ערב טוב לכולכם! קצת תמונות..

עמית22

New member
חדש...בנפאל, ברי השתגעת?

מסיפורים ששמעתי וממה שראו עיני לא נראה לי שמשהו השתנה במדינה הזאת. בכלל מדינה זולה, יפיפייה והכי חשוב - אנשים מקסימים. הטרק היה פשוט מדהים. פשוט חורשים על כל סוגי האקלים שיש והולכים כל יום בנופים הכי מדהימים בעולם.
לצערנו אחרי שראינו כל כך הרבה תמונות של הפאסס במלוא הדרו, הגענו אליו כשהוא אינו מושלג בכלל (ערימת דגלים וזבל באמצע קרקע מדברית), ובנוסף בירידה למוקט´ינאת הבחורה שטיילה איתנו חטפה AMS (מחלת גבהים) והיינו צריכים להוריד אותה מהר למטה - מה שמנע מאיתנו להינות מהנוף המדהים של הירידה.
חמה: מי שעושה טרקים בנפאל שישתה הרבה מאוד מים בימים הגבוהים.

IronLionZion

New member
אין חדש בנפאל?!

רצח המשפחה המלכותית, השתלטות מורדים מאואיסטים על אזורים ... דווקא לא מעט דברים השתנו שם בשנים האחרונות.

micmuk

New member
מצטערת שאין לי תמונה

נו טוב יש לי באמת הרבה תמונות מהמזרח אבל אין לי סורק..... (בסדר בסדר אני יודעת שזה תירוץ עלוב, אבל בכל זאת תירוץ!) בכל מקרה - כן נפאל המהממת(!!!) הייתי חוזרת לשם עכשיו האנשים הנופים והרוגע אחחחח איזה חיים טובים וה-abc אחלה טראק של העולם!! כל פעם להיזכר מחדש עושה לי טוב (וגם קצת מעצבן - כי אני לא שם עכשיו) מיקמוק (dor - ברי זה בשבילך..) love u

amitpizza

New member
איפה בסין?לכמה זמן?

אני מת לטייל בסין ספרי לי הכל מקומות, אנשים, מאיפה היגעת? כמה כסף? כמה זמן?

חופיה

New member
סין כמובן מדהימה!!!

היא באמת משהו מיוחד מאחר והכל שם הוא מסע אחד ארוך ומרתק..! נתחיל בזה שלא יספרו לך סיפורים על -קשה לטייל בה ואנשים לא נחמדים - כי זאת באמת שטות! אנשים בסין ממש ממש ידידותים (אומנם לא חמים וחברותים כמו הנפאלים שהרבנו עליהם פה במילים ולא בכדי...) אבל בהחלט יעשו הכל כדי לעזור - אם - אבל רק אם הם יבינו אותך... (ופה מתחילה כל הבעיה כמובן..) הם לא יודעים ולו מילה אחת באנגלית! ואני מדברת כאן על "כן" ו "לא" ... (במקומות מאוד תיירותים יש שמבינים אנגלית מאוד בסיסית...אבל אם חוץ מ"איפה" תתפרע ותשאל גם "למה ו"איך" מהר מאוד הם יאבדו אותך...
) מה שאומר שאתה חייב... ללמוד סינית! מה שהופך את הטיול להרבה יותר מעניין... וכמובן להסתובב עם שיחון ו"לונלי פלאנט". חוץ מזה סין ענקית ויש בה הכל..... מדברים,ירוק, מים בשפע, נוף גאוגרפי מיוחד ויוצא דופן של גבעות מדהימות, על גבול טיבט יש אזורים נפלאים של שמים הכי כחולים שאני אי פעם ראיתי וכמובן ליג´יאן שהיא העיר הכי יפה מבחינה ארכיטקטורית שראיתי!... וכפרים נפלאים שאסור לוותר עליהם. אם אתה שואל אותי, אני הייתי חודשים בסין - וזה על גבול הלא מספיק... (לי בכל אופן...) אבל קצת הרבתי במילים, היה צריך רק מישהו ששיאל כדי שאני אתחיל לספר...
כמובן שיש גם דברים לא כ"כ חיובים... כמו רכבות של 16 ו 30 שעות שמילארד סינים מעשנים בהם.. ובעוד אתה יושב לתומך ברכבת או לחילופין באוטובוס שינה אתה רואה קליפת בננה או לחילופין "סמוחטה" סינית מתעופפת מולך או במקרה הרע לעברך.. כאלה הם גם הסינים. (אבל כמו שאומרים - הכל חוויות וצריך לקחת גם את הקטעים הפחות נעימים בהומור ורוח טובה! ) ועכשיו כבר נסחפתי באמת! אבל אני אשמח כמובן לספר כל מה שתרצה לדעת...

amitpizza

New member
דרך איפה נכנסת לסין?

האם היגעת לטיבט ? מאיזה כיוון? ספרי עוד בבקשה אני רעב למידע

חופיה

New member
לגבי טיבט וסין (איפה שאני הייתי)

כן, בדיעבד שמתי לב שלא ממש עניתי לך על השאלות..
לגבי טיבט - אני לא הייתי בטיבט אלא רק על הגבול (משם התמונה עם הילדים - העיירות על הגבול יפיפיות! ), אבל אפשר להכנס לטיבט רק שזה מאוד יקר, מסחטת כסף של הסינים ש"מנהלים" את טיבט, חייבים פרמיט = אישור כניסה ואסור תאורטית להכנס לא באופן מאורגן. אם אתה מתכנן לסוע גם לנפאל, הכי כדאי זה פשוט במקום לטוס לקחת נסיעה מאורגנת שחוצה את טיבט מסין לנפאל, יותר זול - ובטוח הרבה הרבה יותר יפה...! כמובן שלא הייתי בטיבט אז אני לא יכולה לספר עליה, אבל אני בטוחה שיש בה הרבה יותר מה לראות מעשרה ימי טיול בדרך לנפאל. אז אני האמת הגעתי לסין בטיסה מתילאנד- ההורים שלי ואחותי הקטנה באו לפגוש אותי בביג´ין ומשם לצ´אנגדו ושיאן לשלושה שבועות - ואיתם עשיתי את כל ה"אתרים" הגדולים - החומה, ארמון הקיץ, חילי הטרקוטה, דובי הפנדה וכל הדברים שצריך לסמן ב
אבל האמת שאסור לפספס! אח"כ ירדתי לדרום לבדי ליאנגשו שהיא עיר תיירותית יפיפיה עם אווירה מקסימה ושמחה ומשם נסענו דרך הכפרים והגבול הטיבטי באוטובוסים מקומיים לדאלי - עוד עיר תיירותית , הכפרים בסין היו החוויה הכי "סין" שיש בסין...
אבל כמובן שלא הייתי עושה את זה בלי לדעת מראש בדיוק לאן אני הולכת, שיחון ורצוי גם "לונלי פלנאט", וגם עם כל אלו עדין אבדה דרכנו וחיכינו למשאית או כל טרמפ אחר בלי לדעת מתי נזכה שוב לפגוש מישהו לא מלוכסן ויורק ליחה.. (אם תרצה פירוט לגבי המקומות האלו אני אשמח לתת לך זה פשוט המון שמות..) משם המשכנו לדאלי וליגי´אן - שתיהן גם מאוד תירותיות- בדאלי יש מנזר "טאי צ´אי" שהמון אנשים לומדים בו שבוע ויותר, לפעמים גם כמה חודשים - אם זה מעניין אותך - אני לא עשיתי גם את זה מקוצר זמן - אבל זאת עוד חוויה ממש מעניינת. וליג´יאן - כמו שכבר אמרתי - מקסימה! וזהו.. כמובן שאני יכולה לכתוב עוד ה-מ-ו-ן, אבל אם עשיתי לך ממש חשק לסוע זה מספיק..!
ואם יש עוד משהו שאני יכולה לעזור בו..

עמית22

New member
חבל לי לפתוח שרשור חדש...

אז הנה כמה תמונות מתאילנד. (קו טאו באופק מהמעבורת)

עמית22

New member
ואחרונה חביבה!

בהמשך יגיעו גם התמונות מנפאל. ברי - תודה על הטיפ.

shlomi_e

New member
איזה יופי של תמונות...

חבל על הזמן!!!! אאאווייי...געגועים לתאילנד!!

עמית 22 כדי שתמונות אילו יוכנסו...

לגלריה תכתוב בבקשה היכן צולמה כל תמונה ואז צרף אותה כך כולם יוכלו לדעת להסתכל להנות מהן ולקנא בך.

למעלה