עריכה שהייתה בפרק של הטלקינזיס

עריכה שהייתה בפרק של הטלקינזיס

נמרוד הראל קצת אכזב אותי בפרק שהיה קשור בטלקינזיס. היה קטע בו נמרוד העמיד על כוס מזכוכית הפוכה שהבסיס שלה כלפי מעלה מקל עץ. אחרי כמה שניות פתאום רואים את המצלמה מזווית אחרת והכוס הפוכה שהבסיס כלפי מטה. ערכו את הקטע הזה, הורדתי את הפרק למחשב ובדקתי וראיתי שלו טעיתי. הייתי מעלה לכם פה את הקטע אבל מחקתי את הפרק מהמחשב והלינק להורדה נמחק. עוד משהו שרציתי לכתוב, מלא מלא אנשים שאני מכיר לא סובלים את אורי גלר. הוא שחצן, משתחצן בכסף שלו ובמכוניות שלו וממש קוסם לילדים בני 10, לא יותר מזה. הוא רק יודע לכופף כפיות, בלי להגזים, שזה משהו שהיום כמעט כל אחד יכול לעשות. תדעו לך שכל הפורום שלו מלא ספאם, כולם מקללים אותו ואת כל המתחרים, חוץ מלוסטינג השולט! הדבר שגיא פינס עשה עליו היה גאוני, חשף את כל מה שהלך שם מאחורי הקלעים של התוכנית הבזויה הזו. נמרוד הראל, יש לך כשרון אדיר שאתה צריך לפתח אותו אפילו יותר. מקווה שאחרי עונה שלישית תעשה דברים אחרים, אפילו לא בארץ, סיור בעולם. רק אל תעשה עריכות בכל מיני קטעים...

LiranTheWizard

New member
אורי הוא אדם מאוד נחמד

אני ממש לא שונא אותו. הוא חביב ומקרין חום. מה שכן, אם הוא שרלטן אני יכול לומר לך שזה דבר שיתגלה כנראה רק אחרי מותו שכבר המשפחה שלו אולי לא תהיה מחוייבת לזה יותר. לא קל אחרי 35 שנה לחזור בך - זה קשה מאוד. זנ לא אומר שאין לו כוחות. מבחינתי, כל עוד הוא מתחמק מכך יש לו מה להסתיר. השנאה בארץ נובעת ממקום אחר - רואי גלר לא רמאי אלא קוסם. הוא לא גנב שום דבר (באמת), לא והציא במרמה שום כלום. אחרת כל הקוסמים בארת היו שנואים. אנשים יודעים שכאשר מדובר בקוסם, אזי הוא עומד לעבוד עליהם. אבל זה מאתגר אותם מנטלית. זה מעורר את יצר הסקרנות וגם את ההנאה שבדבר. זה בסדר ומכאן אורי יכול היה להרוויח הרבה יותר מבחינה מנטלית (ראה לדוגמה את קופרפילד שמציג דברים בצורה יותר ממעולה). אבל ברגע שבא מישהו וטוען לכוחות וחושפים שיטות אפשריות לביצוע אותם דברים - אז כן, זה מעורר אנטגוניזם. בכל מקרה, הקהל בארץ הוא קשה וזה מצויין. אפשר לאתגר אנשים כאן עם שיטות הפוכות...

DJM2

New member
אורי אדם נחמד?

הבן אדם רימא אינספור אנשים ששילמו לו כסף בשביל למצוא להם נפט. הוא גרם לאנשים להוציא כסף על הספרים הבידיונים שהוא כתב כי הם חושבים שזה אמיתי. הוא אמר לבנים של שרון שהוא יכול להעיר אותו מהקומה רק בשביל לקבל עוד פירסום בעיתון, ועוד מאות שקרים נוספים במהלך ה-30 שנה האחרונות. הבן אדם שרלטן ובלי שום טיפה של אתיקה. אם אותו אתה מגדיר נחמד אז אני מפחד לשמוע מי זה בשבילך אחד שלא.

LiranTheWizard

New member
שמע, הוא נחמד - הוא לא אדם

רשע כמו לא יודע מי. שקרן זה משהו אחר. תבדיל בין לשקר ולעבוד על אנשים לבין להיות נחמד! חביבות היא משהו אחר. אבל אני לא מתכוון לפתוח כאן דיון בנושא - זה לא מעניין את האמת.

DJM2

New member
אבל זה ההפך ממה שכתבת בהודעה שלך

"השנאה בארץ נובעת ממקום אחר - רואי גלר לא רמאי אלא קוסם. הוא לא גנב שום דבר (באמת), לא והציא במרמה שום כלום." אז רציתי להראות שלך שהוא כן הוציא דברים במרמה והוא כן משקר, והוא בטח שלא מגדיר את עצמו כקוסם רגיל. ככה שאפשר להגיד שהוא גם גנב, כי במשך 30 שנה הוא עשה מנופילציה על אנשים בשביל להוציא מהם כסף על שקרים. ובשבילי אדם שאומר למישהו שהוא יכול להעיר את אבא שלו מקומה רק בשביל לקבל עוד כותרות בעיתון, זה בדיוק ההפך מלהיות נחמד.

LiranTheWizard

New member
זה משהו אחר

יש גם גנבים נחמדים... שמע, אני נולדתי הרבה אחרי הסאגה הזו שלו כאן בארץ (1982) ואין לי מושג מה קרה אז. טוענים שהוא ברח מהארץ בגלל שכל השקרים שלו התגלו. הוא דווקא טוען שהוא פשוט הוזמן ע"י מכון מחקר אמריקאי לבדיקות... מה נכון? הוא עצמו נחמד והכל טוב ויפה. זה עדיין לא מתיר לו לשקר באם אין לו שום יכולת מיוחדת. עד כאן בסדר? אני מקווה שהוא יחזור בו כי אחרת, מישהו עלול לבייש אותו לפני שהוא יספיק לברוח מכאן. ואני לא בטוח שתהיה לו תגובה הולמת כי אותו אחד שיעשה זאת יזכה לתמיכה ציבורית מקיר לקיר לפי דעתי.

DJM2

New member
אני אגיד לך מה קרה

אני גם לא נולדתי אז, אבל יש הרבה מקורות שמספרים את הכל. במספר עיתונים פירסמו את רוב הטריקים שהוא עשה וגם על אנשים שתפס אותו מרמה על חם. ויש גם סיפור שהוא זייף תמונה שלו עם השחקנית סופיה לורן רק בשביל שיחשבו שהוא באמת פגש אותה. לאחר מכן אף אחד לא בא להופעות שלו יותר והוא היה צריך לברוח מהארץ ומלצוא אנשים אחרים שיאמינו לו. זאת הסיבה האמיתית. אני לא יודע מה זה בשבילך אדם נחמד. אתה יודע איך הוא כשאין מצלמות עליו או שהוא לא ליד אנשי ציבור? אני חשוב שבן אדם נמדד אם הוא נחמד לפי ההגינות שלו והפעולת שלו בחיים, לא איך הוא מחייך כשהוא מופיע בטלויזיה. בן אדם שאין לו בעיה לשקר בלי הפסקה אפילו לחברים שלו, בשבילי זה בכלל לא נחמד. יש גם גנבים נחמדים? אני מקווה שאמרת את זה בצחוק, כי לאף אחד אסור לקחת מאנשים תמימים כסף במרמה לא משנה באיזה צורה. "אני מקווה שהוא יחזור בו כי אחרת, מישהו עלול לבייש אותו לפני שהוא יספיק לברוח מכאן. "? אחי, איפה היית בשבועות האחרונים? אין אחד שלא מבייש אותו, אם זה בתקשורת, באינטרנט, או ברחוב. זה כבר די מאוחר בשבילו.

MasterCool

New member
אני מסכים עם כולם..

בגדול, הוא קצת מתנשא קצת שרלטן וקצת נחמד... אני גם שונא שהוא אומר "...שבאתי לבית הספר של הבת שלי עם המכונית שלי, שאגב יש עליה 5000 אלפים כפיות עקומות" או "המדענים רצו לבדוק אם אני יכול להוזיז מצפן" וכל מיני דברים שרק מכעיסים חובבי קסמים. עד כה, שום דבר שאורי גלר עשה לא הרשים אותי... זה שהוא עדיין ממשיך לעבוד על האנשים בעיניין שיש לו כוחות, לדעתי הוא אף פעם לא יחזור בו, זה מה שהוא אמר עד היום, ולדעתי, הוא לא רוצה ולא מתכוון לחזור בו על כל השנים האלו.. אין מה לעשות..זה הבנאדם, תשתדלו לנסות לענות לפחות ממה שהוא עושה - וזה בידור נטו! כמו שאר המתמודדים בתוכנית שלו..

daniel771

New member
DJM2 אני רואה שהקינאה אוכלת אותך

אתה יכול לקפוץ לאורי עד מחר ולכתוב מה שאתה רוצה דרך אגב בראיון שלו אורי אומר שהוא ישלח לך פרחים ולכל הסקפטים למינהם עוד לא קיבלת?

daniel771

New member
תראה אורי ברח מארץ בגלל אנשים כמוך

ויד על הלב אני חושב שהוא עשה צדק אין מה לחפש בארץ עם אנשים כמוך בינתיים אורי מולטי מליונר ואתה תפרן בלי בושה שאוהב לפטפט שטויות וקישקושים.

DJM2

New member
אורי ברח מהארץ כי לא האמינו לו יותר

עכשיו הוא עוד פעם יברח מהארץ בגלל שעוד פעם לא מאמינים לו יותר, גם אחרי 30 שנה. גם בשאר העולם כבר כמעט אף אחד לא מאמין לו יותר. אבל תמיד יהיו כאלה שכן, ולצערי הוא עדיין לוקח כסף מהם.

רן המלך2

New member
האמת שאני קצת מתקשה..../images/Emo58.gif

להבין את כל שונאי גלר שמשבחים ומהללים את נמרוד.הראל אולי יותר סימפטי, יותר צנוע, ( גלר בחר בכוחות על טבעיים כיאה לאישיותו המגלומנית, הראל, שמבין את הלך הרוח העכשוי "מסתפק" (בחוכמה ובצדק ) ב"מדע" מפוברק חסר אחיזה במציאות) והכי חשוב, פחות מצליח ועשיר, אבל מבחינת שרלטנות נטו, ההבדל ביניהם מתבטא אך ורק בהיקף ההצלחה ובסגנון. קוסם שעושה הצגות עם משולשים "מכושפים" (ובעברית צחה, משתפ"ים), קוסם שמציג בפני 3 סטודנטים לא כל כך מתוחכמים קסם "טלקינזי" שעולה קצת יותר מ500 ש"ח מבלי לומר במפורש שמדובר בקסם טהור, כדי לגרום לצופים לתהות ולחשוב שאולי יש בו משהו מעבר להגיון הפשוט, קוסם שמשתמש בפעלולי עריכה כדי לשכנע את הצופים שבעזרת קרם הגנה אפשר להשפיע על מחשבות של בני אדם, קוסם שמבצע טריק קלפים פשוט וטוען לשימוש בטכניקה של החדרת מסרים תת הכרתיים , בתוכנית שבה הוא מבטיח לגלות כיצד הקסמים נעשים ב א מ ת, סלחו לי מאוד.. הוא לא בדיוק דוגמא ומופת ליושר ואמינות. הראל מרמה את צופיו לא פחות מגלר. יש שיגידו שאין ברירה, כדי להפוך קסם פשוט למרשים יש לתבלו במסתורין וחוסר וודאות, אך זה בדיוק מה שגלר עושה, לא? ההיגיון שבהתנהגותם של כל המזועזעים משרלטנותו של גלר למיניהם , שרגע אחרי הזעזוע העמוק אצים רצים לפורום של הראל כדי ללטפו בהודעות מפרגנות לא כל כך נהיר לי.... אולי בסופו של דבר, בשורה התחתונה, כל העניין מסתכם אך ורק בדבר אחד, הדבר שהישראלים הכי טובים בו - חוסר פרגון.

רן המלך2

New member
ושכחתי כמובן../images/Emo58.gif

את שיא החירטוטים, הנהיגה עם כיסוי העיניים, לא זוכר בדיוק מה הוא אמר שם, רק זוכר הקדמה ארוכה מאוד שכללה כל מיני המצאות על יכולות שכלל לא קשורות לכיסוי עיניים אטום מבחוץ ושקוף מבפנים שעולה אצל דיקו, במבצע! בדיוק 149 ש"ח.

DJM2

New member
אולי תרגע?

ההבדל בין נמרוד לאורי גלר, זה שנמרוד אומר במפורש שהוא קוסם. שאת הכל עושה בטריקים. אין לו סיבה להגיד למדענים שהוא קוסם, כי ככה הוא תמיד מגדיר את עצמו, בתור קוסם. בלתי נתפס זאת תוכנית קסמים, כמו שהתוכנית של בליין זאת תוכנית קוסמים וההופעות של קופרפילד זאת תוכנית קסמים. כשנמרוד יתחיל להגיד שיש לו כוחות, אז הוא יהיה ברמה של גלר. ולמה לכל הרוחות שהוא יגיד איך הוא עושה את הטריקים שלו באמצע התוכנית שלו, כמו הקטע עם כיסוי העיניים? ראית פעם את קופרפילד עוצר הופעה ומספר איך הוא בדיוק מרחף באויר ושזה לא אמיתי? אנשים צריכים לדעת את זה בלי קשר, כי הוא קוסם! אתה נשמע לי פשוט ממורמר ובלי שום מושג על מה אתה מדבר.

DJM2

New member
קבל תיקון.. אני מסכים עם כמה דברים

קודם כל, אני מתנצל עם נשמעתי תקיף מקודם, פשוט לא קראתי את ההודעה שלך בצורה ברורה. יש הרבה דברים שאני מסכים איתך עם איך שנמרוד מציג את עצמו בתוכנית עצמה. עם הרעיונות שהוא עושה בתוכנית אין לי ממש בעיה כי זה מאוד מבדר. אבל אני מסכים איתך שהוא צריך לשים הודעה לפני או אחרי כל פרק שהוא משלב קסמים ודברים שקשורים בפסיכולוגיה (למרות שהרוב יותר קשור לתחום המנטליזם). כי מי שמכיר את נמרוד באופן כללי יודע שהוא בעיקר בא מתחום המנטליזם. אבל מישהו שרואה את התוכנית בבפעם הראשונה, זה לא יהיה ממש ברור בשבילו. רוב הדברים שנמרוד עושה הוא לוקח (גונב?) ישר מהתוכניות של דרן בראון הבריטי, גם מבחינת הרעיונות וסגנון ההנחיה. ההבדל זה שדרן אומר במפורש בהתחלת כל פרק שהוא משלב קסמים בכל זה. חבל שנמרוד לא עושה אותו הדבר וגורם לאנשים לחשוב שהכל פסיכולוגי אצלו. .

למעלה