ערביי ישראל תומכים בעמיר פרץ!

ערב רב

New member
ערביי ישראל תומכים בעמיר פרץ!

לפי סקר "מדד השלום" שהתפרסם אתמול בעיתון 'הארץ', 52% מערביי ישראל תומכים בעמיר פרץ. זה כמובן לא מפתיע לאור התמיכה בו שכבר הביע למשל הדיקטטור הסעודי האמיר עבדאללה, אבל דומני שזה נתון שכדאי שיהיה בראשנו בעודנו ניגשים לקלפי.

jewjew1

New member
גם זה גרוע בעיניך

בעיני זה מראה שערביי ישראל אינם מיואשים מהמצב ומוכנים לתמוך במנהיג יהודי-ציוני על פני המפלגות הערביות הקיצוניות או גרוע מכך בחמאס.

ערב רב

New member
הבעיה היא שהערבים לא נהיו ציונים

וזה אומר שהם, כמו הדיקטטור הסעודי, תופסים את פרץ כמנהיג אנטי-ציוני, כפי שהוא באמת.

עמיר פרץ לא אנטי ציוני!

אבל הוא צריך לחזור ליסודי ללמוד חשבון! כלכלת עמיר פרץ תהרוס את המדינה, ואני לא היחיד שאומר את זה.

אין כמעט שום דבר שתוכל לומר

ואשר תהיה היחיד בעולם שאומר אותו. זה לא הופך את דבריך לשטותיים פחות. מילא פרץ אולי לא יודע חשבון, אבל מה עם ברוורמן? בכל זאת, פרופסור לכלכלה... כן, אין ספק שסוציאל דמוקרטיה תהרוס את המדינה. תראו מה היא עשתה לשבדיה, מדינת עולם שלישית נחשלת, כידוע.

שבדיה- מדינת עולם שלישית?!

משום מה, לא נראה לי ששבדיה הדרדרה לרמה כזאת, תביא לי נתונים על שבדיה בשנים האחרונות,. פרץבעד לעלות את שכר המינימום!, זה לא משנה איזה פרופסר לכלכלה יהיה שם, עמיר פרץ ושיגעון שלו, יעלו את שכר המינימום, ויצפו לנו שנים קשות מאוד!

על סארקזם שמעת?

זהו אי בים הבלטי, ליד שבדיה. העלאת שכר המינימום זה רעיון מצויין, הן מבחינה חברתית והן מבחינה כלכלית. וגם אני לא היחיד שאומר את זה.

ערב רב

New member
השאלה היא האם יש מדינה בעולם

בה שכר המינימום עומד על יותר משני שליש מהתמ"ג לנפש?

אולי. אין לי נתונים השוואתיים.

אבל מדוע זה נתון רלוונטי בכלל? והרי התמ"ג לנפש מחלק את התוצר במספר כל תושבי המדינה, לא רק באלו שעובדים. חוץ מזה, עצם העלאת שכר המינימום תגרום לעליית התמ"ג, אז הפרופורציה הזו תשתנה ממילא.

ערב רב

New member
אדרבא, ההשוואה הזו תשקף היטב

את העובדה שבישראל אחוז ההשתתפות בכח העבודה נמוך לאין שיעור משאר העולם המערבי.

נו, ומה המסקנה?

מה יוביל יותר אנשים להשתתף במעגל העבודה? אולי שכר סביר שיאפשר להם להתפרנס בכבוד?

ערב רב

New member
אתה מציע הצעה מהפכנית

ולכן אני אומר שכדאי לבדוק אם יש תקדים ברחבי העולם להעלאת שכר המינימום למעל לשני שליש מהמתמ"ג לנפש והאם היא היטיבה עם הכלכלה או דווקא הרסה אותה.

מהפכנית?

מה מהפכני בדרישה לשכר סביר? כבר הסברתי מדוע ההשוואה לתמ"ג לנפש היא לא רלוונטית ושרירותית. וכפי שכתבתי, העלאת שכר קיבוצית בעצמה מגבירה פעילות כלכלית ומעלה את התמ"ג, כך שאת ההשוואה ניתן בכל מקרה לעשות רק בדיעבד.

ערב רב

New member
אז גדול ממחצית השכר הממוצע?

נדמה לי שבכל השוואה בינ"ל ההצעות של פרץ לא רלוונטיות.

נו, מה יהיה?

נתונים השוואתיים לגבי השכר הממוצע (למעשה, אם כבר, תמיד מסתכלים על השכר החציוני. לממוצע אין הרבה משמעות) הרי בכלל לא הצגת, לא יותר מאשר נתונים על התל"ג. אז מי פה לא רלוונטי? וחוץ מזה: 1) ההשוואה לרמת השכר הממוצעת היא שרירותית לא פחות מאשר ההשוואה לתל"ג לנפש. למה לא להשוות ליוקר המחייה? לרמת החיים? לסל מצרכים בסיסי? 2) גם אותה קשמ מאד לבצע, משום שקשה לחזות מה יהיו סך כל העליות בשכר כאשר יעלו את שכר המינימום. 3) צריך להשוות גם קריטריונים אחרים, כמו רמת השירותים שמקבל האזרח מהמדינה. במדינות שבהן החינוך ניתן בחינם, הרפואה ניתנת בחינם וכו', יש לאזרחים פחות הוצאות, ולכן די בשכר נמוך יותר.

איזה שכר ממוצע?

השכר הממוצע למשרה מלאה הוא מעל 9000 שקל. אם מתייחסים אליו (כמו שעושים באירופה) - שכר מינימום של 4500 שקל הוא סביר.

One Echoe

New member
אתה רציני?

השכר באירופה למשל, הרבה הרבה יותר גרוע מבישראל. אפילו בארצות הברית המצב ככה.

snea

New member
לא יכולתי שלא לומר...

שאין בכלל מה להשוות לשבדיה בשום דבר, כי לשבדיה אין ערביי יש"ע שתוקפים אותה ומוציאים ממנה את עיקר העוגה מהתקציב...

yogniz

New member
מי אתה שתחליט מיהו ציוני?../images/Emo109.gif

מפלגת העבודה מאז ומעולם ייצגה את הציונות בישראל מאז קום המדינה... ציונות אינה משמעה בהכרח לשלוט בכל ארץ ישראל השלמה- זה כבר חלום מופרח שלא יתממש לעולם. ציוני הוא מי שרואה את עצמו ציוני ואני חושב שלפרץ יש מספיק סיבות לראות את עצמו ציוני- בעצם כך שהוא מתמודד לראשות הממשלה זה כבר אומר משהו... אנטי-ציוני יהודי זה משהו שאפשר להגיד רק על קבוצה קטנה מאוד של חרדים שחיים במדינת ישראל אך מתכחשים לקיומה ומחכים לאיזה משיח שעולם לא יבוא

למעלה