ערבות לשחרור ממעצר

תמי 80

New member
ערבות לשחרור ממעצר

שלום רב, לפני כשנה שחררתי מכרה ממעצר, לא רציתי לחתום על ערבות שהיא לא תצא מהארץ אז שילמתי 3000 שח במזכירות בית המשפט. מאז התקיים המשפט בעניינה והיא מרצה מאסר בפועל כמה שנים. שאלתי היא האם על המדינה להשיב לי את הכסף אותו הפקדתי? תודה מראש תמי

תשובה

באיזה מסגרת הכסף הופקד ולשם מה? אם אני מבין נכון את נתת לחברה את הכסף והוא הופקד "תחת" הפקדה במזומן שלה? אשמח ליותר פרטים לגבי מהות ההפקדה? אולי תוכלי לצטט בדיוק את ההחלטה של בית-משפט?

תמי 80

New member
תודה על התשובה

אני לא ממש זוכרת...אני זוכרת שכדי לשחרר אותה ממעצר אמרו לנו שיש אופציה להפקיד 5000 שח ולחתום על ערבות שהיא לא תצא מהארץ, או 3000 שח בלי להיות ערב... אין לי את ההחלטה אני רק יודעת ששפטו אותה על גניבה ומאז לא שמעתי עליה..(וגם לא רוצה לשמוע)... בכל אופן חברה משותפת פגשה אותי היום ושאלה למה אני לא מבקשת מבית המשפט את הכסף חזרה... איך זה הולך במקרים כאלה שהעצור אכן מקיים את תנאי השחרור ולא בורח..וגם נשפט ומרצה את המאסר עם התנהגות טובה... אני ללא נתתי לה את הכסף..אלא הגעתי לבית המשפט ובמזכירות המעצרים והשחרורים מסרתי את הכסף ואף מסרתי את הפרטים שלי לעורך הדין שלה. זה מה שאני זוכרת...מה כדאי לעשות לפנות לאותה מזכירות? תודה מראששש תמי

תשובה

כן. מהמידע שמסרת ההליכים בעניינה הסתיימו והתיק הפלילי נסגר וכעת היא מרצה - ככול הנראה - את עונשה. לא הצלחתי להבין אם את הפקדת את הכסף פיזית תחת שמך, קרי, במקום לחתום על ערבות בעצם הפקדת את הסכום במזומן ואז את רשאית לקבלו או שמא נקבע למשל כי החברה צריכה להפקיד ואת רק הגעת לשלם ונתת אותו עבורה ואז הוא "רשום" עליה. צרי קשר עם עורך-דינה, תבקשי ממנו את מספר התיק וגשי למזכירות הרלוונטית. ייתכן ותצטרכי להגיש בקשה פשוטה ושם כבר יסבירו לך בדיוק מה לרשום.

למעלה