ערב זיכרון ה-12 לרצח רבין

היסטוריה

ממליצה לך לקרוא ספר שנמכר לדעתי בצומת במוזלים: "מי כתב את התנ'ך". הפלא ופלא - 5 אנשים שונים בחמש תקופות שונות הנבדלות אחת מהשניה בהרבה מאוד שנים, כשרוב הכתיבה מסתמכת על סיפורים עממיים שעברו מדור לדור.מסתבר שמדובר בספר חוקים ותו-לא. יש להם משמעות רק למי שמקבלם על עצמו/ה מרצון. זה גם לא צו אלוהי, לפי מחקרים עכשויים (בלי להכנס לפינה של האם יש או אין אלוהים - שהיא שאלה אמונית שאין מה להתווכח עליה, היא אישית לגמרי) - בכל הקשור לתנך, האדם המציא את אלוהים למטרות של סדר שלטוני. בצדק, אז. היום - יש מדינה, חוקי יסוד וספר חוקים, ויש מורשת שלטעמי מבוזה עד עפר כל יום מחדש בהתקפלות הזו לקודים סקטוריאליים. תיארוך יום הזיכרון לרבין הוא דוגמא קטנטנה אחת מיני רבות.

qrst האחת

New member
לפי דברייך - ארץ ישראל היא בכלל פלשתין, ואנו

פולשים לארץ לא לנו... - שכן אם אין לנו זכות הנשענת על התנ"ך - אין לנו זכות על הארץ הזו ואנו צריכים לחפש לנו מקום אחר... האם אוגנדה היא אפשרות מבחינתך, או אולי אלסקה...?

אנא, אל תשימי מילים בפי

והזכות שלנו אכן מאוד מוגבלת. עברנו את המידתיות, האנושיות, המוסר וערכי כבוד האדם כבר מזמן. היטיב פרס לומר זאת בנאומו היום.

ארזS

New member
חנה, את מדברת על מורשת ?

הרי את בזה למורשת בכל הזדמנות !!!

ארזS

New member
מצטרף לכל מילה שכתבה qrst האחת

והסגנון שהשתמשה בו בתגובתה נכון ומדוייק עד מאוד.

רבין היה איש גדול

ונפגעי טרור יש כאן בגלים עולים ויורדים מאז 67. מהכרות אישית, חלק מהמשפחות שאתה מדבר עליהן מאמינות במורשת רבין. העיקר מה שחשוב זה שברעננה הטקסים מכובדים, גם בבתי הספר.

ש ק 1

New member
ערב זיכרון לרצח רבין

ואני בסך הכל רציתי להעלות שני נושאים האחד על האירוע הנפלא שהתקיים והשני על חברי מועצת העיר הניבחריםאשר לא מצאו זמן להגיע לאירוע רישמי.

ארזS

New member
כמה שזה נכון

וכמה חבל שיש כאלה שחייבים להכניס פוליטיקה וענייני דת לכל דבר. ודרך אגב, סתם הבהרה קטנה : אני אדם חובש כיפה סרוגה, אהבתי מאוד את האיש יצחק רבין ז''ל למרות שהתנגדתי לאידיאולוגיה שלו, בדיוק כפי שאהבתי את האיש אבא אבן ז''ל וכפי שאוהב את האיש יוסי שריד שיבדל לחיים ארוכים וטובים. [ולמה נראה לי שיש כאן כמה אנשים מופתעים ? ... ]

מה אהבת בו?

שהוא סתם פיות לכל העולם? שהוא יצא אל המתנגדים שלו ואמר להם תקפצו לי? ושהם כמו פרופלורים.. ושהם יכולים להמשיך לצפצף עד מחר? שהוא שיחד שני חברי כנסת ממפלגת צומת (להזכירכם מפלגה ימנית מאוד דאז) שיצביעו בעד ההסכם? שהוא ביסס את ההצבעה על קולות של ערבים בניגוד למוסכמה שאסור כזה דבר? שהוא ירה על אלטלנה, רצח יהודים, והתגאה בכך מכל מקום? (ראה ספרו פנקס שירות) איש גס רוח, בלי ערך לדמוקרטיה ולדעת המתנגדים לו... במקום שהטקסים עליו יהיו לזכר הרצח בלבד ויוקדשו למעשה הנתעב הזה. אני כל שנה מרגיש שמסיתים אותי כנגד הימין שאליו אני שייך, מסיתים אותי שאני אאמין בדרך של רבין שהביאה רק פיגועים וטרור...נותנים לי את ההרגשה שהאדם הוא מלאך, שהאמת היא פשוט ההפך. אם חס ושלום אולמרט היה נרצח (וסליחה שאני מביא את הדוגמא הזאת. מה גם שואלמרט לא חצי גרוע כמו רבין) והיו מדברים איתך על מורשת אולמרט ועל אולמרט האדם האהוב מכל. לא היית מרגיש קצת מרומה?

ATAF151

New member
את היושר שלו

רבין היה אדם ישר לבב שהתרחק מכל הפוליטיקות הקטנות. הוא לא היה גס רוח אלא בסך הכל ישראלי, ונכון שהישראליים לא מתנהגים בדיוק כמו האירופאים. בנוסף הוא היה אדם שהגיע לדרגה הבכירה ביותר בצבא והיה שגריר בארה"ב ושר הבטחון וראש הממשלה. להזכירך, שני חברי צומת בסך הכל החליפו שני חברי העבודה שערקו ימינה (קהלני וזיסמן) כך שסך הכח של השמאל באותו הזמן נשאר כשהיה. אתה אומר שדרך רבין הביאה טרור ואחרים אומרים שדרך הימין הביאה את זה. להזכירך האינטיפאדה הראשונה, הקמת תנועת החמאס והקמת תנועת חיזבאללה הגיע בעקבות מדיניות הימין ולפני שבכלל מישהו דיבר עם אש"פ.

מסכימה מאוד, רק נמנעת מהמשך הדיון הפוליטי

כבר ראיתי השבוע איזה שדים הוא מוציא לאנשים מהבקבוק. בואו נתרכז ברבין האדם, אם בכלל

אני מניחה שלגילך הצעיר יש חלק

בכך שאתה מערב מושגים בין פוליטיקה לשחיתות. רבין, עם גיבוי מלא מרוב העם, התנהל פוליטית על מנת לממש את המנדט שנתן לו העם. הוא לא "שיחד" אלא ניהל מו"מ לגיטימי בסביבה פוליטית. נכון, לא תהיה מורשת אולמרט כי אין כזו. אבל תן לי להדגים באמצעות דמות שולית יותר מהצד השני של המפה הפוליטית - גנדי. "מורשת גנדי" היא דוגמא נוספת לכך שמי שיש לו אידיאולוגיה, נפח אישיותי גדול, אמת פנימית ויושרה - משאיר מורשת.רבין בכללם.

ב-ד-י-ו-ק. אז עכשיו תסבירי לי

איך זה שאף ילד לא ידע להגיד לך מי היה גנדי? למה לא מלמדים בבית הספר מורשת גנדי? בתור אדם ששייך לימין..אמנם מתון אבל ימין.. זה מאוד לא דמוקרטי בשבילי שפעם בשנה מקדישים יום שלם להטפה של דרך השמאל ו"מורשת" רבין, ואפילו לא פעם אחת בשנה מקדישים למורשת גנדי או מורשת בגין. אח"כ נכנסים לכיתה של ילדים ולא רק לילדים אפילו כי לא רק הם עוברים שטיפת מוח. אומרים משהו רע על רבין וכולם קופצים כאילו אני איזה רוצח. לא מוכן שיעשו מרבין איש קדוש... ואם כבר עושים ממנו מישהו קדוש שיש ללמוד את מורשתו והופכים ואתו לדת שלמה, אז מגיע גם לאנשים מהצד הימני של המפה הפוליטית. או, שמחליטים לשמור על א-פוליטיות מוחלטת. שאף מורה ואף מנהלת לא יעז לרמוז על דרכים של מורשת הימין אבל גם לא של השמאל. ומי שרוצהל חנך על מורשת רבין שיחנך את הילדים בבית שלו אם הוא מספיק פסיכי...

אני אנסה כמיטב יכולתי להסביר

דווקא משום שאתה צעיר ולי אישית - הטמעת מורשת רבין לא במובן הפוליטי אלא במובן האיכותני שלה, חשובה. רבין נרצח ע"י מתנקש יהודי מבית בעודו ראש ממשלה ועל מנת לשנות מהלכים מדיניים. גנדי נרצח כאירוע טרור פרובוקטיבי של פלשתינאים, חמור ככל שיהיה - אחד מיני רבים. הוא לא נשא תפקיד ממלכתי רם ולא היה מנהיג סוחף לבבות המשפיע על רוב העם ועל גורל האומה. רבין היה מלח הארץ, וגם גנדי היה מלח הארץ, אבל ברמה האישית-אישיותית היה ביניהם הבדל תהומי. גנדי עורר עליו מתנגדים מכל הזרמים גם משום שהוא תקף קבוצתית, אישית ונקודתית רבים שאין להם קשר לשמאל או ימין, מסיבות שיש להן קשר דוקא להגדרת היסוד של שוביניזם: "שנאת האחר על בסיס דת, גזע ומין". הוא לא קידם נושאים "חברתיים" כמו שעשה רבין ובכלל - היה דמות איזוטרית במציאות הישראלית. יותר "סלב" פרובוקטור מאשר גורם מוביל מהלכים. תראה, אין כאן איזון ימין-שמאל כי מישהו מהימין רצח את רבין, תוך גרימת טראומה קשה לחלקים מאוד גדולים בציבור. סוציולוגית - הרוצח הפיל בנוקאאוט את הדימוי הציבורי של מחנהו שלו עצמו. הייתי לפני שבוע בכנסת ביום ישיבת המליאה המיוחדת לזכרו של גנדי. זה לא נכון שמורשתו נמחקה. כן, יש פחות גשרים, רחובות ובתי ספר על שמו, יש גם פחות רעש תקשורתי - אבל אלו הם ההבדלים שהיו בין האישים הללו גם בחייהם. כשרואים את איכות קשת הדמויות משמאל לימין בפוליטיקה הישראלית, זה מעורר געגוע לימים עברו. גם במרכז הזירה וגם בשוליה. רבין וגנדי בכללם, בהתאמה. מבלי להכנס לרזולוציות של דיעה פוליטית כזו או אחרת - שניהם היו דמויות שאהבו את החברה הישראלית ונאבקו על האמת שלהן, ולא על האינטרס הנהנתני הצר שלהן.

גור 2

New member
אין איזון בחיים ואין איזון במוסר.

השאיפה הכפיתית לאיזון מאפיינת את הציבור הישראלי שמפחד לתת לעצמו דין וחשבון על מעשיו בשטחים ועל מעלליו החברתיים כלפי אחיו הישראלים. רחבעם זאבי לא השאיר אחריו כל מורשת ועדיף שדעותיו ישכחו. דעות והטפה אינן מורשות. העובדה שנפל קרבן לרצח של מפגעים פלסטינים העלתה את המקרה למישור הספרותי (צדק פואטי קוראים לזה). גם רבין לא השאיר אחריו מורשת. הציבור הישראלי השפוי עדיין לא התאושש מהרצח ובעיקר לא ממה שזה חשף, התקוממות של ציבור אידיאולוגי גדול נגד מדינת ישראל וסמליה עד כדי רצח ראש הרשות המבצעת ובהמשך פגיעה בצבא ובמשטרה, בכל אלמנט שמהווה את שלד המדינה (כל מדינה) ומסמל אותה. החשש לעמוד פנים אל פנים מול האמת שגם עלולה להרגיז את עוכרי המדינה היהודים גורם לציבור השפוי לדבר ביום הרצח על מורשת שאיננה ועל אישיותו ומעלותיו של רבין האדם. אני מאמין שכל מה שאומרים עליו נכון אבל לציין את הרצח בדיבור ואיזכור אלה זו פחדנות וגימוד האירוע לכדי מוות רגיל של אדם פרטי. לעינין הכותרת של ההודעה: אין איזון בין הטוב והרע. אלה שני ניגודים. מי שבוחר ברע צריך להיות נכון לשאת בתוצאות. ויותר קונקרטי: מי שבוחר להביא שלום נמצא בצד הטוב. מי שמפיץ רעיונות גירוש אנשים הוא בצד הרע. ועוד דבר. אין ילדים בגיל 17. בגיל זה יש נערים ונערות על סף הבגרות. בני 17 פלסטינים שנהרגים בשטחים מכונים בעיתונות הישראלית גברים צעירים ונשים צעירות.

ניטרוי

New member
אני אהבתי את המשפט שאמר

לא זוכרת בדיוק לצטט אך המשמעות הייתה: אצלנו עושים הכל "בערך" העניינים יסתדרו מעצמם.תרבות ה"יהיה בסדר". מה שאני אוהבת ברעננה זו ההקפדה, התרבות של לא לעבור לסדר היום, לטפל בכל דבר בתשומת לב ובזמן. עד כאן. לא רוצה להכנס לפוליטיקה.

למעלה