ערוץ 2, סמים ומשולש הגבולות

פ ו פ א י

New member
מים טריטורליים ומים בין לאומיים ...

לשם הבהרה, כל מדינה ישנם מים טריטורליים בא החוק של אותה מדינה "תופס", קרי תקף, הדין לגבי תפיסות סמים במי הים הוא בדיוק אותו הדין לגבי הדין של ביבשה..
באילת כזכור לך וכל חברי הפורום ישנם 3 מדינות אשר מחזיקות גבול משותף, הגבול בין ישראל לירדן עובר בדיוק באמצע המפרץ ועולה צפונה, הגבול בדרום עם מצרים יוצא מאזור המסוף מזרחה ...
ולמעשה מברכז המפרץ ישנו שטח שהוא כמו מסדרון - מסדרון בו המים הם בין לאומיים, אינם שייכים לאף גורם ואף מדינה, בדיוק באותו אזור רוצה לפעול אונית קדוש ובדיוק באותו אזור פועלות ספינות הסמים...
בתחום המים הבין לאומיים כל מדינה יכולה לפעול על מנת לסכל דבר מה אשר עלול לגרום לה נזק או עלול להוות סכנה בעבורה, שלא לדבר על מקרים בהם אותם אנשים אינם מעונינים להזדהות ....
מבחינה חוקרית מעבר לתפיסה הסם שהווה הפרה של החוק הבין לאומי, המבריחים, אינם יכולים להשפט בישראל, רק במידה ונתפסו כמסכנים את ביטחונה של מדינת ישראל או במידה והיו במגע עם גורם המעוניין לפגוע בבטחון המדינה, ראי מקרה עובייד שהובא על ידי אנשי היחידה לישראל מלבנון תוך הפרה של החוק הבין לאומי, במקרה זה חוקקה הכנסת חוק המתיר למדינת ישראל להחזיק באותם בני בליעל אשר מכרו את רון ארד לאירניים...
יחד עם זאת ברור כי המרחק בין הברחות סמים והברחות אמל"ח קצר מאוד לראייה, ספינות מלאות נשק שנתפסו בצפון ים המלח ואפילו הברחת נשק כאן בנמל השכן שלנו, נמל עקבה ..
הרי ידיעה אשר התפרסמה בעיתון ערבי הנחשב למקור איכותי ואמין, הידיעה עצמה פורסמה ב- YNET בתחילת מאי ומובאת כאן לפני כן, למרות שהוכחשה בעבר על ידי אנשי הצבא הישראלי- להלן ההודעה שפורסמה ... "ירדן סיכלה ניסיון הברחת נשק לפלסטינים" על פי העיתון "א-שרק אל אווסט", סיכלו כוחות הביטחון הירדנים ניסיון להבריח כמות נשק גדולה דרך מפרץ אילת. בחילופי האש נהרג אחד מחברי חוליית המבריחים, ושני האחרים נעצרו. כוחות הביטחון הירדנים סיכלו ניסיון הברחת נשק מירדן לתחומי הרשות הפלסטינית. הכוח הירדני זיהה חולייה באזור עקבה, ופתח לעברה באש. אחד מחברי החולייה נהרג, ושני האחרים נעצרו. מקורות משפטיים בירדן מסרו לעיתון הסעודי "א-שרק אל אווסט", כי המבריחים ניסו להעביר את הנשק לידי הפלסטינים מנמל עקבה דרך נמל אילת. לפי אותם מקורות, הנשק שנתפס כלל 40 מטולי אר.פי.ג´י ו-120 רקטות, וכן 50 קליעים לרובה מסוג קלאשניקוב. לפי שעה, לא ברור מהיכן הגיע הנשק לידי חוליית המבריחים. שני חברי החולייה שנעצרו מוחזקים באחד מבתי הכלא הסמוכים לבירה עמאן, והם יחקרו בפרשה. על פי הסכם השלום בין ישראל לירדן, מחוייבת עמאן למנוע מתקפות נגד ישראל שיתוכננו או יבוצעו מתחומי ירדן.
בהמשך השבוע נשמע על עוד סכנות הקיימות באזור המשולש ...ואשר ניצבות אל מול עיננו כל הזמן .. פופאי הוא רק מלח ורק אחד

poza

New member
פופאי לפי מה שכתבת, אם אני מבינה

נכון, ותקן אותי אם אני טועה, אז ספינת הקזינו של גבי קדוש תעגון באותו מסדרון שלא שיך לאף אחד ומחוץ למים הטריטוריאליים של ישראל. אזי החוק הישראלי והבינלאומי לא יכול על הספינה ולא על האזרחים שבה. זאת אומרת, שאם יתבצע בספינה פשע - רצח, דקירות, אונס ו כל דבר אחר, למשטרת ישראל לא תהיה סמכות לעצור איש, להעמידו לדין ולא ינקטו נגדו אמצעים משפטיים, בדיוק כמו סוחרי הסמים, כל עוד הדבר לא מסכן את ביטחון המדינה. ניתן גם יהיה להבריח סמים, אנשים, מבוקשים, מבלי לדווח לביקורת גבולות. ומה לגבי הביטוח של אותם אנשים השוהים בספינה - באזור שלא מוגדר כמדינה. הבנתי נכון?

פ ו פ א י

New member
ספינת "קדוש" .. והקשר למשולש ../images/Emo59.gif

ובכן לשאלתך הראשונה התשובה ברורה, במידה ויהמרו בספינת הקזינו שלצורך העניין נקרא לה ספינת קדוש, בתוך המים הטריטוראלים של ישראל, הרי שקיימת לכאורה עבירה על החוק הישראלי ומידה והימורים יהיו באותו מסדרון בין לאומי אזי, שם לא קיים חוק ישראלי ולכאורה ניתן לעשות הכל, כולל, כאמור להמר...
יתרה מכך, במידה והדגל אשר יתנוסס על הספינה יהיה ישראלי, אזי שוב אם אינני טועה נחשבת הספינה כטריטוריה ישראלית לכל דבר אבל בימים הקרובים אשיב תשובה מלאה בנושא ....
בעקרון במידה והספינה עוגנת בחלקה במים בין לאומיים סמכויות השיטור כולל נקיטת עונשים הם על פי החוק הימי במקרה זה לקפטן הספינה סמכויות רבות, יותר ממה שכולנו יכולים לחשוב עליהם, אולם משטרת ישראל ספק באם תוכל לעשות דבר מה, שוב בימים הקרובים השיב תשובה מלאה בנושא..
בנושא הברחת מבוקשים את בהחלט צודקת וניתן במידה ואותם אנשים לא יעברו דרך ביקורת גבולות להבריח אנשים ומובקשים מבלי שלמדינה תהיה יכולת שליטה ובקרה, זאת למרות שהיום במידה ומגיעה יאכטה ממצרים למרינה באילת למעט בדיקה אחת עליה לא אפרט, אנשי הצוות מחוייבים לפנות למנהל המרינה ולביקורת גבולות במרינה על דעת עצמם ...
בכל הקשור לביטוח ובכן, במידה ואת מכירה, אז הרשי לי להכיר לך את חברת הביטוח לווידס באנגליה, חברה ותיקה מאוד העוסקת בביטוחים ימיים והיא למעשה תבטח כל מה שאת רוצה ואני מניח גם ספינת קזינו שעוגנת במים הבין לאומים - טריטוראלים של ישראל, הכל שאלה של כסף ... מקווה שעזרתי .... פופאי הוא רק מלח והוא רק אחד

poza

New member
קזינו/קדוש/קזינו/קדוש/קזינו/קדוש/

ספינת ההימורים של גבי קדוש אכן תעגון מחוץ למים הטריטוראליים של ישראל ובעצם באותו מסדרון צר שלא שייך לאף מדינה.
הספינה גם לא תישא את גדל ישראל ואם אני לא טועה אז דגל מלטה או מדינה אחרת.
נכון לקפטן האוניה או רב חובל, ליתר דיוק, יש סמכויות רבות, אבל עדין במצב זה אין לחוק הישראלי יד ורגל בספינה, וזה לא נראה או נשמע אותו דבר. גם פשיטות המשטרה על ספינות הקזינו מתבצעות אך ורק ברציפי נמל אילת, למרות הבלשים העולים על האוניה ומתעדים את כל הפעילות בים, יכולים לעצור את הבעלים ולהחרים ציוד, גב בלב ים.
ולגבי ביקורת גבולות. ממה שאני מבינה, כיום כל יאכטה היוצאת מהמרינה העירונית, נמל אילת או כל מקום אחר מחוייבת רק לדווח לחיל הים (ביבי)ואף אחד לא עורך עליה בדיקות או ביקורת דרכונים, כך גם המצב בספינות הקזינו הישראליות שאמורות להפליג את מחוץ לשטח ישראל ורק אז לקיים הימורים.
ובקשר לביטוח. נכון לספינת הקזינו לא תהיה בעייה לבטח את עצמה, אבל מה אם המהמרים. כשאתה נוסע לחו"ל, בטיסה או הפלגה, אתה עושה ביטוח חיים וביטוח מטען. אז גם כאן אתה יוצא במודע מחוץ לתחומי מדינת ישראל. מה קורה אז, במקרה של טביעה, פיגוע או כל דבר אחר. מה החוק אומר. לילה טוב מאילת

פ ו פ א י

New member
הבהרות - ספינת (טץ´ מי הולי)...|רמ

פוזה, היקרה בנוגע לאלמנט תיעוד ההימורים, אלה חייבים להתבצע רק בשטח הטריטוראלי של ישראל, בין אם על הרציץ ובין אם בים הפתוח, שוב אך ורק בשטחה הטריטוראלי של מדינת ישראל, על הברור שערכתי מדובר בדרך כלל בתיעוד של הימורים שנתבצעו אך ורק על הרציף עוד לפני שהאוניות מתחילות בתנועתם לעבר גבולה הימי של ישראל.
היה עדיף כי פרטים שונים הקשורים לחיל הים לא יחשפו בפורום, למרות שאני יודע שהדבר נדוש ובטח כולם כבר יודעים בואי לא נעשה לחבר´ה בצד השני את החיים יותר קלים, בכל אופן האם נראה לך הגיוני כי מעבורות ימיות יתחילו להעביר בכל היום והלילה נוסעים בין ספינת טץ´ מי הולי לבין הרפסודה הימית, הרי הסברתי לך כי גם היאכטה הפשוטה ביותר אשר עוברת את הגבול צריכה, אומנם בזמנה להחתים את דרכונה אצל משטרת הגבולות, אז מה, כל מי שיצא לאוניה ומדובר באלפים יתחיל לכתת רגליו בזמנו הפנוי למשטרת הגבולות, אם הסיכונים הביטחוניים אינם ברורים אז אני מוכן לפרטם במידה ואתבקש...
בכל מה שקשור לביטוח, הרשי לי להרגיע אותך, וכמו שאמרתי הכל ענין של כסף, פשוט כסף וכל אחד יוכל לקבל איזה ביטוח שהוא רוצה ובאיזה סוג פוליסיה שיחפוץ... בדרך אגב דבר אחד הפוליסיה הסטנדרטית אינה מכסה והוא פיגוע טרור או מעשה מלחמתי ...
בהמשך השבוע כיצד עקבה קשורה למלחמה עם עירק אשר אמורה להיפתח על פי פרסומים זרים בחודשים הקרובים...
ובכלל אמצעי התקשורת באילת אינם מעלים את השאלות הקריטיות המופעות בכל העיתונים הארציים האם מדינת ישראל והעיר אילת מוכנים למלחמה שבפתח... במובן הכימי והביולוגי.. פופאי הוא רק מלח

poza

New member
שאלה נוספת בקשר למשולש הגבולות

האם לא עדיף לצה"ל ובמקרה זה לחיל הים המזהה סירות חשודות והברחות סמים עוד שהן נמצאות במים הטריטוריאליים של מצרים או ירדן, להמתין עד שאלו יכנסו לתחום מדינת ישראל ורק אז לעצור את הסוחרים. וכך החוק הישראלי חל עליהם.

פ ו פ א י

New member
תחכומם של מבריחי הסמים ...../images/Emo59.gif

את חייבת תמיד לזכור כי כפי שאנו יודעים שהם מנסים הם יודעים בדיוק מה אנחנו עושים...
אין זה המקום לדבר על יכולת האמצעים הקיימים ברשות צה"ל אבל ברור על פי פרסומים זרים כי היכולת קיימת, אבל לרגע אל תחשיבי שהם ינסו להגיע בצורה כל כך גלוייה כמו שראית בכתבה בערוץ 2 בניסיון להעביר סמים או אמל"ח דרך גניבת הגבול הישראלי...
הניסיונות מלמדים אותנו שהם עושים זאת אך ורק במים הבין לאומיים והסיבה ברורה, בתוך שטח ישראל ספק באם היינו בכלל מצליחים לראות את הדמויות אשר ראינו בכתבה, החברה פשוט היו ....... אותם לשמים...אני מרשה לך להשתמש ביד הדימיון בסוגיה זו... השאלה היא שוב ואני חוזר עליה, הקשר בין הברחת סמים, אמל"ח וטרור ועל כולנו להיות ערניים שמה הספינה הבאה היא ספינת ת....... בדיוק כמו מכונית ת ...... לילה טוב פופאי הוא רק מלח

למעלה