ערב טוב פורום יום ד

zs1957

New member
היחס של ביטוח לאומי לחולים חסרי ישע

היי אסתר יקירה, החלטה אומללה של ביטוח לאומי כלפי שלמה. אני מאמינה שהם מסוגלים לעשות דברים כאלה.אנחנו גם עברנו את זה כשאני בקשתי החמרה לאמא שלי ובקשתי לקבל עוד 5 ש"ש הורידו לאמא את כל 11 השעות.הם טענו שהיא לא זכאית וזא לאחר שהאחות ראתה אותה וידעה שיש החמרה היא כתבה שאמא שלי מתפקדת והכל בסדר לא עזרו השיחות שלי אתה שהיא פשוט מגנה על כבודה האחרון. אמא שלי היתה שוכחת לסגור את הגז, לא זכרה איך להגיע הביתה, לא אכלה, היתה בדיכאון, ולהם היה חשוב אם היא מתלבשת לבד, אם היא יודעת לכפתר , לשתות, לאכול לבד. להדליק את הגז ואני אמרתי היא שוכחת לסגור ויש דליפת גז בבית והסירים שרופים. כתבו שהיא בסדר. היא אמרה שהיא עושה הכל לבד והיא עצמאית. החולה המגן על כבודו שנרמס מהמחלה צריך להגן על זכיותיו והוא אינו יודע איך. והם ברוע ליבם מנצלים זאת. תביני, היה לי מכתב מפסיכוגריטרית מומחית לאלצהיימר, מרצה באוניברסיטה שנותנת חוות דעת לבית משפט , הייתי כבר אפוטרופסית והם היו כל כך אטומים שראיתי שאני מדברת לעצים ולאבנים.החלטנו אני לאחותי לערער על ההחלטה בביתהמשפט. תבעתי אותם בבית הדין לעבודה וזכיתי בשימוע הראשון. השופטת קבעה שיש להשיב לאמא את כל השעות, שגזלו ממנה בנוסף אישרה גם את ה-5 שעות הנוספות שדרשתי. כך שאמא קבלה 16 ש"ש. מאז אני וביטוח לאומי חברים טובים. הם לא מתעסקים אתי. תפני לתקשורת היא תעשה לך את העבודה וגם לאחרים.תפני לכמה שיותר גורמים כדי שמשהו יקבל אותך. את יודעת להעביר מסר לאנשים. אני מבטיחה לך שהתגובה של ביטוח לאומי תהיה שהם עובדים עפ"י החוק וניתנת לך הזכות להגיש ערער על החלטתם בבית המשפט.אז יש לך אמפטיה מכל עם ישראל אולם הבעיה לא נפתרה. אני חושבת שהכי טוב זה לתבוע בבית הדין לעבודה. התקשורת עושה את העבודה אבל לוקח זמן עד שדברים זזים. תזכרי כמה זמן חולי סרטן המעי הדס וסרטן השד נאבקו לקבלת תרופות מצילות חיים.גם היום עד שהם מקבלים מטרטרים אותם עם הבירוקרטיה וקורה שגם אינם מקבלים. את יודעת על חולי אלצהיימר שמגיע להם תרופות בסל והקופות לא נותנות. כמובן שהשיקול הוא אישי שלך, ופניה לעו"ד לייצוג בתיק יקרה. בתקשורת זה חינם. מכל מקום אני מאחלת לך המון הצלחה ומחזיקה לך אצבעות במאבקך הצודק .אני בטוחה שאת תצליחי בדרכך. כולנו אתך במאבק. כחברת הנהלת עמותת אלצהיימר תבקשי סיוע מעמותה ותמיכה במאבק. הצלחתך היא הצלחה של כולנו. כל טוב, זהבה שחם

אסתרס

New member
זהבה והחברות../images/Emo68.gif

כנראה שלא הסברתי את עצמי באופן ברור. אני קבלתי את הזכאות לעובד זר. אבל מה שהקפיץ אותי היה , שבתוך האיבחון , בסעיף השגחה קבל=0 הוא קבל את הנקודות בתחומים אחרים, הפיזיים, וזה עקרונית לא נכון ולא בסדר. אנחנו צריכים להלחם על ההכרה שעצם הדיאגנוזה שיש לאדם אלצהיימר, הוא צריך לקבל א ו ט ו מ ט י ת 4.5 נקודות השגחה. אפילו אם הוא עדיין יודע לכפתר את החולצה. המחלה היא בראש ולא בידים ! על זה אני יוצאת למלחמה.

zs1957

New member
כעת הכל ברור

היי אסתר, אנחנו אתך במאבקך. ראי מה כתב גרשון. האם את מוכנה לצאת ולהפגין ולא להחריש יותר? אני בטוחה כי אנשים רבים מהפורום ירתמו למשימה. הכדור בידייך גלגלי אותו הלאה. שבת שלום, זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif מסכימה עם זהבה

באופן עקרוני אסתר, את צודקת, צריך לצאת להפגנות, "להילחם בטחנות רוח", "לצאת למסע צלב", לצאת לתקשורת, להיחשף, להפעיל את הלובי בכנסת. כל הדברים האלו חייבים להיעשות, תמיד. באופן מעשי, צריך להגיש ערעור ולקבל את מה שמגיע, כמו שזהבה אומרת. יש לה ניסיון, וזה נכון שבערעורים, הביטוח הלאומי תמיד נאלץ לקבל את דעת בית הדין ושם אנחנו יכולים לקבל את זכויותינו. הביטוח הלאומי, כמוסד ענק וחזק, בונה על כך שרוב לקוחותיו הם אנשים חולים וחלשים שאינם יודעים לעמוד על זכויותיהם, שאין להם כוח או כסף להתמודד איתו באמצעים משפטיים וכו' ולכם נוהג בהם בשרירות לב, בידיעה שברוב המקרים זה יעבור לו ללא תגובה. האנשים פשוט נאנקים וממשיכים לסבול ולא מקבלים את מה שמגיע להם כי הם לא יכולים להתמודד עם המוסד לביטוח הלאומי. הם פשוט נדרסים על ידו. אבל ערעור לבית הדין לעבודה, זה הפתרון המעשי לכל אחד באופן פרטי. כגוף, כקבוצה, צריך כמובן להרעיש עולמות...

zs1957

New member
מסכימה עם נילי

היי נילי, מה נשמע? מה שלום בעלך? אני מסכימה לדברייך. כקבוצה יש להאבק ולצאת להפגנה. כאדם פרטי תלחמי בהם בבית הדין לעבודה. הם סבורים שהזקנים אין להם כוח וכסף להתמודד באמצעות בית המשפט ונוהגים בהם בשרירות לב מתוך ידיעה שברוב המקרים לא תהיה תגובה. כך זה גם בקצבאות לזקנים. כל הזמן מקצצים ופוגעים בהם. התקשורת חשפה את מצוקתם האם זה הועיל למשהו האם שינו את החוק ?לא. רק עתירות לבית המשפט יש להם שיניים הרבה יותר חזקות מאשר לתקשורת. התקשורת מביאה אינפורמציה על הקיים אין היא יכולה לשנות ולתקן קלקולים במערכת של ביטוח לאומי או מס הכנסה. את זה צריך לעשות הלוביסט של העמותה בכנסת. שבת שלום, זהבה שחם

אירילה

New member
הפגנה = רעש תקשורתי = לחץ ציבורי

הפגנה "הפגנה היא דרך של אדם יחיד, או קבוצת אנשים להביע באופן פומבי את דעתה, ובפרט את מחאתה, בנושא מסוים. ההפגנה מהווה מימוש של חופש הביטוי וחופש ההתכנסות,הפגנה למען אידאל, כגון הפגנה בעניין זכויות האדם,זכויות החולים המופרים ,דרישת עשיית צדק והטבה עם הציבור "| רעש תקשרותי - " תקשורת המונים " הוא הכינוי לאמצעי התקשורת המגיעים לקהל יעד נרחב במיוחד. בין היתר ניתן למנות בקטגוריה זו - עיתונים, רדיו, טלוויזיה, אינטרנט, קולנוע וספרות. לתקשורת המונים קיים תפקיד חשוב בעיצוב דעת הקהל ובתפיסת הציבור הרחב את המציאות. לחץ ציבורי - " הפעלת הציבור כגורם משפיע בהחלטות המוסד הריבוני ,ממשלות,חברות,מגזרי המשק זו היתה הקדמה של המונחים הנ"ל. הליכה לערעורים ובתי משפט והתוצאות ,הן טובות ויפות אבל לא בטווח מידי ,לצערנו אצלנו במדינה הכל זוחל ולפעמים ההרגשה היא שגם זה נעשה בכוונה ולא רק בגלל סיבות בירוקרטיות. ההפגנה בד"כ היא פתיחה של מאבק למען השגת מטרות שהציב לו הציבור. בקטע הזה בכל הקשור לאלצהיימר ,לצערינו אנחנו דורכים על המקום מדשדשים בשלולית וצועקים חמס ,כאשר בפועל קולנו למעשה אינו נשמע ,אולי הלוביסט עושה למעננו ,אך יכולותיו מוגבלות ,הוא אינו יכול לצעוק את צעקתינו ברמה וכך חברי הפורום היקרים ,אני מאוד מאוד מתוסכל וסליחה שאני נשמע כה מריר וקשה ,אני קורא כאן כל יום על מצוקותיכם היומיומיות ,עלה קושי שבטיפול ,על הקושי של עמידה במחירי התרופות ,עלה קשיים שמערימים הביטוח הלאומי ומשרד הבריאות ועוד תלונות כהנה וכהנה ,אבל לא שמעתי כאן הצעה אופרטיבית אחת של בוא נקום ונעשה מעשה. אם אנחנו רוצים לשנות ,אנחנו חייבים לקום וכשאני רואה ומספר התגובות כאן הוא כה דל לעומת מספר חברי הפורום בכללותו ,אני תוהה באם ישנם באמת משפחות חולים הרוצות לראות את פני הדברים משתנים ,כי כאן בפורום אנחנו יכולים להשתפך עוד הרבה הרבה ימים ,אבל חייבים לעשות מעשה. אסתר , לך אני מצדיע ראשון על אומץ ליבך לקחת עניינים ביידים. ובאשר לי...כאמור כן בחסות העמותה לא בחסות העמותה ,תרצה העמותה ליטול חלק בבקשה ,השבוע אצא בקריאה לצאת להפגנה ליד משרדי הממשלה בירושלים ,אצטרך את עזרתכם ,כל מי שיש לו קשרים בעיתונות וברדיו ויכול להביא את הידיעה של כוונת משפחות חולי האלצהיימר להפגין ליד משרדי הממשלה אודה לו מאוד. את האחריות לרשיון המשטרה להפגנה אקח על כתפיי. חבר'ה , אני מדבר מתוך נסיון ,אשתי כידוע לרובכם נכה ,השתתפתי בהפגנות הנכים שהיו לפני מספר שנים , הרבה דברים השיגו הנכים בהפגנה/שביתה ,עובדה שהיום נכים מקבלים קצבה גם שמגיעים לגיל פרישה ועוד הטבות והקלות בחיי היום יום. יש עת לדיבורים ועת למעשים ,אם אנחנו רוצים לשנות דברים אנחנו חייבים להרים קולנו ברמה ,לזעוק את זעקותנו ברבים ,לא במסדרונות הלוביסט. קדימה , אני מצפה לשיתוף פעולה מצידכם וסליחה מראש אם נשמעתי כאן כועס ,כל זה כאמור נובע מתסכול ,מחוסר המעש שלנו והוכוונה לכל משפחות חולי האלצהיימר בארץ. בהצלחה לכולנו ושבת שלום גרשון

אסתרס

New member
גרשון כל הכבוד../images/Emo68.gif

ישלשלוח פקסים לכל העתונים, ככה זה מתחיל. תרשום את שמך כתובתך והטלפון, והם יחזרו אליך. כנ"ל ערוצי הטלביזיה, לחדשות, לנתן זהבי, קירשנבוים... אני אסיים בינתים את הסרטון. בד בבד אני מוכנה להפגנה ! ! ! די מספיק עם היללות, הגיע הזמן לעבוד ! על כל הכרוך בכך. שבת שלום ד"ש חמה לרעייתך להניה ואמנון. ביי

אירילה

New member
../images/Emo51.gif נקווה למצוא "אמיצים נוספים"

מחר אתחיל באיסוף הכתובות ושליחת הפקסים . תבדקי בבקשה עם העמותה אם יישתפו פעולה?

למעלה