ערב טוב! התייעצות קריטית בבקשה|

fireballfxp

New member
ערב טוב! התייעצות קריטית בבקשה|

שלום רב, זקוק לעזרתכם בשאלה דיי מסובכת! מצטער מראש שזה קצת ארוך!
אבי עובד מ-2002 בתור רופא במשך כ-8 שנים בדיור מוגן\בית החלמה באזור ירושלים(חברה מוכרת וידועה). בתחילה עבד בתור עצמאי עבור החברה הנ"ל, מה-1 לספטמבר 2007 הפך להיות שכיר בחברה(שינוי חוזה). לצורך העניין אני רואה לנכון לצרף העתק של החוזה. שימו לב לסעיפים: 1, 4, 5, 13 ההתייעצות מתחלקת ל-3 תחומים\זמנים, והנה הרקע שלהם: תקופת עבודתו של אבי בתור עצמאי:
אבי הגיע למשרה ונקבע ביחד עם המנהל של המעון כי יועסק פעמיים בחודש בתור עצמאי וכי לעיתים יהיה רופא מחליף במהלך חופשות או מחלות של רופאים אחרים, הוצג לאבי חוזה עבודה, אבי לא הסכים עם חלק מסעיפיו של החוזה(לא דובר על גובה השכר בימי שבת\חג, לא הייתה התיחסות לשעות נוספות) המעסיק המשיך להעסיק את אבי גם ללא חתימה על החוזה, אבי המשיך לעבוד ללא חוזה עקב מצב כלכלי קשה של המשפחה שדרש ממנו לעבוד, בעצם תנאי ההעסקה נקבעו בע"פ עם המנהל של המעון(למיטב זכרונו של אבי היו נוכחים 1-2 אנשים בהסכם שבע"פ), עבד בנוסח הנ"ל במשך כ-3-4 שנים. בהמשך רופא אחר מהמעון עזב, אבי החליף אותו וקיבל על עצמו משרה בהיקף של 8-10 משמרות בחודש. היקף העבודה עלה ללא הסכם מחדש וללא בחינת תנאי ההעסקה מחדש. התקופה השניה – תקופת עבודתו בתור שכיר:
בשנת 2007 אבי פנה למנהל המכון וביקש לעבור לתנאי העסקה של שכיר עם תנאים סוציאליים, נחתם חוזה בין המעון לאבי(מצורף), ממועד חתימת החוזה התחילו לשלם לאבי תוספת תשלום של 50% על עבודה בשבתות ובחגים – כלומר 150%. עם זאת יש בעיה, אבי עובד במשמרות של 24 שעות, ב-90% מהמקרים הוא מתייצב בעבודה בשעה 15:00 ועוזב יום למחרת בשעה 15:00. בימי שישי וימי חג, כאשר הוא אמור היה לקבל תשלום של 150% על מרבית השעות של העבודה שולמו לו רק 12 שעות בשכר של 150% בטענה כי בשעות הלילה הוא יכול לישון והוא לא עובד. טענה שהיא בהכרח לא נכונה כי יש קריאות של חולים אשר נזקקים לטיפול בכל שעות היממה ולכן אבי עובד גם בשעות הלילה. התקופה האחרונה:
לקראת סוף חודש יוני השנה החלו שמועות על קיצוצים בהיקף המשרות של הרופאים במעון, דיברו על מעבר למשמרות של 8 שעות במקום 24 שעות. ללא ערבים, ללא לילות. וזאת בניגוד למכתב רשמי מהחברה באותה תקופה שמדבר על המשך עבודה במשמרות של 24 שעות. אבי הגיע כהרגלו לעבודה בתאריךה-12 ליולי, נקרא ע"י מנהלת המחלקה(מחלקת החלמה – בה אבי עובד כבר כ-8 שנים) ונאמר לו כי תנאי ההעסקתו משתנים: 1. אבי נדרש במעבר לעבודה במשמרות של 8 שעות 08:00-16:00 בלבד. 2. נאמר לו כי במקום המחלקה שלו אשר כוללת כ-30 מיטות(חולים) כפי שעבד ב-8 השנים האחרונות מעתה והלאה יצטרך לתת שירות לכ-180 מיטות(חולים). כלומר עומס העבודה עולה מצד אחד, היקף המשמרות קטן וסה"כ המשכורת יורדת מצד שני, ואין שום פיצוי בשכר לשעה. ז"א הרעה בתנאי ההעסקה. לדעתי מקרה קלאסי!
בהמשך של שיחה זו אבי אמר כי הוא לא מוכן להמשיך לעבוד בתנאים החדשים שהמכון כופה עליו, בתגובה המנהלת של המחלקה הציעה לאבי עזרה בהכנת מכתב התפטרות מטעמו, היא הכינה את המכתב, הוא חתם, לאחר התייעצות הוא החליט לחזור בעצמו, הוא משך את המכתב עוד בטרם זה נשלח לאנשהו. הוא אמר שהוא לא מתכוון להתפטר מעצמו, שהמעון יכול לפטר אותו אם הוא רוצה. במקום להתפטר הוא ביקש מכתב רשמי מהמעון על שינויים בתנאי העסקתו, המנהלת אמרה שהוא לא יקבל מכתב כזה ושהוא ימשיך לעבוד ע"פ סעיף 5 בחוזה, אשר מציין כי תנאי ההעסקתו עלולים להשתנות ע"פ הצרכים, בתגובה אבי אמר כי הוא מתכוון להתייעץ עם עורך דין במקרה ולא יפוטר מטעם המעון. לאחר כשעה קיבל מכתב "אזהרה" רשמי ממנהל המעון, מכתב אשר כנראה פוברק תאריכו, רשמו שם תאריך של ה-11 לחודש, יום קודם לכן. כנראה בשביל לזרז אותו בקבלת החלטה, או להלחיץ בכדי שיתפטר. מכתב אשר מציין כי תנאי ההעסקה משתנים - בהתאם למה שציינה בשיחה המנהלת. בסוף המכתב רשום: " עומדת לרשותך הזכות לא להסכים לשינוי המתבקש, אבל אם תחליט על כך, נא להודיע לנו במכתב חוזר תוך 72 שעות ע"מ שנערך בהתאם"(להזכירכם רשום במכתב, ה-11 לחודש). כלומר המעון "מאלץ" את אבי לא לקבל את התנאים החדשים ולהתפטר כנראה כדי לא לשלם פיצויים. השאלות:
1. האם בתקופת עבודתו בתור עצמאי, אפילו שהסכם הוא בע"פ, מגיע לאבי לקבל פיצוי על שעות נוספות, עבודה בשעות הלילה, חגים, שבתות וכדומה? כלומר האם חלו עליו בדיעבד חוקי המדינה בנושאים הנ"ל? 2. כיצד על אבי לנהוג במקרה של שינוי תנאי ההעסקה, האם הוא חייב להתפטר? או שמגיע לו מכתב פיטורים עם כל המשתמע מכך? אני מודה על עזרתכם,
אני מעריך מאוד כל אחד שיכול לתרום ולשפוך קצת אור מהידע והניסיון שלו!! פשוט תודה ענקית!
 
זה ניצול מחפיר.

יש חוקים בנושא דיני עבודה ונראה שאת אביך ניצלו גם בעבר כאשר לא היה לו הסכם בעל זכויות סוצירליות. לדעתי אל תבקש קיצורי דרך, רק עו"ד בתחום עשוי להציל את אביך לגבי תשלומים רטרו המגיעים לו והן מבחינת הרעת תנאי עבודתו כיום. אתה יכול לגשת לבית דין לעבודה עם אביך ולהתיג לפניהם את הבעיה ושם תקבלו ייעוץ ראשוני אבל....חשוב לקחת עו"ד בתחום שאולי יסכים לעבוד באחוזים
 

hutc10

New member
תשובה

דבר ראשון שיהיה ברור-השאלה הזאת ממש סבוכה מדי בשביל תשובה בפורום ואתם צריכים דחוף לפנות לעו"ד כמו שאמרה הדוקטורית. דבר שני-הרעה בתנאי העסקה מאפשרת לעובד להתפטר ורואים את התפטרותו כאילו פוטר ע"י המעביד ומגיעים לו כל הפיצויים כאילו פוטר. לגבי תקופת ההעסקה כעצמאי-מאחר ואני בבית ולא במשרד אין לי פה את כל החומר על זה ככה שאני לא רוצה לענות סתם. בכל מקרה אני ממליץ בחום רב לפנות עם זה לעו"ד.
 
הרעת תנאים

על פניו נראה כי במקרה המתואר מדובר בהרעת תנאי העבודה. במקרה כזה יש לעובד שתי אופציות: 1. להתפטר בדין מפוטר (משמע עם זכאות לקבלת פיצויי פיטורים) 2. למשיך לעבוד בתנאים החדשים. אם העובד בוחר להתפטר, חשוב לדעת כי לפני ההתפטרות יש להוציא מכתב למעסיק בו העובד מתריע על ההרעה בתנאי העבודה וכי אם לא יטופל נושא הרעת התנאים הרי שהעובד יאלץ להתפטר בדין מפוטר. חשוב מאוד !!! לא מתפטרים עקב הרעת תנאים בלי התראה כזאת למעסיק. לגבי השאלה הראשונה - יש לבחון היטב את יחסי העבודה בתקופת עבודתו של אביך כעצמאי ורק אז ניתן לבחון האם מגיע לו פיצוי כלשהו. 3. כמו כן יש לבחון היטב את השכר ששולם לאביך בתקופת עבודתו כעובד, האם שילמו לו כחוק שעות נוספות ועבודת לילה. לכל השאלות הללו, כמו שאמרו לך מקודם - יש להתייעץ עם עו"ד המומחה בתחום דיני עבודה. המקרה מורכב מדי בשביל ייעוץ בפורום או בכל דרך אחרת שהיא לא בחינה אישית של כל נסיבות העניין. ממליצה לך מאוד להתייעץ עם עו"ד - ושוב, עו"ד עם ניסיון בתחום דיני עבודה !!
 
למעלה