עקירת שיני בינה

s h i r i 1

New member
עקירת שיני בינה../images/Emo7.gif

שלום לכולן אני אמנם לא כותבת בפורום, אבל מקווה שתוכלו לעזור לי... במסגרת צילום שיניים שגרתי למדיי, התגלתה שן בינה כלואה שכדאי מאוד להוציא. וככה, בזמן שאני בחופשה בארץ (אני ובעלי גרים בניו-יורק), נקבע לי תאריך לניתוח. בגלל המיקום הבעייתי של השן, הניתוח יערך תחת הרדמה מלאה. אני רועדת מפחד, מההרדמה, מהניתוח עצמו ומהכאבים שיבואו אחרי, אם יש לכן (או לכם) עצות כלשהן, אם מישהי עברה משהו דומה ויכולה להרגיע אותי... אני אשמח מאוד! תודה רבה

shmantz

New member
העצה היחידה שישי לי לתת לך

זה ללכת לרופא שיניים אחר, עם הצילומים שלך, ולבקש חוות דעת נוספת. ומראש להגיד שאת באה רק לחוות דעת, ואת הטיפול, אם צריך, תעשי במקום אחר. כדי להיות בטוחה 100% שהעקירה נחוצה.

../images/Emo45.gif לי אמרו שאני צריכה עקירה

כירורגית של שן כלואה...ושיש מצב שהניתוח יפגע לי בעצב של הצד השמאלי של הפנים... כל זה היה לפני החתונה (לפני שנתיים כמעט)... needless to say שלא עברתי שום ניתוח ואני חיה וקיימת ועם שן כלואה... לא יודעת אם עשיתי את הדבר הנכון אבל רק לחשוב על חצי פנים משותקות עשו לי את זה.... בהצלחה עם כל מה שתבחרי...

s h i r i 1

New member
כרגע נקבע תור להתייעצות נוספת

הסיבה להרדמה המלאה היא הרגישות באיזור, עומק השן והקרבה לעצבים. כל תזוזה שלי במהלך הניתוח עלולה להזיק ולכן ההמלצה הייתה לבצע את הניתוח בהרדמה מלאה. תודה רבה על העצות! אשמח לשמוע עוד...

shelycat

New member
הרדמה מלאה???

הייתי הולכת לחוות דעת נוספת אין סיבה לסכן את עצמך בהרדמה מלאה לטיפול שיניים מסובך וקשה ככל שיהיה. לגבי כאבים מעקירה כואב אבל עובר לא בלתי נסבל, לפני העקירה היותר מסובכת שלי נתנו לי צמד כדורים לקחת לפני הטיפול כדי להקל ולשכח את הכאב מראש ואחרי הטיפול נרוסין ואצל הרוב זה מספיק והכאב בבוקר אחרי נעלם.

יכולה רק להזדהות

גם לי יש 2 שיניים כלואות שככל הנראה יוצאו בעוד חודש כירורגית. אני עושה את זה כי מאוד כואב לי, ואין ברירה. מה שאני כן יודעת זה שהן לא תוצאנה בהרדמה מלאה. המון בריאות.

מישל ר

New member
אני מכירה הרבה שעברו עקירות

של שיניים כלואות ולא עברו את זה בהרדמה מלאה. כדאי לשמוע חוות דעת נוספת.

מישל ר

New member
בכל מקרה, כמי שעברה עקירה

כירורגית של שן בינה אני יכולה להגיד לך שלי המליצו ישר אחרי העקירה לשים קרח על הלחי. ערב שלם ישבתי עם קרח על הלחי (עטפתי קרח במגבת דקה וישבתי עם הקרח צמוד לפנים). למחרת אכלתי דברים קרים, יוגורטים וכדומה. לקחתי כמה כדורים משככי כאבים כדי להעביר את הכאב. כאב אבל היה נסבל בהחלט ולמחרת כבר הרגשתי הרבה יותר טוב.

בעלי עבר עקירה כירורגיתשלשן כלואה

ולמרות שיש לו בעיה שהוא לא ככ מגיב לחומר הרדמה הרגיל (עבר הרבה עקירות ולכן הגוף הסתגל) , לא עשו לו את זה בהרדמה מלאה. אז זה כבר תלוי בך אם את רוצה לקבל חווד מעוד רופא ואם את מעדיפה אולי יותר כאבים אבל פחות סיכון (אישית יכול להיות שהייתי מעדיפה הרדמה מלאה על פני כאב...) לגבי התהליך-לצערי זה באמת כואב. אבל יחסית מתאוששים מהר תות

maz

New member
אאוץ' ../images/Emo122.gif

גם לי נשמע משונה העניין של ההרדמה המלאה. עברתי עקירה כפולה (שן עליונה ותחתונה באותו צד). נתנו לי כמה ימים של אנטיביוטיקה כדי למנוע זיהום ואחרי שבוע הוציאו את התפרים. זה כואב אבל אופטלגין הקל מאד על הכאב ולמחרת זה כבר לא כאב. אני עדיין במאבקים עם חברת הביטוח הזנותית שלא מוכנה להכיר בזה שזו היתה עקירה כירורגית
בינתיים הצלחתי לשכנע אותם שצד אחד היה כירורגי. אני במאבקים על הצד השני

Lihi05

New member
הי שירי

נגע לליבי עניין השן הכלואה. מי יודע כמוני, כל ה-4 אצלי היו כלואות וכולן הוצאו בניתוח כירורגי על-ידי רופא מיומן (הכאבים היו נסבלים ביותר וההחלמה מהירה). על הרדמה מלאה לא שמעתי מעולם בסוג כזה של ניתוח. אני ממליצה לך מאוד לפנות לרופא נוסף לחוות דעת. אני אישית ממליצה על הרופא שלי - ד"ר שלמה ויה (פריודנט). יש לו מרפאה ברח' וולפסון 34 בראשון לציון. טל. 03-9673726 הוא מקבל באופן פרטי ושוה כל שקל. אם את מעוניינת, כדאי לברר גם אצלו אבל אני לא בטוחה שהוא מקבל מטופלים חדשים. אולי לטיפול חד פעמי הוא יסכים. בכל מקרה תקחי בחשבון שההחלמה היא שבוע-עשרה ימים (אני מתכוונת להחלמה מלאה, ללא נפיחות ויכולת לאכול גם בצד המנותח) ואת חייבת לקחת אנטיביוטיקה (כבר שמעתי על רופא שלא טרח לתת אנטיביוטיקה למטופלת לאחר ניתוח כירורגי). מקוה שעזרתי..

s h i r i 1

New member
תודה רבה

עזרת מאוד! ועניין ההתאוששות נלקח גם הוא בחשבון, הטיסה הביתה תדחה ככל הנראה...

pumikili

New member
לפני כמה חודשים אבא שלי עשה את

הניתוח של עקירת שן בינה כלואה בהרדמה מלאה. אכן כן לפעמים עושים ניתוחים אלה בהרדמה מלאה. אבא שלי סחב את העניין שנים רבות עד שלא יכל יותר ... כל תהליך הניתוח לה היה ארוך יותר מידי וההתאוששות לאחר הניתוח היה כשעה... לאחר מכן אבא שלי לקח כמה כדורי משככי כאבים אכל אוכל קר ורך ותוך כמה ימים הכל עבר... כואב אבל בהחלט כאב נסבל, ושווה לעשות זאת אם אכן את סובלת מכך... בהצלחה

chipadripa

New member
נותר לי רק לומר..אם אני עברתי את זה

פעמיים, אז אין לך מה לדאוג!! אני מאלו שנמנעו שנים ללכת לרופא שיניים רק מרוב פחד מהטיפולים, וכשהגעתי לרופא שלי הוא הודיע לי שצריכים לעקור את 2 שיני הבינה. סיפרתי לו שרופא אחר לפני כמה שנים הפחיד אותי מזה ואמר לי שאם נעקור את השן בינה - אז ייתכן ותשתתק לי השפה התחתונה.. הרופא שלי מיהר להסביר לי שהסיכון הזה לא קיים מבחינתו, וצדק!!!! עשיתי את 2 העקירות הכירורגיות, וזה עבר ממש ממש בסדר. כמה זריקות הרדמה, ואחרי העקירה קצת קרח ואנטיביוטיקה..אבל לא נורא בכלל כמו שדימיינתי לעצמי שנים!!! 5 שנים נמנעתי מלעקור את 2 השיניים האלו.

אני עברתי בהרדמה מלאה כי היו לי 4

שיניים "בעיתיות". שישבו על העצבים... היה פשוט מעולה (עד כמה שניתוח יכול להיות מעולה...). יומיים אחרי זה חזרתי לעבוד ולא הרגשתי כלום שלא לדבר על שלא היתה לי שום נפיחות ושום כאבים... ממליצה...

עברתי עקירה כירורגית ב-3 שיני בינה

שהיו כלואות. הרדמה מקומית וגז עצבים. שלושה ימים אחרי הניתוח הייתי קצת זומבי אבל חוץ מזה זה לא היה נורא בכלל. הפחד במקרה שלך הוא מהרדמה מלאה שהיום נותנים לדעתי יותר מידי בקלות. מצטרפת להמלצה לחו"ד שניה.

אורקוש

New member
אני עברתי לפני כשנתיים טיפול כזה

ועשיתי מעבר לעקירת של שיני בינה כלואות. מודע שהיה כאב בעיקר היכן שהיו התפרים, אבל כדור שהרופא נתן העביר את הכל. (כדור 1 לכל היום). יומיים לאחר מכן עוד נחתי במיטה וזהו

ללי26

New member
מה פתאום הרדמה מלאה?

בשביל עקירת שן? נראה לי לא הגיוני בעליל... עברתי כמה עקירות של שיני בינה וניתוח חניכיים
והכל בהרדמה רגילה. מבחינת הכאבים-זה לא כל כך נורא,לוקחים כדור ותוך יום-יומיים זה עובר. אל תדאגי.... זה רק נראה מאוד מפחיד...

למעלה