ערביי ישראל תומכים בעמיר פרץ!

ערב רב

New member
לערבים מאוד חשוב לתמוך רק באנטי

ציונים, המלה "ציוני" מופיע בתיקשורת הערבית ישראלית פי 100 ממה שהיא מופיעה בתקשורת העברית. לכן, אם רוב ערביי ישראל שמקפידים יותר מכל דבר אחר שלא לתמוך במנהיגים ציוניים, תומכים בפרץ - זה אומר הכל.

shay or eli

New member
עלה בדעתך

שאזרחי ישראל הערבים כן מבדילים בין מועמד מהשמאל הציוני ומועמד מהימין הציוני, ויודעים שהראשון הוא לטובתם? המשפט "רוב ערביי ישראל שמקפידים יותר מכל דבר אחר שלא לתמוך במנהיגים ציוניים" הוא מופרך לחלוטין. רוב האזרחים הערבים תמכו ברבין ובברק, מנהיגים ציונים. לחפש את האנטי-ציונות זה ספורט מעניין, אבל קצת מטופש.

ערב רב

New member
העובדה שהם מעורים בחברה הישראלית

ומודעים לניואנסים בין המפלגות השונות עדיין אינה סותרת את העובדה שהם מקפידים לא להצביע ל-"מפלגות הציוניות". אינני יודע אם הם תמכו ברבין, אבל הם הצביעו לברכה ודראושה. וכשהם נאלצו לבחור בין ביבי לברק הם בחרו במועמד הציוני פחות, כי הם מודעים לניואנסים. דווקא ממך לא הייתי מצפה לתקוף את העובדות האלה.

shay or eli

New member
ואני דווקא ממך

לא הייתי ממציא "הקפדות" בדפוסי ההצבעה של אזרחי ישראל הערבים. מדובר על שטויות לא פחות טיפשיות מאשר הדיבורים על "המזרחים שמצביעים אוטומטית לליכוד" ו- "האשכנזים שמצביעים אוטומטית לעבודה".

ערב רב

New member
חביבי, אני נצמד לעובדות היבשות

לצערך הרב באתר הכנסת מתפרסמות כל התוצאות המדוייקות של הבחירות בכל ישוב ערבי, וממוצע התמיכה שם במפלגות האנטי-ציוניות עובר את ה-80%.

shay or eli

New member
סטטיסטיקאי מדופלם ../images/Emo6.gif

קודם כל, אין שום צ'אנס שהוצאת נתונים מכל הקלפיות ועשית חשבון. ונגיד שהנתון הזה נכון? מה הקשר בין זה ובין "הקפדה" ? ערבים עושים שיקולים לכאן ולכאן כמו כל אחד אחר בנושא ההצבעה שלהם, ולפעמים הם מצביעים למען מנהיגים ציונים מתונים. להגיד שעמיר פרץ הוא אנטי-ציוני כי יש ערבים שתומכים בו, זאת בדיחה גרועה. יודע מה? עמיר פרץ הוא ליכודניק כי אנשי עיירות פיתוח תומכים בו. והם כידוע "מקפידים" על הצבעה לליכוד. אותו הגיון צולע.

ערב רב

New member
אתה יודע היטב

כאמור, ששאלת הציונות נמצאת במיקום הרבה יותר גבוה בסדר היום של הציבור הערבי בישראל מאשר היהודי (לצערי). וכאמור, אין חכמות, פרץ הוא מנהיג פוסט-ציוני מובהק.

RedCherry

New member
אם יורשה לי לשאול

באיזו צורה ברק היה פחות ציוני מביבי?

snea

New member
לא ממש(תגובה מאוחרת...)

ולהגיד מפלגת העבודה ייצגה מאז ומעולם, זה אומר בהחלט שהיא גם ייצגה את הטרנספר ואת חזון ארץ ישראל השלמה... אלה היו ערכיה. גם עכשיו, ההתנחלויות קיבלו תקציבים גבוהים מאוד(יש אומרים שיותר גבוה מבזמן ממשלות הליכוד) בממשלות רבין וברק. ובעצם זה שהוא מתמודד לראשות הממשלה לא אומר כלום - גם עזמי בשארה התמודד לראשות הממשלה, ועזמי בשארה הוא ממש לא ציוני... ומה לעשות - רוב עצום של ערביי ישראל אינו ציוני, כי הוא לא אמור להיות ציוני. אין שום דבר רע בזה לפי דעתי... הציבור צריך להיות נאמן למדינה, אבל לא ציוני.

ערב רב

New member
זה לא הופך אותם לציונים יותר מהרודן

הסעודי, ולדעתי יש לראות על רקע זה את תמיכתם בפרץ.

פרץ הוא יותר עממי

הערבים הולכים איתו כי גם הוא עבר אפלייה בארץ בגלל זה הם מבינים אחד את השני

ערב רב

New member
ממש לא, פואד הרבה יותר עממי מפרץ

שגדל במושב שמאלני ועבר לגור בשדרות רק כשנכנס לפוליטיקה. אבל פואד הרבה פחות שמאלני והרבה יותר ציוני מפרץ, וגם הוכיח זאת, ולכן הערבים האנטי-ציונים, שהם רוב ערביי ישראל, לא יתמכו בו לעולם.

Leiden

New member
גזעני ישראל תומכים בביבי!

ובשביל זה לא צריך שום סקר.

למעלה