ערב טוב מבקש את עזרתכם בקשר למפרט מחשב נייד

RoyBO

New member
אתה כאילו כתבת שאתה משלם יותר בשביל

להוסיף ל3 שנים כאילו המחשב מגיע עם שנה במקור ודל נותנת 3 שנים ללא תשלום נוסף

b00gie

New member
סיכום

טוב בואו נסכם מכל הרשימה הארוכה והמסובכת הזאתי מה הכי כדאי : Lenovo N500 Intel Core Duo T3200 שנה אחריות או Dell studio 1537 T3200 2.0GHz או Gigabyte W566U Intel® Core Duo T5800 2.0GHz או Acer TravelMate TM5720 INTEL CORE 2 DUO T5470 1.6GHZ או ASUS ASUS F5GL Core 2 Duo T3400 2.16GHz או HP COMPAQ PRESARIO Intel T3400

RoyBO

New member
ואני מוסיף להתלבטות

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7008 הוא במבצע עכשיו ואפשר להוסיף 300 ש"ח ולקבל איתו XP מקורי

b00gie

New member
ראיתי אותו ב KSP אך לא ידעתי איך LG במחשבים

ניידים חשבתי עליו גם ..אך לא ידעתי אם LG טובים בחשבים ניידים אני רואה שגם המעבד שם יותר חזק מכל מה שרשמתי וגם כרטיס מסך שם הרבה יותר חזק מכל שאר המחשבים ניידים שרשמתי

Y. Welis

New member
זה RD510-K.AD23E T5800

אני בעד LG למי שמעוניין במחיר טוב. כדאי להוסיף 190 ש"ח ולקבל שנת אחריות שלישית.

b00gie

New member
עזוב למי שמעוניין במחיר טוב !@ לפי מה שאני

הבנתי אי אפשר להשוות את LG ל DELL שיהיה מחיר טוב אבל אני לא רוצה פתאום תקלות בLG האם אני צודק ?

Y. Welis

New member
לא. זה מאוד מקרי, ואני חושב שאם תבדוק בפורום

תמצא יותר תלונות על בעיות ב-DELL מאשר ב-LG, גם אם יש יותר קונים ל-DELL. אני אגב גם ממליץ על ACER שככל שבדקתי, מאוד אמינים.

bar666xp

New member
ממש לא יודע מי אמר לך על ACER...

אבל סתם לידע כללי ACER נחשב למוביל בתחום הMAINSTREAM באירופה... ואם הבנתי נכון את השימושים שלך אז אתה בדיוק הקהל יעד העיקרי של החברה. בכל מקרה אילו שימושים בסיסיים של מחשב ולכן מעבד חזק יותר = שניה יותר שניה פחות בפתיחת הWORD עקרוני לך תשקיע... לי זה ניראה דיי הוצאה מיותרת... אם כבר עדיף להשקיע במעבד שיהיה חסכוני כמה שיותר בצריכת חשמל לטובת זמן סוללה וכדומה לדעתי האישית. אני ממליץ לך להגדיר יותר את השימוש... לדוגמה עד כמה הצורך בניידות, על בסיס יומי או שאולי ביכלל אין צורך בניידות {ואז למה נייד?!} אולי ביכלל אתה צריך לחשוב על מחשבים עמידים יותר פיזית אם מדובר בסביבת עבודה לא טיפוסית למחשב או לחילופין העמידות היא הדבר האחרון לקחת בחשבון כי הוא יעבור +- מהסלון לחדר השינה ולקריאת YNET/תפוז בשרותים

b00gie

New member
קודם כל צריך נייד כי. !

זה בשביל אבא שלי מתנה ! והוא טס לחו"ל לעסקים לפעמים וגם יוצא לו לטוס לנופש ! ואני רוצה שיהיה לו מחשב נייד וגם שיהיה בעבודה שלו לדברים הכי בסייסים שיש ושיהיה מאורגן ולא אלף דפים בעבודה והכל יהיה מבולגן ! דבר שני אני מצטער על הבורות אבל מה זה : MAINSTREAM =] אם תרחיב על הנושא אשמח מאוד תודה ! בנתיים הרבה אנשים אחרים המליצו לי על DELL להשקיע במעבד זה עוד כסף ואין לי הרבה כסף לצערי הרב שאלתי גם עם עדיף את ה LG שבמבצע ב KSP ב 3890 ש"ח ‎Intel® CoreTM 2 Duo Processor T5800, 2.0GHz,2MB L2 Cache,800MHz FSB‎ NVIDIA® GeForce® 9300M GS (DDR2 256MB VRAM, *TurboCache Support לעמות ה DELL 1537 כרטיס מסך מובנה של אינטל ומעבד T3200 1MB L2 cache 667MHz וב LG יש 2MB L2 CACHE האם זה כל כך קריטי ? וחשוב ההבדל ב מגה

b00gie

New member
שאלה נוספת בקשר למעבד

ד"א אפשרי להשוות את המעבד הזה למעבד של מחשב נייח ? ואם כן למה אפשר להשוות אותו ? אני מתכוון ל T5800 וגם של DELL T3200 איך המעבדים בעקרון...שוב תודה לכולם

bar666xp

New member
לדוגמה הT3200 חסכוני יותר בצריכת חשמל...

MAINSTREAM = מגמה רווחת... או אם תרצה מה שמתאים לרוב המשתמשים... כי רוב המשתמשים זה אינטרנט אופיס ושות.... ללא צורך בעמידות יתר וכדומה... או במילים אחרות מחשב +- בייתי לאינטרנט אופיס ושות שאפשר לקחת לטיולים וכדומה... מחשב עסקי לדוגמה לרוב יש יותר דגש על צורך בעמידות גבוה ובהתאמה המחירים עולים כשכלל האצבע אומר ככל שהמחשב עמיד יותר ו/או קל יותר כך מחירו יקר יותר... {אבל יש כמה וכמה יוצאים מהכלל}. לדוגמה מחשבים לשוק העיסקי לרוב בנויים כך שנפילה משולחן ו/או מכה מקרית {לא חזקה מדי} לא תשפיע כלל על המחשב... להבדיל מחשב לשוק הפרטי/בייתי ממכה כזו עשוי להשאיר את המסך בצד אחד ואת המחשב בצד השני והסבירות שהדיסק הקשיח ישרוד אם המחשב היה דלוק שואפת ל0. במחירים של 3K-4K זה היה לרוב מחשבים שמקורם לשוק הבייטי/פרטי ו/או דגמים ישנים יחסית שנשארו עודפי מלאי. מצד שני אני גם לא רואה כרגע ממש סיבה להציע לך לבדוק את ניידי Panasonic-ToughBook או Lenovo-Thinkpad כי לא ממש הבנתי את השימוש כמשהו שמצריך עמידות גבוה... אם לא הבנתי נכון אז קבל המלצה ודע התקציב יעלה לכיוון ה7-8-10Kש"ח כמו כלום. ובכל מקרה אני האחרון שיפסול את DELL אני דיי אוהד את הדגמים שלהם... את של LG פחות וממש לא סובל את האתר של LG... אבל זה דעות אישיות.

b00gie

New member
הבנתי אותך

אז נראה לי אני ילך כבר על ה DELL ולא על ה LG למרות שהמעבד שם והכרטיס מסך חזק ד"א בקשר לזכרון המטמון ב LG יש 2 MB לעומת DELL שיש שם 1MB האם זה כ"כ קריטי ?

b00gie

New member
מה זאת אומרת תוכנות

תוכנות חישוביות תן דוגמא כמו מה למשל ! =] תודה רבה יאיר

יאיר B

New member
תוכנה חישובית - מטלאב למשל.

או תוכנות סטטיסטיות יעודיות (SPSS נניח ואני מניח שיש יותר מתקדמות, אני לא משתמש בסוגים כאלה של תוכנות). גם קצת רלוונטי לגרפיקה כבדה אבל במחירים שאתה משלם גם ככה לא תוכל להריץ גרפיקה תלת-ממדית כבדה.

b00gie

New member
אכן לא אני לא צריך תוכנות תת מימדיות

תגידו כדאי לשלם עוד 200 ש"ח ולקבל את המעבד T5800 למחשב של DELL 1537? או שאין כזה הבדל בין ה 3200 ל 5800 תודה רבה !

b00gie

New member
אוקיי מצאתי פה משהו חדש חייב לשאול אותכם

אם נגיד משווים DELL ל DELL אז ככה : מה עדיף DELL 1537 STUDIO T5800 כרטיס מסך מובנה שבא עם הלוח(לוקח מהזכרון גם חסרון) או DELL inspiron 1525 t5750 עם כרטיס מסך Intel Integrated Graphics Media Accelerator X3100 ו 256 מגה זכרון לכרטיס מסך ? מה עדיף ?

bar666xp

New member
אוי תיקון קצת חוסר תשומת לב שלי...

שניהם T מה שאומר שניהם 35W לרגע התבלבלתי עם הP שהם 25W.... אבל הוא עדיין יותר חסכוני בצריכת חשמל עד כמה שזכור לי... חוץ מזה... הT3200 עם BUS/CORE RATIO 12 מול הBUS/CORE RATIO 10 של הT5800.... נקודת הקשל של הT3200 היא 100 מעלות מול ה85 מעלות של הT5800... הBUS של הT3200 הוא 667MHZ מול ה800MHZ של הT5800... שורה תחתונה.... BANCHMARK
http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php Passmark CPU Mark מספר גבוה יותר ""טוב""/חזק יותר בביצועים... T3200 קיבל ציון 1054 והT5800 קיבל..... 1058 מה זה אומר? הפרש דיי זניח. ומה בקשר לדירוג המעבד... {ככל שהמספר נמוך יותר כך ""טוב"" יותר}... הT3200 קיבל דירוג 161 והT5800 הדירוג שלו 158... שוב הפרש דיי זניח. אף אחד מהם הוא לא ברמה של T9600 עם ניקוד 1724 ודירוג 91.... או אפילו T9500 עם 1597 בניקוד ודירוג של 97. אגב כדאי כן לבדוק על P7350 שמקבל ניקוד 1286 ודירוג 122 ועד כמה שזכור לי מחשבים עם המעבד הזה עדיין נמכרים בתווך המחירים שלא רחוק מאילו בעלי הT5 וT3... ומצד שני מעבדי P הם 25W = פחות צריכת חשמל! והחשוב מכל אין לכך השפעה על גלישה באינטרנט או על כתיבה בWORD... אולי שניה בפתיחת תוכנה או בביצוע חישוב מורכב...

b00gie

New member
ואו =] איזה הסבר משוקע ומעולה

תודה רבה לך =] אז אני מבין שאין טעם להשקיע עוד 200 שקל בשביל משו שזה זניח וכמעט ולא ירגישו בהבדל אבל למשל הזכרון של המחשב 2.0GHz 667MHz מהירות זה כשהמחשב בא עם מעבד של T5800 ואם זה בא עם מעבד של T3200 2GBMB DDR2 533MHz מבין פה זה 533 מגה הרץ וזה לא כ"כ טוב עדיף כבר להוסיף קצת כסף ולקבל גם זכרון יותר טוב וגם מעבד טיפ'לה יותר טוב(למרות שאין כמעט הבדל) עכשיו P7350 המחיר שלו מתחיל מ 4200 ש"ח וזה ASUS(לא המלציו לי כ"כ על החברה הזאתי במיוחד אם משווים ל DELL) שאר חברות המחיר שלהם קופץ בהרבה ואין לי את הכסף הזה לצערי הרב =\

למעלה