ערד מצדה מעלה יאיר ים המלח-מי יודע?

kaitz

New member
ערד מצדה מעלה יאיר ים המלח-מי יודע?

ביום רביעי(מזג אויר????) יש כוונה לרכוב מארד לים המלח דרך מצדה ומעלה יאיר מישהו יודע היה עשה רוצה להצטרף? המסלול כמובן לא מעגלי ולבן נצטרך הסעה או מאורגנת או הקפצות יציאה מתלאביב 06:00 תודה שלמה אורבך

ערד ים המלח.

שלמה אהלן, יש כמה מסלולים מומלצים מערד לים המלח. 1) מערד דרך האזור תעשיה וציר הגז להר יהל ומשם לנחל חימר. רוכבים על השביל היפיפה שרץ על המצוק הצפוני של נחל חימר (מעליו). עד לכביש. משם שתי אפשרויות: אחת לרדת על הכביש עד למעלה זרון ומשם עד למיצד זוהר עד לנווה זוהר. אפשרות שניה היא: לעבור את הכביש ומשם על רמת המדבר עד לראש מעלה יאיר או (וזה ארוך מאוד) עד למצדה. 2) מערד דרך איזור התעשיה לראש זוהר ומשם ירידה תלולה לכביש, חוצים את הכביש לכיוון מיצד חתרורים עד לשביל שרץ על רמת המדבר. משם או למעלה יאיר או עד מצדה (ארוך כבר אמרתי?). 3) סינגלים דרך הגמל האדום או דרך נחל צללית והשביל שמעל נחל צאלים. תעיף מבט במפת סמ'ש על כל האפשרויות. ואם יהיו עוד שאלות זה המקום. אני בטוח שיורם יעלה קישור מתאים במוקדם או במאוחר. אשר למזג אויר, המדבר במזג אויר קיצוני יפה יותר, אבל צריך להיזהר משטפונות כך שחיבים להכיר את המגבלות והסכנות. יאללה בי נעם.

alonaski

New member
הי שלמה!

לפי ההיכרות שלי איתך אני מאוד ממליצה לך על סינגל הגמל האדום וסיום במצדה. או - כשתפגוש את הציר 4 על 4 הרחב בסיום סינגל הגמל האדום עליו פונים שמאלה למצדה - אתה יכול לפנות ימינה ולהגיע אחרי מס' ק"מ למעלה יאיר ולרדת לאזור המלונות של עין בוקק. אפשרות נוספת שעשיתי אותה שבוע שעבר בפעם השניה (כשהפעם הראשונה שלי היתה לפני כ 3 שנים...
= נוסטלגיה!! נוסטלגיה!!...) = המסלול מהספר של אלי סט: נחל מורג, מצד חתרורים... זה מסלול שגם מאוד יתאים לאופי הרכיבה שלך כי 70% ממנו הוא בירידה וה 30% הנותרים אלה עליות קטנות באמצע הדרך... (-רק כדי לזכור איך מפדלים!
) לגבי סיום המסלול - מאוד ממליצה לך לא לבזבז זמן בלהוריד רכב לנקודת הסיום ולהחזיר אותו...
- סתם חבל על הזמן! יש רשימה של איזה 3-4 בדואים עם טנדרים שמתורגלים כבר לעשות לנו את השירות הזה של להעלות אותנו מסוף המסלול. שבוע שעבר בררתי עם אחד הבדואים האלה (-אלה נהגי מוניות לעת מצוא...) והוא רצה 100 ש"ח להעלות בטרנזיט שלו את שלושתנו ממצדה לערד! אם תרצה - תודיע לי ואשלח לך את הטלפונים שלהם וגם יש פה בפורום כאלה שיוכלו לתרום טלפונים!!!
תהנה לך!!!!
שני המסלולים - שווים כל פידול!!!

kaitz

New member
אלונה תודה

רוצה טלפונים בבקשה ואת כמובן מוזמנת שלמה

alonaski

New member
בבקשה - נהגי מוניות מערד

נהגי מוניות: מערד – סולימאן: 616000-056 (יש לו טרנזיט. מנוסה כבר עם 3 רוכבים | אופנים) ראנם: 243915-068 243423-050 יוסוף (מינבוס ל 15 איש או 4-5עם אופניים): 678071-050 אם אתם מסיימים במצדה - סיכוי טוב שתמצאו שם אוטובוסים של מטיילים ואולי יוכלו לעשות לכם טובה להעלות אותכם חזרה לערד. מה שאני עוש

alonaski

New member
המשך:

(משום מה ההודעה נשלחה באמצע הכתיבה שלה...
) מה שאני עושה ברכיבות שלי מערד למצדה - מגיעה לערד ולפני שאני יוצאת למסלול מתקשרת לסולימאן לברר אם הוא זמין היום לשעה שאגיע למצדה פחות או יותר... ואז יוצאת לרכיבה עם מס' הטל' שלו עלי. בסיום הרכיבה סמצדה - אני מנסה לארגן שם הקפצה עם הרכבים/אוטובוסים שנמצאים. עד היום - זה תמיד הצליח!
מצאתי שם טרמפ שהעלה אותנו למעלה... בכל מקרה, תקח בחשבון שאם אתה מגיע למצדה ומזמין מונית. לוקח לה חצי שעה נסיעה מערד למצדה! ואם כבר מדברים... אז אל תשכחו לקחת איתכם בקמל בק - חולצה ארוכה יבשה להחליף, מיד כשאתם מגיעים עם סיום המסלול למצדה כי גם קר שם כשמחשיך וגם - יתכן שתצטרכו להתעכב בהמתנה ממושכת עד שתגיע ההסעה שלכם. אם אתם מסיימים בעין בוקק. זה אזור המלונות ויש שם הרבה מאוד מוניות זמינות והסעות מסודרות... ובכלל - רכבים שעולים לערד... אז גם שם אפשר להתארגן...
תהנו!
מתי אמרת הטיול הזה שלכם?...

alonaski

New member
אה... ראיתי! ../images/Emo13.gif יום רביעי, יציאה ב

6:00 מת"א!
לא בשבילי שעות ההשכמה האלה...
תודה בכל אופן על ההזמנה!

bez

New member
טלפון נוסף

סולימן הידוע ,כמעט ולא זמין.בפעם האחרונה שסמכנו עליו כמעט נותרנו מזון לזאבים. שלמה איש נחמד עם מיניבוס ענק ,יכול להעמיס הרבה זוגות אופניים +לא מעט רוכבים. 050-360890 לא בשבת. תהנו אריק

BikingViking

New member
אפרופו נוסטלגיה...

כבר עברו 3 שנים? לדעתי שנתיים... בהנחה ואנחנו מדברים על אותו טיול מפורסם עם הפינוי במסוק... אגב , אני כבר לא זוכר איך קוראים לבחור הזה שהתהפך שם - אבל מה שלומו? הוא חזר לרכוב ? באמת הגיע הזמן להשלים את המסלול הזה- "התנודבתי" אז להתפנות יחד עם האופניים של האיש לחניון מצדה...

alonaski

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif כל הכבוד רמי!!! ../images/Emo24.gif

יפה שאתה זוכר יותר טוב מאתנו את התאריכים ... בעודך נמצא כ"כ רחוק...

alonaski

New member
שנתייים!!!?!?!?! ../images/Emo5.gif אתה בטוח?!?!?!

לדעתי - 3 שנים!!!! כן, אני מדברת על הטיול עם התאונה של אלון מרלונה עומר...
והפינוי המוסק שלו... אפילו זיהיתי בדיוק את המקום שזה קרה!!!
כשהגעתי לשם, עצרתי וממש ראיתי לנגד עיני את התמונה של אלון שוכב על ערש דוואי על הגב...
שמיכת מילוט מכסף מכסה אותו, צוות של אנשים כתומים = אנשי יחידת החילוץ של ערד (עם סווטשרים כתומים) מתרוצצים סביבו... וליד - מסוק צבאי עם רוטרים ענקיים שעושים מערבולות חול ואוויר...
זוכר??? רגע... מי אתה בכלל?... רון?...

alonaski

New member
../images/Emo13.gif היי ערן!!! מה שלומך? ../images/Emo24.gif

אולי נארגן בהזמנות שידור חוזר של הטיול הזה
נאסוף את כל מי שהגיע אז. אני זוכרת - זה היה אחד הטיולים הראשונים שהתארגנו דרך הפורום פה, ביוזמת דני ינאי (המיתולוגי....
) ואחת הפעמים הראשונות שחברי הפורום הוירטואלים פה - התגלו כאנשים בשר ודם!

BikingViking

New member
מה שכן,

בטוח יהיה מעניין - רובנו היינו רוכבים בתחילת הדרך, ועובדה שכולם לדעתי ממשיכים לרכוב.

alonaski

New member
נכון!!! נכון!!! ../images/Emo99.gif ../images/Emo45.gif

כל מטר על השביל שם נזכרתי איך התרגשתי נורא מה"תפעול" של אופני הרים... והמגע שלהם עם השביל והאבנים... וכמה אדרנלין זה הזרים לי בדם...
חחחח... ולעומת אז - איך המסלול קליל היום!!!
פשוט... זכרתי את התענוג וההתלהבות של "הפעם הראשונה" = ההתחלה!...

BikingViking

New member
מה , גם את ? ../images/Emo12.gif

היה לי הרושם כבר אז שאת רוכבת ותיקה ומנוסה... השארת לנו אבק אפילו בירידות...
אדבר עם דני ינאי. נארגן שידור חוזר. מי עוד היה שם ? אני זוכר את יוסי הלמן, ועוד כמה חבר'ה שאין לי מושג מיהם...

רמי לשם

New member
אני מציע שלא תחכו לי

וכשאגיע לארץ (במהרה בימינו, אבל אין תאריך עדיין) נוכל לעשות את זה עוד פעם.. עוד היו איתנו: שחר הלמן ואלון (לא זה שנפצע), דני ינאי ורון.

למעלה