החומריות שלו.
אתה לא יודע שאחרי מתן תורה אין יותר מצוות חדשות?

היה אומר לו,

איך יכול להיות שאלוהים ציווה עליך משהו? הוא נגלה לך בחלום? תנוח דעתך זה רק חלום. הוא נגלה אליך בחיזיון? אין זאת אלא שאתה הוזה בהקיץ. לך לנוח.
ורק אם כל זה לא היה עוזר, והבן אדם היה מתעקש שאלוהים ציווה עליו משהו באופן ישיר, אני מסכים עם הד"ר, והוא היה שולח אותו לאברבנאל.

iricky

New member
רגע, אני לא מבין

מה ההבדל בין אותו בנאדם לבין מאות אלפי יהודים שטוענים שאלוהים ציווה על השבת?
פשוט באברנאל אין מספיק מקום לכולם, זה הכל.

iricky

New member
אבל הם טוענים שאלוהים התגלה למישהו

וציווה עליו את השבת, בדיוק כמו שהוא התגלה לאברהם וציווה עליו לשחוט את בנו. השאלה למי בדיוק הם טוענים שהוא התגלה היא ממש לא קריטית. כי אם הוא כבר התגלה למישהו, אז למה לא להם? למה דווקא להם זה לא מתקבל על הדעת?
כמובן, הטענה שהוא התגלה למישהו לפני 3500 שנה היא טענה נוחה, כי אי אפשר לבדוק אותה ואי אפשר להפריך אותה. אבל זה לא הופך אותה ליותר סבירה.

חילונים אינם מבינים שהם מג'נונים יותר

קודם כל זה לא מה של' אמר. הוא אמר - אני מאמין כי אני מצווה להאמין. ודוק.
שנית, טוב אין לי כוח לפרט. תפענח לבד למה אתה מג'נון.

לפי ליבוביץ כולם מג'נונים, אז מה זה משנה.

מג'נון = מי שפועל לפי דחפים פנימיים ללא תלות בתוצאות.

הדתיים יודעים שהם מג'נונים אם במילותיהם

מה אנו מה חיינו וכן הלאה. החילונים - לא. יש להם ערכים מהעולם הזה. ועוד הם מתחצפים לומר שאנו פוגעים להם בערכים הללו.

רקתך כפלך הרימון

אפילו ריקנים שבך מלאים מצוות כרימון.
לצערי הרימון הזה אינו ריק אלא מלא בריקבון. אינני בטוח שיש להכלילו בעדת אל. נראה שהוא מורד בריש גלי על מנת שכן.

היכן ראית שפילגו

שהריקים שבהם מלאים מצוות כרימון?

המקור הברסלבי ששלחת ל"סביבון" שאדם צריך לחזור בתשובה בכל יום על שאתמול עבד ע"ז, כיוון שבכל יום הוא עולה (או אמור לעלות) בתפיסתו את האלוקות.

פיקסעלע

New member
אה.

הפילוג נמצא במאמרי בהבחנה בין רשעי ישראל למי שיצא מהכלל אבל לא הייתי שולח הודעה ע"ז. פשוט פחדתי שאם אגיב למטה מדי לא תראה.

למעלה