לגבי טיבט וסין (איפה שאני הייתי)
כן, בדיעבד שמתי לב שלא ממש עניתי לך על השאלות..
לגבי טיבט - אני לא הייתי בטיבט אלא רק על הגבול (משם התמונה עם הילדים - העיירות על הגבול יפיפיות! ), אבל אפשר להכנס לטיבט רק שזה מאוד יקר, מסחטת כסף של הסינים ש"מנהלים" את טיבט, חייבים פרמיט = אישור כניסה ואסור תאורטית להכנס לא באופן מאורגן. אם אתה מתכנן לסוע גם לנפאל, הכי כדאי זה פשוט במקום לטוס לקחת נסיעה מאורגנת שחוצה את טיבט מסין לנפאל, יותר זול - ובטוח הרבה הרבה יותר יפה...! כמובן שלא הייתי בטיבט אז אני לא יכולה לספר עליה, אבל אני בטוחה שיש בה הרבה יותר מה לראות מעשרה ימי טיול בדרך לנפאל. אז אני האמת הגעתי לסין בטיסה מתילאנד- ההורים שלי ואחותי הקטנה באו לפגוש אותי בביג´ין ומשם לצ´אנגדו ושיאן לשלושה שבועות - ואיתם עשיתי את כל ה"אתרים" הגדולים - החומה, ארמון הקיץ, חילי הטרקוטה, דובי הפנדה וכל הדברים שצריך לסמן ב
אבל האמת שאסור לפספס! אח"כ ירדתי לדרום לבדי ליאנגשו שהיא עיר תיירותית יפיפיה עם אווירה מקסימה ושמחה ומשם נסענו דרך הכפרים והגבול הטיבטי באוטובוסים מקומיים לדאלי - עוד עיר תיירותית , הכפרים בסין היו החוויה הכי "סין" שיש בסין...
אבל כמובן שלא הייתי עושה את זה בלי לדעת מראש בדיוק לאן אני הולכת, שיחון ורצוי גם "לונלי פלנאט", וגם עם כל אלו עדין אבדה דרכנו וחיכינו למשאית או כל טרמפ אחר בלי לדעת מתי נזכה שוב לפגוש מישהו לא מלוכסן ויורק ליחה.. (אם תרצה פירוט לגבי המקומות האלו אני אשמח לתת לך זה פשוט המון שמות..) משם המשכנו לדאלי וליגי´אן - שתיהן גם מאוד תירותיות- בדאלי יש מנזר "טאי צ´אי" שהמון אנשים לומדים בו שבוע ויותר, לפעמים גם כמה חודשים - אם זה מעניין אותך - אני לא עשיתי גם את זה מקוצר זמן - אבל זאת עוד חוויה ממש מעניינת. וליג´יאן - כמו שכבר אמרתי - מקסימה! וזהו.. כמובן שאני יכולה לכתוב עוד ה-מ-ו-ן, אבל אם עשיתי לך ממש חשק לסוע זה מספיק..!
ואם יש עוד משהו שאני יכולה לעזור בו..