בוודאי ../images/Emo9.gif איני שומרת טינה ../images/Emo42.gif
ואני רוצה גם לספר לכם מה הלקח שלי מכל הסיפור הזה. ודאי יש יותר מאחד, אבל המרכזי שבהם, עבורי לפחות, זה שאני כןיכולה לבטא כעס ולהישאר בחיים!!! וזו תגלית מדהימה בשבילי. בחיים שלי לא עשיתי את זה. טוב אולי פעמיים שלוש, אבל חלמתי שתהיה לי הזדמנות לעשות את זה ולשרוד, אז הנה, אני ההוכחה שאפשר גם ככה! והבנאדם שממול גם הוא שרד. ועמד בזה. וכלום לא התמוטט. ולא שונא אותי (נכון גילה?) ולא בז לי (נכון גילה?) ושתדעו שעשיתי את זה אמנם מתוך כעס ואכזבה עמוקה, אך גם תוך שליטה ותוך ריסון עצמי, שאלמלא הייתי עושה כן, הייתי מתירה חרצובות לשוני ופוגעת וטוחנת לעפר דק את מי שנמצא מולי, כן כן, היכולת הוורבלית שלי יכולה היתה לגרום לנזק בלתי הפיך, ואני שמחה שלא עשתה זאת, אלא היתה אסרטיבית והעבירה מסר ברור וחזק. ועוד משהו. אתם יודעים, קשה לי לבקש עזרה. ותמיכה. מאז שאמא מתה סיגלתי לעצמי הרגל לסרב לעזרה, לבבית ככל שתהיה, ותמיד להסתדר בעצמי, ולעזור לאחרים, להיות במקום חזק, שנותן כוח ומקבל כוח תוך כדי. ואתם יודעים מה? הייתי צריכה אולי להיות יותר ישירה. חשבתי שזה דבילי וילדותי לכתוב סתם משהו כמו: "גילה, למה לא כתבת לי מזל טוב?" או "גילה, נפגעתי ממך" - מה שאולי היה מסיים את העניין בצורה יותר ישירה ולא סחור סחור. אבל היות שקשה לי להיות ישירה ולבקש את התמיכה הזאת, שהפעם התבקשה כל כך באיזה אייקון מסכן של פרח ליום ההולדת, נעזרתי בציניות ובעוקצנות כדי להביא זאת למודעותה של גילה. כן, זו הדרך שלי. לא יודעת להיות ישירה ולהגיד "הכאבת לי" "פגעת בי" וכד'. יכולתי פשוט לבקש, אבל משום מה זה נראה לי כל כך מכוון, התעלמות כל כך מזלזלת ופוגעת, שהרגשתי צורך לפגוע בחזרה, כדי להדגיש את חומרת העניין בשבילי. כך או כך, יצאתי מחוזקת ועם המון תמיכה מהאנשים פה שאני כל כך אוהבת ומחבקת וניזונה ממילותיהם. אז אני את שלי למדתי, ואנסה להיות יותר ישירה בעתיד. לא מבטיחה שזה יצליח. אבל מבטיחה לנסות. אני מקווה שגם את, גילה, למדת מזה, שכן כולנו בני אדם, פסיכולוגים או לא, ולכולנו רגשות ועלינו להיות מודעים אליהם קודם כל כבני אדם, אחר כך כאנשי מקצוע. זו דעתי. ואחרון אחרון חביב - טפיחה על השכם לעצמי, על האומץ והתעוזה ללכת עם הלב, ללכת עם הכעס ולא לפחד. אני משערת שלעובדה שמדובר במימד וירטואלי ישנו משקל רב בפרשה, אך מי יתן ואקח זאת גם לחיים, ולא אפחד להביע את דעתי גם אם לא ינעם לצד השני, וגם אם עליי להילחם ולא לוותר. מתפללת לאלוהים שיתן לי את הכוח להתאזן, להרגע, לבטוח בתחושותיי, ולזרום. וגם לא לצפות לכלום (לא כל כך אפשרי, אבל רצוי לתרגל). תודה לכולכם.