ערב טוב חברה - כמה דברים לי אליכם

בטח צלכות..

אתה סופר שנים. התשס"ז שנים לבריאת העולם (לדוג'..) החודשים זה כבר עניין אחר , ובכל זאת הספירה היא יהודית מובהקת. היא נוצרה כדי להתאים את לוח להשנה ועוד דברים אחרים למערכת האקולוגית שקיימת בעולם. לרצף עונות השנה.

הספירה התנכית האחרונה

הייתה כמדומני למלכות ארתחשסתא. ואחריה למלכות אלכסנדר. והספירה לבריאה היא דבר מישני לעומת מצות התורה להתחיל את השנה מניסן. מלבד שאין כל ראייה מהתנך ששנה זו התשס.. [מה התאריך בכלל? אלף תשע מאוש ואיכה?]

התמ-ים

New member
דבר שהיתי שמח אם יהיה בפורום

וממנו לעמוד המאמרים/קישורים של הפורום, זה מילים לשירים תימניים (אם אפשר, אז מנוקדים), ולא פחות חשוב - התרגום שלהם לשפת הקודש. ולא. אני לא מציין ובטח לא חוגג ימי הולדת.

התמ-ים

New member
יום הולדת את פרעה זה תירוץ

אפילו קלוש. סתם, לא אוהב את הדברים האלה.

שושי 13

New member
התמ-ים, גם אני הייתי שמחה, אלא

שאסור לנו מבחינת חוקי הנהנלת תפוז להביא לכאן מילים לשירים. מותר לנו להביא לינק שמפנה אותנו למקום זה או אחר של מילות שיר וזה מה שאני מתכוונת לעשות. לשים לינקים וכתובות בקישורים של הפורום שלנו, שמפנה אותנו למקומות ששם נוכל למצוא שירים וגם מילות שירים. בקשר ליום הולדת, אין בעיה מצידי ובכל זאת מסתקרנת לדעת מדוע, יש סיבה מסויימת? מותר לדעת?

התמ-ים

New member
ל 90 אחוז מהשירים התימניים

אין בעיה של זכויות יוצרים. לא נראה לי שרבי שלום שבזי יתעקש לקבל תגמולים מאקו"מ. גם לא נראה לי שאם מישהו יוסיף את המילים לשירים תימניים, מישהו שהוא לא תימני יקשר בין זה לבין שיר. או יבדיל בין ציון שרעבי לשבזי. אם יש מילים ותרגום ל"חזרה למוטב" לצלילי הכרם - סבבה !

שושי 13

New member
אני מבינה אותך ובכל זאת

חל איסור מוחלט בשם הנהלת תפוז, על הבאת מילות שיר לפורומים בתפוז. אולי לא היית כאן, לפני כמה ימים, היה מקרה כזה, אחד מהחברים הביא לכאן מילים לשיר מסויים ומיד לאחר יום קיבלתי הערה מהנהלת תפוז על האיסור . הנה לך ההודעה מהנהלת תפוז - העלאת ליריקס של שירים לפורום, ללא אישורם המפורש של בעלי הזכויות, מהווה הפרת זכויות יוצרים ועל כל הודעה שכזו להמחק. נתינת קרדיט ליוצר לא מחפה על העניין. מה שכן ניתן לעשות זה לקשר לאתר אשר מורצה להציג את השירים (כגון שירונט). מקוה שזה ברור עכשיו ואני מקווה גם שתוך ימים ספורים כל הלינקים שהביאו לכאן, המקשרים למקומות שירה יהיו ב"קישורים" של הפורום.

עוד זה מדבר וזה בא ויאמר

היכן ניתן לצפות ברשת בתפסיר רס``ג? שמעתי שישנה קלטת של הרב קאפח על כך התפסיר בספריה הלאומית האם ניתן לשמוע קלטת זו ברשת?

אני מציע לפתוח ועדת חקירה..

איך זה שכל כך הרבה שנים לא היה כאן פורום תימני? תראו איך הפורום (בלי עין הרע) משגשג תודות לחובבי תרבות תימן ותימנים מתימנים שונים

שושי 13

New member
חחחח, אני בעד ועדת חקירה ../images/Emo6.gif

ואני ממש שמחה שעלה בי הרעיון ועוד יותר שמחה שהרעיון התקבל ע"י הנהלת תפוז ועוד יותר שהוא כל-כך פורח ומשגשג - בלי עין הרע - שימשיך כך. אגב, אביב, למה לא העלת רעיון כזה, הא?
אני עושה פרצוף של משוויצה - סתאאאאם.

אני דווקא חשבתי על כך

אבל לא היו מכבדים אותי... כי אני לא תימני... ולא היו סרים למשמעתי והיו פותחים להם פורומים כמו: בלאדי, שאמי וכו'

אני מתנגד בכול תוקף לועדת חכירה !

וכי מה נעשה בעוד 50 שנה שתסתיים החכירה ? לא מגיע לתימנים פורום משלהם כדת וכדין?

clean grunge

New member
|יבחוש|מזלטוווף../images/Emo13.gif...

עליכום הסאלם אנשים..ולפני הכל-זיהוי עצמי: עובדיה בן 18(יש עוד מה ללמוד..) חצי בלאדי(אבא)חצי שאמי(אמא).. קודם כל רציתי לברך על הפורום החדש..ברכות לתפוז על שהסכימו לקבל סוף סוף את העבודה שחוץ משחור ולבן יש גם חום..אבל אני לא אפתח במירמורים אלא במשהו יותר נחמד.. תימנים עצלנים..איך יודעים שהם עצלנים?! תראו את האוכל שלהם..הכל עשוי משמן קמח ומים ולפעמים כשהם רוצים לגוון זה מים קמח ושמן..עובדה!..לקחו הכל ועשו חתיכת בצק..רידדו אותו- מלוואח,עשו בו חורים- לחוח,הטפיחו אותו-קובאנה,גילגלו אותו-ג'חנון ((C)זכויות לאיתמר ראסטה הגדול!..) ועוד משהו קצת עצוב.. לפני חודש הלכנו אני ואבי לנחם את מישפחת שכנינו התימנים שאב המישפה הלך לעולמו והוא רק בן 90+..בסוף הניחום כשאני ואבי יצאנו מן סוכת האבלים שמעתי את אבא אומר למישפחה השכולה "תינחמו מן השומיים" והלכנו בחזרה לבית..כעבור שבוע רצה ה' וניפטר אביו של המעסיק של אבי-אשכנזי..הלכנו לנחם גם אותם..לכשיצאנו מן הסוכה אמר אבי למישפחה: "המקום ינחם אותכם"..ושבנו לביתינו..בדרך חזרה שאלתי את אבי: "אבא אבא".. - "מה לך יא איבני" שאל אבי.."למה כשיצאנו מן סוכת האבלים של התימנים אמרת "תינחמו מן השומיים" וכשיצאנו מן סוכת האבלים של חברך האשכנזי אמרת "המקום ינחם אותכם?"..- "אהה..איסמע יא איבני: לתימנים אומרים "תינחמו מן השומיים" כי הרבה בכיסם וברכושם אין להם ונישאר להם להינחם רק מן ה'..ולאשכנזים אומרים "המקום ינחם אותכם" כי אולי יקיריהם הלך, אבל אחריו הוא בטח השאיר ירושה שתנחם דורות אחריו"...

למעלה