ערי מדינה 2050

ש מים

New member
נו באמת...

darkshadow1

New member
אתה מבין בכלכלה בסיסית?

אנשי העשירונים העליונים מספקים פרנסה באופן ישיר לעשירונים התחתונים. תסתכל על ההיי-טק למשל- הענף מעסיק אלפי מנקות, שומרים וכו' באופן ישיר. העובדים צורכים אוכל בזמן העבודה ומעסיקים אלפים בתחום המסעדנות. בעזרת הכסף שהעובדים מרוויחים הם קונים שירותים שונים וכך מעסיקים באופן ישיר אלפים נוספים.
אם אתה תיצור מצב שבו יש במחוז מסויים כמות לא פרופורציונאלית של עובדים שמקבלים שכר גבוה, אנשים שמועסקים בשכר נמוך יותר באופן ישיר או עקיף ע"י אלה עם השכר הגבוה יתקשו לרכוש דירות באזור ויאלצו לנסוע בכל יום לא מעט כדי להגיע למקום עבודתם. שלא לדבר על אלה שיתקעו בפריפריה בלי מי שיעסיק אותם- מה לעשות, עובדים בשכר נמוך במקרה גם צורכים פחות שירותים מעובדים בשכר גבוה. ובמצב כזה יוצרים מצד אחד יישובים מבוססים עם אבטלה אפסית ורמת חיים ממוצעת גבוהה ומצד שני ערים מוכות אבטלה ועוני.
אין שום סיבה שמחירי הקרקעות בפריפריה יזנקו- מהסביבה הפשוטה שבפריפריה המחסור בקרקעות פשוט לא קיים.

ש מים

New member
תגיד לי, אתה מבין משהו בשוק הקרקעות?

ובכלכלה עירונית???

"בפריפריה אין מחסור בקרקע"?? או שאין לך שום מושג, או שבעיניך "פריפריה" זה רק ירוחם. מה שבטוח אתה רואה את התמונה רק בשחור-לבן.

(ואתה יודע למה בירוחם אין מחסור בקרקע? אז אספר לך סוד: כי אין ביקוש! כי אין תעסוקה! זה למה המחירים נמוכים!).

darkshadow1

New member
בפריפריה אין מחסור בקרקעות.

כן נוצר לעיתים מחסור בקרקעות זמינות לבנייה בגלל הבירוקרטיה בגופי התכנון- זאת בעיה פתירה, בניגוד למחסור בקרקע בגוש דן למשל שרק יחמיר עם הזמן.
העניין עם מקומות כמו ירוחם הוא שגם אם יווצר ביקוש משמעותי, יהיה אפשר לענות עליו ובצורה כזאת להשאיר את המחירים נמוכים.

נכון- אין תעסוקה. איך בדיוק ריכוז ההיי-טק בחיפה, כמו שהצעת, ישפר את המצב- לא ברור.

darkshadow1

New member
לא- בגלל עניין הקרקעות.

מהבחינה הזאת הפריפריה נמצאת ממזרח ומצפון למטרופולין חיפה ומדרום לאזור קרית גת.

זה המבחן שקבעת לפריפריה?!

אם לישוב יש רזרבה של קרקעות?!

נראה לי שהתבלבלת בין מדד להבחנה בין ישובים פריפריאליים / לא פריפריאליים לבין *סממנים* של *חלק* מהפריפריה/מרכז *בישראל*.

לפי השיטה שלך יוצא למשל שחדרה - עיר עם לא מעט קרקעות זמינות - היא פריפריה שבטעות ממוקמת באזור שאינו פריפריאלי?

העובדה היא שהמבחנים המקובלים הם שונים לגמרי (בהנחה שמדובר הן ב"פריפריה גיאוגרפית" והן בפיתוח של המושג - "פריפריה חברתית וכלכלית"), למשל:
- ריחוק גיאוגרפי מגלעין המטרופולין.
- נגישות.
- רמה סוציו-אקונומית של האוכ'. (זו גם אחת הסיבות שהראיתי פה לא מזמן שהיו כאלו שהתייחסו אפילו ללוד כאל פריפריה!).
- בסיס כלכלי, רמת תיעוש.
- רמת השירותים העירוניים: חינוך, תרבות וכו'.

בסופו של דבר זה לא עניין של שחור או לבן ובשום אופן אי אפשר לקבוע אם ישוב הוא פריפריאלי רק ע"פ רזרבת הקרקעות שיש ברשותו.

darkshadow1

New member
לא ניסחתי את עצמי טוב.

הרבה פחות עניין של קרקעות והרבה יותר עניין של המרחק מהמטרופולין (בדר"כ מרחק גיאוגרפי). לוד למשל זקוקה לתמריצים כלכליים שונים אבל בטח שלא זכאית להגדרה של פריפריה- כי הבעיות שלה נובעות מגורמים אחרים.

ש מים

New member
"בפריפריה אין מחסור בקרקעות"...

תוכל להסביר את הסתירה?

לפי התהרתך אני מבין שאתה עובד באגף התכנון בהנהלת ממ"י , או לפחות בהנהלת הטאבו (לשכת רישום המקרקעין) בירושלים. האמנם?
כי אם אתה לא עובד באחד המקומות הללו, מוטב שתביא סימוכין מוצקים לטענותיך.

zahipan10

New member
אז באר שבע היא פריפריה?

רק כי היא נמצאת מדרום לקריית גת?

droriko

New member
אין עבודה יותר מגניב מעתידן

הרי עוד 50 שנה מי יזכור שניבאת דברים שלא קשורים בכלל למה שקרה בסופו של דבר .

eyalmel

New member
איזה גיבוב של שטויות

כל הייתרון של רעיון המדינה המודרנית לעומת עיר-מדינה הוא שהשלם גדול מסך חלקיו.
ניו יורק ולונדון לא היו הופכות למה שהן היום לולאי ההקר הרחב יותר של המדינה בה הן נמצאות.
גם מבחינה כלכלית, המצב הטוב ביותר הוא פיזור סיכונים בכלכלה על ידי גיוונה. כל עיר-מדינה שתנסה להתמחות תטיל את עצמה לחסדי השוק שבו היא פועלת ותגלה שהיא פושטת רגל בערך פעם בעשור.

גם " מוסקבה " זאת עיר-מדינה ביחס לרוסיה

פשוט דחפו את כל המדינה הענקית הזאת למקום אחד .

eyalmel

New member
אני לא בטוח שאתה מבין מה זאת עיר מדינה

לא מדובר בעיר עם אוכלוסיה כמו של מדינה (מה גם שמוסקווה היא פחות מעשירית מאוכלוסית רוסיה). מדובר בעיר שהיא יחידה גיאו פוליטית עצמאית. סינגפור ומונקו הן הדוגמאות היחידות שממש עולות לי בראש.

כן , ידעתי שזה יגיע

אני יודע ש-סינגפור זה עיר-מדינה .
אבל אל תשכח שישנם גם ערים ענקיות או עצמאיות בעולם
שהם " ממש כמו מדינה בפני עצמה "

וישנם כמה ערים בעולם שהן יחידה עצמאית
בפני עצמן כמו למשל : ברזיליה , וושינגטון די.סי. , קנברה , ואיסלמבאד

למעלה