ערב טוב, שאלה בנוגע חוקיות שימוש בלוגו מסחרי

ערב טוב, שאלה בנוגע חוקיות שימוש בלוגו מסחרי

שלום לגולשי הפורום היקרים, כתבתי כבר בפורום חוק ומשפט אבל איני מקבל תשובה ואז מצאתי פורום זה ואני חושב שאולי גם נכון להפנות לכאן את שאלתי.. ברשותי אתר אינטרנט בבניה ורציתי לברר מספר דברים שנתקלתי בהם לפני פרסום האתר. אני אנסה להציג את השאלה בצורה נרחבת על מנת לקבל תשובה אבל בקצרה וישר לעיקרון, אני מחפש את הפרצה איך להשתמש בגרפיקה שרשומה כסימן מסחרי בלי להיסתכן בתביעה. אז ככה, אם מישהו בונה אתר אינטרנט לדוגמא בנושא של ירקות ארץ ישראל והאתר מיועד לאנשים מחול והמטרה של בונה האתר היא לגרום לעליית הייצוא של ירקות מארץ ישראל לחול.. אז באתר הוא יוצר דפים רבים ומשונים וכותב מאמרים שקשורים לנושא שציינתי,ובאחד הדפים הוא מחליט לכתוב את כול החברות הגדולות שעוסקות בגידול חקלאי בארץ.. והוא עושה זאת באמצעות שימוש בטבלה ושם בסדר אקראי את החברות (שם החברה) ואת מספרי הטלפון ליצירת קשר (שירות לקוחות החברה) וגם מוסיף לוגו וקישור לדף הבית שלהם, האם זה חוקי? ידוע לי שמותר מבחינת חופש הציבור לפרסם לוגו של חברה למרות שרשום כסימן מסחרי למספר מטרות, בין היתר לסקירה, אז אם אני בעצם יוצר טבלה ליצירת קשר וסוקר את החברות ומוסיף לוגו להקלת הזיהוי האם אני עובר על חוק הזכויות יוצרים או שזה בגדר החוקי ונחשב לסקירה? תודה רבה על הקריאה, אשמח לתגובות שיעזרו לי בקידום הפרוייקט שלי שכולו למטרות שלום.

SZ Co

New member
דיני סימני מסחר ודיני זכויות יוצרים

ראשית, אתה מבלבל בין דיני סימני המסחר ובין דיני זכויות היוצרים. כל עניני הסקירה רלוונטיים לזכויות יוצרים ולא לסימני מסחר. אם אותו בונה אתר אכן מעוניין לקדם את עניינן של החברות - הרי שהוא יכול פשוט ליצור עימם קשר ולקבל אישורן לשימוש בלוגו. דיני סימני המסחר מאפשרים לבעל הסימן למנוע מאחרים שימוש בסימן הרשום וסימנים דומים לו בעבור הטובין והשירותים המפורטים בתעודת הרישום וטובין ושירותים דומים להם. במקרים מסוימים, עקב מוניטין רב שימוש ביחס לכל טובין יהווה הפרת הסימן. לעיתים, שימוש "לא תקין" בסימן מסחר עלול לגרום לו לדילול מעצם השימוש ולכן נוצרת לבעלי הסימן הרשום עילת תביעה מכח עניין זה. לסיכום - אם אכן מדובר באתר שבא לקדם את עסקיה של חברה כזו או אחרת, לא אמורה להיות לה סיבה שלא לאשר לך, בכתב, את השימוש. ברוב המקרים שאנחנו נתקלנו בהם לא היה מדובר על שימוש תמים לטובת הציבור... בברכה,

תודה רבה לך על תגובתך

קודם כול זה קצת מאזן לקרוא את דברייך, אבל המצב קצת מורכב יותר ואשמח לקבל עוד התייחסות אם אפשר. מדובר באתר שנועד לדוברי השפה האנגלית והשירותים שניתנים באתר הם ככלל חינמיים ובמטרה להקל על אזרחי חוץ העוברים בארץ, השימוש בלוגו(אים) הוא כלל לא הכרחי אבל הוא מוסיף לעיצוב האתר ונעשה בכוונה של להקל על המבקר באתר לזהות את החברה, ממש כמו פרסומת חינם רק שיש אינטרס כללי והוא יצירת נוחות, הבעיה היא כזאת, נעשתה פניה לאחת (1!) החברות אבל התקבלה תשובה שלילית, הבעיה שהתשובה הייתה נחרצת מדי ללא שאלות פשוט אין אישור וזהו, כששאלתי בדבר פרסום משהו חוקי (קישור) נאמר אז גם כן "לא." בלי לחשוב או אולי אפילו להבין מה שאני בכלל שואל כי הרי זה משהו שמותר, וכאן נוצרו בעיות.. קודם כול הפחד לפנות לעוד חברות ולהיסתכן בחשיפה ויותר מזה חוסר הבנה ובלבול מה מותר ומה אסור. ככה שלמרות שכן יש עניין לקדם את עסקיה של החברה (החברות יותר נכון ובצורה עקיפה) ובכלל עסקינו של כולנו, לדעתי לא נעשתה כלל בדיקה... זו גם בעיה שחלק יראו את הפוטנציאל ויאשרו ואחרים לא ואז אין טעם גם באלה שכן נתנו אישור כי זה הרי פוגע בכול העניין של יצירת משהו שווה ומקיף(!) ואז אפשר פשוט להימנע מהלוגו ולשים איזה בלון סגלגל במקומו ולהיות בעל זכויות היוצרים ולישון בשקט בלילה :) והשאלה אם יש משהו שאוכל לכתוב שיגרום לשימוש בלוגו כן להיות חוקי (מלבד הקישור לאתר הבית של החברה וציון ב"כתב הויתור" שהלוגואים באתר הם לא באחריות האתר וכו'..) ועוד שאלה בנושא, בדבר שימוש בתמונה, אם אני שם תמונה של משהו כללי (לדוגמא תפוזים בשוק מחנה יהודה) וכותב על פירות בארץ ישראל ובאחד התמונות מופיע תפוז עם לוגו של חברה (המדבקות האלה שיש על פירות) האם גם זה אסור? (הכוונה לתמונה שהמפרסם הוא בעל זכויות היוצרים). בכול מקרה, תודה על התגובה ואני מצטער על הבורות בנושא וריבוי השאלות. שבת שלום.

SZ Co

New member
עילות תביעה ושיקולים כלכליים

ראשית האמירה שלך "כי הרי זה משהו שמותר" היא נחרצת ולא מדויקת, אישית אני גם לא חושב שהחברות מסרבות מתוך חוסר הבנה של החוק. סביר יותר להניח שהחברה שפנית אליה רואה משהו שאתה לא רואה - כמו למשל שהחברה חשה שהשימוש בלוגו שלה באתר שלך יגרום לדילול המוניטין שלה או לקידום האתר שלך תוך שימוש בלוגו שלה ובשמה וכדומה. שום דבר שתכתוב באתר לא יכול להיות "כרטיס יציאה מהכלא" כמו במונופול, יש חוק ויש בתי משפט ותנאי שימוש כאלה או אחרים אצלך לא ישנו דבר מדיני סימני המסחר. תמונה עם לוגו של חברה, דינה כלוגו באתר. אני יוצא לרגע מדיני סימני המסחר ולוקח אותך למקום אחר - מה תעשה אם יתבעו אותך, אפילו נניח שהתביעה היא סתמית וחסרת עילה, האם העלויות המשמעותיות שיהיו לך כדי להתגונן שוות לך את זה?

מסקנה - להיתרחק מצרות

תודה, הגעתי למסקנה שאכן הדרך הנכונה ביותר היא פשוט לא לקחת סיכון ולהמשיך לנסות לקבל אישור חוקי, ככה לפחות תמיד נשארת האפשרות לבקש מאוחר יותר בלי להרוס את היחסים עם אף אחד. אומנם, האמת קצת מפתיע אותי לגלות שדינה של תמונה היא כלוגו, אם ספר מצלם את לקוחותיו ומופיע בתמונה פן של חברה מסויימת אז אותה חברה יכולה לתבוע אותו? לצערי זה ממש אבסורד. לגביי מה שהחברה רואה ואני לא, אולי אתה צודק, אבל יש פה בעיה אחרת של משהו נוסף שאני לא רואה וזה כפתור לשפה האנגלית באתר של אותה חברה, ומכאן דעתי היא שזכות הציבור לדעת, לכן אני מחפש פרצה כי הרי תמיד אפשר גם לעשות בלון יותר יפה מהלוגו שלה אבל זה כבר דיון אחר :) שוב, תודה על עזרתך ותגובתך, שבוע טוב ומבורך.

למעלה