ערב טוב

zappa19

New member
ערב טוב

האם אתם יכולים להמליץ לי על בוטלגים של פינק פלויד באיכות טובה? העדיפות להופעות מתקופת שנת '77 (animals וכו'). תודה.

צר לי, אך זה אסור

לפי תקנון "תפוז". יחד עם זאת, מדי פעם עולות כאן סקירות של בוטלגים שהגיעו לידי אנשים, ואולי מי מהם יעניין אותך.

RoieL

New member
וחוץ מזה,

בוטלג וידאו באיכות טובה של In The Flesh הוא מאוד נדיר, ואם יש לך אחד, ה- BBC ישמחו להעניק לך סכום שמן בשבילו.

zappa19

New member
תסבירו לי

מה הבעיה עם התקנון? זה כמו שאני אשאל מה ההופעות החיות שהייתם ממליצים לי עליהן. עכשיו בנוגע לוידאו ש"ה-BBC ישמחו להעניק לי סכום שמן", אני בסך הכל שואל על בוטלגים בפורמט AUDIO[ מסתובבים עשרות כאלה בתוכנות הורדה, מה שאני רוצה לדעת זה אילו מהן האיכותיות לטעמכם ומכילות את החומר של תקופת ה"אנימלס" של פינק פלויד, כלומר שנים 77-79.

לצערנו, עידוד הורדה של חומרים

בלתי-מורשים אסור על פי תקנון תפוז. אסור לנו לסייע בכך. צר לי, אך כך הדבר.

zappa19

New member
ציףציף1000

האם השתמשתי במילה "הורדות" בשאלתי? 1. ייתכן ואני עושה זאת למטרת בניית רשימת בוטלגים של להקה האהובה עלי(?). 2. מה לגבי שרשור הזה , שבו את/ה אפילו דן/ה בבוטלגים. זה שאדם קנה אותם בחנות עוד לא מעיד על כך שהם הוצאו לאור באופן חוקי ובעיני הורדת חומר באינטרנט זהה לחלוטין לקניית דיסקים לא מקוריים (שני הדברים הללו "אסורים" מבחינת החוק). 3. ישנו בתפוז פורום "זיהוי שירים" שבו אנשים שואלים/ממליצים על השירים וייתכן מאוד שמורידים אותם (כנראה ב99% מהמקרים), מדוע אף אחד לא טוען שזה מנוגד לתקנון? לסיכום: ברגע שאני אבקש להגיד לי היכן ניתן להוריד את הבטלגלים של פינק פלויד או אשתמש במילה הורדה במובן כלשהו בנושא, אז יש מקום להעיר לי על כך. כל עוד שאלותיי כלליות למדי, אין שום מניעה מבחינת החוק לעזור לי. תודה ויום טוב.

Anuerysm

New member
עניתי לך בערך על השאלה

אל תתרגז עליה, כי בתור מנהלת היא צריכה כמה שיותר להתרחק מהדברים האלה

zappa19

New member
לא מתרגז

וגם לא מחפש ריבית. פשוט ניסחתי (הסברתי ונימקתי) בצורה ברורה שאין שום פסילה בזה שנדון בזה כל עוד לא נדבר על איפה להוריד את זה וכו'.

zappa19

New member
אל תקחי את זה ללב

ואל תתעצבני. אני לא בא לריב איתך. כולה שאלתי על בוטלגים ואפילו ענו לי ואין שום פסילה בדיונים הללו. תהני...

Liorking

New member
מה הבעיה?

בוטלגים הם במעמד פיראטי בגלל שאין דרך אחרת להשיג אותם. בכל קמרה הכסף הולך לפינק פלויד, רק לא לחברות התקליטים. מה רע בזה? הבן אדם רוצה להכיר עוד את פינק פלויד ואת צריכה לעודד אותו על זה.

zappa19

New member
אחי

בגדול היא צודקת, אבל כפי שאמרת, את הבוטלגים לא ניתן להשיג בדרך חוקית מסיבה שהם פשוט לא קיימים רשמית. לגבי רווח של חברות תקליטים ושל הלהקה, אני חושב שאתה טועה, מבוטלגים אף אחד לא מתפרנס מלבד אלה שמפיצים אותם. ציףציף1000 - סולחה?

אי אפשר להשיג בוטלגים חוקית

כי הם לא חוקיים. מדובר בהפצה, ולעיתים גם הקלטה, שנעשתה ללא רשות האמנים וחברות התקליטים שלהם, ותוך הפרת דיני זכויות היוצרים. האמנים אינם מקבלים תמלוגים מבוטלגים אלו, ומסיבה זו הם אינם חוקיים.

Liorking

New member
לא מדויק

לעתים האמנים מפיצים בעצמם את הבוטלגים (מטאליקה, מוטלי קרו). אם האמנים עצמם לא מרוויחים אפילו את הגרוש שהם מרוויחים ממכירת דיסק אחד באמצעות חברות התקליטים, אז בעצם הדבר הכי טוב לעשות זה להוריד בוטלגים. ככה המפיצים לא מרוויחים, האמנים (כפי שאמרת) ממילא לא מרוויחים מזה גרוש, אבל לפחות החומר שלהם מופץ וככה מכירים אותם יותר טוב. לא זו המטרה?

כתבתי על כך בעבר, ואני חוזרת שוב

1. דיסקים שמופצים על ידי האמנים אינם בוטלגים, גם אם האמנים קוראים להם בשם הזה (בשביל לשמור על תדמיתם). 2. אמנים זכאים לתמלוגים בעבור עבודתם. הורדה של קבצים ללא תשלום תמלוגים הנו גניבה מהאמנים. הנושא הזה נטחן בפורום עשרות אם לא מאות פעמים בשנים האחרונות. אתם באמת רוצים לחזור על זה שוב? שמא נדבר על פינק פלויד במקום?

zappa19

New member
לשניכם

ציףציף1000 - אני חוזר בי ושוב מזכיר לך שזה בדיוק מה שעשינו - דיברנו על הבוטלגים. Liorking - אני לא חושב שלהקה ברמה של פינק פלויד זקוקה להפצה של בוטלגים על מנת "לפרסם" את עצמם. מעבר לזה, כל חברי הלהקה להערכתי כל כך טחונים בכסף שהם בטוח לא זקוקים לרווחים האלה. ועכשיו למוסיקה כמו שהמנהלת ביקשה, מה אתם אומרים? איזה דיסק שלהם הכי הכי? (לא בוטלג אלא אלבום)

אתה לא "דיברת" על בוטלגים

אתה ביקשת המלצות להורדה/רכישה - דבר שהוא אסור על פי תקנון תפוז. אני מבקשת להעביר את הדיון הזה למסרים - או לפורום "משוב", במידה ואתה מעוניין להתווכח עם תפוז והנחיותיהם. מבחינתי, הדיון הזה הסתיים.

למעלה