"ערסים ופרחות - האליטות החדשות"

דידי 9

New member
מה תעשי? עשי משהו בנדון..

תבררי את האנשים הגזעניים באמת מהחיים שלך, כי הם מסכנים.
אנשים גזעניים או מקבעי גזענות-זה אומללים שמחפשים תירוץ לרחמים העצמיים שלהם.
לא יותר מזה. פרימיטיביים.
בעיקר אם הם לא עוסקים בעשיה באמת, בחיים שלהם.
מה נותן להם ההתבכיינות הזו?
מה נותן להם שלא יהיו כאלה תכניות ש"מבזות" אותם?

זו בחירה, לירי. בחירה בהשארות במקום.

dori78

New member
רמי לוי הוא ערס???

אני באמת לא מבינה לפי מה אתה קובע את זה.
רמי לוי לא גבה פרוטקשן, לא עשה הון מפשע.
הוא בנה את האימפריה שלו בעבודה קשה בעשר אצבעות.

רני רהב הוא בעיניי ערס.

dori78

New member
יכול להיות.

אני מתייחסת לצורה הגועלית שבה הוא מתנהל, תוך תחושה שהכל מותר לו וכולם חייבים לו.

צלשלספק

New member

רנהי רהב עסקן, עם תרבות דיבור בוטה, וולגרית ומחוצנת מתנשאת משהו. ערס הוא אפילו לא בצחוק.

שדות77

New member
שאלה

מה זה משנה אם התיוג הוא עדתי או שהוא התנהגותי?

למה אם יתייגו את המזרחיים כחסרי דעה ו/או תרבות - על זה כל האומה תתקומם (כולל אגב, אשכניזיי התקשורת. כי היום חברתי זה IN), אבל אם יתייגו אנשים לפי ההתנהגות שלהם, זה הגיוני, סביר ומקובל.

אני מבין שהדחף האישי שלנו הוא לשנוא את הגס והאלים, אבל תמיד צריך לזכור שרוב רובם לא אשמים בסיטואציה הזו. בהרבה מקרים, אנחנו דחפנו אותם לשם. קחו לדוגמה את העליה הרוסית - אוכולוסיה משכילה ומתורבתת ברובה - שהפכנו חלק גדול ממנה כאן בארץ לעבריינית ומובילה בתחומי פשע לא מעטים. בגדול - עשינו להם בערך את מה שעשו לעולים המזרחיים לפני 50 שנה.

לתייג מישהו בתור ערס או פרחה, רק מנציח את המצב שבו הוא נמצא וחוסם אותו מלהתקדם. גם שלו כלפי עצמו.

dori78

New member
אני לא בטוחה שאתה צודק.

חלק מסוים מההגירה הרוסית, היתה של עבריינים שהיה צפוי להם גזר דין לא נעים בכלל אם יישארו שם.
לפי הטענה שלך, כל מי שסבל ממחסור (חומרי/רגשי) יהפוך לעבריין. זה לא המצב.
אגב, השכלה לא קשורה לעבריינות. יש עבריינים מאוד משכילים.

הדחף האישי שלי הוא לרתוח מעצבים, על זה שאתמול שחררו יצור דוחה וכוחני,
שלא רק שנהג בטרקטורון בפראות בשטח ציבורי בו התאמנו קבוצת רצים, אלא גם הסתובב כדי לנקום בהם על כך שהעירו לו.
איך אתה היית מטפל בו, אם לא לכנות אותו ערס, לשלול את רישיון הנהיגה שלו (ולהחרים לו את הטרקטורון, אם זה תלוי בי)
ולהשליך אותו לכלא לכמה חודשים שיירגע? אח"כ הייתי מוסיפה לו כמה חודשי עבודות בבית לוינשטיין, שיראה מה עלולות
להיות התוצאות של פגיעה כזו באנשים.

שדות77

New member
אני מדבר על הכלל

בכל חברה יהיו חריגים.

דרך החיים שגורמת לאדם להגיב בהתפרצות אלימה על שתי בחורות שהעירו לו הערה לגיטימית, נרכשת בדרך כלל ברחובות ובמקומות שבהם אין מספיק זמן להרהר בתוצאות של מעשיך. המידנה אחראית לדאוג לך לחדר עם מאוורר באזור מחלף רמלה, כדי שתוכל להרהר בנחת כמה חודשים.

xvxxvx

New member
השרשור הזה פשוט גמר אותי

תודה על כמה רגעים של צחוק

צלשלספק

New member
אני יותר התעניינתי בפסיקה, לא בעניין הגזעני...

השופטת פעלה לפי הנהלים ועשתה את העבודה שלה, הפרקליטות והמשטרה לא הציגו חומר מוצק ומסודר, בסוף הוציאו מהבנאדם הודאה בכח (גם אם הוא הרוצח), השופטת פועלת על פי שאפשר ניתן להוכיח לא על פי מה שניתן לשער. במקרה שלו לא הצליחו להוכיח, ויש מצב ש(עוד) רוצח מסתובב כרגע חופשי ביננו, אבל מי אני שאחלוק על פסיקה שהוציאה בנאדם זכאי...

למעלה