עריכה שהייתה בפרק של הטלקינזיס

johnnygoodboy

New member
תבדוק לפני שאתה אומר

אני ראיתי את כל התוכניות של נמרוד עד היום ואני לא מסכים איתך. אתה יודע כמה קטעים מקוריים "גנב" נמרוד לדארן בראון? שניים!!! זה הקטע שהיה בסופרמרקט בעונה הקודמת עם הילדה עם הפתק על הגב (וגם אותו הוא הציג אחרת) והקטע עם המחט ביד של הבלונדינית שאני לא זוכר איך קוראים לה שדארן עשה על רובי וויליאמס. לפני חודשיים פגשתי את נמרוד באילת ושאלתי אותו מה דעתו על דארן והוא אמר לי שדארן הוא גאון ושאלתי אותו כמה מהדברים הוא לקח ממנו והוא אמר לי שרק את השניים האלה וכל מי שאומר אחרת לא מבין מה הוא אומר, וגם את השניים האלה הוא לקח ממנו כי דארן לקח ממנו את הקטע שכמה אנשים חושבים על אותו הציור בגלל מסרים תת הכרתיים שנמרוד עשה עוד במחשבות נסתרות. אני בדקתי את מה שהוא אמר וראיתי שהוא צודק במאה אחוז. הוא אמר לי שאף פעם לא קרה ששני אנשים (הוא ולוסטיג) הצליחו להמציא כל כך הרבה קטעים במנטליזם בזמן כל כך קצר בלי אף עזרה מבחוץ וכמעט בלי כסף (הם המציאו בפחות משנתיים יותר ממאה קטעים!). אני מסכים שבלתי נתפס נראית כמו טריק אוף דה מיינד אבל מה שנמרוד ולוסטיג עושים זה מקורי לגמרי וכל הכבוד להם על זה! ואני לא חושב שלמישהו יש עוד חשד שנמרוד לא משתמש גם בקסמים, הוא אמר את זה בכל אפשרות שהיתה לו, בכל הכתבות בעיתונים וזה כתוב באתר הרשמי שלו. הדבר היחידי שאני לא אוהב אצל נמרוד ואצל דארן זה שהם גורמים למי שרואה אותם להאמין שאפשר לקרוא מחשבות בעזרת קריאת שפת גוף וזה לא נכון. אבל אני מעדיף את ההסבר הזה מאת ההסבר של כוחות על טבעיים כמו גלר והיורשים עלק שלו.

DJM2

New member
מצטער, אבל נמרוד עבד עליך

ראיתי את רוב התוכניות של דרן בראון, שזה בערך 40 פרקים בכל העונות, ואני יכול להגיד לך בודאות ש-80% מהדברים שאתה רואה אצל נמרוד הוא לוקח ישר מדרן. לא רק את הרעיונות, אלא הוא אפילו משתמש באותם משפטים שדרן עצמו אומר. יש לו מזל שהרבה אנשים לא מכירים את דרן בארץ בשביל לראות שהוא לקח הכל. לתת לך דוגמאות לדברים שהוא לקח/גנב? הקטע עם ורדה הפסיכולוגית (תמיד מתבלבל בשם משפחה) - כמעט אותו ביצוע בדיוק, וגם דרן השתמש בפסיכולוג חדירה לחלומות והוצאת פרטים - נמרוד אומר בפרומו שזה משהו שהוא פיתח, בזמן שהוא גנב את זה ישר מדרן הבעיטות פנדלים שלראות לאיפה הכדור נבעט. הקטע שהוא נותן לאנשים לשים את היד מעל הלהבה. מסלול המכשולים בעיניים עצומות שנמרוד יראה בפרק האחרון של העונה, לפי ידיעת אמת ושקר. העתק מדויק של דרן. ניסוי האוסטרולוגיה שעשה לפני שבוע - ניסוי ידוע ואין לזה קשר למנטליזם, אבל הוא עשה את זה כמעט בדיוק כמו דרן. הייתי בטוח שאני רואה שידור חוזר. יש עוד עשרות דברים שראיתי שהוא לקח, ואלה לא סתם רעיונות מוכרים בתחום המנטליזם, אלא דברים מקוריים של דרן שרק נראו בתוכנית שלו. הוא אמר לך 2 אפקטים? נו באמת אגב, כמעט שום דבר שהוא עושה זה מקורי אלא דברים שלוקחים ממקומות אחרים, כמו הקטע של העיתון באמצע הרחוב, או הפלאפון עם הקלף. זה שהוא אומר לך שהוא פיתח את רוב הדברים רק מראה עד כמה הוא רציני.

johnnygoodboy

New member
שאתה שוב לא בודק

חחח הכי קל לדבר ואחרי זה לחשוב. אם היית רואה את כל התוכניות וקצת מבין במנטליזם היית מדבר אחרת תאמין לי. הקטע עם ורדה הוא לגמרי שונה מהקטע של דארן (חוצמזה שבשניהם יש פסיכולוג אבל עוד מעט תגיד שנמרוד לא יכול לעשות קטעים עם פסיכולוג). אצל דארן זה היה מבחן של אסוציאציות חופשיות ואצל נמרוד זה היה קריאת רגשות. שלא לדבר על הקטע השני שאצל נמרוד היה מגניב פי עשר, כאילו הנפש של המטופל של ורדה נכנסה לנפש שלו וזה נראה מכו מגרש השדים (דארן בכלל עשה משהו אחר). נמרוד עשה קטע אחר עם הפנדלים וזה נראה אחרת (אצל דארן בכלל לא היה שוער) והקטע בסוף עם כוס המים היה גאוני גאוני. הקטע עם הנר של דארן הוא קטע מנטליזם ידוע וישן ולא דארן המציא אותו ונמרוד עשה ממנו משהו שאין לי אפילו רעיון איך הוא עשה כשהוא נתן למישהו אחר להיות מעל הנר והפך את זה מקטע של כאילו כוח פיסי לקטע של סוגסטיות. בכלל, הרבה ממה שדארן עושה וגם נמרוד זה קטעי מנטליזם קלאסיים (כמו ההרמת בחורה שאי אפשר להרים אותה) וזה מה שיפה בזה. רוצה שאני ימשיך? הניסוי עם האסטרולוגיה הוא שתי טיפות מים הניסוי של דארן אבל מה שאתה קצת שוכח שהניסוי של דארן הוא שתי טיפות מים הניסוי של רנדי. לך כנס ליוטיוב ותראה את זה. שניהם "העתיקו" את הניסוי של רנדי משנות ה70 וטוב שעשו את זה כי זה היה קטע ממש חינוכי ומעניין לדעתי. גם המסלול מכשולים הוא לא המצאה של דארן, הרבה קוסמים עשו מסלולי כל מיני מסלולי מלכודות והמסלול של נמרוד לא נראה כמו המסלול של דארן (נחשים ואלוהים יודע מה עוד יש שם). והחלומות??? חחח יצאת דפוק, דארן העתיק את נמרוד אם כבר. נמרוד עשה ניסוי של קריאת חלומות במעבדת שינה במחשבות נסתרות לפני שלוש שנים הרבה לפני דארן, שלא לדבר שהקטע החדש עם החלומות (עם יעל דואני) בכלל לא דומה לקטע של דארן שבו הוא הפך חלום לאמיתי (בלי חדירה ובלי כלום) וחצמזה ששניהם מתעסקים בחלומות אין לזה קשר (וגם הקטע של נמרוד לדעתי היה חזק פי עשר כי הוא ממש נכנס לתוך החלום שלה ואין לי רעיון איך הוא עושה את זה ולמרות שזה נראה הרבה פחות יפה זה היה יותר מרשים בעיניי). ואת הקטע עם הפלאפון אני חושב שבאמת הוא העתיקאבל לא מדארן, הוא לקח את זה מכריס אנג'ל. וגם את הקטע שהם הפוכים הם העתיקו הפעם על בטוח מפן וטלר. בתור אחד שראה את התוכניות של דארן מאה פעם ויודע את כולן בעל פה אני אומר לך שבלתי נתפס מקורי לפחות כמו התוכניות של דארן. בהתחלה חשבתי שהם מעתיקים אבל מהר מאוד הבנתי שלא והתחלתי לפרגן להם, ביחוד ללוסטיג שהוא מעולה ולדארן אין לוסטיג או שאולי גם בזה אתה לא מסכים איתי חחחח....

DJM2

New member
תודה על התיקונים ../images/Emo45.gif

לא אמרתי שהכל מדויק 100%, אבל זה נראה לפעמים נראה שהוא לוקח רעיונות דומים וטיפה משנה את זה, כמו האפקט של הפנדלים והפסיכולוג. אבל אולי אפשר לראות את זה יותר בתור השראה, כמו שכל אמן לוקח קצת משהו מאמן אחר ועושה אותו באופן שונה.

johnnygoodboy

New member
אני מסכים איתך

ותדע שדארן עשה קטע דומה עם חלומות לפני שנתיים בתוכנית ספיישל שקראו לה "משיח" (שהיתה תוכנית מדהימה). ואז חשבתי שהוא העתיק את נמרוד עם מעבדת השינה אבל אז אמרתי לעצמי: מה, זה שנמרוד עשה קטע עם חלומות זה אומר שאי אפשר לעשות קטע אחר עם חלומות? ומה, אם נמרוד יעשה עכשיו סיאנס אז יגידו שהוא מעתיק את דארן? אני חושב שכל עוד הקטע מחדש משהו ונותן משהו אחר אז אני בעד. אבל אני מסכים שפה ושם יש להם העתקות אחד מהשני כמו הקטע עם הפתק על הגב של הבחורה (זאת שקנתה בסופר) או הקטע עם הציורים והמסרים של דארן שאי אפשר להגיד על שניהם שזאת לא העתקה. אבל אם זה קורה פעם בעשרים קטעים אז יאללה חפיף.

DJM2

New member
אם דרן העתיק מנמרוד זה די מכובד ../images/Emo13.gif

גל סופר

New member
בשורה התחתונה

אורי גלר טוען לכוחות (שאין לו), נמרוד הראל טוען ליכולת מניפולטיבית (שיש לו). אם הישראלים היו מביעים חוסר פרגון, הפורום הזה לא היה נפתח מלכתחילה. ולמען האמת... גם על אורי גלר ניתן לומר שהשתמש במשתפ"ים (משהו שאני יודע בברור שנמרוד לא עשה), "טלקינזיס בגרוש" וכו'... אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה על מי שאתה רוצה, בנתיים אין לך שום הוכחה לכך שנמרוד השתמש במשתפ"ים. לעומת זאת, יש הוכחה ברורה מאוד לכך שאורי גלר הוא לא בעל כוחות על טבעיים.

johnnygoodboy

New member
לגבי משת"פים

נמרוד אמר פעם שהוא ייתן מאה אלף שקל במזומן למי שיוכיח שהוא השתמש בתוכניות שלו אפילו פעם אחת במשת"ף. אין סיכוי שהוא משתמש בהם כי מספיק שמישהו אחד ידבר בשביל למחוק את כל האמינות שלו. הוא בחיים לא ייקח את הסיכון הזה.

donlondon

New member
הכל ערוך: לא לקרוא אם לא רוצים לדעת

כל פעם שהוא משתמש בקליפ בורד שהסבירו בתכנית של גיא פינס יש עריכה הוא פשוט נותן למשתתפים לכתוב על קליפ בורד ואז הוא יודע על מה הם חושבים הקופי שיש בלוח מסביר על מה הם חשבו... אחרי זה מוציאים את הקטע הזה בעריכהבתכנית נראה כאיךו הוא אומר להם לחשוב על משהו והוא מייד יודע זה ברור וזה שקוף מספר קוסמים אישרו את זה וני מוכן לתת לנימרוד 100000 שח אם זה לא נכון דראן בראון גונב מנמרוד הראל? זה כבר מצחיק אבל תמיד יוצא שדראו עושה את הקטעים קודם ונראה לי שנמרוד עצמו עונה פה הרבה פעמים בשם בדוי כדי להגן על עצמו אני חושב שכל מי שהשתתף בתכנית צריך להגיש תלונה במישטרה על שהיפנטו אותו היפנוזה מיחוץ לחוק גם אם אומרים שזה FTH נמרוד עושה נזק כמו אורי גלר לאנשים מסכנים שחושבים שסוגסטיה תעזור להם ברגעים הקשים תתבייש

למעלה