ערב טוב איפה אני יכולה למצוא מידע על היער רוס

הינדה 54

New member
ערב טוב איפה אני יכולה למצוא מידע על היער רוס

רוסטוקי שלפי ידיעתי היתה בזמן המלחמה ברומניה סבי וסבתי נרצחו שם על ידי בני בליעל וכמו כן דודי ודודותי בתודה על כל פיסת מידע שתוכלו לתת לי

הינדה 54

New member
התכוונתי לעיר רוסטוקי למיטב ידיעתי היתה רומני

רומניה ואחרי זה רוסיה אנא אנשים טובים עיזרו לי

zvikurz18

New member
העירה רוסטוקי צפון בוקובינה

העירה השתיכה למחוז ויז'ניץ,היא נמצאת בעמק צ'רמוש בין ויז'ניץ לגורה פוטיליי במקום גרו כ30 ,35 משפחות יהודים. ביולי 1941נכנסו איכרים מהכפרים בסביבה וגירשו את כל היהודי הכפר לרחבה גדולה מחוץ לכפר ורצחו את כולם בברוטליות.

zvikurz18

New member
לפרטים נוספים מומלץ לקרוא את הספר

שואת יהודי צפון בוקובינה מצעד המוות לטרנסניסטריה. http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=zvikurz18

הינדה 54

New member
תודה האם ידוע לך אם מהמקום הזה נשאר מישהו בחי

בחיים וסליחה לא הבנתי מה לקרוא את הספר או שיש בלוג ואם יש בלוג אולי אפשר לחיץ

zvikurz18

New member
יש ספר בהוצאת הארגון העולמי של יהודי בוקובינה

ובספר יש פרטים נוספים על רוסטקי בספר יש גם שמות של משפחות שנהרגו ונרצחו כמו משפ' זיסמן,דרוקמן,רוזנברג,פלג ושנפ. ספר"שואת יהודי צפון בוקובינה מצעד המוות לטרנסניסטריה יולי-אוקטובר 1941 בהוצאת ארגון העולמי של יהודי בוקובינה יצא לאור ניתן להשיג אותו בארגון העולמי של יהודי בוקובינה בת"א בטלפון03-5270965 שואת יהודי רומניה ובה שואת יהודי בוקובינה כמעט עלומה, ספר זה מכיל עשרות עדיות שנכתבו ע"י יוצאי בוקובינה הצפונית יש בספר גם תולדות כל עירה ועירה.העדויות הרבות בספר מתארות את סבלם הנורא של המגורשים לטרנסניסטריה במשך שבועות וחודשים: התעללויות והשפלות מצד הז`נדרמים,הביזה והאונס,כליאת השורדים בגטאות,המוות שנגרם מירי,מרעב,מקור,מאפיסת כוחות וממחלות,פחות משליש שרדו את התופת ונותרו בחיים. שמות העירות הם: אוקנה,איג`שט,איספאס, בואן,בנילה,ברהומט,דווידני,דווידשט,דורושאוץ דיחטניץ,דרצ`ינץ,הילצ`ה,הליניצה,הרצה,ואסילאו,ויז`ניץ,ויז`נקה,ורנצ`אקנה ושקאוץ,ז`אדובה,זוצ`קה,זמוסטיה,זסטבנה,טאוטן,טוראצ`ין,יאבלוניצה, יורדנשט,לוז`אן,לוקבץ,מארינצ`ן,מיהובה,מיליה,נפולוקאוץ,סדגורה,סולונץ סטאוצ`ני,סטנשטי,סטרוז`ינץ,סלטין,סרגני,פוטילה,פטראוץ,פלוסקה,צ`יודין צ`ינקאו,צ`ירוש,צ`רנהוז,צ`רנוביץ,צ`רפקאוץ,קאבשט,קדובשטי,קוסטשט קוצ`ורל-מארה,קוצמן,קושויה,קראפצ`יו ע"נ צ`רמוש,קרסנה פוטניי, רוסטוקי,רוש,שיפוט,שישקוביץ ויוז`ינץ. בברכה קורץ צבי

הי נדה 54 שלום לך

תמיד ועדיףגם לכתוב שמות משפחה ושל ערים באותיות לטיניות כי יש הבדל עצום בין עברית ללטינית או אנגלית או צרפתית בכבוד רב סבא אריה

הינדה 54

New member
סבא אריה אין לי מושג אם אני כותבת את השם בעבר

בעברית נכון אנסה לכתוב באנגלית כמו שזה נשמע לי מאבי שיחיה ROSTOKI מקווה שכתבתי נכון דרך אגב עם כבר מדברים על אבי האוד היחידי ששרד במשפחתו רק השנה בטקסי הזכרון הנכד שלי הצליח להביא אותו לבית הספר בכדי שידבר אבי מעולם לא דיבר אודות מה שקרה וכל מה שאני יודעת עכשיו הגיע לאוזני דרך הנכד שלי שיהיה לכולם ערב טוב אני מאד נהנית מהסיפורים שלך ושל עוד שכמוך

שלום לך הינדה 54

שלום לך יש גם הפשרות לכתוב ROSTOKA לפי המחשב שאלה : העיירה הזאת נמצאת קרוב לעיר לבוב אם כן אני חושב שזה המקום כי במפה החץ מצביע על המקום ללא שם ליד לבוב סבא אריה זה מה שמצאתי באנגלית ,אישית לא הבנתי כלום (לא נורה יש כם בצרפתית בכבוד רב סבא אריה קישור למאמר

למעלה