ערב טוב לכולם!

אלרגיה למזון

למיטב הבנתי, תגובה אלרגית היא בעצם פעילות של מערכת החיסון נגד חומר חיצוני שנכנס לגוף? האם תוכלי להסביר לי את הסיכון במתן מזון מסוים שילדי אלרגי אליו (בהנחה שאני לא מודעת לאלרגיה שלו). אני אסביר את עצמי: אין לי שליטה על התזונה של בני מאחר והוא אוכל כ- 2 ארוחות ביום בבית התינוקות. לעיתים מופיעות פריחות אדומות עדינות על גופו ונעלמות. אני לא מצליחה לאתר את הסיבה להן. האם אני מסכנת אותו באיזשהי צורה? כיצד את ממליצה לי לנהוג?

תשובות לניריתי

היי ניריתי! האלרגיה, פנים רבות לה, ודרגות רבות. כפי שכתבתי בתשובתי למעלה, ייתכן שמדובר באלרגיה שתלוייה בכמות המזון המסויים אליו נחשפים, ואז ביצה שלמה גורמת לתופעות הרבה יותר חריפות מחלקי ביצה בתוך מאכלים. אלרגיה יכולה להיות סכנת נפשות במקרים בהם חשיפה לכמות ולו מזערית של האלרגן יכולה לגרום, חלילה, למוות. אך אלו מקרים פחות שכיחים. אם יותם סובל מפריחה, סביר להניח שאינו עומד בפני סכנה - אבל - ממליצה לך בחום לקבוע בהקדם תור לרופא ילדים מומחה לאלרגיות, לערוך בדיקות כדי לאתר למה בדיוק יותם אלרגי ולהמשיך משם. זכרי - רוב האלרגיות נעלמות עד גיל שלוש. בהצלחה! ואשמח מאד אם תעדכני אותי.

שאלה לדיאטנית

האנדוקרינולוג המליץ לי לשלב דיאטה של דיאטנית עם כדורי rductile עשרה מ"ג או כדורי xenical מאה ועשרים מ"ג. האם יש לך נסיון בשילוב של כדורים אלו בדיאטה? אני מבינה שאחד מפחית ספיגה ואחד מפחת תיאבון. איזה מהם עושה מה? (שכחתי) האם את ממליצה?

תרופות להרזייה

היי נילי, רדוקטיל היא תרופה שפועלת על עקרון העלאת רמות הסרוטונין במוח ובכך מדכאת תיאבון. היא אמורה גם , במנגנון אחר, לגרום לעלייה בחילוף החומרים, כלומר - שתשרפי קצת יותר קלוריות. לא נתקלתי בהרבה מטופלים שמשתמשים בתרופה זו, אך מי שכן פגשתי היה מרוצה. אישית - אני חשדנית כשמדובר בתרופה שפועלת על המוח שלנו. הקסניקל היא תרופה שאינה פועלת במוח אלא במערכת העיכול ומפריעה לספיגת 30 אחוזים מהשומן. אם רוב הקלוריות שלך הם מפחמימות אזי התרופה אינה יעילה, כיוון שהיא פועלת רק על השומן... קסניקל חוסכת משהו כמו 200 קלוריות ביום שהן 1 ק"ג בחודש. מובן שאין לזלזל במחיר מחד (תרופות יקרות מאד) ובאפקט הפסיכולוגי שיש להן מאידך. אלו הן העובדות, ההחלטה בידייך. בהצלחה!

אני סובלת מהיפותירואידיזם

ואולי בגלל זה האנדוקרינולוג הציע את הרדוקטיל. (מאוזנת עם אלטרוקסין, אבל לא מצליחה לרזות)

סביר להניח,

וכאן אנחנו גולשים מהתחום שלי לתחום הרפואה... ממליצה לך להתייעץ עמו לגבי נסיון עם היפותירואידיזם ורדוקטיל. ואם את רוצה, תוכלי להתקשר לחברה המייבאת - טבע אביק פרמה - מספר חינם: 4866-88-800-1 או פקס: 8639800-09. בהצלחה!

התבקשתי לשאול בשם חברה

שלא יכולה להשתתף . יש לה בת בת שנה ושלושה חודשים: 1.האם יש חשיבות לשעת ארוחת הערב ? כלומר לא לאכול קרוב לשעת השינה ? 2.האם נכון שלא רצוי לערבב מוצרי בשר עם פחמימות ? 3.האם עדיף להמנע ממוצרי חלב ולהשתמש בתחליפים (נאמר לה שמוצרי חלב אינם בריאים ככלל ולילדים בפרט)? תודה שוב וסליחה על "ההצפה"

"רזה לתמיד" בגיל שנה ../images/Emo35.gif

1. אין כל כך חשיבות לשעת ארוחת הערב, אלא אם מנסיון חברתך רואה שהדבר מפריע לה. עקרונית, לא צריכה להיות בעיה. 2. הדעה, לפיה אסור לערבב בשר עם פחמימות, מקורה בספר "רזה לתמיד",והיא תאוריה שלא הוכחה מדעית. בשטח ראיתי שהיא עשוייה לעזור לרזות, אבל רק בגלל האפקט הפסיכולוגי וגם הנקודה שמרוב שחושבים מה לאכול עם מה אוכלים פחות. אפשר לתת לתינוק/ת לאכול בשר ומוצריו עם תפוח אדמה, אורז, תירס, קטניות וכדומה ללא כל חשש. 3. לגבי סוגיית מוצרי החלב - אנא קיראי גם מה שכתבתי למעלה כתגובה לאודיה. ועוד: קיימת מחלוקת גדולה אם מוצרי חלב מיטיבים עם גופנו או מזיקים לו. כאשר שוללי מוצרי החלב מעלים נימוקים הגיוניים כמו העובדה שגופנו, שלא השתנה מאז שהאדם היה צייד-מלקט, אינו רגיל לאכול מזונות שהן תוצאה של פיתוח חקלאי כמו לחם(חיטה) ומוצרי חלב פרה. מי שקראה את "גופה של אישה - תבונתה של אישה" (מומלץ ביותר, אגב) הוצ´ אור עם, יודעת שהמחברת, ד"ר נורת´רופ, רופאה גניקולוגית, אינה ממליצה על צריכת מוצרי חלב. ועוד קיים המצב בארצנו שופעת מוצרי החלב הטעימים, שילדים אוכלים יותר מדי מוצרי חלב. אבל - מוצרי חלב הם מקור מצויין לחלבון, סידן, וויטמינים שונים ומינרלים נוספים, ואם מורידים אותם מהתפריט, חייבים לספק תחליפים הולמים, ולהתייעץ לשם כך עם דיאטנית. הדעה שלי - הכל במידה, ולדחות מתן חלב פרה לאחרי גיל שנה.

הפעם שאלה בשבילי...

כשהלכתי בפעם האחרונה לקנות ויטמינים הרוקחת המליצה לי על "סופר מולטיויטמין ומינרל בתוספת קו-אנזים q-10 " של "הדס" לדבריה המוצר מומלץ בעיקר לנשים . האם את מכירה את המוצר? והאם אכן מומלץ או שמקביל לצנטרום למשל ופשוט "שוחטים " אותנו בכסף (עולה פי שלוש מצנטרום)?

וואלה?!?

קו-אנזים קיו 10 אני ממליצה רק למי שלוקח תרופות להורדת כולסטרול מסוג מסויים, שגורמות לירידה ברמותיו בגוף. אם אינך שייכת לקטגוריה זו - אין טעם ליטול תכשיר שמכיל מרכיב מיותר ועולה הרבה כסף. מכיוון שאין בפני את המינונים המדוייקים של כל מרכיבי התכשיר, איני יכולה לחוות דעה, אך אם את חפצה במולטי ויטמין במינונים לפי הקצובה, אפשר בהחלט צנטרום או המוצר של דרך חיים (שאמור להיות זול יותר) שנקרא סנצ´ורי, ועוד מוצר טוב הוא ה"פרנטל" של סולגאר, שאפשר לקחת גם אם לא בהריון או מניקים. המינון בכמוסה אחת נמוך, וזה יכול להיות משלים לתזונה מאוזנת פחות או יותר.

רותי ע

New member
תחליף חלב או חלב פרה?

מה עדיף לילד מעל גיל שנה שאינו יונק? בהנחה שהוא אוכל כמו רוב הילדים-לא מאוזן לפי הספר אבל גם לא מרעיב את עצמו..

ודאי שתמ"ל

יש היום גם תמ"לים המיועדים מגיל תשעה חודשים ועד גיל שלוש. הם עשירים יותר בויטמינים ועדיפים יותר גם מבחינת היחס בין המינרלים השונים. למרות שתמ"ל חלבי מיוצר מחלב פרה, עדיין מדובר במזון שונה.

ארוחת "אמצע הלילה"../images/Emo21.gif

תומר ינק עד גיל שנה וחודשיים(הפסיק לבד ,ולתזכורת עוד מעט הוא בן שנתיים) . עד עכשיו תומר היה מתעורר בסביבות שש או שבע מקבל בקבוק סימילק וממשיך לחרופ
- זו היתה ארוחת הבוקר שלו ואחר כך היה אוכל רק ב-10 . לאחרונה החל להתעורר בשתיים או שלוש או ארבע ולדרוש חלב לפעמים אני מתעקשת ונותנת לו רק תה ולפעמים אני נשברת (אחרי צרחות של רבע שעה) ונותנת לו את החלב . האם זה בסדר לשנות את שעת הארוחה מארוחת בוקר לארוחת לילה ואם כן האם להוסיף עוד בקבוק חלב בבוקר ( עד היום לא נתתי לו שוב חלב בבוקר)????

הממ...

שאלה לא פשוטה. עקרונית, פעוטות בשלב הזה אינם אמורים להזדקק לארוחה באמצע הלילה, כך שכדאי לתת לו ארוחת ערב טובה כדי לוודא שאכל מספיק. ייתכן שההתעוררות בלילה נובעת מסיבה אחרת שאינה קשורה לרעב: האם השתנה לאחרונה משהו? האם רואה אותך פחות? חלק מהפעוטות מתעוררים בלילה כדי לוודא שאבא ואמא שם... אם את משוכנעת שאינו רעב, תוכלי לדלל לו בהדרגה את התמ"ל, עד שיתרגל לבקבוק מים בלילה, ואולי יבין שלא שווה להתעורר בגלל זה. אם את משוכנעת שהוא אכן רעב, גם אם ארוחה טובה לא עזרה, תני לו לקבוע אם הוא רוצה לאכול גם בבוקר. סביר להניח ששעת ארוחת הבוקר פשוט תזוז קדימה משש שבע לשמונה תשע. לילה טוב ושקט!

קשה לומר בוודאות לגבי הרעב

משום שבדרך כלל אוכל יפה בארוחת הערב . בנוסף לזה , תומר ישן איתנו הרבה בזמן האחרון אז קשה לי להאמין שאנחנו הסיבה.לעיתים מתעורר רואה אותנו ומיד נרדם ולעיתים מתישב ודורש בתוקף "חלב"! עד עתה לא דרש שוב חלב בבוקר ואני לא נתתי. אנסה באמת למהול יותר את התמ"ל אולי לא יהיה כדאי לו ואז לא יקום . תודה על העזרה הרבה , מקווה שתבקרי אותנו שוב
ענת

odeia

New member
ענת, כשלנו היו את הבעיות האלו,

הרופאה הציעה להוסיף את פתיתי הדיסה לבקבוק שלפני השינה. בהחלט היה יעיל לכמה זמן.

תודה לכולן על החברה הנעימה!../images/Emo13.gif

מקווה שנהנתם לפחות כמוני, ולקינוח, למי שטרם קראה - ממליצה על ההנחיות החדשות של משרד הבריאות לתזונת תינוקות, ועוד אתר באנגלית שמומלץ בחום - האתר של ד"ר סירס. יש בו הרבה עצות בנושא תזונה. לילה טוב לכולן ולהתראות!

למעלה