עקיפה של אופנוע באותו נתיב

rubh86

New member
עקיפה של אופנוע באותו נתיב

שלום ,
האם יש מגבלה בחוק לעקוף אופנוע באותו נתיב בו הוא נוסע?

תודה ,
רוני

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תקנות התעבורה מורכבות מאד

ותלוי בנסיבות העניין
ולכן כדאי שתפרט יותר - אם ברצונך בתשובה אמיתית ולא דווקא בתשובה שתתאם לך
לדוגמא - מי עוקף (דו"ג? פול טריילר?)
- מאיזה צד הוא נעקף? איזה נתיב זה ומתוך כמה, מה מהירות העקיפה
ועוד

לכאורה

אופנוע צריך לנסוע כמו כל רכב ארבע גלגלי. אך המציאות שונה על כן לעקוף כאשר האופנוע מימין. לא נראה לי כי יש בכך עבירה

rubh86

New member
אין פה עיניין אישי , השאלה היא האם מותר לעקוף

דו גלגלי באותו נתיב נסיעה שלו , אם לא עברתי קו לבן רצוף?

למען הסר ספק , כדי לא להסיט את הדיון, לא מדובר בעבירה שנעשתה , או שנרשם עליה דו"ח. השאלה היא שאלה עקרונית.
רוני

be_roo

New member
אין תקנה ספציפית שמחייבת עקיפה להתבצע בנתיב

נפרד.
אולם, עקיפה כמו שאתה מתאר יכולה להחשב כעקיפה מסוכנת שיוצרת קרבה גדולה מידי ולא משאירה מספיק מרווח בטחון, ולכן ניתן לטעון שהיא אסורה בשל כך.

כמו שענה לך ברזילי, תקנות התעבורה הן מורכבות, ולעיתים אין תשובה חד משמעית וכל מקרה ספציפי צריך להבחן לגופו.

rubh86

New member
הסכנה בעקיפה באותו נתיב ברורה לי,

אבל לא זאת השאלה. השאלה היא עקרונית , ואני מסתמך על תקנה 47 : " נוה רכב לא יעקקוף בכביש רכב אחר , בין שהוא באותו נתיב נסיעה ובין אם לאו , אלא מצידו השמאלי"
כלומר , מותר לעקוף באותו נתיב , בתנאי שזה יהיה מצד שמאל לרכב הנעקף.
האם אני צודק בפרשנותי? מה דעתכם?

רוני

be_roo

New member
שוב. אין איסור מפורש לעקוף באותו נתיב

ולשון התקנה אכן רומזת שזה מותר, אבל סעיף ד' באותה תקנה אומר:
"נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא."

ופה כבר נכנסת דיעה סובייקטיבית של מה מסוכן ובאילו נסיבות.

עקיפה

בדרך שאינה פנויה קורית בדרך כלל עת רכב הבא ממול נאלץ בגלל קרבה מסוכנת לעצור לסטות או לבלום

be_roo

New member
לא דובר על עקיפה בדרך לא פנויה, אלא על עקיפה

שמתבצעת קרוב מידי לרכב הנעקף ומסכנת אותו.

rubh86

New member
אני שוב חוזר לקטע העקרוני

ולא בהכרח באספקט של סכנה. הרי אם 2 רוכבי אופנוע ירכבו זה לצד זה באותו נתיב , הם לא יהיו במצב של סכנה.

השאלה היא , האם לרכב יש "בעלות" על רוחב ננתיב בו הוא נוסע , שאין לרכב אחר זכות להיכנס אליו , גם לא לצורך עקיפה , או שמא החוק אינו עוסק בכך.

רוני

be_roo

New member
אתה שוב מפספס ומבקש תשובה של שחור ולבן

אין חוק ספציפי שאוסר.
יש חוק שאוסר עליך לסכן אחרים. עניין הסיכון הוא סובייקטיבי ולכן כל מקרה נבדק לגופו.

rubh86

New member
אתה נורא נחמד ואני מודה לך , אבל לדעתי אתה

טועה. החוק בבסיסו הוא שחור או לבן !
ואם יש מקום ל"אלא לשם ..." כמו בנהיגה לאחור , או בעצירה בדרך בין עירונית , יציין זאת המחוקק בהמשך.
לגבי זהירות וכד' זה ברור , תקנה 21 וכמוה מכסות את העיניין הזה.
רוני

be_roo

New member
נלשח מוקדם מידי

אם תפיסתך היתה נכונה, לא היו תורים בבית המשפט, שעסוק כל היום לא רק בלקבוע למי להאמין אלא גם, ובעיקר, כיצד לפרש את החוק.

אסור שחוק יהיה שחור ולבן, במדינות שהוא כזה אתה לא רוצה לחיות.

חוק לעולם לא יכול ולא יוכל לתת מענה לכל הסיטואציות שהמציאות עלולה לברוא, וכאן נכנס בדיוק מקומו של האדם החושב, ושל מערכת המשפט.

rubh86

New member
אמרת דברי טעם ובכ"ז...ראוי שזאת תהיה החתירה

ואין לי בעיה לחיות במדינה בה הדברים ברורים , אבל ברור לי שזאת אוטופיה.כיום , לצערי , הדברים לא סגורים עד הסוף, וניתנים לפרשנות המנוצלת ע"י עורכי דין כדי למלט את מרשם מעונש. לאחר מכן מובהר החוק עד שהוא "נפרץ" שוב וחוזר חלילה.
רוני

למעלה