ערב כפפות אצלי-בשישי הבא-20/07/07

maysabel

New member
חחחח

אורלי..ברור לך ומובן לך ש: יום זיזי את אצלי נכון? יש מפגז פורום -תרתי משמע קיצר-בשפתי אומרים: Por livre e espancada vontade :))

עץ הפקאן - בחירה מוצלחת!

גם אצלנו הפקאן בגדר עץ העצים... נטע אותו הסבא לפני 50 שנה ובעבודות הפיתוח הוא נכרת בלית ברירה. הנחתי שם דשא, אבל כל הזמן הוא צץ מחדש ולא ויתר, עד שנכנעתי ונתתי לו לגדול. עכשיו הוא עולם שלם בפני עצמו. האגוזים הם הפרט הכי טפל, העיקר אלו ציפורי השיר, וכל מיני ציפורים אחרות, שבאות לחפש בו כנימות וחרקים אחרים למאכל. הכנימות מפרישות נוזל צמיג ומתוק, לכן אין פלא שבאביב רבה ההמולה והשימחה על העץ וסביבו. הגננים בד"כ נרתעים מלהמליץ עליו, בגלל שהוא "מלכלך", כי הדבק הזה משחיר ובאמת מלכלך, אם הציפורים לא מגיעות. גם נשירת העלים יוצרת תעסוקה סיזיפית. מצד שני, הפקאן גדל מהר ונותן המון צל. צריך לקצר אותו אחת לשנה, כדי לתת לו צורה נאה וכדי שלא יתפרע ויגיע ל-10 מטר ויותר. מאחלת לך המון הנאה מהתוספת הזאת לגינתך.

maysabel

New member
תודה גיטה יקרה

לא עשיתי ממש בחירה..שחררתי ונתתי לזה לבוא אליי והנה זה בא :)) תודה על המידע.. אף פעם לא הבנתי למה אנשים מתייחסים אל עלים נושרים וכל מיני כאלה כלכלוך.. לי זה טבעי לחלוטין וחלק מהכל,מה עוד זה מפרה את האדמה זה מבורך אוהבת את הטבע פראי וטבעי שבת שלום יקרה

מה שטבעי כולל גם מיחזור

כמו שהטבע הופך את העלים והגזומת לדשן, כך גם אנחנו יכולות להכניס את העלים ל"קומפוסטר" ולייצר בעצמנו דשן אורגני. תחפשי בגוגל composter או בעברית, ותראי איך אפשר עם פח או מיכל פשוט לייצר לבד דשן נקי בשביל העצים והפרחים שלך. שבת שלום.

maysabel

New member
תודה :))

כבר ראיתי לפני כמה זמן.. אם אספר לך סוד.. שאריות של סלט ופירות -עץ התאנה נהנה מהם והדשן המתאסף של בעלי החיים הגרים כאן העלים היבשים שנושרים המים של ההשקיה -שאני משקה בצינור-אחח איזה ריח אדמתי היא אדמת כורכר -אדמה לא קלה ..אבל אני מפרה אותה :)) ככה טבעי.. יחד עם זאת בהחלט שיודעת להכין את הקומפוסט-כתבה מצוינת מאד אהבתי כשקראתי לדעתי אין....אין כמו לפסוע על עלים שנשרו בגינה והרחש העולה ..פשוט אין :))

maysabel

New member
יש לך כנפיים?

חח אסביר כבר בהמשך..אל דאגה בהחלט כל מי שצריך להגיע יגיע איכשהו

למעלה