ערב זיכרון ה-12 לרצח רבין

ש ק 1

New member
ערב זיכרון ה-12 לרצח רבין

הערב התקיים ביד לבנים ערב זיכרון ליצחק רבין. האולם היה כמעט מלא והאירוע היה מרשים ביותרהאירוע היה במעמד ראש העיר מר נחום חופרי,האורח מרכזי היה שלמה להט(ציץ) אשר סיפר על רבין האיש ואל מורשת רבין , באירוע השתתפו בני נוער מרעננה וחבל שלא היו יותר מבוגרים במיוחד לאור הניסיון של הקיצונים לגרום לשיחרור הרוצח הנתעב. דבר נוסף שצרם מאד היו אותם חברי מועצת העיר אשר נעדרו מהאירוע ואשר חרף תפקידם הציבורי אינם רואים צורך למלאו.

אני מניחה שאם המבוגרים היו יודעים

הם היו באים. לרובם לא היה מושג ירוק שיש טקס אתמול. לי עצמי זה נודע שעתיים לפני הטקס, במקרה
בכל אופן, אני תמהה כל שנה מחדש על המועד הביזארי של העצרות בכל האר.. רבין נרצח בנובמבר, 4.11.95. לא בלא-יודעת-איזה-חודש-עברי שהיה אז. יש משהו יותר מסמלי בעיני, בקשר שבין הבחירה לציין את היום בתאריך העברי לבין הקמפיין לכביסת הרוצח. הנה פוסט שלי בנושא (אני מפרסמת משהו מדי שנה, השנה רק פוסט מטעמי עומס),

ניטרוי

New member
../images/Emo45.gif

לא רק סמלי. אותי זה מקומם. אגב מישהו יודע איפה אפשר להשיג מדבקה חדשה של 4.11.95 ? אני מודה שאיני מדביקה שום דבר על הרכב, אפילו מתנגדת אבל בעניין זה לדעתי זה חידוש וריענון הפגנתי חשוב.

אני רוצה להוסיף

שבזמן העצרת ביד לבנים התנהל משחק כדורסל עירוני כלשהו בבי"ס דקל. איך אני יודעת? כי אספתי משם את הבן שלי. אני בעד ייזום עצרת אלטרנטיבית ב- 4.11.

shian

New member
עצרת במטרו ווסט היום

ב 11:30 , לא יודעת מי אירגן אם מורים או תלמידים אבל הודיעו רק היום ב 9 בבוקר. גם אותי מקומם התאריך העברי. התאריכים העבריים רלוונטיים אך ורק לחגים. יצחק רבין היה אדם חילוני שניהל את חייו על פי תאריכון לועזי כמו רוב רובנו. רוב הזמן אנחנו הרי לא יודעים בכלל מה התאריך העברי הנוכחי ואין שום סיבה להצמיד תאריך עברי לארוע שאינו דתי.

הייתי רוצה לראות את רעננה

מציינת להבא את יום הזיכרון לרבין ב- 4.11. מודה ומתוודה. אני חשה שיש בציון המועד העברי משום חילול.

qrst האחת

New member
גם יום הזיכרון לחללי צה"ל והשואה - לפי התאריך

העברי... כל יום זיכרון נתמך על תאריך עיברי... מה לעשות...? זו הזהות שלנו כעם עיברי... מכירה את האימרה..."דע מאין באת..." ואל לנו לשכוח זאת , שכן אנו עלולים להגיע למצב של עם חסר זהות...

זו לא הזהות שלנו

יש הבדל משמעותי בין חגים ו/או מועדים גנריים שמשותפים להרבה א/נשים (למעלה מ- 20,000 נופלות ונופלים במלחמות ישראל), שיש לבחור מועד אחד שמייחד ומאחד אותם, למועד מאוד ספציפי. בעיני, לחבר בין מורשת ישראל, תאריך דתי ורצח רבין, זה מצמרר.

qrst האחת

New member
-משום שהתאריך העיברי נתפס אצלך באספקט הדתי-

תחשבי קצת על מורשת ולא על דת...

מאחר והדת ניכסה את המורשת

ובשמן נרצח רבין, הרשי לי לערוך הפרדה היסטורית עובדתית. עיקר ההסטוריה הקדומה היתה לאומית-חילונית, לא לאומנית - דתית. בשמה של הדת נעשו רוב העוולות לאורך ההסטוריה. כל דת.

ארזS

New member
שלילי חד משמעי../images/Emo70.gif

הדת לא ניכסה שום דבר, זאת את שמרגישה כך וכותבת כך בדעותיך הידועות והמוכרות מאוד. לפי מסורת ישראל סבא עורכים אירועים על פי התאריך העברי. התאריך העברי הוא התאריך העברי ולא התאריך הדתי, אבל את ברוב שנאתך חייבת להזכיר שנאה זאת בכל אפשרות וחבל מאוד שכך הם פני הדברים.

מי זה ישראל סבא? מה עם סבתא?

ארז, אני מבקשת תגובה עניינית. שימוש במניפולציות של לשון הרע ושנאת שווא מולי לא מרשים אותי או את הגולשים האחרים בפורום. רבין נרצח ב- 4.11.95.

ארזS

New member
חנה את נוקטת כאן בסתימת פיות

זה לא יתכן שתכתבי את המשנה שלך בנושאים שכלל לא קשורים לפורום ולא תאפשרי למשתתפים אחרים להביע את דעתם. זה לא יתכן !!!

צריך חוצפה

להגיד מורשת רבין בימים אלו.. בזמן שאזרחי מדינת ישראל יושבים במקלטים בשדרות נופלים עליהם טילים. אנשים חיים בפחד. רק היום היה פיגוע ירי עם פצועים... תלכו לשדרות לילדים המפוחדים למדו אותם על מורשת רבין חחח. לכו לבתי ספר פלשתינאיים לראות מה הם לומדים בספרים שלהם תלמדו אותם על מורשת רבין. לכו למשפחות השכולות של נפגעי הטרור. קו 18,20,26, דיזינגוף סנטר ועוד רבים....תלמדו אותם על "מורשת" רבין. בושה וחרפה... קצת כבוד לזה שאנחנו במלחמה ופטריוטיות לא תזיק. יום הזיכון לרבין חייב להישאר א-פוליטי. לא הלכתי השנה לטקס של אוסטרובסקי... כל שנה אני חוזר מהטקסים האלו עצבני...

ניטרוי

New member
בדיוק ככה חייב להישאר א-פוליטי

ולכן יש לציינו בתאריך א-פוליטי. ציון יום הזכרון בתאריך העברי נולד מהפוליטיקה ויש בו זרות עבור מרבית האנשים .

qrst האחת

New member
- שייכותך לעם היהודי אף היא זרה בעינייך...?!

אם אנו מתכחשים לזהותינו היהודית אין לנו זכות קיום על הארץ הזאת... תאריך עיברי לא נולד מהפוליטיקה... הוא נולד הרבה קודם... ואין כאן עירבוב של דת ומדינה...אלה הם השורשים שלנו עליהם אנו נשענים בדורשנו את ארץ מולדתינו, על אף שאבותינו נולדו בארצות הגולה... גברת נכבדה, כל ההתייפיפות שלך לא במקום... ותחשבי על זה...

qrst האחת

New member
את לא צריכה להיעלב...המשפט האחרון הפך לביטוי

בברנז'ה הישראלית... והוא לא בא לפגוע בך... 'ותחשבי על זה' - פירושו, תני לכך מחשבה נוספת...

למעלה