ערב טוב פורום יום ד

אסתרס

New member
ערב טוב פורום יום ד../images/Emo68.gif

היום השתתפתי במפגש כל המרפאות בעיסוק בבית רבקה עם הסרט ואחריו עניתי על שאלות , והתשובות לא היו קלות לי. משם נסעתי לקופח , והתיעצתי עם אחיות חברות לגבי הטיפול בפצע. להפתעתי קבלתי בבית המרקחת משחה וחבישות ללא תשלום ! ! משם לקניות ומשם לקחת את שלמה ממרכז היום, כי הוא כבר לא מסוגל לעלות ולרדת מההסעה. אל תשאלו באיזה מאמצים אני מכניסה ומוציאה את שלמה מהמכונית שלי. אבל אחרת הוא יצטרך להפסיק ללכת לשם. בימים האחרונים צילמנו שוב את שלמה, והסיבה היא ששלמה קבל במבחן התלות שערכה האחות לגבי זכאות לעובד סיעודי( תקראו היטב ולא תאמינו) = 0 = (אפס) נקודות בהשגחה ! ! ! עפו לי כל הפיוזים במוח. החלטתי שבמקום לצלצל ושיטרטרו אותי -- לצלם את שלמה, ולעשות סרט קצר של כ-3- דקות, ולהראות כיצד מתפקד חולה אלצהיימר שקבל אפס נקודות בהשגחה. ואתמול המנחה הסתכלה בצילומים וטילפנה הבקר לספר לי שלא ישנה בלילה, ושאנו חייבים להציג את הקפוח של חולי האלצהיימר בבטוח הלאומי. וכמו שנאמר " תמונה שווה אלף מילים" וניראה אותם מסבירים את ( אינני יודעת איך לקרוא לזה. ואני אופיע עם הסרט אצל זהבי ואצל אברי גלעד וכו........ וניראה מה יהיה.

ענתי44

New member
../images/Emo46.gif מה????????.

אפס נקודות????????? פשוט לא יאומן ההתעללות הזו בחסרי ישע אסתר יקרה אני בטוחה שאת תצליחי גם תצליחי לשנות את רוע הגזרה.אבל, מה לגבי כל מאות ואלפי החולים שאין להם משפחות חזקות שילחמו לצידם?????. עד איפה מגיעה הרשעות?

לפעמים אני תוהה,

מי יותר מטורף? הם, החלאות הללו שמחפשים איך להפקיע מאדם ששילם ביטוח כל ימיו את מה שמגיע לו, או אנו, שלא עולים לשרוף את המשרד. אבל מאחר ואנו לא בדיוק אנשים אלימים, אני בעד לשכור עורך דין.

אסתרס

New member
דבר ראשון בוקר טוב ישראל../images/Emo68.gif

ענתי ואפס שתיים שתיכן צודקות. מבחינת הזכאות של שלמה לעובד זר- קיבלנו 6.5 נקודות והעובדת +הרשיון בדרך. אבל, המטרה שלי ושל כולנו- משפחות האלצהיימר\ והעמותה היא שעצם האבחנה שלחולה יש אלצהיימר ולא חשוב איזה שם מדעי יקראו לו, עצם האבחנה תאפשר זכאות לסיוע של השגחה ל24 שעות. ולא יהיה נתון לשום שיקול דעת כל שהוא. היום בודקים את חולי אלצהיימר על פי קריטריונים פיזיים, כמו את החולים ששברו ירך או שבץ מוחי. אין שום ייחוד לגבי חולה דמנטי. זה מגיע למקרים אבסורדים כשפתאום באים לבקורת, ולחולה יש יום "טוב" והם מבטלים את הסיוע- גם על זה כבר שמעתי. באות אחיות שאינן מבינות בדינמיקה של המחלה , "מצלמות מצב של אותו יום" וקובעות את הסיוע בלי לקחת בחשבון שתוך שעה המצב מתהפך. לכן כשראיתי את האבסורד, החלטתי לצאת למסע הצלב. וניראה מה יהיה. הרי מישהו צריך להרים את הכפפה ולצאת למלחמה למען החולים. וליצור שינוי. ראינו כבר שמחאות אלגנטיות מחליקות לקובעי ההחלטות ליד האוזן, אבל סרט שירוץ בטלביזיה אי אפשר למחוק , וזו דרכי.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בוקר טוב פורום - יום ה'

לילה סביר עבר על כוחותינו. ההשפעה של הכדור הקטן פגה אחרי 3 שעות מקסימות, אז לפני הכדור ו-3 שעות אחריו עדיין יש לי השכמות תכופות, אבל אין מה להגיד שזה יותר טוב מאשר בלי הכדור בלבד... עכשיו המסדר ערוך ומוכן. בעלי רחוץ, מגולח, לבוש, אכל, שתה, לקח את כדורי הבוקר ומוכן להסעה. אסתר, נראה לי שאת מתכוננת למסע חדש של מחלמה בטחנות הרוח. אין לי מושג מנין את, אשה לא בריאה בעצמך, שואבת את כל כוחות הנפש לצאת למלחמות האבודות האלה בממסד. דעי לך שהממסד הוא אטום וחזק ומסוגל להתעלם מכל מחאה, אלא אם כן תערבי את התקשורת. אם את רוצה מלחמה, פני לתוכניות כמו של אורלי וילנאי או אילנה דיין, או הכי טוב, להשתחל אפילו למהדורת חדשות בימים של "יובש" באירועים פוליטיים - לא כמו היום. רק התערבות התקשורת בפריים טיים תוכל להזיז לממסד טיפה את האטימות שלהם. אגב, לגבי בדיקת הזכאות של הביטוח לאומי לחוק סיעוד לחולי אלצהיימר - לנו דווקא היה ניסיון מוצלח עם אחות שהבינה מייד את המצב ולא עשתה לבעלי בדיקות יכולת משפילות. נאמר לי שיש להם הנחיות לגבי חולי אלצהיימר לא להחמיר בבדיקות היכולת ובאמת אנחנו לא הרגשנו רע בזמן הבדיקה וקיבלנו את מלוא השעות הסיעודיות האפשריות - אמנם בשני שלבים. בשלב ראשון 9.45 ש' שבועיות ולאחר בקשה להחמרה קיבלנו את מלוא 15.5 השעות. אז כנראה שזה תלוי במי שבאה לבדוק. איך אומרים, צריך פיס בחיים? אז צריך מזל גם לזה... יום טוב לכל הפורום היקר, בוקר טוב ישראל!

נילי יקירתי אני מלאתי טופס להחמרה

האם האחות צריכה לבוא הביתה או יזמינו את בן זוגי לבית לבינשטיין להיבדק?

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אריאלה יקרה

אני לא יודעת איך זה אצל "הצעירים". אצלנו האחות באה הביתה. לא שאלת כשמילאת את הטופס? אולי תשאלי ברווחה יותר פרטים איך הם עושים את מבחן היכולת לגבי צעירים, כדי שתהיי מוכנה. בכל מקרה, תעמדי על המשמר כי הוא יענה "כן" על כל שאלה ואת צריכה להיות שם ולהיכנס לפרטים ולהראות להם שאין לו מושג. בכל אופן עם הציון של מינימנטל טסט שלו אני מקווה שלא תהיה לך בעיה לקבל החמרה.

hregev

New member
אריאלה נילי זהבה וכל חברותי לצר

אריאלה שלום, אנחנו היינו בזמנו בבית לוינשטיין ןשם בדקו את מיכאל כמה רופאים ובסופו של דבר נקבעו לו 75% נכות ןאחר כך לאחר ארוע הלב שעבר (דום לב ממושך) נקבעו לו 100% נכות וזה מה שיש לו היום , זה בנוגע למה שעוברים הצעירים!!! ביום ראשון האחרון היתה לנו בדיקת זכרון בתל-השומר ורק אז הבנתי עד כמה בעלי במצב ירוד. הוא גמגם המון ובקושי דיבר , לא ידע לענות על הרבה שאלות, בסיכומו של ענין הוא קיבל ציון 15 במינימנטל והיא הוסיפה לו בנוסף לממוריט גם אביקסה - דרך אגב נילי - הכדור קיים במכבי גם בשמו המקביל ב-50% . בינתיים יש לי עד שבוע הבא אבל אז אגש לברר ואספר לכם את ממצאי (שכחתי לציין את שמו המקביל - ממוקס). השבוע הייתי חולה ולא היה לי כוח לדבר או להכנס לפורום, חטפתי וירוס קשה שהפיל אותי לקרשים. ביום ראשון הקרוב יש לבעלי ועדה רפואית בביטוח לאומי על מנת לנוכל לקבל שירותים מיוחדים, אני מקוה שהכל יעבור בשלום ונזכה להטבה נוספת. ובינתיים ועד שנתראה ביום שני כל טוב לכולם ושבת שלום - חני

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי חני, מה שלומך?

חני יקירתי, אני מקווה שהחלמת מהוירוס שתקף אותך. אני זוכרת כששוחחנו בטלפון אמרת לי שאת מרגישה לא טוב וכנראה שאז כבר תקף אותך הוירוס. תודה לאל שהתגברת כבר. מאחלת לכם הצלחה בוועדה הרפואית ביום ראשון בביטוח הלאומי לשירותים מיוחדים. הלוואי ותקבלו את המקסימום שאפשר. אני באמת לא יודעת מה הם נותנים לצעירים. לדעתי רק קבצת נכות כספית. אבל מי יודע, אולי תקבלו גם שירותים מיוחדים כמו מרכז יום וכו'. מה שלא יהיה,
. אביבה חברתנו גם הצטרפה לפורום בשעה טובה אבל היא הודיעה שלא תוכל להגיע למפגש ביום ב'. מצבו של בעלה לא כל כך טוב בעקבות הנפילה שהיתה לו. את רואה, אין רגע דל כאן. כל הזמן קורים דברים ויש התפתחויות. מקווה להתראות ביום ב' במפגשנו הדו-שבועי ולשמוע איך היה בוועדה הרפואית.
שבת שלום וט"ו בשבט שמח

zs1957

New member
רפואה שלמה חני

בהצלחה בועדה הרפואית של ביטוח לאומי . אני בטוחה שאתם תקבלו א השרותים המיוחדים לבעלך בעקבות ההתדרדרות במצבו. תשבי אתו בחדר ואם צריך להתערב תדברי גם את. לא להתבייש . תפקידך לסייע לבעלך בעת הצורך. ספרי לנו איך היה? שבת שלום, זהבה שחם

hregev

New member
לנשים המברכות והדואגות

תודה על הברכות להצלחה בועדה הרפואית בביטוח הלאומי. אריאלה - הצטערתי לשמוע על נפילת בעלך מהמיטה - מי יתן ויהיה לך מספיק כח לטפל ולהמשיך הלאה והכל עם חיוך כמו שאת רגילה . נילי - הייתי היום בבית המרקחת של מכבי וקיבלתי את האביקסה עם ה נחת מכבי ב-.398 ש"ח לחודש, כנראה שאוכל לקבל את זה מארה"ב ללא תשלום. אביבה- הצטערתי על נפילת בעלך ועל ההרגשה הגרועה שיש לכם, נקוה שיחלים במהרה והכל יחזור למקומו בשלום. זהבה - תודה על הברכות והאיחולים , נקוה שההנחיות שאני מקבלת ממך , אכן יעזרו. להתראות לכולם מחר בקניון. חני

../images/Emo24.gifחני'לה תודה ולהתראות מחר

בקניון,פעם בשבועיים יש לנו מפגש לראות ולשמוע מקרוב,ולצאת לנשום אוויר , אני מחקה מאוד לכל החברות.

../images/Emo24.gifחני'לה שבוע טוב

רפואה שלימה ? שמרי על עצמך כדי שתוכלי לטפל בבן זוגך, אין זמן להיות חולים. יש לנו עבודה 24 שעות ביממה. בן זוגי נשלח ע"י הניורולוג ליעוץ אצל פסיכייטר בגלל שהוא לא רוצה לקחת תרופות, הוא אמר לרופא הניורולוג שהוא מפחד לקחת תרופות, אתמול בלילה, הוא נפל פעמים מהמיטה, כנראה הוא חולם שהוא נאבק עם משהוא ,מזל שהוא נופל יחד עם הפוך ולא מקבל מכה, ליד המיטה יש לו שולחן קטן מפלסטיק ואז כשהוא נופל השולחן מגן על ראשו.כולי תפילה שכל יום שעובר לא יהיה יותר גרוע.

אירילה

New member
אסתר - כולנו איתך במאבקך זה

זה הזמן גם להפעיל את העמותה לטובת העניין. לדעתי יש לעשות רעש...והרבה רעש.. דוגמאות טובות ניתן לקחת מכל אותן עמותות וארגוני נכים שקמו ועשו מעשה והפגינו וגם אם לא קיבלו מיד קיבלו את מבוקשם ברוב המקרים. הבעיה אצלנו שאנחנו מחרישים ,קולנו אינו נשמע ,אנחנו חייבים לצעוק ובפומבי ,עבודת הלוביסט בכנסת טובה ויפה אך זעקת המשפחות בחוץ תעשה זאת יותר טוב. אני מעלה כאן רעיון לקיום הפגנה ,כן בחסות העמותה,לא בחסות העמותה אפשר לארגן זאת עם חשיפה מלאה. די לעלבונות ולתחושת הבושה שלנו , אין לי בעיה לקבוע תאריך להפגנה ולבקש את רשיון המשטרה לקיום ההפגנה. כל זאת כמובן בתנאי שהמשפחות היקרות יאזרו אומץ ויפסיקו להתבייש במחלה ולהיחשף החוצה ,פירושה של הפגנה ,חשיפה מלאה. מחכה לתגובתכם. גרשון

zs1957

New member
חשוב לצאת למאבק בהפגנה

היי גרשון, מסכימה לכל מילה שכתבת. יש לצאת להפגנה. אם איננו משמיעים את קולינו אין לנו קיום. זעקת המשפחות בחוץ תעשה את העבודה . כמובן שצריכה להיות תמיכה של העמותה לנושא ואני מאמינה שהיא תגיע. אני מקווה שחברי הפורום יענו בחיוב להחלטתך , לזעוק ולא להחריש יותר. די לבושה. כדי לבטל גזירות רעות יש להחשף. מוכנה לסייע לך בנושא החשוב הזה. ברכות ליוזמה שלך. זהבה שחם

אסתרס את ממש צודקת

האחיות של ביטוח לאומי רואות מצב נתון באותה רבע שעה וחורצות דין , לך לא מגיע יותר שעות, כך עשו לדוד של בן זוגי.בן 75 הוא היה עיוור ,סוכרתי ,עם מעט פיגור שכלי שבר ירך הולך בקושי רוב היום היה יושב במועדון על כסא גלגלים, בקשתי בשבילו (ערירי) שיתנו לו יותר שעות כדי שיתקלח יום יום במועדון,(היו מקלחים אותו 3 פעמים בשבוע) הוא היה מזיע הרבה ומלכלך כשהיה עושה שתן וצרכים, האחות לא נתנה לו תוספת שעות .נתקבל מהביטוח מכתב שלא מגיע לו. ממש לא צודק מה שהן עושות. כל הכבוד לך על היוזמה, אשא תפילה שתצליחי בדרכך ומחזקת אותך על הרצון הטוב למען הכלל. אהי ברוכה.

שריוש2

New member
מסכימה איתך.. את ממש צודקת!

גם אנחנו נתקלנו באותה תופעה שכתבת בדיוק, רק לא בהקשר של ביוטח לאומי, אלא בהקשר של לעשות לסבתא מן הומקר כזה בגלל קשייה [הליכה ועוד], שבדיקות אם צריך, רופא, ועוד, תבוא אליה אחות / רופא הביתה, ויבדקו אותה בבית. בא הרופא הראשי הקובע האם מגיע לסבתא שירות כזה, או לא. ובדיוק כמו שכתבת... לסבתא היה באותו היום יום טוב, והיא התנהגה כשדה. כל דבר שאמר לה, או הורע לה לעשות עשתה בלי בעיה, בלי עיכובים ו/או עצבים, אלימות וכד'. וכמובן, אותו הרופא פסק שהיא מתפקדת טוב, עושה הכל כמו שצריך ולא מגיע לה שירות זה. ובדיוק כמו שכתבת. אותו הרופא לא נמצא ביום יום, ורואה באמת את הקשיים האמיתיים שיש לבני המשפחה. במקרה יצא והוא נפל על יום טוב של החולה, אז הוא מחליט ישר שלא. ובהחלט מסכימה שצריך להילחם בתופעה הזו, גם בהקשר שלביטוח לאומי!

למעלה